ویتارا ایران خودروSuzuki Grandvitarairankhodro
بازه قیمت:2,700,000,000~810,000,000تومان
بازه قیمت:
2,700,000,000~810,000,000تومان
سالهای ویتارا ایران خودرو
ویتارا ایران خودرو 1385
ویتارا ایران خودرو 1386
ویتارا ایران خودرو 1387
ویتارا ایران خودرو 1388
ویتارا ایران خودرو 1389
ویتارا ایران خودرو 1390
ویتارا ایران خودرو 1391
ویتارا ایران خودرو 1392
ویتارا ایران خودرو 1393
ویتارا ایران خودرو 1394
ویتارا ایران خودرو 1395
ویتارا ایران خودرو 1396
ویتارا ایران خودرو 1397
ویتارا ایران خودرو 1398
امتیاز کارشناسان
3/5
ویتارا ایران خودروSuzuki Grandvitarairankhodro
بازه قیمت:2,700,000,000~810,000,000تومان
بازه قیمت:
2,700,000,000~810,000,000تومان
سالهای ویتارا ایران خودرو
ویتارا ایران خودرو 1385
ویتارا ایران خودرو 1386
ویتارا ایران خودرو 1387
ویتارا ایران خودرو 1388
ویتارا ایران خودرو 1389
ویتارا ایران خودرو 1390
ویتارا ایران خودرو 1391
ویتارا ایران خودرو 1392
ویتارا ایران خودرو 1393
ویتارا ایران خودرو 1394
ویتارا ایران خودرو 1395
ویتارا ایران خودرو 1396
ویتارا ایران خودرو 1397
ویتارا ایران خودرو 1398
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی ویتارا ایران خودرو
سوزوکی گرند ویتارا از سال 1385 به عنوان شاسی بلند شهری وارد سبد محصولات شرکت ایران خودرو شد؛ نمونه های اولیه این اتومبیل عمدتا با پیشرانه 2 لیتری و مجهز به جعبه دنده دستی یا اتوماتیک به جاده های کشور راه یافتند. پس از استقبال نسبی که از این محصول تقریبا گران قیمت ایران خودرو به عمل آمد، شرکت سازنده تصمیم گرفت تا با مشارکت همکار ژاپنی اش یعنی کمپانی سوزوکی، نمونه توانمندتر 2.4 لیتری را جایگزین مدل 2 لیتری کند.
این نسخه تا حوالی سال 1395 روی خط تولید ایران خودرو حضور داشت، تا آنکه در زمستان این سال ویتارا نیوفیس وارد بازار ایران شد و در قالب کلاس 9 به مشتریان تحویل گردید که نسبت به کلاس 8 نسخه قبلی، از رینگ ها، چراغ ها و جلوپنجره جدید سود می برد.
مدتی بعد نیز کلاس 10 ویتارا نیوفیس به بازار آمد که علاوه بر امکانات کلاس 9 به مواردی همچون سانروف، روکش چرمی غربیلک فرمان و صندلی ها و شیشه هایی با ضخامت بیشتر مجهز شده بود. لطفا در ادامه با همراه مکانیک همراه باشید تا نقد و بررسی سوزوکی ویتارا را از جوانب گوناگونی همچون طراحی بیرونی و داخلی، تجربه رانندگی، موتور، ایمنی و ارزش خرید به استحضار شما مخاطبان گرامی برسانیم.
نقد و بررسی فضای داخلی
طراحی فضای کابین سوزوکی ویتارا ساده و قدیمی به نظر می رسد؛ به ویژه زمانی که آن را با انواع محصولات جدید چینی و یا کره ای مقایسه می کنیم، میزان قدمتش بیشتر به چشم می آید. صندلی ها به صورت ارگونومیک ساخته شده اند و بدن را به خوبی در برمی گیرند، اما چندان راحت نیستند و در مسافرت های طولانی می توانند بدن را دچار کوفتگی کنند.
سطح کیفیت متریال داشبورد و پنل درب ها نیز رضایت بخش است، اما در بعضی نقاط همچون قاب دور کنسول پلاستیک کم کیفیت تر مشاهده می شود که انتظارات را برآورده نمی سازد. با توجه به ابعاد مناسب کابین، سرنشینان هر دو ردیف با محدودیتی از ناحیه سر، پاها و زانوها مواجه نخواهند بود. محفظه بار نیز فضای کافی را در اختیار اسباب و وسایل موردنیاز برای مسافرت های خانوادگی قرار می دهد.
نسخه پیشین سوزوکی ویتارا ازنظر آپشن در دو کلاس 5 (نیمه فول) و 8 (فول آپشن) راهی بازار شد؛ سوزوکی ویتارا نیوفیس نیز در دو کلاس 9 و 10 به بازار راه یافت. در ادامه به مهم ترین تجهیزات رفاهی نسخه فول آپشن ویتارا نیوفیس اشاره شده است:
کروز کنترل، چراغ های مه شکن جلو و عقب، نمایشگر 7 اینچی لمسی، مانیتور ردیف عقب، بلوتوث، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، تهویه اتوماتیک، گرم کن صندلی جلو، روکش چرمی صندلی، پورت 12 ولت، آینه جانبی تاشونده با گرم کن، سانروف.
نقد و بررسی بیرون خودرو
با توجه به قدمت بالا، شمایل بیرونی سوزوکی ویتارا چندان جسورانه و مدرن به نظر نمی رسد و تا حد امکان سعی شده از خطوط ساده و غیرسیال در این قسمت استفاده شود تا در هزینه های تولید نیز صرفه جویی صورت گیرد. در مدل نیوفیس شاهد سپر، چراغ ها و جلوپنجره جدید هستیم که گرچه از سادگی نسخه پیشین تا حد امکان دوری گزیده اند، اما هنوز هم نسبت به رقبای چینی و کره ای جدید حرف چندانی برای گفتن ندارد.
گلگیرهای برآمده در نمای جانبی نیز سعی در بزرگ تر جلوه دادن این خودرو دارند. در نمای عقب نسخه نیوفیس شاهد تغییرات چشمگیری نسبت به گذشته نیستیم و با توجه به قرارگیری محفظه لاستیک زاپاس بر روی درب صندوق، خاطرات شاسی بلندهای فول سایز سنتی در ذهن زنده خواهد شد. به طور کل طراحی بیرونی سوزوکی ویتارا دیگر جای چندانی در میان تولیدات روز دنیا و به ویژه محصولات چینی و کره ای جدید موجود در ایران ندارد. با این حال هنوز هم افرادی وجود دارند که این طراحی ساده و بی آلایش را به شمایل پرزرق وبرق خودروهای جدید ترجیح می دهند.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
کابین ویتارا موقعیت قرارگیری مناسبی را در اختیار راننده می گذارد؛ اینجا تقریبا همه چیز در دسترس است و دید کافی به جلو و اطراف وجود دارد. با این وجود گستره دید به سمت عقب محدود بوده و نبود دوربین می تواند حرکت به سمت عقب را با چالش روبرو سازد که البته در خودرویی با این ابعاد و در این کلاس چندان دور از انتظار نیست.
کیفیت سواری خیلی رضایت بخش نیست و بیشتر به سمت سواری اسپرت با تعلیق سفت گرایش دارد که احتمالا چندان با سلیقه مشتریان ایرانی به ویژه خانواده ها جور درنمی آید. عملکرد پیشرانه 2 لیتری سوزوکی ویتارا سبب شده تا با یک خودرو نسبتا کند و نه چندان چابک مواجه باشیم. اوضاع در نسخه 2.4 لیتری بهتر است و شتاب گیری ویتارا حدود 1 تا 1.5 ثانیه بهبود یافته، اما همچنان نسبت به برخی رقبا کندتر به نظر می رسد. ناگفته نماند که به دلیل افزایش ضخامت شیشه ها در سوزوکی ویتارا کلاس 10 شاهد کاهش ورود صداهای مزاحم به داخل کابین هستیم.
پیشرانه و گیربکس عملکرد تقریبا نرمی از خود نشان می دهند و از سطح هماهنگی مناسبی با یکدیگر سود می برند. قابلیت های آفرود این کراس اوور ژاپنی به دلیل حضور ارتفاع مناسب از سطح زمین، جعبه دنده دو حالته (سبک و سنگین) و دو عدد دیفرانسیل، نسبت به رقبا در سطح بالاتری ارزیابی می شود.
نقد و بررسی موتور
سوزوکی ویتارا در ابتدا به یک پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری با قدرت 140 اسب بخار و 183 نیوتن متر و جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک (5 سرعته دستی) مجهز شده بود. شتاب 0 تا صد، بیشینه سرعت و مصرف سوخت ترکیبی این مدل به ترتیب برابر است با 13.6 ثانیه (12.5 ثانیه برای مدل دستی)، 170 کیلومتر بر ساعت (175 دستی)، 9.4 لیتر در هر 100 کیلومتر (9.1 دستی).
پس از آن ویتارا به یک پیشرانه 2.4 لیتری با قدرت 169 اسب بخار و 227 نیوتن متر گشتاور تجهیز شد که توان حاصل توسط جعبه دنده 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک و دو عدد دیفرانسیل به سوی تمامی چرخ ها انتقال می یافت. شتاب گیری ویتارا با پیشرانه حجیم تر بهبود یافت و به رقم 12 ثانیه (11.7 دستی) رسید. حداکثر سرعت و مصرف سوخت ترکیبی این مدل نیز معادل 175 کیلومتر بر ساعت (185 دستی) و 9.7 لیتر در هر 100 کیلومتر (9 دستی) رسیده است.
با توجه به آمار ارائه شده نمی توان سوزوکی ویتارا را خودرویی چابک و پرشتاب قلمداد کرد؛ حتی نسخه 2.4 لیتری نیز شتاب گیری سریعی از خود به نمایش نمی گذارد.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
سوزوکی گرند ویتارا موفق به کسب چهار ستاره ایمنی در بخش حفظ امنیت بزرگسالان و سه ستاره در حفاظت از کودکان از سوی موسسه یوروانکپ شده است که در قیاس با محصولات چینی حاضر در بازار ایران، سطح ایمنی مناسبی به نظر می رسد اما در مقابل حریفان کره ای امتیاز کمتری به شمار می رود.
در ادامه به مهم ترین تجهیزات ایمنی سوزوکی ویتارا کلاس 10 اشاره شده است: حسگر پارک عقب، ABS، EBD، ترمز کمکی، 6 عدد کیسه هوا جلو-پرده ای-جانبی، کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده، قفل مرکزی لمسی.
نقد و بررسی ارزش خرید
سوزوکی ویتارا یک شاسیبلند شهری با تمایلات آفرود است که از مزایایی
همچون کابین نسبتا جادار، کیفیت ساخت بالا، دوام فنی مطلوب، بازار دستدوم
مناسب و خدمات پس از فروش گسترده بهره میبرد.
بااینحال سواری نسبتا خشک، کمبود امکانات رفاهی و عملکرد نهچندان مهیج
پیشرانه علاوه بر طراحی ظاهری و داخلی تقریبا قدیمی، موجب شده تا برخی از
مشتریان به سراغ محصولات کرهای نظیر هیوندای توسان و یا سانتافه دستدوم
بروند. با این حال سوزوکی ویتارا میتواند خودرویی مناسب برای خانوادههای
ایرانی باشد تا هم از قابلیتهای مناسبش در مسیرهای خارج جادهای لذت ببرند و
هم در مصارف شهری لذت ببرند و هم در مصارف شهری از آن استفاده کنند.
کلاس بدنه : شاسی بلند
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
شتاب مناسب در نسخه 2400سی سی
فضای کابین جادار
در دسترس بودن قطعات و لوازم یدکی
نقاط ضعف
شتاب نامناسب در نسخه 2000 سی سی
هزینه نگهداری بالا
نظرات کاربران در مورد ویتارا ایران خودرو
امتیاز کاربران
( 30 کاربر )