فرآیند تولید رنو لوگان یا رنو تندر 90 و سایر مشتقات آن در ایران به سالهای میانی دهه هشتاد خورشیدی باز میگردد. این خودرو در ابتدا قرار بود جایگزین مقرونبهصرفه و کاربری برای خودرو مردمی پیکان باشد که تولید آن در سال 1384 پس از چهار دهه متوقف شده بود. بااینوجود تندر 90 با قیمتی چند برابری و در سه تیپ E0، E1 و E2 به بازار عرضه شد تا رقیبی برای پژو 206 صندوقدار ایرانخودرو باشد. این خودرو با گیربکسهای دستی و اتوماتیک به تولید رسید و در سالهای پایانی تغییراتی در سیستم انتقال قدرت آن نیز صورت گرفت تا عملکرد بهتری ارائه دهد.
تندر 90 از سال 1386 تا 1398 روی خط تولید پارسخودرو و ایرانخودرو قرار داشت و برای مدتی موفق شد محصولات خانواده پژو را به حاشیه براند، اما درنهایت بازگشت تحریمهای خودروسازی و تعلیق فعالیتهای رنو در ایران، مانع از ادامه فروش موفقیتآمیز این خودرو شدند. علاوه بر نسخههای اولیه، نمونههای پیکاپ و فیسلیفت شده از این خودرو نیز با نامهای تندر پیکاپ و تندر پلاس در دهه نود خورشیدی و پس از برجام به بازار ایران عرضه شدند. تولید تیپهای E0 و E1 نیز به دلیل الزامات سازمان استاندارد پس از مدتی متوقف شده و تنها تولید نمونه فول آپشن E2 که مجهز به دو کیسه هوا بود ادامه یافت.
تندر 90 طی سالهای حضور خود در خطوط تولید پارسخودرو و ایرانخودرو، با محصولات مختلف داخلی و چینی به رقابت پرداخت. پژو 206 صندوقدار، جیلی GC6، جک J4، دنا و دنا پلاس، بخشی از رقبای تندر 90 را در دوران حضورش تشکیل میدهند. نسل دوم این خودرو نیز با نام رنو سیمبل توسط نگین خودرو و بهصورت وارداتی به بازار کشورمان عرضه شد.
در ادامه این مطلب سعی داریم محصولات خانواده تندر 90 را با نگاهی دقیق بررسی کرده و بیشازپیش به این سدان اقتصادی اروپایی بپردازیم؛ پس اگر قصد خرید تندر 90 را دارید یا آنکه تنها به دنبال بهروزرسانی اطلاعات خود در خصوص این خودرو هستید، در ادامه با ما همراه شوید.
نظرات کاربران