بررسی دانگ فنگ  aeolus yixuan max؛ رقیب چینی سوناتا و اپتیما

فهرست مطالب


شرکت ایران خودرو در اواخر سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که قصد دارد یک سدان چینی از شرکت دانگ فنگ را به بازار ایران بیاورد. بر این اساس قرار شده مدل دانگ فنگ آئولوس یی ژوان به فهرست محصولات وارداتی ایران خودرو اضافه شود.
این خودرو برخلاف دیگر سدان‌های چینی موجود در کشور، ابعاد نسبتا بزرگی دارد و می‌تواند رقیب مناسبی برای مدل‌های کارکرده هیوندای سوناتا یا کیا اپتیما محسوب شود. با توجه به اینکه قرار است تعداد نسبتا بالایی از این ماشین به بازار ایران راه پیدا کند، بهتر دیدیم تا به بررسی دانگ فنگ aeolus yixuan max بپردازیم و ضمن معرفی ماشین دانگ فنگ آئولوس ، تمامی ویژگی‌های آن را بررسی کنیم.

 

 بررسی دانگ فنگ aeolus yixuan max از نظر طراحی 

دانگ ‌فنگ آئولوس یی ژوان در سال ۲۰۲۱ به عنوان یک سدان سایز متوسط با نشان شرکت آئولوس به بازار چین راه پیدا کرد. این محصول از لحاظ ابعادی تقریبا در کلاس محصولات نام آشنایی مثل هیوندای سوناتا و کیا اپتیما قرار می‌گیرد. طراحی آن تقریبا به‌روز است و در عین حال می‌توان مشابهت‌هایی میان این خودرو با استایل فونیکس آریزو ۶ پرو پیدا کرد. درمجموع یک سبک طراحی تقریبا دوست‌داشتنی اما کمی محافظه‌کارانه در نمای بیرون دانگ فنگ آئولوس یی ژوان مکس به کار رفته که البته انتقاد چندانی به آن وارد نیست.

 

 دانگ فنگ aeolus yixuan max

 

بررسی دانگ فنگ aeolus yixuan max در بخش کابین نیز نشان می‌دهد که با یک سبک طراحی تقریبا آشنا و دوست‌داشتنی طرف هستیم. در این میان طرح ذوزنقه‌ای شکل نمایشگر مالتی مدیا و فرم قرارگیری آن در میانه داشبورد، کمی متمایز به نظر می‌رسد؛ چراکه ما قبلا چنین نمایشگرهایی را در قسمت بالای داشبورد می‌دیدیم اما حالا طراحان دانگ فنگ تصمیم گرفته‌اند کمی خلاقیت به خرج داده و این نمایشگر را به قسمت وسط داشبورد انتقال دهند که در نوع خود زیبا و متفاوت به نظر می‌رسد.

 

بررسی نمای داخل دانگ فنگ یی ژوان مکس

 

این نمایشگر به همراه بعضی دکمه‌های کنترلر لمسی در بالای آن، به سمت راننده متمایل شده‌اند تا استفاده از آن‌ها حین رانندگی برای کاربر راحت‌تر باشد. جا لیوانی کنار اهرم دسته دنده نیز قابلیت تبدیل شدن به مکان مناسب برای جا دادن موبایل یا سایر لوازم مشابه را دارد. در مواقع لزوم نیز با فشردن یک شاسی، گیره نگهدارنده لیوان‌ها سر جایش قرار می‌گیرد و دو عدد جا لیوانی به سرنشینان جلو هدیه می‌دهد. این تغییر کوچک در نوع خود کاملا هوشمندانه و کاربردی است.

بخش‌های مختلف داشبورد و رودری‌ها با روکش‌های چرم مصنوعی پوشش داده شده‌اند که این کار به لوکس‌تر به نظر رسیدن فضای داخل کابین کمک می‌کند. البته پلاستیک‌های خشک نیز در بخش‌های مختلف قابل لمس هستند اما با این حال سطح کیفی کابین درمجموع مناسب به نظر می‌رسد.

 

ردیف عقب دانگ فنگ aeolus yixuan max

 

نکته مثبت دیگر کابین آئولوس یی ژوان مکس، فضای بسیار مناسب صندلی‌های ردیف عقب است که البته از خودرویی با این ابعاد نیز کاملا انتظار می‌رود. صندوق عقب هم تقریبا وسیع و جادار است و به راحتی جوابگوی نیازهای مسافرتی خانواده‌های پنج نفره خواهد بود.

 

مشخصات فنی دانگ فنگ aeolus yixuan max

در بازارهای جهانی هم مدل بنزینی و هم نمونه هیبریدی این خودرو حضور دارد که البته احتمالا مدل‌های وارداتی به ایران از نوع بنزینی خواهند بود. در این بین باید بدانید که دانگ فنگ yixuan بنزینی از یک موتور ۴ سیلندر توربوشارژ GDi به قدرت ۱۹۰ اسب بخار و گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر به همراه گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه خیس یا روغنی استفاده می‌کند.

 

نمای عقب دانگ فنگ آئولوس

 

 اما نسخه هیبریدی از موتور ۱.۵ لیتری توربو به همراه یک موتور الکتریکی بهره می‌برد. سیستم پاشش سوخت در نمونه هیبریدی از نوع معمولی mpi است و سامانه تزریق مستقیم جی دی آی در آن وجود ندارد. یک گیربکس اتوماتیک سی وی تی هم در نمونه هیبریدی دانگ فنگ یی ژوان نیروی موتور را به سمت محور جلو انتقال می‌دهد. جالب است بدانید که مصرف سوخت دانگ فنگ yixuan مکس در نمونه بنزینی حدود ۶.۲ لیتر عنوان شده اما این رقم در مدل هیبریدی به ۴.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر کاهش پیدا می‌کند.

 

خودرو

دانگ فنگ یی ژوان مکس ایران خودرو

موتور

1.5 لیتری – 4سیلندر- توربوشارژ

توان موتور

190 اسب بخار

گشتاور

300 نیوتن متر

گیربکس

7 دنده اتوماتیک DCT

شتاب 0-100

– ثانیه

مصرف سوخت (lit/100km)

6.2

بیشترین سرعت (km/h)

210

طول عرض ارتفاع (mm)

4797 – 1870 – 1475

حجم باک (لیتر)

52

 

آپشن‌ها و امکانات دانگ فنگ aeolus yixuan max

در زمان نگارش این مطلب شرکت ایران خودرو هنوز از مشخصات محصول وارداتی خود اطلاعاتی منتشر نکرده است اما باید بدانید که مدل‌های فول آپشن yixuan که امکان ورود به کشور را دارند، امکانات مطلوب و آپشن‌های دلگرم‌کننده‌ای نظیر موارد زیر به شما ارائه خواهند داد:

  • ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای
  • کروز کنترل تطبیق‌پذیر
  • سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، کنترل سرعت در سرپایینی، کنترل ایستایی در سربالایی
  • سامانه پارک خودکار
  • دوربین ۳۶۰ درجه،حسگرهای پارک جلو و عقب
  • پایش فشار باد تایرها 
  • دی لایت و نور بالای خودکار
  • نمایشگر لمسی مالتی مدیا، نمایشگر دیجیتال پشت آمپر شش کیسه هوا
  • سانروف پانوراما
  • صندلی برقی سرنشینان جلو 
  • ترمز پارک برقی اتو هلد
  • سیستم هشدار نقاط کور 
  • نویگیشن و…

 

مزایا و معایب دانگ فنگ آئولوس

در ادامه معرفی دانگ فنگ آئولوس به مهم‌ترین نقاط قوت و ضعف این خودرو اشاره می‌کنیم:

مزایا

  • ظاهر متعادل و زیبا
  • کابین جادار لوکس و راحت
  • عملکرد فنی متناسب
  • امکانات متنوع در نسخه فول آپشن
  • قیمت نه‌چندان بالا در بازارهای بین‌المللی

معایب

  • حساسیت بالای موتورهای توربوشارژ تزریق مستقیم به کیفیت بنزین‌های داخلی
  • پیچیدگی فنی در نسخه هیبریدی

 

جمع‌بندی

در پایان بررسی دانگ فنگ aeolus yixuan max باید به طور خلاصه بگوییم که ارزیابی ما از این محصول تا حد زیادی مثبت است. خصوصا آنکه شرکت ایران خودرو تصمیم دارد تعداد نسبتا زیادی در حدود ۴۵۰۰ نمونه از این سدان میان سایز چینی را به بازار ایران عرضه کند. بنابراین خریداران از لحاظ خدمات پس از فروش و لوازم یدکی هم چندان دچار دردسر نخواهند شد و احتمالا بازار خریدوفروش قابل قبولی برای آن در ایران به وجود خواهد آمد. قیمت دانگ فنگ آئولوس یی ژوان در بازارهای خارجی حدود 13 تا 18 هزار دلار است و در ایران حداقل 40 درصد تعرفه به آن اضافه می‌شود.
 در شرایط فعلی باید دانگ فنگ یی ژوان را رقیب محصولاتی مثل مدل‌های کارکرده هیوندای سوناتا و اپتیما بدانیم. ضمن آنکه خودروهای جدید وارداتی مثل هیوندای النترا ۲۰۲۳ و کیا سراتو نیز از لحاظ قیمتی احتمالاً نزدیک به این محصول خواهند بود.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها