تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی چیست؟

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی را برای شما مخاطبین گرامی بیان کنیم؛ بنابراین اگر قصد خرید یکی از این دو برادر فرانسوی را دارید یا می‌خواهید بدانید که رنو ساندرو چه تفاوت‌هایی با ساندرو استپ وی دارد، در ادامه با ما در مقاله « تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی چیست؟ » همراه باشید.

معرفی ساندرو و ساندرو استپ وی

ساندرو

تاریخ آغاز فعالیت‌های کمپانی رنو فرانسه به سال 1889 میلادی بازمی‌گردد؛ این شرکت خودروسازی بزرگ از همان سال‌های ابتدایی موفق شد با هدف قرار دادن کشورهای در حال‌توسعه و همچنین تولید خودروهایی ایمن، اقتصادی و باکیفیت نظر بسیاری از خریداران را در سراسر جهان به‌سوی خود بکشاند. یکی از محصولات پرفروش این کمپانی فرانسوی، «رنو ساندرو» نام دارد که بر روی پلتفرم رنو لوگان (Dacia B0 platform) شکل گرفته است. رنو ساندرو نسل اول در سال 2007 به سبد محصولات داچیا (زیرمجموعه رومانیایی شرکت رنو) اضافه شد و تاکنون عرضه دو نسل از این خودرو هاچبک در بازار جهانی صورت گرفته است. در سال 2008 نمونه به‌اصطلاح کراس‌اوور ساندرو که به «ساندرو استپ وی» شهرت دارد، در کشور برزیل رونمایی و عرضه شد.

دلت می‌خواد رنو ساندرو استپ وی رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن

 

ساندرو استپ وی

سابقه حضور رنو ساندرو در بازار کشور ما به سال 1394 باز‌می‌گردد؛ در این سال شرکت پارس‌خودرو موفق شد تا با افتتاح خط تولید این هاچبک جمع‌وجور یکی دیگر از محصولات کمپانی رنو فرانسه را در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد. طراحی به‌روز ساندرو نسبت به تندر 90، استهلاک پایین و کیفیت ساخت بالای این هاچبک جمع‌وجور در کنار خدمات گسترده شرکت پارس‌خودرو باعث شد تا مشتریان ایرانی برای خرید این خودروی تازه‌وارد ترغیب شوند. در پی استقبال خریداران از رنو ساندرو، شرکت پارس‎‌خودرو تصمیم گرفت تا در سال 1395 مدل شبه‌کراس‌اوور این خودرو، یعنی ساندرو استپ وی که مدل ارتفاع‌یافته ساندرو هاچ‎بک است را به بازار داخلی عرضه کند.

دلت می‌خواد رنو ساندرو رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن

تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی در بخش فنی

در ادامه مقاله تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی به بررسی مشخصات فنی این دو خودرو فرانسوی خواهیم پرداخت. رنو ساندرو و ساندرو استپ وی از یک پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر با کد K4M بهره می‌برند که درواقع همان پیشرانه تندر 90 است. موتور این خودروها از توان خروجی 105 اسب‌بخار و گشتاور 140 نیوتن‌متر برخوردار است و این نیرو را به‌وسیله یک گیربکس 5 دنده دستی(JH3) یا 4 سرعته اتوماتیک(AL4) به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. ناگفته نماند که شرکت پارس خودرو در سال 1396 گیربکس JH3 رنو ساندرو و ساندرو استپ وی را با نمونه JHQ جایگزین کرد که از عملکرد بسیار نرم‌تر و استهلاک کمتری برخوردار است.

مصرف سوخت ترکیبی ساندرو هاچبک در نمونه دنده دستی معادل 6.7 لیتر و در نمونه دنده اتوماتیک 8.3 لیتر بیان شده‌است. همچنین مصرف سوخت ترکیبی ساندرو استپ وی نیز در سایت رسمی شرکت سایپا 8 لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده‌است که با توجه به وزن و ارتفاع بیشتر ساندرو استپ وی نسبت به ساندرو هاچبک، این مقدار مصرف سوخت کمی غیرمنطقی به‌نظر می‌رسد و درواقع ساندرو استپ وی باید از مصرف سوخت نسبتا بیشتری در مقایسه با ساندرو هاچبک برخوردار باشد.

در نمونه‌های مجهز به دنده دستی، شتاب صفر تا صد رنو ساندرو و ساندرو استپ وی معادل 10.5 ثانیه و در مدل‌های اتوماتیک 11.5 ثانیه در هر 100 کیلومتر عنوان شده‌است. ساندرو استپ وی به‌علت برخورداری از ارتفاع بیشتر نسبت به ساندرو معمولی، در جاده‌های ناهموار، همراه مناسبی برای شما خواهد بود اما در مقابل، هندلینگ و میزان چسبندگی آن به سطح جاده اندکی ضعیف‌تر از رنو ساندرو هاچبک به‌نظر می‌رسد. مطمئنا حین رانندگی‌های روزمره شهری، تفاوت چندانی میان هندلینگ رنو ساندرو و ساندرو استپ وی مشاهده نخواهد شد، اما در جاده‌های پرپیچ‌وخم یا کوهستانی به‌راحتی می‌توانید تفاوت میان هندلینگ و چسبندگی این دو خودرو را درک کنید.

تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی در بخش طراحی

فضای داخلی استپ وی

تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی را در مبحث طراحی ظاهری و داخلی ادامه می‌دهیم. همان‌طور که از یک هاچبک ارزان‌قیمت و اقتصادی می‌توان انتظار داشت، نمای ظاهری رنو ساندرو بسیار ساده بوده و به‌دوراز سبک‌وسیاق طراحی‌های مدرن امروزی به‌نظر می‌رسد. درواقع شرکت سازنده از ساده‌ترین خطوط ممکن برای شکل‌دهی به چهره ساندرو استفاده کرده‌است که باعث شده این خودرو در جذب مشتریان جوان چندان موفق عمل نکند.

ساندرو استپ وی از طراحی یکسانی با رنو ساندرو برخوردار است و تنها در این میان شرکت رنو سعی داشته تا با افزایش ارتفاع و همچنین استفاده از ادواتی مانند باربند(ريل سقفي)، دیفیوزر سپر و فلاپ‌های مشکی‌رنگ اطراف بدنه تفاوت‌هایی را در نمای ظاهری ساندرو استپ وی ایجاد کند و این خودرو را به شکل یک کراس‌اوور درآورد. با این‌که پلتفرم و سبک طراحی هر دو خودرو کاملا مشترک است، اما اضافه شدن چنین قطعاتی موجب شده تا استپ وی اندکی بزرگ‌تر از ساندرو هاچبک به‌نظر برسد.

فضای داخلی ساندرو

در ساخت فضای کابین این دو برادر فرانسوی از همان سبک طراحی خودروهای اقتصادی شرکت رنو نظیر تندر 90 استفاده شده‌است؛ بنابراین با ورود به کابین این خودرو با فضایی ساده و کسل‌کننده مواجه خواهید شد که در ساخت آن از پلاستیک خشک و کم‌کیفیت استفاده شده‌است. در یک نگاه کلی به فضای داخلی رنو ساندرو و ساندرو استپ وی می‌توان گفت که این دو خودرو در این بخش هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و از هر نظر با هم یکسان هستند.

امکانات و آپشن‌های رفاهی ساندرو و ساندرو استپ وی

تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی در بخش آپپشن‌ها کمی محسوس‌تر است؛ درصورتی‌که از میان دو خودروی رنو ساندرو و ساندرو استپ وی به دنبال نمونه پرآپشن‌تر و مجهزتر هستید، بهتر است بدانید که هر دو این خودروها از امکانات و آپشن‌های رفاهی یکسانی برخوردار هستند و از این نظر نیز هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. اگر نمونه‌های محدودی که در سال 1396 و با آپشن‌هایی نظیر روکش چرمی صندلی، نمایشگر 10 اینچی لمسی، سیستم رهیاب، دوربین دید عقب و سنسور پارک عقب به بازار عرضه شد را نادیده بگیریم، می‌توان گفت که رنو ساندر و ساندرو استپ وی در مقایسه با سایر خودروهای موجود در این رنج قیمتی از امکانات بسیار کمتری برخوردار هستند.

از جمله امکانات مشترک موجود در رنو ساندرو هاچبک و ساندرو استپ وی اتوماتیک می‌توان به شیشه بالابر برقی جلو و عقب، کنترل سیستم صوتی زیر فرمان، برف‌پاک‌کن و شیشه‌شور عقب به‌همراه مه‌زدا، کامپیوتر سفری، سیستم تهویه مطبوع با کنترل دستی، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی مجهز به چهار اسپیکر و قابلیت پشتیبانی سی‌دی، رادیو، بلوتوث و USB اشاره کرد.

ایمنی و تجهیزات امنیتی ساندرو و ساندرو استپ وی

برخلاف بخش آپشن‌ها، تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی در ایمنی، بسیار کم است؛ رنو ساندرو در سال 2008، پس از پشت‌سر گذاشتن آزمون‌های ایمنی یوروانکپ، موفق شد سه ستاره ایمنی برای سرنشینان بزرگسال، 4 ستاره ایمنی برای سرنشینان خردسال و یک ستاره ایمنی برای عابرین پیاده را از این موسسه معتبر اروپایی کسب کند. از آن‌جایی که ساندرو هاچبک و استپ وی هر دو بر روی یک پلتفرم شکل‌گرفته‌اند و از طراحی مشترکی نیز برخوردار هستند، می‌توان ستاره‌های ایمنی ساندرو هاچ‎بک را برای نمونه استپ وی نیز معتبر دانست.

تست ایمنی ساندرو

گرچه دریافت 3 ستاره ایمنی توسط رنو ساندرو نتیجه قابل‌قبولی برای یک هاچبک اروپایی به‌نظر نمی‌رسد، اما با این‌وجود رنو ساندرو و ساندرو استپ وی نسبت به خودروهای ایرانیزه‌ و همچنین بسیاری از خودروهای چینی حاضر در بازار کشورمان که تاکنون توسط هیچ‌یک از موسسات ایمنی معتبر تحت بررسی قرار نگرفته‌اند، از وضعیت امیدوارکننده‌تری برخوردار هستند.

از جمله تجهیزات ایمنی به‌کاررفته در ساندرو هاچبک و استپ وی می‌توان به دو عدد کیسه هوا(راننده و سرنشین جلو)، دکمه ضد لغزش خودرو(تنها برای نمونه اتوماتیک)، ترمز دیسکی خنک‌شونده چرخ‌های جلو و ترمز کاسه‌ای چرخ‌های عقب، ترمز ضدقفل‌(ABS)، توزیع الکترونیکی ترمز(EBD)، قفل مرکزی به‌همراه کنترل از راه دور و سیستم ضد سرقت ایموبلایزر اشاره کرد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

جمع‌بندی بررسی تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی

ساندرو

در آخر مقاله « تفاوت ساندرو و ساندرو استپ وی » با توجه به این‌که ساندرو و ساندرو استپ وی بر روی پلتفرم یکسانی توسعه یافته‌اند و از نظر مشخصات فنی، تجهیزات ایمنی، امکانات رفاهی و طراحی داخلی نیز مشابه یکدیگر هستند، می‌توان به زبانی ساده این‌گونه نتیجه‌گیری کرد که این دو خودرو تفاوت قابل‌توجهی با یکدیگر ندارند. در این میان ساندرو استپ وی تنها به‌واسطه برخورداری از برخی قطعات ظاهری و همچنین افزایش جزئی ارتفاع، یک به‌اصطلاح کراس‌اوور کوچک محسوب می‌شود و برای علاقه‌مندان به سفرهای خارج شهری و گشت‌وگذار در جاده‌های ناهموار مناسب‌ به‌نظر می‌رسد.

ساندرو استپ وی

اگر استفاده شما از رنو ساندرو تنها به رفت‌وآمدهای روزمره شهری محدود می‌شود و علاقه‌ چندانی هم به رانندگی در جاده‌های ناهموار ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که با پرداخت قیمت کمتر به سراغ رنو ساندرو هاچبک بروید و از رانندگی با این هاچبک امن و کم‌استهلاک لذت ببرید. برای اطلاع از قیمت رنو ساندرو کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها