مقایسه هاوال h2 و تیوولی

فهرست مطالب


شرکت هاوال زیرمجموعه خودروسازی گریت وال است. این شرکت بیشتر به تولید خودروهای کراس اور تمایل دارد و در تلاش است تا حضور خود در بازارهای اروپا نیز را گسترش دهد. هاوال h2 کوچک‌ترین محصول شاسی بلند و طبیعتاً ارزان‌قیمت‌ترین مدل آن نیز محسوب می‌شود. هاوال h2 برای اولین بار در سال 2012 رونمایی شد و در سال 2016 نیز مدل فیس لیفت آن وارد بازار شد.

جالب توجه است که این خودرو در دو مدل متفاوت، و البته با نیروی محرکه یکسان، در بازار حضور دارد: نسخه اولیه (مدل قرمز) و نسخه فیس لیفت سال 2016 (مدل آبی). در ایران وادرات هاوال h2 به عهده شرکت بهمن موتور (ایران) است و مانند بسیاری از خودروهای چینی، با استقبال خوبی روبرو شده است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

یکی از رقبال اصلی هاوال h2 را می‌توان تیوولی، کراس اور شرکت سانگ یانگ کره جنوبی دانست. اگر عبارت “I Love it” (من دوستش دارم) را به صورت برعکس بخوانید، نام این خودرو (تیوولی) به دست می‌آید. البته تیوولی نام یکی از شهرهای ایتالیا هم هست. شرکت سانگ یانگ از خودروسازان بزرگ کره جنوبی محسوب می‌شود و تیوولی یکی از محصولات پرفروش این شرکت در سطح جهانی به شمار می‌آید. کراس اور تیوولی در ایران هم با استقبال نسبتاً رضایت‌بخشی روبرو شده و توانسته است جایگاه مناسبی به دست آورد. تیوولی در ایران توسط شرکت رامک خودرو و در دو تیپ Elite و Sport عرضه می‌شود. در ادامه با مجله همراه مکانیک همراه شوید تا در مقاله “ مقایسه هاوال h2 و تیوولی ” شاهد مقایسه‌ای جذاب باشیم.

مقایسه طراحی

طراحی خارجی

در نمای روبرو قبل از هر چیزی جلوپنجره بزرگ هاوال نظر مخاطب را به خود جلب می‌کند، که سازگاری نسبتاً مطلوبی با چراغ‌ها و خطوط روی کاپوت دارد. اما برای مه‌شکن‌ها از همان طرح قدیمی و اقتصادی دایره‌ای‌شکل استفاده کرده‌اند. نمای کناری خودرو توسط خطی که از چراغ‌های جلو تا چراغ‌های عقب کشیده است، به دو بخش تقسیم می‌شود. شایان ذکر است که در نمای پشت خودرو نیز تقسیم چراغ‌ها به دو قسمت و فرم‌دهی به آنها موفق عمل کرده است. همچنین درب عقب خودرو با مقداری تورفتگی بر روی سپر طراحی شده که ظاهر مناسب‌تری به این قسمت بخشیده است.

در واقع طراحان تیوولی سعی کرده‌اند تا چهره آن را طوری متمایز سازند که تصویر آن در ذهن مخاطبان ماندگار شود. چراغ‌های جلو تیوولی در امتداد لبه کاپوت به طرف نمای جانبی خودرو کشیده شده‌اند، به این صورت طراحی عضلانی گلگیر جلو بیشتر نمایش داده می‌شود. در نمای کناری هم طراحی عضلانی روی گلگیرهای جلو و عقب در اطراف قسمت میانی تورفته آن بیشتر به چشم می‌آید. در نمای پشت خودرو نیز چراغ‌ها بر روی همان برجستگی قرار گرفته‌اند.

این امر تأکید طراحان بر حجم‌دهی گلگیرهای جلو و عقب خودرو را هرچه بیشتر به نمایش می‌گذارد. مقایسه هاوال h2 و و تیوولی نشان دهنده برتری طراحی خارجی تیوولی است. در طراحی تیوولی از سیاست سادگی و بی آلایشی استفاده شده، اما حجم‌دهی‌های مناسب تصویر متفاوت تیوولی را در ذهن ماندگار می‌کند.

طراحی داخلی

مقایسه هاوال h2 با تیوولی
طراحی داخلی هاوال h2

باید اعتراف کرد که طرح ساده و قدیمی هاوال h2 حرف زیادی برای گفتن ندارد. طرح کشیده و قوس‌دار کنسول میانی، که شامل چند ردیف از دکمه‌های کنترلی و صفحه نمایش هاوال می‌شود، و قرارگیری ورودی‌های هوا روی آن چنگی به دل نمی‌زند.

همچنین تقسیم افقی داشبورد به 3 قسمت نه فقط بر زیبایی آن نمی‌افزاید، بلکه اثراتی منفی نیز بر دید مخاطب نسبت به طراحی کابین خواهد گذاشت. به هر حال، هاوال h2 فضای مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. استفاده از این خودرو آسودگی کافی از نظر فضای نشستن و بار را برای سرنشینانش به دنبال خواهد داشت.

مقایسه هاوال h2 با تیوولی
طراحی داخلی تیوولی

کابین تیوولی احساس حضور در یک خودرو مدرن‌تر را به سرنشینان انتقال می‌دهد. طراحی D شکل فرمان تیوولی موجب افزایش سازگاری آن با شرایط رانندگی در پیچ‌ها می‌شود. همچنین طراحی نسبتاً پیچیده و متفاوت آمپرهای فشار گاز و سرعت، زیبایی خاصی به آن بخشیده است. در مجموع باید اشاره کرد که کابین تیوولی از ارگونومی خوبی برخوردار است. در این بخش نیز مقایسه هاوال h2 و تیوولی حاکی از برتری خودرو کره‌ای است.

مقایسه فنی

مقایسه هاوال h2 و تیوولی
مقایسه فنی

مقایسه هاوال h2 و تیوولی از نظر فنی نشان می‌دهد که هاوال h2 از جهات انگشت‌شماری دارای برتری‌های نسبی است.

مثلاً در عملکرد نهایی، موتور هاوال در 5/11 ثانیه از صفر به 100 کیلومتر دست می‌یابد، که این رکورد حدود یک ثانیه از تیوولی بهتر است. همچنین حدأکثر سرعت هاوال، 200 کیلومتر در ساعت، در مقایسه با 181 کیلومتر در ساعت تیوولی، رکورد بهتری است.

مدل خودرو هاوال h2 تیوولی
پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپه خطی مستقیم 4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور 1500 سی سی 1597 سی سی
حدأکثر قدرت 141 اسب بخار 128 اسب بخار
حدأکثر گشتاور 202 نیوتن متر 160 نیوتن متر
گیربکس 6 سرعته خودکار تیپ ترونیک 6 سرعته خودکار تیپ ترونیک
مصرف سوخت (ترکیبی) 5/7 لیتر در هر 100 کیلومتر 6/7
شتاب صفر تا 100 5/11 ثانیه 2/12 ثانیه
حدأکثر سرعت 200 کیلومتر در ساعت 181 کیلومتر در ساعت

مقایسه آپشن­‌ها و امکانات رفاهی

مقایسه هاوال h2 و تیوولی
مقایسه آپشن­ها و امکانات رفاهی

از این نظر هم مقایسه هاوال h2 و تیوولی نشان دهنده برتری نسبی چینی‌ها است. برای مثال هاوال از نظر چراغ‌ها تسهیلات بیشتری در اختیار راننده قرار می‌دهد. از دیگر امکانات این خودرو می‌توان به صفحه نمایش بزرگ‌تر، سیستم‌های هشدار دهنده بیشتر، تسهیلات بیشتر آینه‌ها و شیشه‌ها و سیستم مولتی مدیای قوی‌تر اشاره کرد. البته تیوولی نیز امکانات تقریباً مناسبی را برای سرنشینان فراهم آورده است.

تجهیزات هاوال h2 تیوولی
چراغ سیستم روشنایی در روز، روشن و خاموش شدن خودکار چراغ‌های جلو، چراغ‌های جلو هالوژنی، تنظیم برقی ارتفاع نور، مه‌شکن‌های جلو و عقب، سیستم همراهی چراغ تا درب منزل (Follow Me Home)، چراغ‌های LED عقب چراغ‌های LED، سیستم روشنایی در روز، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو
سیستم­های مولتی مدیا ورودی‌های USB، AUX، MP5 و SD Card، 2 عدد اسپیکر High Tone و 4 اسپیکر Low Tone (در مجموع 6 اسپیکر)، پخش موزیک از طریق بلوتوث پشتیبانی از فرمت‌های DVD، WMA، MP4، MP3، ورودی‌های AUX، بلوتوث و USB
صفحه نمایش

صفحه نمایش 8 اینچی لمسی

صفحه نمایش 7 اینچی
رینگ­ها 18 اینچی آلومینیومی 18 اینچی آلومینیومی
آینه آینه وسط با توانایی انعکاس نور به طور خودکار، آینه‌های جانبی تاشو برقی، گرمکن و چراغ راهنما روی آینه‌های جانبی آینه‌های جانبی تاشو برقی همراه با گرمکن، راهنما روی آینه
تهویه مطبوع تهویه هوای خودکار دوگانه سیستم تهویه هوای دوگانه
صندلی تنظیم برقی صندلی راننده در 6 حالت به همراه تنظیم گودی کمر، گرمکن صندلی‌های جلو، تاشوندگی کامل صندلی‌های عقب تنظیم الکترونیکی صندلی راننده در 8 حالت، روکش چرم صندلی‌های عقب، استراحتگاه همراه با جا لیوانی، صندلی‌های جلو دارای گرمکن
شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی، سیستم جلوگیری از برخورد با مانع در زمان بالا رفتن شیشه راننده، تنظیم تک لمسی شیشه راننده شیشه‌های جلو و عقب برقی
سیستم­های هشدار دهنده سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر، هشدار دهنده باز ماندن کمربندها، هشداردهنده باز بودن درب خودرو، دوربین کمک پارک روی آینه‌های جانبی برای مشاهده نواحی کور سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، سیستم هشدار دهنده برای AEB، سیستم هشدار دهنده برای LKAS
سایر امکانات ورود و روشن کردن خودرو بدون نیاز به کلید، سیستم جلوگیری از واژگونی خودرو RMI، سانروف ورود به خودرو بدون کلید، روشن کردن خودکار خودرو بدون استفاده از کلید، سانروف (در مدل Elite خودرو)، 3 حالت رانندگی اکونومی، پاور و برف

مقایسه ایمنی

از نظر ایمنی، مقایسه هاوال h2 و تیوولی نشان می‌دهد که ظاهراً باید امتیازهای یکسانی برای آنها در نظر گرفت. هاوال h2 توانسته است از مؤسسه چینی C-NCAP، 5 ستاره ایمنی را به دست آورد. از سوی دیگر، تیوولی تنها موفق به کسب 3 ستاره ایمنی از مؤسسه اروپایی EURO-NCAP شده است. البته واضح است که اعتبار و ارزش مؤسسه اروپایی بسیار بیشتر از همتای چینی خود است، به همین دلیل شاید بهتر باشد ایمنی آنها را در یک سطح تخمین زد. در مجموع، هر دو خودرو از نظر ایمنی در سطح چندان مطلوبی نیستند

تجهیزات ایمنی و حفاظتی هاوال h2 تیوولی
کیسه هوا در مجموع 6 کیسه هوا، راننده، سرنشین جلو، پرده‌ای، جانبی کیسه‌ هواهای راننده، سرنشین جلو، پرده‌ای
سیستم ترمز ترمزهای جلو دیسکی خنک شونده، ترمزهای عقب دیسکی، مجهز به سیستم ضد قفل ABS چهار کاناله ترمزهای جلو دیسکی خنک شونده، ترمزهای عقب دیسکی، سیستم ترمز اضطراری خودکار

تجربه رانندگی

مقایسه هاوال h2 با تیوولی
تجربه رانندگی

فرمان هاوال h2 بسیار نرم و انعطاف‌پذیر است، اما همانند استانداردهای جهانی، همراه با افزایش سرعت به سفتی فرمان نیز افزوده می‌شود. همچنین برای ساخت این خودرو از سیستم طراحی اتاق بی‌صدا (NVH) استفاده شده است، به این صورت در هنگام رانندگی صدای بیرون وارد کابین نمی‌شود. با این حال، با بالا رفتن دور موتور، صدای آن به داخل کابین نفوذ پیدا می‌کند. همچنین شتاب‌گیری هاوال h2 نسبت به خودروهای هم‌قیمت خود، نرم‌تر انجام می‌شود و عملکرد موتور و گیربکس سازگاری خوبی با یکدیگر دارند.

از سوی دیگر، تیوولی در شتاب گیری و سرعت چندان چابک نیست. اما حجم‌دهی‌های بزرگ روی گلگیرهای جلو و عقب اعتماد به نفس راننده را در سرعت‌های بالا افزایش می‌دهند. این حجم‌دهی‌ها می‌توانند احساس عریض‌تر بودن خودرو و تسلط بیشتر بر جاده را به راننده منتقل کنند. ولی باید گفت که همین برجستگی‌ها دید راننده در هنگام پارک خودرو را کاهش می‌دهند. باید خاطر نشان ساخت که تیوولی از سیستم تعلیق چندان مناسبی برخوردار نیست.

تحلیل شرایط بازار

مقایسه هاوال h2 با تیوولی
تحلیل شرایط بازار

بازار خودرو کشور با خروج آمریکا از برجام دچار التهابات بیش از اندازه‌ای شده است و به نظر می‌رسد که نمی‌توان آینده‌ای باثبات را نیز برای آن متصور شد. به همین دلیل پیشبینی وضعیت آینده بازار کار بسیار دشواری است. برای مثال اگر قصد خرید تیوولی را دارید باید بودجه‌ای بیش از 300 میلیون تومان برای آن در نظر بگیرید. این وضعیت در مورد هاوال h2 نیز صادق است و برای تهیه‌ ‌ک به مبلغی در بازه 300 تا 350 میلیون تومان نیاز خواهید داشت.

جمع بندی

مقایسه هاوال h2 با تیوولی
عکس زیبا از تیوولی

هر دو خودرو هاوال h2 و تیوولی تقریباً در یک بازه قیمتی هستند، پس اگر بودجه‌ای در حدود 300 تا 350 میلیون تومان را برای خرید خودرو در نظر گرفته‌اید، باید گفت که احتمالاً این دو خودرو اختلاف بسیار ناچیزی از نظر قیمتی خواهند داشت. اما باید اشاره کرد که درست است که هاوال h2 یک خودرو چینی است، اما از بسیاری لحاظ از تیوولی پیشی گرفته است.

بنابراین، اگر خودروی با امکانات رفاهی بیشتر یا حتی توان موتور بالاتر را می‌پسندید، قطعاً هاوال گزینه مناسب‌تری است. اما اگر دوست دارید صاحب خودروی با ظاهری متفاوت باشید، که تنها با یک بار مشاهده تصویر آن در اذهان باقی بماند، تیوولی خودرو شماست.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها