با آپشن‌ های سیتروئن C3 آشنا شوید

فهرست مطالب

سیتروئن C3 یک هاچبک جمع‌وجور شهری است که تاکنون سه نسل مختلف از آن به بازار جهانی عرضه شده‌است. سومین و درواقع آخرین نسل حال‎حاضر این خودرو، محصول سال 2016 کمپانی سیتروئن محسوب می‌شود که بر روی پلتفرم PSA PF1 شکل گرفته‎است.

در سال 1396 شرکت سایپا اعلام کرد که قصد دارد به‌زودی طی همکاری با شرکت سیتروئن فرانسه، برخی از محصولات این شرکت را راهی بازار داخلی کند. سیتروئن C3 به‌نوعی اولین ثمره این همکاری محسوب می‌شود که بین سال‌های 1397 تا 1398 به بازار کشورمان عرضه شد. متأسفانه آغاز دور جدید تحریم‌ها علیه ایران، باعث شد تا فعالیت‌های شرکت سیتروئن در بازار کشور به حالت تعلیق درآمده و سیتروئن سی 3 به تعداد محدودی در اختیار خریداران قرار بگیرد.

در ادامه این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با آپشن‌ های سیتروئن C3 آشنا کنیم؛ بنابراین اگر قصد خرید این خودرو را دارید یا علاقه‌مند هستید اطلاعات بیشتری درباره امکانات آن به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.

آپشن‌ های سیتروئن C3

آپشن‌ های سیتروئن C3

سیتروئن C3 در بازارهای جهانی با موتورهای متنوعی به بازار عرضه می‌شود که ازجمله آن‌ها می‌توان به 1.6 لیتری دیزلی و 1.2 لیتری بنزینی اشاره کرد. برخلاف بازارهای بین‌المللی، این هاچبک دوست‌داشتنی تنها با یک پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژ به بازار کشور ما عرضه شده‎است که توان تولید 163 اسب‌بخار قدرت و 243 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید موتور این خودرو کاملا مشابه موتور استفاده شده در پژو 2008 و پژو 508 است.

شرکت سایپا سیتروئن، این خودرو را در دو تیپ مختلف به بازار عرضه کرده‎است؛ که نمونه فول آپشن سیتروئن C3 تنها در دو آپشن گرم‎کن صندلی جلو و رینگ‌های فرانسوی(نقره‌ای) با نمونه نیمه‌فول آن تفاوت دارد. برای آشنایی هرچه بیشتر شما مخاطبین عزیز با آپشن‌ های سیتروئن C3، در ادامه به برخی از مهم‌ترین تجهیزات و امکانات این خودرو اشاره کرده‌ایم:

محافظ جانبی بدنه (Airbump)

محافظ جانبی بدنه (Airbump)

اولین موردی که در مقاله آپشن‌ های سیتروئن C3 به آن خواهیم پرداخت، محافظ جانبی بدنه این خودرو است. یکی از آپشن‌هایی که در نمای ظاهری سیتروئن سی 3 به چشم می‌خورد، نوارهای جانبی پهنی است که چندان هم عامه‌پسند به‌نظر نمی‌رسد. این نوارهای جانبی که با نام Airbump شناخته می‌شوند، شامل 7 پنل از جنس پلی‌اورتان(Polyurethane) هستند که با هوا پر شده‌اند. این تکنولوژی که اولین‌بار در سیتروئن C4 کاکتوس مورد استفاده قرار گرفت، بدنه این خودرو را در مقابل خراش و ساییدگی محافظت می‌کند.

سیستم هشدار زمان استراحت

سیستم هشدار زمان استراحت

این سیستم از طریق نمایش یک لوگو به شکل فنجان‎ چای در پشت‌آمپر و همچنین پخش صدای هشدار، به راننده یادآوری می‌کند که در مسافرت‌های طولانی اندکی استراحت‌ کند. به‌عنوان‌مثال اگر با سرعت بالاتر از 65 کیلومتر بر ساعت در حال رانندگی باشید، از نظر سیتروئن C3 هر 2 ساعت یک‌بار نیاز به استراحت خواهید داشت!

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HAC)

یکی از آپشن‌ های سیتروئن C3، سیستم HAC یا کنترل حرکت در سربالایی است. به‌واسطه این سیستم پس از رها کردن پدال ترمز در یک سربالایی، به مدت 2 ثانیه خودرو سر جای خود باقی می‌ماند و به عقب حرکت نمی‌کند؛ طی این مدت راننده می‌تواند بدون هیچ نگرانی حرکت خود را آغاز کند.

سنسور باران (Rain Sensor)

این هاچبک تندوتیز فرانسوی از سنسور باران نیز برخوردار است. حسگرهای این سیستم روی شیشه جلو قراردارند و پس از تشخیص میزان قطرات آب روی شیشه، برف‌پاک‌کن‌ها را  به‌طور خودکار فعال کرده و سرعت آن‌ها را تنظیم می‌کند. 

سیستم فرمان برقی (EPS)

همان‌طور که می‌توان انتظار داشت، سیتروئن سی 3 به‌عنوان یک هاچبک نسبتا مدرن که در سال 2016 طراحی و تولید شده‎است، به‌جای فرمان هیدرولیک از فرمان برقی بهره می‌برد. در این سیستم اثری از پمپ هیدرولیک یا مخزن روغن دیده نمی‌شود و یک موتوربرقی روی جعبه‌فرمان جای سیستم پیچیده هیدرولیکی را گرفته است. از مزایای سیستم فرمان برقی C3 می‌توان به نرمی بالای فرمان و قابلیت اطمینان بالای آن اشاره کرد. 

سنسور و دوربین پارک

دوربین سیتروئن c3

با قرار دادن دنده در وضعیت R، “دوربین پارک” تصویر واضحی از بخش پشتی خودرو را درون مانیتور 7 اینچی موجود در مرکز داشبورد به نمایش درمی‌آورد. این تصویر در کنار عملکرد سنسور پارک سیتروئن C3، به راننده اطمینان خاطر می‌دهد تا بدون نگرانی از برخورد با موانع، خودرو را در فضاهای کوچک و محدود پارک کند. 

سیستم ورود و استارت بدون کلید 

برای باز کردن درهای سیتروئن سی 3 و همچنین روشن کردن این خودرو، به کلید نیاز نخواهید داشت، زیرا این هاچبک جذاب از سیستم ورود و استارت بدون کلید برخوردار است. در حالی‌که ریموت درون جیب یا کیفتان قرار دارد، شما می‌توانید درب خودرو را باز کنید و پس از قرار گرفتن درون کابین با فشردن دکمه استارتی که در قسمت پایین کنسول مرکزی قرار داده شده‌است، برای روشن کردن C3 اقدام کنید.

مانیتور 7 اینچی لمسی

مانیتور 7 اینچی لمسی

به‌واسطه نمایشگر ۷ اینچی لمسی موجود در سیتروئن سی 3 می‌توانید از آپشن‌هایی همچون سیستم رهیاب، تهویه مطبوع، سیستم پخش و دوربین دنده‌عقب استفاده کنید. این نمایشگر پیشرفته از سیستم Mirror Screen نیز برخوردار است که به راننده اجازه می‌دهد به تمامی فایل‌های صوتی و تصویری موجود در تلفن همراه خود دسترسی داشته باشد. این تکنولوژی ازطریق اپل کار پلی، اندروید اتو و میرور لینک(Mirror link) برای تمامی سرنشینان خودرو قابل‌دسترسی است.

سیستم کنترل فشار باد تایر (TPMS)

یکی از آپشن‌های ایمنی موجود در سیتروئن C3، سیستم کنترل فشار باد تایر یا TPMS است. این سیستم ازطریق سنسورهایی که در داخل لاستیک کار گذاشته شده‌اند، به‌طور مداوم فشار باد تایرهای خودرو را بررسی می‌کند. درصورت کاهش محسوس فشار، چراغ مربوط به این سیستم روی پشت آمپر خودرو روشن‌شده و راننده را از کمبود باد تایر مطلع می‌سازد.

گرمکن صندلی

گرمکن صندلی

در گذشته‌های نه‌چندان دور، گرم‎کن صندلی تنها در خودروها لوکس مشاهده می‌شد؛ اما در حال‎حاضر این آپشن حتی در خودروهای اقتصادی نیز راه‌یافته است. البته سیتروئن C3 با برچسب قیمتی حدود 450 میلیون تومانی خود، در بازار کشور ما یک خودرو اقتصادی محسوب نمی‌شود، اما در کشور سازنده بین 16 تا 24 هزار دلار قیمت دارد و در رده خودروهای گران‌قیمت بازار قرار نمی‌گیرد!.

راننده این خودرو از طریق کلیدهای دواری که در قسمت سمت چپ صندلی قرار گرفته‎است، می‌تواند دمای صندلی خود را تنظیم کرده یا در روزهای گرم سال به‌طور کل آن را خاموش کند. ناگفته نماند که گرمکن صندلی تنها در تیپ فول C3 وجود دارد و تیپ‌های نیمه‌فول فاقد آن هستند.

سیستم کنترل هرزگردی (ASR)

سيستم كنترل پايداري یا کنترل هرزگردی که با نام‌هایی همچون ESC و TSC نیز شناخته می‌شود، با اطلاعات به‌دست‌آمده از سنسورهای موجود، مسیری که راننده‌ در حال طی کردن آن است را با مسیر حرکت منطقی خودرو مقایسه می‌کند. چنانچه به دلایلی همچون لغزندگی جاده یا شتاب‌گیری ناگهانی سیستم ASR موجود در C3 تشخیص دهد که خودرو از مسیر اصلی خود منحرف شده‌است، قدرت موتور را کاهش داده و به‌طور جداگانه ترمزهای هر چرخ را فعال خواهد کرد تا خودرو مجددا پایداری خود را به‎دست آورد.

برای محاسبه عوارض خودرو کلیک کن

از دیگر آپشن‌ های سیتروئن C3 می‌توان به مواردی همچون کروز کنترل، 6 عدد کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری(ESP)، سیستم ترمز کمکی(EBA)، سیستم ضدسرقت، کامپیوتر سفری، تهویه مطبوع خودکار، چراغ همراهی تا منزل، تنظیم دستی صندلی راننده، گرم‎کن شیشه جلو و عقب، آینه‌های جانبی گرمکن دار با تاشوی برقی، آینه عقب الکتروکرومیک و شیشه‌های برقی اتوماتیک اشاره کرد. 

جمع‌بندی بررسی آپشن‌ های سیتروئن C3

جمع‌بندی بررسی آپشن‌ های سیتروئن C3

سیتروئن سی 3 در رنج قیمتی خود پرشتاب‌ترین هاچبک بازار کشور محسوب می‌شود که ضمن برخورداری از ظاهری متفاوت و جذاب، به لطف پیشرانه توربوشارژ قدرتمند خود به‌راحتی می‌تواند نگاه قشر جوان جامعه را به‌سوی خود بکشاند.

باوجود مزایا و قابلیت‌های فراوان C3، آغاز دور جدید تحریم‌ها باعث شد تا این خودرو نتواند به‌صورت گسترده در بازار داخلی حضور یابد و حتی قبل از این‌که بتواند به خریداران ایرانی معرفی شود، از بازار داخلی کنار گذاشته شد. در حال‎حاضر به دلیل عدم دسترسی آسان به قطعات و خدمات، عرضه محدود و بازار دست‌دوم کم رونق، اغلب مشتریان ترجیح می‌دهند به‌جای خرید C3، با صرف هزینه کمتر رقیب اصلی این خودرو یعنی هیوندای i20 را خریداری کنند. برای دریافت کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

مقایسه رنو داستر و سیتروئن c3

مقایسه پژو 2008 و سیتروئن C3

با مزایا و معایب سیتروئن C3 آشنا شوید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها