کمپانی سیتروئن از قدیمیترین خودروسازهای فرانسوی است که بیش از 50 سال است در بازار ایران حضور دارد. این شرکت در سال 1919 تاسیس شد و در همان سال با تولید اولین خودروی دیفرانسیل جلو، توانست عنوان چهارمین شرکت خودروسازی جهان را از آن خود کند.
اگر قصد فروش خودروی خودت رو داری، اونم تو سریعترین زمان ممکن، کافیه اینجا کلیک کنید تا در طرح فروش سفارشی همراه مکانیک بدون پرداخت هیچ وجهی بعنوان پورسانت خودروت رو بفروشی |
این شرکت در سال 1345 تحت عنوان شركت سهامی ایرانی تولید اتومبیلهای سیتروئن (Société Anonyme Iranienne de Production Automobile) وارد ایران شد و سایپا نام گرفت. معروفترین محصول این کارخانه ژیان یا همان سیتروئن 2CV بود که رقیب سرسخت فولکس واگن بیتل و همچنین هیلمن-پیکان به شمار میرفت.
سیتروئن C3
اگرچه از خودروهای شاسیبلند در سرتاسر جهان به صورت گسترده استقبال شد، اما مشکلات این کلاس خودرو سازندگان را به سمت تولید کلاس دیگری از خودرو سوق داد که کراساوور کوچک نام گرفت. سیتروئن C3 که در این مقاله معایب و مزایای آن را شرح میدهیم، از نظر طراحی شیبه به خودروهای کراس اوور کوچک نظیر پژو 2008 و رنو کپچر است اما واقعیت آن است که این طراحی زیرکانه و فریب دهنده مانع از کلاس بندی واقعی این خودرو نمی شود. بله درست حدس زدید، بر خلاف اشتباه بسیاری از افراد سیتروئن C3 یک خودروی هاچ بک است. حتی خود سیتروئن هم بعدها به این مسئله اشاره کرد تا آنجایی که این خودرو را نمونه به روز شده خودروی ژیان معرفی کرد.
سایپا در سال 1397 تصمیم گرفت همکاری خود را با سیتروئن فرانسه با مونتاژ سیتروئن C3 از سر بگیرد. در همان سال 2000 دستگاه خودروی C3 را در کاشان تولید و عرضه کرد. تاکنون سه نسل از این خودرو تولید و عرضه شده است. مدل موجود در ایران نسل سوم آن است که در سال 2016 طراحی و تولید شده است.
مشخصات فنی
حجم موتور | 1/6 لیتر |
نوع موتور | بنزین سوز |
تعداد سیلندرها | 14 |
تعداد سوپاپ ها | 16 |
آرایش قرار گیری سیلندرها | خطی |
محل قرار گیری موتور | موتور جلو |
سیستم سوخت رسانی | انژکتوری تزریق مستقیم |
حداکثر توان خروجی(دور بر دقیقه / اسب بخار) | 163 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه |
حداکثر گشتاور خروجی(دور بر دقیقه / نیوتن متر) | 240 نيوتن متر در 1400 دور در دقيقه |
مزایا و معایب سیتروئن C3
در ادامه این مقاله به مزایا و معایب سیتروئن C3 میپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی ظاهری
در این بخش از مقاله مزایا و معایب سیتروئن C3 به طراحی ظاهری این خودرو میپردازیم؛ سیتروئن در تولید محصولات خود همواره نوآوری در طراحی ظاهری را مدنظر داشته است. C3 هم از این قاعده مستثنی نیست. پلتفرم کلی سیتروئن C3 شباهت زیادی به پژو 2008 دارد. با این وجود جزئیات آن به حدی تغییر داشته است که نمیتوان گفت دچار کپیکاری شده است.
مهمترین نکته در طراحی سیتروئن C3 تضاد رنگ در بدنه است. اگرچه در ایران فقط نسخه سفید این خودرو تولید شده و رنگهای دیگر آن در دسترس ما قرار ندارد و همین یکی از معایب این خودرو است. ترکیب رنگهای سفید، قرمز و مشکی ظاهر جذاب، خشن و قدرتمندی به آن داده است.
نمای عقب این خودرو کاملاً تکراری است و شباهت زیادی به دی اس 3 دارد. اما تضاد رنگ جذاب آن در نماهای جانبی اعمال شده است. بدنه سفید، زههای ضربهگیر مشکی، سقف و آیینههای قرمز و رینگهای آلومینیومی، طراح تکراری نمای عقبی را تا حدی جبران میکند. در ایران دو مدل رینگ آلومینیومی وجود دارد که یکی نقراه ای رنگ بوده و به رینگ فرانسوی معروف است و اغلب در سری های اولیه دیده می شود و دیگری مشکی است و آن را به رینگ ایرانی می شناسند.
زههای مشکیرنگ موجود در دو نمای جانبی این خودرو که AIRBUMP نام دارند، حاوی کپسولهای هوا هستند که در صورت بروز تصادفات سبک، باعث می شود تا آسیب کمتری به بدنه خودرو وارد شود.
امکانات رفاهی
سیتروئن C3 در جهان در چهار تیپ کلی Touch، Feel، Flair و Flair Nav Edition به فروش میرسد و هر کدام از این تیپ ها قابل انتخاب با موتورها و آپشن های مختلف دیگری نیز هستند. اما به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، نسخه موجود در ایران از نظر امکانات رفاهی با نسخه اصلی متفاوت است. در نسخه مونتاژ شده در ایران امکاناتی از قبیل مانیتور 7 اینچی با طراحی بسیار زیبا، رهیاب جیپیاس، کنترل پایداری الکترونیکی، دوربین و سنسور عقب، کروز کنترل، گرمکن صندلیهای جلو (در برخی از مدل های ایران) و کیلس استارتر به صورت پیشفرض روی خودرو نصب شده اما صندلی برقی، روش چرم صندلیها و سقف پانوراما-مونروف از امکاناتی است که در نسخه ایرانی حذف شده است.
کابین و طراحی داخلی
اگرچه طراحی ظاهری C3 بر اساس پلتفرم پژو 2008 انجام شده، اما در مورد امکانات رفاهی یک قدم از آن جلوتر است. سیتروئن C3 برخلاف 2008 به سیستم استارت بدون کلید مجهز است. غربیلک فرمان زیبا و خوشدست است. اما جایگاه دستهدنده چندان مناسب نیست و به دلایل نامعلومی در پایینترین قسمت کنسول میانی قرار گرفته که میتوان به عنوان یکی از معایب این خودرو به آن اشاره کرد. بیشتر قسمتهای داشبورد هم از پلاستیک نهچندان باکیفیت ساخته شده که توی ذوق بیننده میزند.
از دیگر معایب سیتروئن C3 میتوان به فناوری قدیمی صندلیهای جلو اشاره کرد. صندلیهای سرنشینان جلو فاقد روکش چرم و تنظیم برقی است. دستگیرههای سقفی هم در نسخه مونتاژ ایران حذف شده است که البته ایراد چندان چشمگیری نیست. اگر آپشن سانروف برایتان مهم است، باید بدانید که C3 در هیچ کدام از بازارها سانروف ندارد و تنها می تواند دارای یک سقف شیشه ای ثابت (پانوراما-مونروف) باشد که این آپشن هم در مدل های مونتاژ ایران قابل دسترس نیست، درست همانند پژو 2008!
پیشرانه، سرعت و شتاب
بر خلاف امکانات رفاهی، پیشرانه این خودرو در بازار ایران نقطه قوت این خودرو است. سیتروئن C3 به موتور 1600 سیسی چهار سیلندر و شانزده سوپاپ مجهز است که از فناوری توروبوشارژر استفاده میکند. این موتور که حاصل طراحی مشترک پژو و بِ ام و است، قدرتمندترین موتور انتخاب شده برای این خودرو می باشد که تنها مختص به بازار ایران است. همان طور که در جدول بالا هم بیان شد، این موتور قادر به تولید 163 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور است و به دلیل توربوشارژ بودن نیازمند رسیدگی بیشتری از سوی مصرف کننده می باشد. این موتور با جعبهدنده 6 سرعته کوپل شده که ساخت آیسین ژاپن است. برای رانندگی با C3 دو حالت اسپرت و برفی جعبه دنده هم در نظر گرفته شدهاست.
پیشرانه C3 کاملا برای وزن 1270 کیلوگرمی C3 ایده عال است. شتاب صفر تا صد این خودرو 8/5 ثانیه است که در صورت استفاده از تیپ ترونیک تا 7/8 ثانیه کاهش مییابد. یکی دیگر از مزایای سیتروئن C3 مصرف سوخت آن است. بر اساس ادعای کارخانه سازنده، این خودرو با موتور 1600 توربو در هر صد کیلومتر 6/7 لیتر بنزین میسوزاند که رقم بدی نیست و در صورت استفاده از بنزین با کیفیت کاهش می یابد.
ایمنی
اگرچه C3 جزو خودروهای ایمن جهان به شمار نمیرود، اما امکانات قابلقبولی در زمینه تامین ایمنی سرنشینان دارد. سیتروئن C3 در سال 2019 از موسسه EURO NCAP چهار ستاره ایمنی دریافت کرده است. ضعف ایمنی این خودرو در بخش محافظت از عابران پیاده و نبود سیستم های تکمیلی ایمنی نظیر انواع رادارها است.
سیتروئن C3 به 6 کیسه هوا مجهز است. همچنین برای هر 5 سرنشین آن کمربندهای سه نقطهای نصب شده است. هشدار تجاوز از سرعت، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم هشدار زمان استراحت راننده، سیستم کنترل پایداری، کنترل کشش و… از دیگر امکاناتی است که برای تامین ایمنی سرنشینان این خودرو در نظر گرفته شده است. اما یکی از معایب سیتروئن C3 در زمینه ایمنی، شیشه عقب کوچک آن است که ممکن است دید عقب راننده را کمی مختل کند.
سواری و تجربه رانندگی
موتور C3 پرقدرت، شتاب آن راضیکننده و سواری آن نرم و دلنشین است. هنگام عبور از ناهمواریهای جادههای شهری، کمترین میزان لرزش به سرنشینان منتقل میشود. البته خریداران این خودرو مواردی از عدم پایداری در سرعتهای بالا گزارش کردهاند که در نتیجه وزن نسبتاً پایین خودرو، سیستم تعلیق بیش از حد نرم همچون ژیان! و قدرت بالای موتور به سرنشینان منتقل میشود. این ناپایداری به خصوص در عقب خودرو در پیچ های تند بیشتر حس میشود. پس هنگام رانندگی با فرمان برقی سیتروئن C3 باید احتیاط کنید و از رد کردن پیچ ها با سرعت بالا علی رغم داشتن سیستم کنترل پایداری خودداری کنید.
فنربندی و سیستم تعلیق C3 در حالت کلی خوب عمل میکند و سواری نرم و دلنشینی را برای سرنشینان به ارمغان میآورد. البته به دلیل هاچ بک بودن این خودرو، سرنشینان عقب راحتی کمتری را تجربه خواهند کرد و کوبش ها ملموس تر خواهند بود.
جمعبندی نهایی بررسی مزایا و معایب سیتروئن C3
با ما در مقاله مزایا و معایب سیتروئن C3 همراه بودبد؛ سیتروئن C3 یک خودروی هاچبک متوسط است که طبق اعلام کمپانی سازنده، برای استفاده حداکثر چهار نفر با قد معمولی مناسب است. این خودرو برای استفاده روزمره شهری طراحی شده و اگر اهل مسافرت هستید، انتخاب چندان خوبی نیست. با این حال شتاب خوبی دارد و ظاهر جذابش احتمالاً نظر شما را جلب خواهد کرد. در مجموع با در نظر گرفتن مشخصات ظاهری و سرعت و شتاب C3، میتوان گفت مخاطب آن قشر جوان هستند و برای خانوادههای پرجمعیت مناسب نیست. اگر هم به دنبال خودرویی پر آپشن هستید و می توانید از سیستم فنی باکیفیت و شتاب عالی آن گذر کنید، نیم نگاهی به کره ای های بازار داشته باشید. برای دریافت کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
ای کاش روزی برسد که ما در ایران خودرو تولید نکنیم و فقط مونتاژ کنیم.
فرض کنید تمام کمپانیهای بزرگ خودرو سازی جهان در ایران خط تولید داشته باشند و خوردو با کیفیت تولید شود هم تعداد کارگر بیشتری در کارخانجات مشغول کار می شوند هم مردم ماشینهای خوب و با کیفیت سوار می شوند.
شما همین پراید امروز رو با پرایدی که روز اول از کره میومد مقایسه کنید.