مقایسه هیوندای سوناتای هیبرید و هیوندای سوناتا

فهرست مطالب


هیوندای سوناتا، یکی از شناخته‌شده‌ترین خودروها در سبد خرید محصولات هیوندای است که طی سه دهه گذشته در قالب نسل‌های مختلف در بازار خودرو جهان حضور داشته است. تاکنون هشت نسل از هیوندای سوناتا به تولید رسیده است که نسل‌های پنجم، ششم و هفتم آن در کشورمان حضور دارند. آخرین نسخه‌های واردشده از هیوندای سوناتا به کشور، مربوط‌به نسل هفتم این خودرو و فیس‌لیفت نسل هفتم هستند که در فاصله سال‌های 2015 تا 2018 توسط واردکنندگان عرضه شدند.

هیوندای سوناتا یک سدان سایز متوسط است و علاوه‌بر برادر خود از دیگر شرکت کره‌ای یعنی کیا اپتیما، با خودروهایی نظیر هوندا آکورد و تویوتا کمری نیز رقابت می‌کند. مناسب بودن قیمت هیوندای سوناتا فول LF در مقایسه با رقبای اصلی، امکانات رفاهی رنگارنگ و طراحی دلچسب، از جمله مواردی هستند که این ماشین را در نظر مشتریان روزبه‌روز محبوب‌تر کرده‌اند.

هیوندای تصمیم گرفت تا از نسل هفتم این خودرو، پیشرانه هیبریدی را نیز به سایر پیشرانه‌های قابل‌انتخاب اضافه کند. این نسل که با کد اتاق LF شناخته می‌شود، نخستین نسل از هیوندای سوناتا هیبرید است که خوشبختانه به بازار ایران نیز راه یافته است. هیوندای سوناتای هیبرید در دو نسخه قبل از فیس‌لیفت و پس از فیس‌لیفت توسط شرکت پاکرو به بازار ایران وارد شد و هم‌پای نسخه بنزینی به رقابت با دیگر محصولات این رده پرداخت.

با توجه به حضور نه‌چندان پررنگ کیا اپتیمای هیبریدی و واردات معدود تویوتا کمری هیبریدی، خرید سوناتا هیبرید رشد خوبی را در بازار خودروهای هیبریدی ازآن خود کرد. در ادامه این پست از مجله خودرو همراه مکانیک با ما همراه باشید تا به مقایسه هیوندای سوناتای هیبرید و سوناتای بنزینی بپردازیم و تفاوت‌های میان این دو برادر را برای شما مخاطبین عزیز بیان کنیم.

مقایسه طراحی

طراحی خارجی هیوندای سوناتا
هیوندای سوناتا هیبرید

به‌‌طور معمول، در بخش اول مقایسه بین دو خودرو، به بررسی طراحی پرداخته می‌شود؛ اما در مقایسه هیوندای سوناتای هیبرید و سوناتا، با دو خودرو کاملا یکسان روبه‌رو هستیم. البته برخی نقاط تمایز میان سوناتای معمولی و هیبریدی وجود دارد که تشخیص این دو خودرو از یکدیگر را ممکن می‌کند. با این‌حال، همچنان هر دو خودرو براساس یک پلتفرم توسعه یافته‌اند و فقط در زمینه قوای فنی و امکانات با یکدیگر تفاوت دارند.

طراحی خارجی

نسل هفتم هیوندای سوناتا، ظاهر ساده و دور از هرگونه هیجانی دارد و هیوندای تصمیم گرفته تا در این نسل، از روند ماجراجویانه نسل قبلی اجتناب کند. در نتیجه، سوناتا LF چهره‌ای بی‌آلایش دارد و اگر لوگوی هیوندای در جلوپنجره این خودرو قرار نداشت، مخاطب احساس می‌کرد با محصولی از تویوتا روبه‌رو شده است. البته ظاهر سوناتا LF کاملا متناسب است و تمامی قطعات ظاهری خودرو با یکدیگر هماهنگی دارند. طرح کلی خودرو، نسبتا سیال و روان است و به‌خوبی می‌توان سبک طراحی آسیایی را در چهره هیوندای سوناتای LF مشاهده کرد.

طراحی خارجی هیوندای سوناتا

سوناتای LF با چنین ظاهری، برای خریداران میانسال و پدران خانواده‌ها کاملا مناسب خواهد بود و دلیل این تناسب نیز سلیقه این گروه از مشتریان است؛ چراکه توجه این افراد، معطوف به مواردی فراتر از زیبایی و جزئیات ظاهری است و به‌دنبال خریدی مقرون‌به‌صرفه و بادوام هستند. برای دیدن قیمت خودروهای هیوندای می‌توانید روی لینک آبی کلیک کنید.

البته با عرضه هیوندای سوناتای هیبریدی، اندکی اوضاع به نفع هیوندای تغییر یافت. در نسخه هیبریدی، جزئیات بیشتری به ظاهر سوناتا LF افزوده شده‌اند که علاوه‌بر ایجاد تمایز میان نمونه درون‌سوز و هیبرید، ظاهر خودرو را نیز جذاب‌تر جلوه می‌دهند. از جمله این تغییرات، می‌توان به چراغ‌هایی با گرافیک متفاوت، جلوپنجره و سپر متفاوت با نسخه درون‌سوز و اسپویلر عقب اشاره کرد. رینگ‌های سوناتای هیبرید نیز با نسخه معمولی متفاوت هستند و طرحی آیرودینامیکی دارند که ویژه خودروهای هیبریدی است. از آن‌جایی‌که سوناتای هیبرید پیشرانه کوچک‌تری نسبت به نسخه معمولی دارد، نیازی هم به خروجی‌های اگزوز نیست و هیوندای آن را از محصول خود حذف کرده است. روی گلگیر سمت چپ سوناتای هیبرید نیز نوشته‌ای تحت عنوان BLUE DRIVE درج شده که نمادی از هیبرید بودن خودرو است.

طراحی داخلی

با ورود به کابین نسل هفتم هیوندای سوناتا، روند تکاملی خودروسازان کره‌ای طی دو دهه اخیر را مشاهده خواهید کرد. کابین سوناتا LF در دو نسخه درون‌سوز و هیبریدی همانند چهره خارجی آن، ساده است و در نگاه اول چندان جلب توجه نخواهد کرد؛ اما با گذر زمان، ماندگاری بیشتری در ذهن مشتری بر جای خواهد گذاشت. با وجود سادگی، کابین خودرو چیدمانی ارگونومیک دارد و به‌راحتی به تمامی ادوات کابین دسترسی خواهید داشت.

طرحی داخلی هیوندای سوناتا

یکی دیگر از نکات مثبت کابین نسل هفتم هیوندای سوناتا، کیفیت بالای مواد به‌کار رفته در کابین و امکانات رفاهی متعددی است که هیوندای برای محصول خود در نظر گرفته است. با توجه به این‌که هیوندای سوناتا یکی از رقبای اصلی تویوتا کمری محسوب می‌شود، خودروساز کره‌ای تمامی تلاش خود را به‌کار گرفته است تا محصولی رقابتی را روانه بازار کند.

فضای کابین هیوندای سوناتای LF در هر دو نسخه درون‌سوز و هیبریدی، در حدواندازه یک سدان سایز متوسط خانوادگی است و چهار سرنشین بزرگسال به‌راحتی در کابین سوناتا LF جای خواهند گرفت. مانند ظاهر خارجی، هیوندای در دو نسخه هیبریدی و درون‌سوز تمایزاتی را به‌‌کار برده است تا مشتری قادر به درک تفاوت بین دو تیپ سوناتا باشد. برای مثال، تریم داخلی نسخه درون‌سوز از فیبرکربن ساخته شده است و اکثر نقاط کابین رنگ‌آمیزی تیره دارد؛ درحالی‌که نسخه هیبرید از تریم دورنگ مشکی و کرم بهره‌مند است و دریچه‌های سیستم تهویه نیز مزین به تزئینات طرح چوب هستند.

مقایسه فنی

هیوندای سوناتای LF با طیف گسترده‌ای از پیشرانه‌ها در بازار جهانی عرضه شد که نسخه‌های واردشده به بازار کشور، مجهزبه پیشرانه چهارسیلندر MPi هستند. این پیشرانه، با کد Theta II شناخته می‌شود و مشابه همان پیشرانه‌ای است که در هیوندای آزرا 2018 مورد استفاده قرار گرفته است؛ با این تفاوت که نسخه نصب‌شده در هیوندای آزرا از فناوری GDi بهره‌مند است.

موتور سوناتای هیبریدی
موتور سوناتای هیبریدی

سوناتای هیبریدی از ترکیب پیشرانه بنزینی سری Nu و موتور الکتریکی استفاده می‌کند که به‌خوبی پاسخگوی نیازهای یک سدان سایز متوسط خواهد بود. نکته مهم در خصوص سوناتای هیبرید، مصرف سوخت فوق‌العاده اقتصادی آن است که حدودا برابر با نصف مصرف سوخت ترکیبی نسخه درون‌سوز برآورد می‌شود. در ادامه، می‌توانید مقایسه سوناتای هیبرید و سوناتای درون‌سوز را از نظر مشخصات فنی در قالب یک جدول مشاهده کنید:

مدل خودرو

هیوندای سوناتا LF

هیوندای سوناتای هیبرید

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی MPi

چهار سیلندر تنفس طبیعی GDi

حجم موتور

2359 سی‌سی

1999 سی‌سی به همراه موتور الکتریکی

حداکثر قدرت

171 اسب‌بخار

193 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

226 نیوتن‌متر

189 نیوتن‌متر

گیربکس

شش‌سرعته اتوماتیک

شش‌سرعته اتوماتیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.5 لیتر در صد کیلومتر

4.7 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد

9.9 ثانیه

9.3 ثانیه

حداکثر سرعت

205 کیلومتر در ساعت

192 کیلومتر در ساعت

 

مقایسه آپشن‌ها و امکانات رفاهی

مقایسه آپشن‌ها و امکانات رفاهی

هیوندای سوناتای LF در دو تیپ نیمه‌فول و فول آپشن وارد بازار ایران شده‌است که نسخه‌های فول آپشن، امکانات بیشتری مانند ایربگ‌های جانبی و رادار نقطه کور را در خود جای داده‌اند. هیوندای سوناتای هیبرید نیز در سه تیپ GL ،GLS و GLS‌ پلاس توسط شرکت پاکرو وارد کشور شد که اکثر نسخه‌های موجود، از تیپ فول‌آپشن یا GLS‌پلاس هستند.

اگر بخواهیم در مقایسه بین سوناتا هیبرید و سوناتای درون‌سوز تیپ‌های فول‌آپشن هر دو خودرو را در نظر بگیریم، باید بگوییم که این دو خودرو از نظر امکانات رفاهی هم‌سطح یکدیگر هستند و هیچ‌کدام بر دیگری برتری مشخصی ندارد. به‌‌طور کلی، امکانات رفاهی رنگارنگ یکی از مزایای هیوندای سوناتای LF است. در ادامه، نگاهی به مقایسه سوناتای هیبرید و سوناتای درون‌سوز در حوزه تجهیزات خواهیم داشت:

تجهیزات

هیوندای سوناتا LF

هیوندای سوناتا هیبرید

چراغ

دی‌لایت و اتولایت، چراغ زنون، چراغ چرخشی جلو، چراغ‌شور، مه‌شکن جلو

دی‌لایت و اتولایت، چراغ زنون، چراغ چرخشی جلو، چراغ‌شور، مه‌شکن عقب

سیستم‌های مولتی‌مدیا

سیستم صوتی اینفینیتی مجهز به هشت بلندگو

سیستم صوتی اینفینیتی مجهز به هشت بلندگو

صفحه‌نمایش

نمایش‌گر هشت اینچی لمسی

نمایش‌گر هشت اینچی لمسی

رینگ‌ها

18 اینچی

17 اینچی

آینه

آینه جانبی تاشو برقی به همراه گرم‌کن

آینه جانبی تاشو برقی به همراه گرم‌کن

تهویه مطبوع

سیستم تهویه اتوماتیک دومنطقه‌ای با دریچه برای سرنشینان عقب

سیستم تهویه اتوماتیک دومنطقه‌ای با دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

تنظیم برقی صندلی راننده در هشت جهت به همراه گرم‌کن و حافظه، تنظیم برقی صندلی سرنشین جانبی در شش جهت

تنظیم برقی صندلی راننده در هشت جهت به همراه گرم‌کن و حافظه، تنظیم برقی صندلی سرنشین جانبی در شش جهت

شیشه

چهار شیشه برقی –
شیشه دودی عقب – شیشه‌بالابر آنتی‌ترپ

چهار شیشه برقی – شیشه دودی عقب – شیشه‌بالابر آنتی‌ترپ

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور جلو و عقب به همراه رادار نقطه کور

سنسور جلو و عقب به همراه رادار نقطه کور

سایر امکانات 

سیستم ورود و استارت بدون کلید، سانروف، پرده برقی عقب، سه حالت رانندگی (اکو، نرمال و اسپرت)، کروزکنترل، کنترل ایستایی در سربالایی

سیستم ورود و استارت بدون کلید، سانروف، پرده برقی عقب، گرم‌کن فرمان، بازیابی انرژی ترمز، سه حالت رانندگی (اکو، نرمال و اسپرت)، کروزکنترل، کنترل ایستایی در سربالایی

 

مقایسه ایمنی

مقایسه ایمنی سوناتا

سوناتای LF توسط موسسات مختلفی مورد آزمون ایمنی قرار گرفته که حاصل آن، کسب نمرات بالا برای این سدان سایز متوسط کره‌ای بوده است. این خودرو توسط موسسه آمریکایی IIHS مورد بررسی واقع شده که حاصل آن کسب نمرات خوب در آزمون تصادف از تمامی جوانب بوده است. هیوندای سوناتا LF موفق به کسب عنوان Top Safety Pick از موسسه IIHS شده است. این نتایج برای هیوندای سوناتای هیبرید و سوناتای درون‌سوز قابل استناد هستند.

تجهیزات

هیوندای سوناتا LF

هیوندای سوناتا هیبرید

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل کشش و کنترل پایداری، قفل مرکزی، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، ایموبلایزر

کنترل کشش و کنترل پایداری، قفل مرکزی، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، ایموبلایزر

کیسه‌هوا

شش کیسه‌هوا

شش کیسه‌هوا

سیستم ترمز

چهار چرخ دیسکی، مجهز به ABS، EBD، ترمز اضطراری، ترمز کمکی و ترمز پارک برقی

چهار چرخ دیسکی، مجهز به ABS، EBD، ترمز کمکی و ترمز پارک برقی

 

تجربه رانندگی

سوناتای LF یک سدان خانوادگی است؛ ازاین‌رو خودروساز کره‌ای سعی کرده است تا آرامش و سکوتی را که لایق یک خودرو خانوادگی است، در سوناتا پدید آورد. به‌همین دلیل، پس از مدتی حضور در کابین سوناتای LF، متوجه عایق‌بندی فوق‌العاده کابین این خودرو خواهید شد.

مقایسه هیوندای سوناتای هیبرید و هیوندای سوناتا

سیستم تعلیق هیوندای سوناتا LF در جلو، از نوع مک فرسون و در عقب، از نوع مولتی‌لینک است که ترکیب این دو، سیستم سواری نرم و راحتی را برای این خودرو ایجاد می‌کند و می‌توان گفت نسل هفتم سوناتا نسبت به نسل‌های قبل، سواری نرم‌تری دارد.

جایگاه راننده پشت فرمان هیوندای سوناتا LF، نسبتا راحت است و وی دید مناسبی به اطراف دارد. نقاط کور خودرو نیز با استفاده از سنسورها و دوربین‌های مختلف پوشش داده شده‌اند تا راننده تسلط کاملی بر تمامی شرایط داشته باشد. هندلینگ سوناتا LF نسبت‌به گذشته بسیار بهتر است و استفاده از فرمان برقی حساس به سرعت نیز موجب شده است تا تسلط مناسبی بر خودرو داشته باشید. شتاب‌گیری نسل هفتم هیوندای سوناتا با پیشرانه 2.4 لیتری نیز رضایت‌بخش خواهد بود و در زمانی بین 10 الی 12 ثانیه، قادر به ثبت رکورد صفرتاصد کیلومتر در ساعت خواهید بود.

در سوی دیگر مقایسه سوناتای هیبرید و سوناتای درون‌سوز، نسخه سبز این خودرو قرار دارد. تجربه رانندگی با سوناتای هیبرید، احساس کاملا متفاوتی را نسبت‌به نسخه درون‌سوز ایجاد نخواهد کرد؛ چرا که هیوندای تمامی تلاش خود را به‌کار گرفته است تا تیپ هیبرید سوناتا حس‌وحالی کاملا مشابه با سایر نسخه‌ها داشته باشد. برای مثال، می‌توان به مجموعه پشت آمپر سوناتا هیبرید اشاره کرد که متفاوت با سایر خودروهای هیبریدی طراحی شده و بیشتر شبیه‌به خودروهای معمولی با پیشرانه درون‌سوز است.

با آن‌که به‌دلیل نصب پکیج باتری‌ها نسخه هیبریدی سوناتا از نمونه معمولی آن سنگین‌تر است، اما توزیع وزن خودرو به‌درستی انجام شده است و سیستم تعلیق می‌تواند ضربات واردشده به کابین را خنثی کند. به‌دلیل استفاده از قوای فنی دوگانه، سوناتای هیبرید عملکرد بهتری در شتاب‌گیری دارد و در زمانی بین 9 الی 10 ثانیه قادر خواهید بود نسخه هیبریدی سوناتا را از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر در ساعت برسانید.

مقایسه هیوندای سوناتای هیبرید و هیوندای سوناتا

تنها نکته منفی در مقایسه سوناتای هیبرید و درون‌سوز که کفته ترازو را به نفع نسخه بنزینی سنگین می‌کند، ترمزهای سوناتا هیبرید است. خودروهای هیبریدی به‌دلیل استفاده از سیستم بازیابی انرژی ترمز، واکنش قدرت‌مندی هنگام ترمزگیری از خود نشان نمی‌دهند. این مورد در سوناتای هیبرید نیز حس می‌شود؛ هرچند شدت آن به‌ اندازه تویوتا کمری هیبرید نیست و تنها هنگام ترمزگیری‌های سبک با چنین مشکلی مواجه خواهید شد.

تحلیل شرایط بازار

این روزها قیمت سوناتا هیبرید نسل هفتم و نسخه‌های واردشده بین سال‌های 2016 الی 2017، در محدوده میلیارد قرار گرفته است!. ریسک اصلی هنگام خرید سوناتای هیبرید، نامشخص‌بودن شرایط انجام خدمات پس‌ازفروش آن در بازار است. انجام تعمیرات اساسی و سرویس‌های دوره‌ای خودروهای هیبریدی به‌دلیل پیچیدگی بالایی که دارند، در تمامی مراکز خدمات پس‌از فروش امکان‌پذیر نیست و اگر خودروی هیبریدی شما به‌دلیل سهل‌انگاری تعمیرکاران دچار اشکال شود، باید هزینه‌های گزافی را جهت رفع ایرادات پرداخت کنید.

مقایسه هیوندای سوناتای هیبرید و هیوندای سوناتا

رقیب عمده سوناتای هیبرید در بازار، تویوتا کمری هیبرید است که در مقایسه این دو در حوزه واردات و فروش، باید سوناتا هیبرید را برنده قطعی بدانیم. با این وجود، هم‌چنان استقبال از نسخه هیبرید سوناتا به دلیل پیچیدگی‌های فنی و نبود زیرساخت مناسب برای ارائه خدمات، فاصله چشم‌گیری با نسخه درون‌سوز دارد.

در سوی مقابل، هیوندای سوناتا LF به دلیل طراحی محافظه‌کارانه و ساده، بیش‌ازپیش زیر سایه کیا اپتیما قرار گرفته است. علاوه‌بر آن، نسل قبلی این خودرو یعنی هیوندای سوناتا YF نیز در زمینه عملکرد فنی و امکانات رفاهی، تفاوت محسوسی با سوناتا LF ندارد و بسیاری از مشتریان با توجه به اختلاف قیمتی این دو خودرو، ترجیح می‌دهند به‌جای نسل جدید سوناتا، نسبت به خرید خودروهایی مانند کیا اپتیما و تویوتا کمری اقدام کنند. سوناتا LF به‌هیچ‌وجه پاسخ‌گوی نیازهای مشتریان جوان نیست و برای افرادی مناسب است که استفاده از خودرو را برای مصارف عادی ترجیح می‌دهند و به‌دنبال بهره‌مندی از امکانات و فناوری روز هستند.

جمع‌بندی

نمی‌توان خریداران هیوندای سوناتای هیبرید و کسانی‌که به خرید سوناتا معمولی علاقه دارند را دو گروه جداگانه دانست و بین آن‌ها تمایز قائل شد؛ چرا که مشتریان هر دو خودرو را عشاق فناوری تشکیل می‌دهند که به‌دنبال خودرویی به‌روز برای مصارف عادی هستند. در مقایسه بین سوناتای هیبرید و سوناتای معمولی، نسخه هیبرید قیمت بالاتری دارد و انجام سرویس‌های دوره‌ای و تعمیرات آن نیز هزینه بیشتری را به جیب مالک تحمیل می‌کند؛ درحالی‌که سوناتای درون‌سوز، خودرویی کم‌دردسر است و باتوجه به استفاده پیشرانه از فناوری تزریق غیرمستقیم سوخت یا MPi، حساسیت کمتری نسبت‌به کیفیت بنزین مورد‌استفاده دارد.

بنابراین در شرایطی که حتی انجام سرویس‌ها و تعمیرات خودروهای داخلی نیز به امری چالش‌برانگیز برای مالکان خودروها تبدیل شده است، پیشنهاد می‌شود نسخه معمولی هیوندای سوناتا LF را خریداری کنید؛ مگر آن‌که به‌دلیل ترجیحات شخصی یا حس ماجراجویی، علاقه به تجربه مالکیت یک خودروی هیبرید داشته باشید.

بیشتر بخوانید

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها