بررسی هیوندای سوناتا از 1985 تا امروز

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات معرفی خودرو همراه مکانیک قصد داریم شما را با تمامی نسل‌های هیوندای سوناتا آشنا کنیم و توضیح مختصری در مورد تمام نسل‌های هیوندای سوناتا به شما مخاطبین عزیز ارائه دهیم.

هیوندای سوناتا از نظر دسته‌بندی جهانی در رده خودروهای سدان یا متوسط قرار دارد. اولین نسل هیوندای سوناتا که بر پایه هیوندای استلار شکل گرفته بود، در سال 1985 در کره جنوبی تولید و به بازار جهانی عرضه شد، اما دو سال بعد به‌دلیل عدم استقبال مشتریان تولید آن متوقف شد.

در حالی‌که نسل اول سوناتا در کره جنوبی تولید و عرضه می‌شد و تنها صادرات محدودی به نیوزیلند  داشت، نسل دوم (Y2) آن در سال 1988 در سطح وسیعی صادر شد.

هیوندای سوناتا با 35 سال قدمت، هم اکنون نسل هشتم خود را راهی بازار جهانی کرده است. شاید بتوان سوناتا را یکی از مهم‌ترین خودروهایی برشمرد که در سبد خرید محصولات هیوندای قرار گرفتند. در ادامه مقاله به بررسی هر یک از نسل‌های هیوندای سوناتا خواهیم پرداخت. اگر شما نیز از علاقه‌مندان به این سگمنت پررقیب هیوندای هستید با ما در ادامه همراه باشید.

نسل اول هیوندای سوناتا (از سال 1985 تا 1987)

نسل اول هیوندای سوناتا (از سال 1985 تا 1987)

نسل اول سوناتا در رقابت با دوو رویال محصول شرکت دوو در سال 1985 تولید شد و نسخه لوکس‌تر استلار بود که امکانات اصلی آن شامل سیستم کروز کنترل، صندلی‌های برقی، واشر چراغ‌های عقب، ترمزهای برقی، آینه‌های جانبی قابل تنظیم برقی و روکش سپر کروم می‌شد. سوناتا Y1 با دو نمونه لوکس و سوپر در کره عرضه می‌شد که نوع سوپر آن فقط با موتور دو لیتری موجود بود. 

در سال 1987  هیوندای طراحی دو رنگ و کامپیوتر سفری را به سوناتا اضافه کرد، اما به دلیل کاهش فروش، تولید آن در دسامبر همان سال به طور کل متوقف شد. این نسل از سوناتا در بازارهای کمی به فروش رفت و نسخه‌هایی نظیر استلار 2 به نیوزیلند صادر شد و در بازار داخلی کره جنوبی عرضه می‌شد و به دلیل رعایت نکردن استانداردهای ایالت متحده آمریکا، هیچگاه به بازار آن راه نیافت.

به لحاظ فنی، موتورهای این نسل از هیوندای شامل موتور 1.6 لیتری میتسوبیشی (Saturn) که در بازار داخلی کره جنوبی موجود نبود و موتور 1.8 و 2 لیتری میتسوبیشی با نام sirius (از نسل موتورهای 4 سیلندری) بودند که این نوع دوم موتور راه خود را به نسل‌ها و نسخه‌های بعدی هیوندای نیز پیدا کرد.

نسل اول هیوندای در بازار نیوزیلند (با فرمان سمت راست) و موتور 1.6 لیتری میتسوبیشی که دارای گیربکس 5 سرعته بود به فروش رسید، البته گیربکس اتوماتیک آن به‌عنوان یک آپشن اختیاری بود.

نسخه‌ای از استلار وجود داشت که به نام استلار 88 شناخته می‌شد و به مناسبت بزرگداشت المپیک تابستانی سال 1988 در سئول تولید شد. بعد از استلار 88، هیوندای سری استلار را از بازار جمع‌آوری کرد و آن را به سری سوناتا تغییر داد. 

نسل دوم (Y2  1988 تا 1993)

نسل دوم (Y2 – 1988 تا 1993)

نسل دوم سوناتا با نام سوناتا Y2 در سال 1988 در کره جنوبی معرفی شد. این سدان کره‌ای بعد از موفقیت نسبی هیوندای اکسل (هیوندای پونی یا هیوندای X2) که حاصل گسترش هیوندای در آمریکای شمالی بود، تولید شد. سوناتا Y2 در کانادا، ایالات متحده آمریکا و استرالیا عرضه می‌شد. همچنین فروش سوناتا Y2، ‌که به‌عنوان سومین مدل از تولیدات هیوندای در سال 1982 در اروپا آغاز شد، توانست در سال 1989 نیز در بازار اروپا ادامه پیدا کند.

هیوندای سوناتا که توسط شرکت هیوندای طراحی شد، از امکانات مهندسی میتسوبیشی استفاده می‌کرد و از پلتفرم GALANT و پیشرانه 2.4 لیتری بهره می‌برد. درواقع باید گفت که هیوندای باز هم از پیشرانه میتسوبیشی در این نسل خود استفاده کرد و فقط با طراحی مدرن‌تر نسبت به نسل اول توانست به بازارهای خودرویی امریکا و اروپا دست پیدا کند. این خودرو با ویژگی‌های متعدد خود توانست 5 سال روی خط تولید شرکت هیوندای باقی بماند و سرانجام در سال 1993 جای خود را به سومین نسل از این خاندان پرافتخار داد. 

نسل سوم (Y3– از سال 1993 تا 1998)

نسل سوم (Y3- از سال 1993 تا 1998)

همان‌طور که گفته شد نسل سوم هیوندای سوناتا در سال 1993 به بازار عرضه شد. نسل سوم سوناتا که با نام Y3 شناخته می‌شد، با پلتفرم جدید و طراحی شده توسط شرکت هیوندای معرفی شد به پیشرانه‌های 2 لیتری 4 سیلندر با 103 اسب‌بخار قدرت و 3 لیتری 6 سیلندر با 143 اسب‌بخار قدرت مجهز بود. در سال 1996 این خودرو تحت یک فیس لیفت نیز قرار گرفت که توان خروجی موتور چهار سیلندر آن به 123 اسب‌بخار افزایش یافت. تولید نسل سوم سوناتا Y3 نیز در سال 1998 پایان یافت و نسل چهارم این سدان کره‌ای معرفی شد. 

ناگفته نماند که تعداد محدودی از نسل سوم هیوندای سوناتا (Y3) توانست به بازار کشورمان راه پیدا کند.

نسل چهارم (EF  – از سال 1998 تا 2004)

نسل چهارم (EF  - از سال 1998 تا 2004)

نسل چهارم هیوندای سوناتا در سال 1998 تولید و با سری EF به بازار عرضه شد. سوناتا EF که با پلتفرم جدید به بازار آمد به موتورهای 2 لیتری با 136 اسب بخار قدرت و 2.5 لیتری با 168 اسب بخار قدرت مجهز بود. ناگفته نماند که پلتفرم جدید نسل چهارم سوناتا با هیوندای تراجت و سانتافه نسل اول یکسان بود. این نسل از سوناتا که توانست موفقیت‌های بسیاری را برای شرکت هیوندای به‌دست آورد، در سال 2001 تحت یک فیس‌لیفت قرار گرفت که با تغییرات ظاهری در چراغ‌های جلو و عقب، کاپوت و… همراه بود. این فیس‌لیفت ظاهری جذاب‌تر و زیباتر را برای سوناتا EF رقم زد. این نسل از هیوندای سوناتا نیز تا سال 2004 روی خط تولید کره جنوبی باقی ماند و سپس جای خود را به سوناتا نسل پنجم داد.

در ادامه مقاله «بررسی هیوندای سوناتا از 1985 تا امروز» به بررسی سوناتا NF، YF، LF و DN8 می‌پردازیم.

برای دیدن قیمت محصولات هیوندای کلیک کنید

نسل پنجم (NF، از سال 2005 تا 2009)

نسل پنجم (NF، از سال 2005 تا 2009)

نسل پنجم سوناتا با نام سوناتا NF در سال 2004 با پلتفرمی جدید به بازار عرضه شد. سوناتا NF با طراحی ظاهری جذاب و به‌روز به‌همراه آپشن‌ها و امکانات متعدد توانست با استقبال خوبی مواجه شود. علاوه‌بر این سوناتا نسل پنجم موفق به کسب 4 ستاره ایمنی بزرگسال و کودکان از موسسه یوروانکپ اروپا شد.

سوناتا NF در سال 2006 (1384) توسط نماینده هیوندای در ایران به بازار کشورمان راه یافت. نسل پنجم سوناتا با پیشرانه‌های 2.4 لیتری 4 سیلندر دنده‌ای و اتومات و همچنین 3.3 لیتری 6 سیلندر اتومات مهمان جاده‌های کشورمان شد.

موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی قادر است 162 اسب‌بخار قدرت و 222 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند و این نیرو را توسط یک گیربکس 5 دنده دستی یا 5 دنده اتومات به چرخ‌های جلو منتقل کند. همچنین پیشرانه 3.3 لیتری 6 سیلندر توانایی تولید 235 اسب‌بخار قدرت و 306 نیوتن متر گشتاور را دارد که این نیروی تولیدی توسط یک جعبه دنده 5 سرعته اتومات به چرخ‌های جلو انتقال داده می‌شود.

شتاب صفر تا صد و مصرف سوخت ترکیبی نمونه 4 سیلندر دنده‌ای به ترتیب معادل 8.9 ثانیه و 8.5 لیتر در هر صد کیلومتر و در نمونه 4 سیلندر اتومات نیز معادل 10 ثانیه و 8.6 لیتر است. ناگفته نماند که سوناتا NF شش سیلندر ظرف مدت 7.8 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا می‌کند.

سوناتا نسل پنجم فیس لیفت

در سال 2008 نسل پنجم سوناتا نیز یک فیس لیفت را تجربه کرد که با اضافه کردن زه کرومی، تغییر فرم جلو پنجره، سپر و برخی المان‌های دیگر و همچنین اضافه شدن آپشن‌هایی نظیر رادیوی ماهواره‌ای، نمایشگر لمسی، پورت iPod و… توانست مشتریان را به‌سوی خود جذب کند.

نسل ششم (YF،  از سال 2009 تا 2014) 

نسل ششم (YF،  از سال 2009 تا 2014) 

نسل ششم سوناتا که YF نیز نامیده‌ می‌شود، در سال 2009 معرفی شد. این خودرو که مدلی بسیار موفق برای هیوندای بود، توانست با طراحی متفاوت و مدرن نسبت به نسل پیشین خود گوی سبقت را در دست بگیرد. در سال 2011 شرکت آسان موتور عرضه این سدان کره‌ای را به بازار داخلی آغاز کرد که به پیشرانه 2.4 لیتری 4 سیلندر مجهز است. این پیشرانه 176 اسب‌بخار قدرت و 229 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و این نیرو را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتومات به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد.

از جمله آپشن‌ها و امکاناتی که در سوناتا YF وجود دارد می‌توان به کروز کنترل، حسگر باران، اتولایت، دیلایت، چراغ‌های مه‌شکن جلو، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت، پدال شیفتر، سیستم صوتی مجهز به ۸ اسپیکر، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، مانیتور عقب، دوربین عقب، رهیاب، بلوتوث، USB، استارت و ورود بدون کلید، گرمکن صندلی‌ها، سردکن صندلی جلو، تنظیم صندلی راننده به صورت ۸ حالته برقی، صندلی سرنشین به صورت چهار حالته برقی، تهویه اتوماتیک دوگانه، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سقف پانوراما اشاره کرد.

البته ناگفته نماند که سوناتا نسل ششم در بازار داخلی در دو نسخه فول‌آپشن و نیمه‌فول وجود دارد که آپشن‌هایی نظیر ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، کیلس استارتر، پدال شیفتر، مانیتور بزرگ، گرمکن و سردکن صندلی و … در نسخه نیمه فول حذف شده‌است. فیس لیفت این نسل نیز در سال 2013 به بازار داخلی آمد که چراغ‌های دی‌لایت LED در بالای مه‌شکن جلو، چراغ LED عقب، رینگ جدید، طراحی مجدد قاب آینه‌ها، اضافه شدن گرمکن فرمان، تغییر کنسول و اضافه‌شدن مانیتور جدید از تغییراتی بود که در این فیس لیفت شاهد بودیم.

نسل هفتم (LF، از سال 2015 تا 2019)

نسل هفتم (LF، از سال 2015 تا 2019)

نسل هفتم سوناتا که با نام سوناتا LF شناخته می‌شود، در سال 2014 توسط کمپانی هیوندای کره معرفی و در سال 2015 عرضه شد. این سدان کره‌ای که رقیب جدی برای تویوتا کمری و هوندا آکورد به حساب می‌آمد، توانست از استقبال خوبی در میان طرفداران سدان‌های خانوادگی قرار گیرد. همچنین سوناتا LF از سال 2015 با نسخه بنزینی و هیبریدی به بازار داخلی راه یافت. سوناتا نسل هفتم با افزایش استحکام و کیفیت بدنه، عایق‌بندی بهتر کابین، بهبود کیفیت سواری، استفاده از کنترلر الکترونیکی برای سیستم متغیر زمان‌بندی سوپاپ‌ها (E-CVTT)، کاهش آلایندگی و بهبود عملکرد پیشرانه در روزهای سرد در کنار تنوع پیشرانه‌های هیبریدی و بنزینی توانست پیشرفت بیشتری نسبت به نسل ششم را ارائه دهد. 

سوناتا LF در نمونه‌های بنزینی به یک پیشرانه 2.4 لیتری 4 سیلندر مجهز شده‌است که توانایی تولید 176 اسب‌بخار قدرت و 229 نیوتن‌متر گشتاور را دارد و این نیرو را از طریق یک گیربکس 6 دنده اتومات روانه چرخ‌های جلو کند. شتاب صفر تا صد این سدان کره‌ای 1585 کیلوگرمی در هر صد کیلومتر 9.5 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن 8 لیتر در هر صد کیلومتر است.

همچنین نسخه هیبریدی سوناتا LF که از سال 2016 مهمان جاده‌های کشورمان شد به پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر GDi با موتورالکتریکی مجهز است. موتور این خودرو علاوه‌بر تولید قدرت 154 اسب‌بخاری توانایی تولید 38 کیلووات نیرو را با موتور الکتریکی‌اش دارد. مصرف سوخت ترکیبی سوناتا هیبرید نیز 4.7 لیتر در صد کیلومتر و همچنین شتاب صفر تا صد آن 9.3 ثانیه گزارش شده‌است.

همچنین شرکت هیوندای فیس لیفت سوناتا نسل هفتم را در سال 2017 رونمایی کرد. داشبورد با دریچه‌ هوای جدید، صفحه لمسی بزرگتر، فرمان جدید، شارژر تلفن بی‌سیم، پورت USB برای سرنشینان عقب و… از تغییراتی است که در فیس لیفت این خودرو وجود دارد. البته نسخه فیس لیفت سوناتا LF فقط در نمونه هیبریدی FH سه تیپ  GLS ، GL و GLS PLUS در سال 2018 به بازار داخلی راه یافت. مشخصات فنی هر سه تیپ سوناتا فیس لیفت هیبرید یکی است و پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر GDi با موتورالکتریکی وظیفه انتقال قدرت 207 اسب‌بخار قدرت و 193 نیوتن‌متر گشتاور را به چرخ‌های جلو برعهده دارد. 

GL تیپ پایه و GLS PLUS تیپ فول این خودرو است که تریم چرم و چوب کابین، شارژر وایرلس، تهویه صندلی‌های جلو، پانوراما، سنسور جلو و نقطه کور از آپشن‌های تیپ فول سوناتا هیبرید است.

نسل هشتم (DN8، از سال 2019 تاکنون)

نسل هشتم (DN8، از سال 2019 تاکنون)

نسل هشتم سوناتا با کد DN8 در سال 2019 معرفی و در سال 2020 تولید و به بازارهای جهانی عرضه شد. در نمای ظاهری، این سدان کره‌ای از زبان جدید طراحی‌های شرکت هیوندای بهره می‌برد؛ به‌همین‌دلیل هیچ شباهتی به نسل‌های گذشته خود ندارد و بسیار مدرن‌تر به نظر می‌رسد. این طراحی آینده نگرانه در فضای کابین هم ادامه دارد و می‌توان گفت که طراحان کمپانی هیوندای در این بخش خلاقیت را به اوج خود رسانده‌اند.

در بخش فنی، پیشرانه‌های متنوعی برای این سدان تازه وارد در نظر گرفته شده، از نمونه‌های 2 لیتری تنفس طبیعی گرفته تا 2.5 لیتری توربوشارژ و حتی دو نمونه از موتورهای هیبرید نیز در میان لیست بلندبالای پیشرانه‌های این خودرو به چشم می‌خورد. بدیهی است با توجه به تحریم‌های موجود، این خودرو امکان حضور در بازار کشورمان را ندارد، اما در صورت عرضه می‌توانست با طراحی جذاب و مدرن خود در خیابان‌های کشور، سرهای فراوانی را به سوی خود برگرداند!

در حال‌حاضر هیوندای سوناتا نسل هشتم با مدل 2018 که در سه تیپ مختلف راهی بازار داخلی شده‌‌است، آخرین و به‌روزترین مدل‌های هیوندای سوناتا در بازار کشور محسوب می‌شوند که به دلیل عرضه محدود، قیمت بالا و دسترسی محدود به خدمات و قطعات از بازار خرید و فروش بسیار ضعیفی برخوردار هستند. برای دیدن قیمت سوناتا در مدل‌های مختلف، کافی است روی لینک آبی کلیک کنید.

مقالات مرتبط:

ارزانترین خودروهای هیبریدی ایران

مقایسه هیوندا النترا و کیا سراتو

بررسی هیوندا النترا

با تمام نسل های هیوندای سانتافه اشنا شوید

مقایسه هیوندا النترا و مزدا 3

با بهترین شاسی بلند های دست دوم و ارزان قیمت بازار آشنا شوید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
کاربر
1401-11-03 18:59

سبحان الله