معایب هیوندای اکسنت

فهرست مطالب


هیوندای اکسنت یک سدان جمع‌وجور و مقرون به صرفه از شرکت کره‌ای هیوندای است که در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» به سراغ آن رفته‌ایم و قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با معایب هیوندای اکسنت آشنا کنیم.

تاکنون پنج نسل از هیوندای اکسنت به بازار جهانی عرضه شده است که اغلب آن‌ها به واسطه طراحی معقول، قیمت مناسب و هزینه‌های نگهداری پایین به محصولی محبوب در بازار جهانی بدل شده‌اند؛ همچنین استهلاک کم هیوندای اکسنت باعث شده است تا این خودرو در ناوگان تاکسیرانی بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار گیرد.

با یک کلیک استعلام خلافی خودرو را بدون دغدغه از اینجا بگیرید

با معایب هیوندای اکسنت آشنا شوید

با معایب هیوندای اکسنت آشنا شوید

هیوندای اکسنت توزیع گسترده‌ای در سطح جهان دارد و با اسامی مختلفی عرضه می‌شود. برای نمونه می‌توان به نسل دوم این خودرو اشاره کرد که در کشورمان و برخی نقاط جهان با نام هیوندای ورنا عرضه می‌شد. اکثر نمونه‌های هیوندای اکسنت موجود در بازار ایران، مربوط به نسل چهارم این خودرو است که در فاصله سال‌های 2011 تا 2018 روی خط تولید قرار داشت. نسل چهارم هیوندای اکسنت مدت زمانی کوتاه را مهمان خط مونتاژ کرمان موتور بود که البته روند تولید آن دوام چندانی نداشت.

هیوندای اکسنت به واسطه واردات توسط دو شرکت آسان موتور و کرمان موتور، حضور پررنگی در بازار کشورمان دارد، اما معایب متعدد هیوندای اکسنت باعث شده است تا این خودرو نتواند آن طور که باید با رقیب قدرتمندی همچون کیا سراتو سایپا مقابله کند. اگر شما هم جز کسانی هستید که قصد خرید هیوندای اکسنت نسل چهارم (RB) را دارید یا می‌خواهید با معایب هیوندای اکسنت آشنا شوید لطفا تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

عیب نخست، قیمت بالا

معایب هیوندای اکسنتاولین گزینه از معایب هیوندای اکسنت را می‌توان قیمت بالای این خودرو البته در ایران دانست؛ هیوندای اکسنت محصولی اقتصادی در بازار جهانی به شمار می‌رود که با قیمتی در بازه 10 الی 15 هزار دلار به فروش می‌رسد. این رقم اکسنت را به خودرویی محبوب برای تمامی اقشار جامعه تبدیل می‌کند، اما در ایران وضعیت قیمت اکسنت به گونه‌ای دیگر است. عوارض قانونی واردات خودرو به همراه عرضه محصول با سودهای هنگفت از سوی فروشندگان، موجب شده‌اند تا این سدان اقتصادی قیمتی مافوق تصور در بازار پیدا کند. این قیمت بالا تاثیر مخربی بر بازار هیوندای اکسنت گذاشته است.

قیمت هیوندای اکسنت در بازار ایران، این خودرو را به رقیب مستقیم کیا سراتو سایپا تبدیل کرده است. طبیعی است در چنین شرایطی مصرف‌کننده ایرانی خرید خودرویی قوی‌تر و بزرگتر را به هیوندای اکسنت کوچک و کم‌توان ترجیح می‌دهد. ارزش خرید نمونه صفر کیلومتر هیوندای اکسنت هنگامی که با نسخه‌های کم‌کارکرد رقیب قدرتمندی همچون مزدا 3 نیو یا میتسوبیشی لنسر مورد مقایسه قرار می‌گیرد به‌مراتب بدتر نیز خواهد شد!

همچنین اگر مشتری نگاهی به خودروهای رنگارنگ چینی داشته باشد با گزینه‌های بیشتری نیز روبرو خواهند شد. برای مثال چری آریزو 5 توربو نقش مزدا 3 را در دنیای خودروهای چینی بازی می‌کند. اگر بحث کیفیت و شرکت سازنده را کنار بگذاریم، آریزو 5 توربو به واسطه طراحی ظاهری جذاب، امکانات مناسب و شتاب قابل قبول خود، به راحتی هیوندای اکسنت را در رقابت به شکست وادار می‌کند.

عیب دوم، فضای کم کابین

فضای کم کابین

گرچه هیوندای اکسنت بر اساس دسته‌بندی‌های جهانی هیوندای اکسنت در رده سدان‌های کوچک قرار می‌گیرد، اما در بازار کشور ما قیمت این خودرو به گونه‌ای است که آن را به رقیبی برای خودروهای بزرگتری نظیر مزدا 3 نیو یا کیا سراتو سایپا تبدیل کرده است. این مورد موجب می‌شود که کابین هیوندای اکسنت با این محصولات مقایسه شود. نشستن سه نفر در ردیف دوم هیوندای اکسنت کار دشواری است و درواقع صندلی‌های عقب اکسنت از لحاظ ابعاد و اندازه بیشتر به پژو 206 صندوقدار شباهت دارد و در مجموع نباید انتظار خاصی از فضای کابین آن داشته باشید.

عمده ایراد فضای داخلی هیوندای اکسنت به فاصله محوری کم آن مربوط می‌شود که فضای اندکی را برای پای سرنشینان عقب خودرو فراهم می‌کند. سقف خودرو نیز در انتها شبیه به خودروهای کوپه طراحی شده و برای سرنشینان قدبلند آزاردهنده خواهد بود. این مورد در خصوص حجم صندوق عقب نیز وجود دارد و از این نظر اکسنت نسبت به رقبای خود در جایگاه ضعیف‌تری قرار گرفته است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

عیب سوم، قوای فنی نه چندان رضایت‌بخش

پیشرانه هیوندای اکسنت

قوای فنی ضعیف نیز در فهرست معایب هیوندای اکسنت جایی برای خود دارد؛ دو رقیب عمده هیوندای اکسنت در بازار کشور، کیا سراتو 2 لیتری آپشنال و مزدا 3 نیو محسوب می‌شوند که هر دو این خودروها به پیشرانه‌هایی با حجم دو لیتر مجهز شده‌اند. کیا سراتو از یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته برخوردار بوده و مزدا 3 نیو هم از یک گیربکس پنج سرعته اتوماتیک برخوردار است. در این بین هیوندای اکسنت با موتور کم حجم 1.6 لیتری و گیربکس چهار سرعته اتوماتیک حرف چندانی برای گفتن ندارد. وجود گیربکس چهار سرعته برای خودرویی در این رده قیمتی به هیچ وجه قابل قبول نیست. این جعبه دنده قدیمی موجب خواهد شد تا تعویض دنده در بازه‌های طولانی‌تری صورت گیرد که تاثیر قابل توجهی بر شتاب‌گیری کند خودرو خواهد گذاشت.

با توجه به اینکه هیوندای اکسنت محصولی اقتصادی است، وجود پیشرانه 1.6 لیتری را در آن چندان هم غیر منطقی به نظر نمی‌رسد، اما متاسفانه در بازار کشور ما این خودرو در زمره خوردوهای اقتصادی قرار نمی‌گیرد! این پیشرانه کاملا مناسب مصارف درون شهری و روزمره است، اما برای رانندگی‌های پرشتاب و اسپرت به هیچ وجه نمی‌توان روی آن حساب کرد. هنگامی که چهار سرنشین سوار بر خودرو هستند و کولر روشن است، شرایط بدتر هم می‌شود و قدرت خروجی پیشرانه هیوندای اکسنت تفاوت چندانی با محصولات وطنی نخواهد داشت. 

جمع بندی معایب هیوندای اکسنت

جمع بندی معایب هیوندای اکسنت

به آخرین بخش از مقاله «معایب هیوندای اکسنت» رسیدیم؛ هیوندای اکسنت محصولی قابل قبول از شرکت هیوندای است و نباید معایب گفته شده را به حساب بد بودن این خودرو بگذاریم. رقیب اصلی هیوندای اکسنت در بازار جهانی برادرش از شرکت کیا یعنی کیا ریو محسوب می‌شود که از نظر قوای فنی و سایر مشخصات بسیار به یکدیگر نزدیک هستند؛ علاوه‌بر این در مقایسه با سدان‌های اقتصادی چینی همرده نیز هیوندای اکسنت بسیار قدرتمند ظاهر می‌شود.

متاسفانه قیمت بالای این خودرو در بازار ایران موجب شده تا اکسنت ناچار به رقابت با خودروهای بزرگتر و قوی‌تر شود. کیا سراتو سایپا و مزدا 3 بهمن موتور از نظر سال تولید قدیمی‌تر از هیوندای اکسنت هستند و در بازار جهانی محصولاتی از رده خارج محسوب می‌شوند. با این وجود کابین بزرگتر، ظاهر جذاب‌تر و قوای فنی قوی‌تر خرید چنین محصولاتی را منطقی‌تر جلوه می‌دهد.

در مقابل هیوندای اکسنت خودرویی کم‌آزار و بی‌هیاهو است که مشابه یک تازه‌کار در میان جمعی از کهنه‌کاران ظاهر شده است. شاید در صورتی که کرمان‌موتور هیوندای اکسنت را با قیمت منطقی‌تری به بازار عرضه می‌کرد، امروزه می‌توانستیم بازار پررونق‌تری را از این سدان اقتصادی کره‌ای در بازار کشور شاهد باشیم. برای اطلاع از قیمت هیوندای اکسنت کلیک کنید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

چرا هیوندای اکسنت بخریم؟

مقایسه پژو ۳۰۱ و هیوندای اکسنت

مقایسه هیوندای اکسنت و چری آریزو 6

مقایسه هیوندای اکسنت و هیوندای النترا

مقایسه کیا سراتو و هیوندای اکسنت

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها