معایب کیا سول

فهرست مطالب


کیا سول، یکی از کراس‌اوورهای کمترشناخته‌شده کمپانی کیا موتورز در کشور ما محسوب می‌شود که چشم مشتریان ایرانی چندان به جمال آن روشن نشده است؛ البته فرم جعبه‌ای‌مانند بدنه این خودرو، چندان در بازار ایران پرطرف‌دار نیست و این خودرو طی سال‌های حیات خود، صرفاً در برخی کشورها نظیر ایالات متحده مورد استقبال نسبی قرار گرفت.

نقاط ضعف کیا سول

همین طراحی خاص و نه‌چندان جذاب، درنهایت سبب شد تا کیا سول نسل اول که محصول سال 2008 است، صرفا در قالب مدل ۲۰۱۳ و با تیراژ محدود وارد بازار ایران شود که البته طبق انتظار، مورد استقبال ایرانیان قرار نگرفت. در ادامه مطلب، به مهم‌ترین معایب کیا سول نسل اول که سبب دوری ایرانیان از این خودرو شده است، اشاره خواهیم کرد.

ظاهر ایرانی‌ناپسند

مشتریان ایرانی، بیشتر خودرویی را می‌پسندند که از گونه‌ای طراحی مرسوم و در عین حال همه‌پسند برخوردار باشد و المان‌های مدرن را نیز تا حد امکان در خود جای داده باشد؛ اما فرم این کراس‌اوور کوچک کره‌ای، بیشتر شبیه جعبه‌ای است که سعی دارد خود را به‌عنوان یک خودروی زیبا در نظر دیگران جلوه دهد. این سبک طراحی بدنه از دیدگاه مشتریان ثروت‌مندتر ایرانی که با انتخاب‌های ریزودرشت بسیار متنوع‌تری در قیاس با کیا سول مواجه هستند، چندان جذاب و چشم‌نواز به نظر نمی‌رسد. همین مورد نیز سبب شد تا مشتریان ایرانی از همان ابتدا، روی خوشی به این محصول نشان ندهند و به‌گرمی از آن استقبال نکنند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

گذشته از فرم کلی بدنه، طرح نمای جلوی این خودرو نیز از جذابیت زیادی برخوردار نیست و چراغ‌های بزرگ همراه با سپر زمخت، نمایی نازیبا را برای چهره این کره‌ای به وجود آورده است. طرح قسمت عقب نیز با آن چراغ‌های بسیار بزرگ روی ستون c و سبک مستطیلی درب و شیشه صندوق، چندان خوشایند جلوه نمی‌کند و در این بخش نیز منظره‌ای نازیبا را در معرض دید قرار داده است؛ بنابراین، با توجه به معیار و سلیقه‌های مشتریان امروزی، ظاهر کیا سول، جذابیت چندانی برای تماشاچیان ندارد؛ بنابراین، واضح است که هواداران پرشماری نیز حول آن گرد نخواهند آمد.

واردات بسیار محدود

در بازار بسته کشور ما که اتومبیل‌ها با بهایی بسیار بالاتر از قیمت جهانی به دست مشتریان می‌رسند و در عوض آن‌‌که کالایی مصرفی باشند، حکم سرمایه را برای دارندگان پیدا می‌کنند، خرید خودرویی کم‌طرف‌دار که به‌صورت محدود و با شمارگان اندک به بازار کشور را پیدا کرده است، امری ریسکی است و کمتر کسی حاضر به پذیرش این ریسک و انجام آن خواهد شد؛ بنابراین، واردات بسیار محدود جزو نقاط ضعف اصلی کیا سول در بازار ایران به شمار می‌رود.

قطعات بدنه و لوازم یدکی کمیاب

همان‌طور که اشاره شد، کیا سول به‌صورت محدود در کشورمان حضور یافته است؛ بنابراین، چه شرکت واردکننده و چه دیگر شرکت‌های خصوصی فعال در امر واردات قطعات یدکی، سرمایه خود را برای تامین گسترده لوازم این خودرو صرف نخواهند کرد و بیشتر به سراغ اتومبیل‌های پرطرف‌دار می‌روند تا به‌سرعت بتوانند اجناس خود را بفروشند و سود بیشتری ببرند.

 بنابراین، مالکان کیا سول ۲۰۱۳ در صورت نیاز به قطعات فنی یا لوازم بدنه، باید مسیرهای بسیار دشوارتری را نسبت به دیگر صاحبان کراس‌اوورهای پرفروش کره‌ای طی کنند و لوازم بدنه اتومبیل خود را در صورت یافتن، با قیمت بالاتری خریداری کنند. هم‌چنین مراکز ارائه‌دهنده خدمات به این خودروی کمیاب هم کاملا محدود هستند و در صورت مراجعه به نمایندگی شرکت واردکننده نیز شاید حتی برای یک تعمیر ساده، مالک کیا سول مجبور شود مدت‌های بسیار بیشتری نسبت به دیگر مراجعه‌کنندگان منتظر بماند.

سواری نسبتا خشک

خانواده‌ها، مشتریان اصلی کراس‌اوورهای کامپکتی نظیر کیا سول هستند و عمدتا ترجیح می‌دهند تا در یک خودرو با سواری نرم و دلپذیر حضور یابند و کمتر ضربه‌ای را درون کابین روی بدن خود احساس کنند. رینگ‌های ۱۸ اینچی و نوع عملکرد سیستم تعلیق سول، موجب به‌وجودآمدن کیفیت سواری نه‌چندان خوشایند برای این محصول کیا موتورز شده است که موجب آزار نسبی سرنشینان به‌ویژه حین عبور از جاده‌های ناهموار خواهد شد. هم‌چنین نفوذ صدای پیشرانه به درون کابین نیز مزید بر علت است و تا حدی از آسایش سرنشینان خواهد کاست.

جمع‌بندی

تنها عاملی که یک مشتری ایرانی را می‌تواند مجاب به خرید کیا سول کند، این است که خریدار از این خودرو به دلایل شخصی خوشش آمده است و هر طوری باشد، قصد خرید آن را دارد؛ در غیر این صورت، اکثر قریب‌به‌اتفاق خریداران داخلی به جای آن‌که به سراغ کیا سول بروند، ترجیح می‌دهند تا دیگر کراس‌اوورهای کره‌ای نظیر هیوندای توسان، کیا اسپورتیج یا حتی رقبای چینی نظیر چری تیگو ۵ یا تیگو ۷ را خریداری کنند و عطای مزایای کیا سول نظیر کیفیت ساخت مناسب، مصرف سوخت مقرون‌به‌صرفه و عملکرد فنی مناسب پیشرانه ۱.۶ لیتری را به لقایش ببخشند. به طور خلاصه، تنها می‌توان گفت که اگر دنبال دردسر هستید، سول را خریداری کنید؛ وگرنه بهتر است نگاه خود را به سمت دیگر محصولات هم‌کلاس این کراس‌اوور کره‌ای بچرخانید. برای اطلاع ار قیمت کیا سول فول کلیک کتید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها