چرا کیا اسپورتیج بخریم

فهرست مطالب


برای مشتریانی که به دنبال یک کراس‌اوور زیبا با مشخصات فنی سطح بالا و آپشن‌های پر و پیمان هستند، کیا اسپورتیج QL احتمالاً طلایی‌ترین گزینه است. نه فقط موارد گفته شده، بلکه از جمله دیگر مزایای کیا اسپورتیج باید به کیفیت بالای هندلینگ و فرمان‌پذیری آن هم اشاره کرد.

چهارمین نسل کیا اسپورتیج که آن را با کد QL شناسایی می‌کنند، سال 2015 رونمایی شد. این خودرو بعد از یک دوره غیبت محصولات جدید کیا در ایران، با مدل 2017 به بازار کشور بازگشت. اما به مرور با بروز برخی از مشکلات از سوی شرکت واردکننده، این مدل هرگز نتوانست موفقیت نسخه SL که محبوبیتی فوق‌العاده در بین مشتریان داشت را تکرار کند. در نهایت این کراس‌اوور نامدار با عرضه مدل‌های 2017 و 2018 با عرضه‌ای اندک به کار خود در ایران پایان داد. نکته جالب اینجاست که کیا اسپورتیج QL از پلتفرم مشترکی با هیوندای توسان TL بهره می‌برد که از قضا این خودرو نیز در بازار ایران حضور دارد. ولی توسان برخلاف برادرناتنی‌اش بازار خرید و فروش قابل قبولی را تجربه می‌کند.

طراحی پویا و آینده‌نگر

طراحی کیا اسپورتیج
طراحی کیا اسپورتیج

مشتریان ایرانی این شانس را داشته‌اند که از دومین نسل اسپورتیج میزبان آن باشند. حالا در چهارمین نسل این خودرو روند پیشرفت و بهینه‌سازی در زبان بصری‌اش به اوج خود رسیده است. باید اعتراف کرد که اسپورتیج QL یک سر و گردن از تمام مدل‌های قبلی بالاتر نشان می‌دهد. این نه فقط به خاطر مدرن‌تر بودن طراحی‌اش بلکه به خاطر فلسفه چهره‌پردازی‌اش است. آنچه اینجا روی نسخه جدید می‌بینیم، الگویی متفاوت نسبت به تمام دیگر ساخته‌های کیا موتورز است. اگرچه کره‌ای‌ها با این سبک جدید، ریسک بالایی را هم به جان خریده‌اند. چراکه فرمت قرار دادن چراغ‌های زاویه‌دار در بالاترین جایگاه ممکن شاید چندان باب میل مشتریان سنتی نباشد.

جلوپنجره نمادین کیا موتورز که تبدیل به امضای آن شده نیز در نمای جلویی آن می‌درخشد. بدون شلوغ‌کاری در قسمت جلو، صورتی بااقتدار و موجه را می‌بینیم. حالت پرهیجان اسپورتیج فوق حتی در نمای جانبی نیز جلب توجه می‌کند. دور شدن از گرافیک تخم‌مرغی کاری کرده است که اکنون در تیپ QL یک جریان تیز از عقب به جلو به نمایش درآمده است. این کار باعث شده تا علاوه بر باریک‌تر شدن جذاب شیشه‌های عقب که مانند محصولات اسپرت است، شاهد عریض‌تر شدن شیشه و درنتیجه افزایش میدان دید راننده باشیم.

یکی از نقاط عطف طراحی این خودرو نمایش پشتی آن است. جایی که اگرچه هماهنگی خاصی با الگوی جلو ندارد ولی به طرزی خیره‌کننده مدرن و ویژه از آب درآمده است. استفاده از چراغ‌های فضایی متصل به هم ایده جذابی است که این روزها بسیاری از مشتریان سخت‌پسند را هم راضی می‌کند. شاید برای افرادی که کابین خودروهای چینی را جذاب و پر زرق و برق قلمداد می‌کنند، اتاق اسپورتیج QL چندان جذابی نداشته باشد. ولی حقیقت این است که کیا موتورز به سبک خودروسازان بزرگ آمریکایی و اروپایی سراغ شیوه محافظه‌کارانه رفته است. در این سبک بدون اغراق و زیاده‌روی در اجرای خطوط و زوایا، بیشتر روی بالانس و کیفیت تمرکز شده است. با این حال از این نکته غافل نشوید که دریچه‌های تهویه مطبوع آن، هندسه‌ای شبیه به جلوپنجره‌اش دارند.

آپشن‌های فراوان و کاربردی

آپشن‌های کیا اسپورتیج
آپشن‌های کیا اسپورتیج

خوب یا بد، کراس‌اوورهای چینی توقع مشتریان ایرانی درباره بحث آپشن و تجهیزات را دستخوش تغییر داده‌اند. حالا حتی مدل‌های ژاپنی و کره‌ای نیز با نسخه‌های چینی مقایسه می‌شوند؛ اما با این حال به نظر می‌رسد که اوضاع برای کیا و اسپورتیج زیبایش خوش پیش می‌رود. نسخه GT Line این محصول را می‌توان یکی از فول‌آپشن‌ترین خودروهای فعلی بازار به حساب بیاوریم.

در این اسپورتیج ست کاملی از سیستم‌های کمک راننده دیده می‌شود. از کروز کنترل هوشمند کنترل سرعت در سربالایی و سرپایینی گرفته تا کنترل کشش و کنترل پایداری. در این خودرو علاوه بر سه حالت مختلف اکو، نرمال و اسپرت، سیستم مدیریت پایداری خودرو یا همان VSM هم تعبیه شده است. تیپ QL مجهز به سنسورهای جلو، عقب، باران و فشار باد تایر است.

از نظر ایمنی نیز می‌توان روی این خودرو حساب باز کرد. چراکه روی آن به صورت استاندارد علاوه بر سیستم توزیع نیروی ترمز و ترمز کمکی، ترمز برقی پارک اتوهلد و آپشن جالب کنترل ترمزها در هنگام پیچیدن موسوم به ATCC هم تعبیه شده است. چراغ‌های زنون این خودرو علاوه بر قابلیت روشن و خاموش شدن خودکار، سیستم خاص چراغ‌شور هم دارد. شاید در ظاهر مه‌شکن‌های این خودرو فقط برای افزایش جذابیت‌های ظاهری‌اش باشند ولی نکته اینجاست که پکیچ 4 تایی LED مه‌شکن جلو میزان پرتاب نور را افزایش داده است.

مشتریان این خودرو همیشه از ویژه بودن فرمان آن تعریف کرده‌اند. فرمانی با روکش چرم که روی آن دکمه‌های کنترلی و پشت آن پدال‌های تعویض دنده تعبیه شده است. فرمان D کات اسپورتیج فوق گرم‌کن جذابی هم دارد. لیست آپشن‌های این خودرو به همین‌جا ختم نمی‌شود. سیستم صوتی 8 بانده از برند JBL که آمپلی‌فایر دارد هر سلیقه‌ای را سر شوق می‌آورد.

اگرچه انتظار داشتیم در این خودرو آپشن دوربین 360 درجه موجود باشد ولی فقط یک دوربین عقب و نمایشگر 5 اینچی در این بخش دیده می‌شود. 6 ایربگ روی هر خودرویی نشان‌دهنده پتانسیل بالای ایمنی آن است که اسپورتیج QL هم از آن بهره برده است. سیستم ورود و استارت بدون سوئیچ، تهویه مطبوع دوگانه، صندلی راننده 10 حالته برقی، شارژر بی‌سیم، خروجی 12 ولت، صندوق پران هوشمند، سانروف و پانوراما را نیز به مجموع تجهیزات کیا اسپورتیج فوق اضافه کنید.

مشخصات فنی مشتری‌پسند

مزایای اسپورتیج 2019

در روزهایی که استفاده از پیشرانه‌های فانتزی توربوشارژ رونق گرفته، این خودرو با انتخاب یک بلوک 2.4 لیتری تنفس طبیعی وقار خود را حفظ کرده است. اگرچه پیشرانه فوق به لطف استفاده از فناوری تقویتی GDI به راحتی می‌تواند 181 اسب‌بخار نیرو و 237 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این خروجی با اتصال به یک جعبه‌دنده 6 سرعته اتوماتیک باعث ثبت شتاب صفر تا صد 9.8 ثانیه‌ای و سرعت نهایی 217 کیلومتر در ساعتی می‌شود. البته انتقال قدرت دو محور هم در ثبت این رکورد بی‌تأثیر نبوده است.

یکی از مزایای طلایی این خودرو که آن را در قیاس با سایر کراس‌اوورهای هم‌رده متمایز می‌کند، قابلیت شیفت‌لاک جعبه‌دنده آن است که به‌روشنی روی توانایی‌های آفرود آن اشاره دارد. مصرف سوخت این خودرو به صورت میانگین 8.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است که به وضوح از نسل قبلی‌اش بهتر نشان می‌دهد. این عدد با در نظر گرفتن باک 62 لیتری سوخت، مسافرت‌های طولانی و بی‌دردسری را تدارک خواهد دید. هندسه اسپورتیج به‌گونه‌ای است که به راحتی قابلیت مانور در پیمایش‌های شهری را دارد ولی در عین حال فضای داخلی قابل قبولی را هم فراهم آورده است. طول، عرض و ارتفاع 4480، 1855 و 1655 میلی‌متری این خودرو با مهندسی بی‌نظیری شکل گرفته است.

فرمان‌پذیری فوق‌العاده

مزایای اسپورتیج 2019

اگر گفته می‌شود هندلینگ این خودرو هرگز قابل قیاس با یک کراس‌اوور 1600 کیلوگرمی نیست و می‌توان آن را با یک سدان ارزیابی کرد، به این دلیل است که لاستیک‌های 19 اینچی نقش موثری در افزایش پایداری آن ایفا کرده‌اند. این خودرو توزیع وزن بسیار حساب‌شده‌ای دارد. به طوری که تلاش شده تا گرانیگاه خودرو درست در مرکز و منتهاالیه پایین شاسی قرار بگیرید. بر همین اساس است که رفتار اسپورتیج در سر پیچ‌ها حتی با سرعت بالا نیز متمدن و گوش به فرمان است. با این خودرو می‌توان شتاب‌گیری‌های عالی را در دو فاز اولیه و ثانویه تجربه کرد. در حالی که اغلب کراس‌اوورهای این رده، در شتاب اولیه دچار مشکل هستند. میدان دید راننده به قدری گسترده است که دست و بال آن برای انجام مانورهای پیچیده هم باز است. شاید اسپورتیج عملاً یک خودروی آفرود نباشد ولی مکانیزم حرکتی فرمان آن در مسیرها و اقلیم‌های سخت، نمره خوبی می‌گیرد.

جمع‌بندی

از آنجایی که این روزها دیگر خودروی ارزان‌قیمتی در بازار نداریم، دست گذاشتن روی یک محصول لوکس وارداتی طبیعتاً جیبی پر از پول می‌طلبد. این داستان برای کیا اسپورتیج QL هم صدق می‌کند. با این حال باید اعتراف کرد که هنوز هم افراد زیادی هستند که فارغ از بحث مالی انتظار دارند سراغ خودرویی بروند که از نظر فنی آنها را دچار مشکل نکند، آپشن‌های کاربردی و جذابی داشته باشد و طرحی‌اش به‌روز و آینده‌نگر باشد. کیا اسپورتیج QL پاسخی شیرین به تمام این نیازها است. اگرچه لازم است نسبت به بازار ضعیف آن در مقابل نسل قبلی یعنی SL و البته هیوندای توسان TL آگاهی داشته باشید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

مقایسه کیا سورنتو و کیا اسپورتیج

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها