معرفی 10 خودرو با بدنه فایبرگلاس

فهرست مطالب


از ابتدای تولد صنعت خودروسازی به شکل امروزی، شاهد استفاده از مواد مختلفی برای ساخت بدنه خودروها بوده‌ایم. آهن، آلومینیوم، فولاد، چوب و پلاستیک، بخشی از این مواد بودند که در طی دهه‌های مختلف صنعت خودروسازی، به‌عنوان جنس اصلی بدنه خودرو انتخاب شدند.

هفتاد سال پیش، فردی آمریکایی به نام بیل تریت که در حوزه ساخت قایق فعالیت می‌کرد، تصمیم گرفت تا خودرو با بدنه فایبرگلاس بسازد. خودروی وی بر اساس شاسی جیپ ویلیز ساخته شد و از موتور V8 فورد برای تأمین قدرت استفاده می‌کرد. این ایده به‌زودی مورد توجه جنرال موتورز قرار گرفت و از آن زمان تاکنون، فایبرگلاس نیز به‌عنوان یکی از انواع مواد تشکیل‌دهنده بدنه خودرو شناخته شده است.

تاریخچه استفاده از فایبرگلس در صنعت خودرو

در طول هفتاد سال گذشته، خودروهای شگفت‌انگیزی با بدنه‌ای از جنس فایبرگلاس ساخته شدند که اکثر آن‌ها مجهز به شاسی یک‌پارچه یا مونوکوک بودند. یکی از مشهورترین آن‌ها، سه‌چرخه مشهور بریتانیایی یعنی رلیانت رابین بود. امروزه استفاده از فایبرگلاس در قسمت‌هایی هم‌چون جلوپنجره و سپر خودرو عمومیت دارد؛ اما خودروهایی وجود دارند که بدنه آن‌ها به‌طور کامل از فایبرگلاس ساخته شده است.

در ادامه، نگاهی به خودروهایی خواهیم داشت که بدنه آن‌ها از جنس فایبرگلاس است و بدون آن‌ها، جهان خودرو به ‌اندازه امروز جذابیت نداشت. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا این خودروهای شگفت‌انگیز و نوآورانه را مورد بررسی قرار دهیم.

آلپاین A610، تولیدشده بین سال‌های 1991 تا 1995

آلپاین A610

برند فرانسوی آلپاین برای سال‌ها رقیب پورشه و مزدا در ساخت خودروهای اسپرت هیجان‌انگیز بوده است. یکی از خودروهای جذاب این برند آلپاین A610 نام دارد که در دهه 1990 میلادی به تولید می‌رسید و از ترکیب شاسی فولادی به‌همراه بدنه فایبرگلاس بهره می‌برد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

آلپاین A610 به پیشرانه V6 سه لیتری توربوشارژر مجهز بود که حداکثر 250 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کرد؛ اما به‌واسطه وزن اندک، قدرت دست‌یابی به سرعت 250 کیلومتر بر ساعت را داشت. استفاده از فایبرگلاس، سبب شد تا نسبت توزیع وزن خودرو بهبودیافته و به 57 درصد جلو در مقابل 43 درصد عقب برسد. هندلینگ و سواری آلپاین A610 بسیار مطلوب بود؛ اما مشتریان استقبال مناسبی از این خودرو نداشتند.

شورولت کوروت C7، تولیدشده بین سال‌های 2014 تا 2019

شورولت کوروت C7

نسل هفتم شورولت کوروت، یکی از سوپراسپرت‌های مشهور آمریکایی بود؛ اما شورولت برای عرضه آن به خاک اروپا، با مشکلاتی مواجه شد. این خودرو باید در حد و اندازه دیگر سوپراسپرت‌های اروپایی مدرن می‌بود؛ از این‌رو، شورولت کوروت C7 استینگری با بدنه فایبرگلاس روانه بازار شد.

بدنه شورولت کوروت C7 از جنس فایبرگلاس ساخته شده بود و در برخی قسمت‌ها، از فیبرکربن یا آلومینیوم برای تقویت بدنه استفاده شد. کاهش وزن شدید شورولت کوروت C7، سبب شد تا قدرت موتور هشت‌سیلندر 6.2 لیتری این خودرو بیش از پیش احساس شود.

نوبل M12 GTO، تولیدشده در سال 2000

نوبل M12 GTO

نوبل، شرکت خودروسازی بریتانیایی است که توسط طراح و مهندس خودروهای اسپرت لی نوبل بنیان گذاشته شد. نوبل M12 GTO، یکی از خودروهای نوآورانه این شرکت بود که در سال 2000 به بازار عرضه شد و بر اساس بدنه فایبرگلاس و شاسی فولادی، توسعه‌یافته بود. پیشرانه این خودرو، یک موتور V6 توربو دوقلو فورد بود که در قسمت وسط خودرو قرار داشت و کل فرآیند تولید خودرو در آفریقای جنوبی انجام شد. نوبل مدتی بعد، حق تولید این خودرو را به شرکت آمریکایی Rossion Automotive واگذار کرد.

لانچیا استراتوس، تولیدشده بین سال‌های 1973 تا 1978

لانچیا استراتوس

برند ایتالیایی لانچیا، یکی از خودروسازان مشهور و نوآور ایتالیایی در قرن بیستم بود که اکنون به فراموشی سپرده شده است. یکی از خودروهای مشهور این شرکت، لانچیا استراتوس است که در دهه هفتاد میلادی به تولید رسید و بدنه‌ای با جنس فایبرگلاس داشت.

ترکیب سیستم موتور وسط با بدنه پلاستیک، سبب شد تا با خودرویی به‌شدت سبک روبه‌رو باشیم. پیشرانه این خودرو نیز همان موتوری بود که روی فراری دینو قرار داشت؛ یعنی پیشرانه 2.4 لیتری V6 با عملکردی قابل‌قبول.

رنو اسپیس مارک یک، تولیدشده بین سال‌های 1984 تا 1991

رنو اسپیس از زمان تولد نسل اول تاکنون، یکی از خودروهای کاربردی مشهور اروپایی بوده است. این خودرو با چیدمان‌های هفت‌صندلی یا پنج‌صندلی و مبلمان قابل‌چرخش، به گزینه ایده‌آل برای استفاده‌های شرکتی و خانوادگی تبدیل شد. بدنه فایبرگلاس رنو اسپیس، یکی از نقاط قوت این خودرو بود که سبب شد تا خودرو سبک باشد و با افزایش وزن ناخالص، ارتفاع آن بیش از حد کاهش پیدا نکند.

لوتوس الیز S1، تولیدشده بین سال‌های 1996 تا 2000

لوتوس الیز S1

لوتوس یکی از شرکت‌های پیشگام در استفاده از فایبرگلاس برای ساخت خودرو بود و از سال 1957 این ماده را وارد رویه‌های تولید خود کرد. در ابتدا لوتوس برای تولید الیز با بدنه فایبرگلاس مشکل داشت؛ اما طی نسل‌های مختلف، شاسی این خودرو توسعه یافت تا در نهایت لوتوس الیز S1 با شاسی آلومینیومی و بدنه فایبرگلاس به تولید رسید. این خودرو کاملا بر اساس فلسفه لوتوس به تولید رسیده بود که عنوان می‌کند همیشه کمتر، بهتر است.

فراری 308 GTB، تولیدشده بین سال‌های 1975 تا 1977

فراری 308 GTB

فراری 308 GTB، یکی از خودروهای پرزرق‌وبرق این شرکت ایتالیایی بود که عمده شهرت خود را با شرکت در فیلم‌های جنایی هالیوودی کسب کرد. با این حال، فراری 308 GTB به یک دلیل در صنعت خودروسازی شهرت دارد و آن، استفاده از فایبرگلاس برای ساخت بدنه این خودرو است.

فراری 308 GTB، نخستین محصول فراری بود که بدنه‌ای از جنس پلاستیک داشت و توسط پنین فارینا طراحی شده بود. فرآیند ساخت فراری 308 GTB نیز در مدنا انجام گرفت تا با یک اسپرت ایتالیایی بی عیب‌و‌نقص روبه‌رو باشیم. اعتقاد بر این است که 712 نسخه از فراری 308 GTB با جنس بدنه فایبرگلاس ساخته شد و سپس جنس بدنه به فولاد و آلومینیوم تغییر یافت.

کاترهام هفت، تولید از سال 1973 تاکنون

کاترهام هفت

کاترهام، یکی از خودروسازان بریتانیایی است که به ساخت خودروهای اسپرت با سبک قدیمی اشتغال دارد. کاترهام هفت، ازجمله محصولات مشهور این برند بریتانیایی است که بدنه‌ای از جنس فایبرگلاس دارد؛ البته تمامی قسمت‌های آن از این جنس ساخته نشده‌اند. کاترهام هفت درحقیقت، نسخه‌ای بازسازی‌شده از لوتوس هفت ساخت سال 1957 است و بر اساس همان فرمول اصیل و قدیمی انگلیسی ساخته شده است.

ماترا رانچو، تولیدشده بین سال‌های 1977 تا 1984

ماترا رانچو

ماترا برندی فرانسوی و کمتر شناخته‌شده است که در گذشته‌های نه‌چندان دور، خودروهای آینده‌نگرانه طراحی می‌کرد. یکی از محصولات نوین این شرکت، ماترا رانچو بود که می‌توان آن را جد کراس‌اوورهای امروزی دانست. این خودرو، بدنه‌ای از جنس فایبرگلاس و ظاهری شبیه به شاسی‌بلندها داشت؛ با این حال، از سیستم انتقال قدرت تک‌دیفرانسیل استفاده می‌کرد.

ماترا رانچو، ترکیبی از خودروهای مختلف را در خود جای داده بود. شاسی این خودرو، متعلق به خودروی فرانسوی قدیمی سیمکا 1100 بود و برای پیشرانه آن، از موتور 1.4 لیتری کرایسلر استفاده شده بود. به‌راستی، می‌توان گفت که ماترا رانچو، اساس کراس‌اوورهای امروزی را بنیان نهاده است؛ چراکه اکثر کراس‌اوورهای امروزی، بر اساس همین فرمول ساخته می‌شوند.

جمع‌بندی

اگر به دوره ساخت‌ خودروهایی که بدنه آن‌ها به‌طور کلی از فایبرگلاس ساخته شده است توجه کنید، متوجه خواهید شد که اکثر آن‌ها در نیمه دوم قرن بیستم به تولید رسیده‌اند. در این دوران، ایده استفاده از فایبرگلاس به‌عنوان جنس بدنه خودروها مطرح شد، رشد کرد و سپس به مرحله بلوغ رسید.

به همین دلیل است که امروزه در صنعت خودروسازی قطعاتی هم‌چون سپرها و جلوپنجره از جنس فایبرگلاس ساخته می‌شوند تا علاوه بر کاهش هزینه، خودرو تا حدی سبک طراحی شود. طبیعی است که ساخت تمامی قطعات بدنه خودرو از جنس فایبرگلاس، چندان منطقی نبوده است؛ چراکه خودروسازان بزرگی هم‌چون فراری، مدتی بعد به استفاده از آلومینیوم و فولاد روی آوردند و امروزه نیز جنس بدنه اکثر خودروها از آلومینیوم است.

بیشتر بخوانید

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها