بزرگ ‌ترین خودروهای جهان

فهرست مطالب


«ترین‌ها»، همیشه در دنیای خودرو جذاب بوده‌اند؛ از گران‌ترین و سریع‌ترین گرفته تا ارزان‌ترین و سنگین‌ترین. درواقع، هرگاه که پسوند ترین برای صفت خودرو لحاظ می‌شود، به جذابیت ذاتی آن هم اضافه می‌کند. امروز و در این مطلب از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک، قصد داریم سراغ بزرگ‌ترین خودروهای جهان برویم.

پیش از هرچیز، باید به چند نکته اشاره کنیم: نخست آن‌که در این گزارش، بزرگ‌ترین خودروها تنها از نظر طول لیست نشده‌اند؛ بلکه برای فنی‌ترشدن نوع بررسی، سراغ معیارهای دیگری مانند عرض و ارتفاع نیز رفته‌ایم. هم‌چنین ازآن‌جایی‌که معیار ابعاد بدنه در هر کلاس خودرو متفاوت است، ما هم بزرگ‌ترین را در طبقه‌بندی لحاظ کرده‌ایم.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

درنهایت، از این نکته غافل نشوید که خودروهای انتخاب‌شده، همگی مربوط به محصولات تولید انبوهی هستند که در حال حاضر در بازار وجود دارند یا این‌که پیش از این تولید می‌شده‌اند؛ یعنی خودروهای دست‌ساز و تولید محدود، در این مقاله لحاظ نشده‌اند.

بیشترین طول

ابتدا به بررسی خودروهایی با بیشترین طول می‌پردازیم:

مرسدس-می‌باخ S600 Pullman با طول 6499 میلی‌متر

لیموزین فوق‌لوکس مرسدس ‌بنز که در سال 2016 توسط زیرمجموعه اشرافی‌ساز خود، می‌باخ توسعه یافته است. مرسدس-می‌باخ S600 فوق‌، مجهز به یک پیشرانه 6 لیتری 12 سیلندر Vشکل تویین‌توربو با 523 اسب‌بخار نیرو و 830 نیوتن‌متر گشتاور است. شتاب صفرتاصد این خودرو، 4.6 ثانیه و سرعت نهایی‌ آن، 250 کیلومتر در ساعت ثبت شده است. بد نیست بدانید مصرف سوخت میانگین طولانی‌ترین خودروی تولید انبوه دنیا، تنها 11.7 لیتر در هر 100 کیلومتر است!

چِکر Aerobus با طول 6852 میلی‌متر

بین سال‌های 1962 تا 1977، شرکت Checker آمریکا محصولی به اسم آیروباس تولید می‌کرد که شگفتی‌ساز صنعت خودرو به حساب می‌آمد. این خودرو درواقع، یک استیشن بسیار طویل بود. شرکت سازنده برای به‌حرکت‌درآوردن این غول 2.4 تنی، مجبور شد از پیشرانه 5.7 لیتری هشت‌سیلندر Vشکل شرکت شورولت استفاده کند؛ پیشرانه‌ای که 215 اسب‌بخار نیرو داشت. چکر آیروباس، واقعاً به‌عنوان یک تاکسی 9درب در خیابان‌های آمریکا حضور داشت.

بوگاتی رویال Kellner با طول 6400 میلی‌متر

بزرگ‌ترین کوپه دنیا، نسخه‌ای استثنایی از بوگاتی رویال به اسم کلنر بود که سال 1931 تولید شده بود. این خودروی دودرب، هیچ‌گاه از سوی بوگاتی فروخته نشد و توسط اعضای خانواده به‌منظور جلوگیری از آسیب ارتش نازی طی جنگ جهانی دوم، پنهان شد. بعدها رویال کلنر سر از حراجی‌ها درآورد. آخرین قیمت این خودرو، چیزی حدود 15.7 میلیون دلار بوده است. گفته می‌شود مالک فعلی آن، یک سرمایه‌گذار سوئیسی به اسم لوکاس هونی است.

کادیلاک V-16 با طول 6096 میلی‌متر

رکورد طولانی‌ترین خودرو در کلاس محصولات روباز نیز، به کادیلاک V-16 می‌رسد؛ خودرویی که گاهی به آن Sixteen هم می‌گویند. این خودرو،، بین سال‌های 1934 تا 1935 تولید می‌شد. وجه ‌تسمیه این خودرو، به دلیل پیشرانه عجیب 16سیلندر Vشکل آن بوده است؛ پیشرانه‌ای به حجم 7.4 لیتر، یک شاهکار در نوع خود به حساب می‌آید. گفته می‌شود از نسخه روباز این خودرو، فقط 51 دستگاه تولید شده است.

فورد F350 با طول 6761 میلی‌متر

فورد F550، سال‌ها است که به‌عنوان طویل‌ترین پیکاپ دنیا قلمداد می‌شود؛ خودرویی از خانواده سوپردیوتی که در حال حاضر، چهارمین نسل خود را پشت سر می‌گذارد. حقیقت آن است که این خودرو از دید سایر مشتریان جهانی، یک کامیونت به حساب می‌آید؛ ولی در بازار آمریکا، به آن تراک یا پیکاپ سایز بزرگ می‌گویند. باورکردنی نیست که فورد برای این خودرو، از یک پیشرانه 7.3 لیتری هشت سیلندر Vشکل که 430 اسب‌بخار نیرو و 644 نیوتن‌متر گشتاور دارد، استفاده کرده است.

شورولت Suburban با طول 5733 میلی‌متر

در کلاس شاسی‌بلند، یکه‌تاز میدان شورولت سابربن است؛ غول تنومند آمریکایی که یکی از قدیمی‌ترین خودروهای درحال‌تولید دنیا محسوب می‌شود؛ چراکه در حال حاضر، دوازدهمین نسل آن در بازار عرضه شده است. وزن خالص سبک‌ترین ویرایش سابربن، زیر 2600 کیلوگرم نیست. داخل کابین این شورولت، 3 ردیف صندلی کامل گنجانده شده است. حتی در حالت عادی نیز پشت سومین ردیف صندلی‌ها، حدود 60 لیتر فضا وجود دارد.

فورد Excursion با طول 5758 میلی‌متر

بین سال‌های 2000 تا 2006، رکورد طولانی‌ترین خودروی دنیا در دستان فورد اکسکرشن بود؛ شاسی‌بلند فول‌سایزی که بعدها، مدل معروف Expedition جانشین آن شد. وزن این خودرو در صورت حضور پیشرانه 7.3لیتری دیزلی، 3487 و در صورت تعبیه‌کردن پیشرانه 6.8 لیتری بنزین‌سوز، 3280 کیلوگرم بود. قدرت خروجی نیز به‌ترتیب در مدل دیزلی، 250 اسب‌بخار و در مدل بنزینی، 310 اسب‌بخار ثبت شده است.

ایویکو Daily با طول 7628 میلی‌متر

طویل‌ترین ون دنیا را ایتالیایی‌ها ساخته‌اند. ششمین نسل از ایویکو دیلی، از سال 2014 روی خط تولید است؛ خودرویی که آن‌قدر بزرگ بود که شرکت حتی روی شاسی آن، تیپ‌های مینی‌بوس و وانت تجاری را نیز سوار کرده است. قوی‌ترین مدل ون دیلی، نسخه‌ای با پیشرانه 3 لیتری 205 اسب‌بخاری است. جالب است بدانید که ایویکو حتی یک نسخه CNG از این خودرو را نیز تولید کرده است.

بیشترین عرض

در ادامه، به برسی عریض‌ترین خودروها می‌پردازیم:

بوگاتی Chiron با عرض 2038 میلی‌متر

سوپراسپرت منحصربه‌فرد شیرون که هنوز هم یکی از سریع‌ترین و قوی‌ترین خودروهای دنیا به حساب می‌آید، در کلاس خودروهای سواری بیشترین عرض را دارد. احتمالاً دیگر همه می‌دانند که بوگاتی برای این خودرو، از یک پیشرانه 8لیتری 16سیلندر Wشکل استفاده کرده است؛ شاهکار مهندسی که به‌لطف 4 سوپرشارژر، می‌تواند 1479 اسب‌بخار نیرو و 1600 نیوتن‌متر گشتاور تولد کند. شتاب صفرتاصد شیرون، 2.4 ثانیه و سرعت نهایی‌ آن، کمی بیشتر از 420 کیلومتر در ساعت است.

کرایسلر Crown Imperial با عرض 2105 میلی‌متر

بین سال‌های 1953 تا 1954، شرکت کرایسلر خودروی روبازی تولید می‌کرد که هنوز هم رکورددار بیشترین عرض در بین هم‌نوعان خود است. کراون ایمپریال، به‌قدری موفق از آب درآمد که آمریکایی‌ها سراغ نسخه‌های دودرب کوپه و چهاردرب لیموزین آن نیز رفتند. این خودرو، یا با پیشرانه 5.3 لیتری هشت‌سیلندر خطی به دست مشتریان می‌رسید یا با پیشرانه سنتی 5.4 لیتری هشت‌سیلندر Vشکل.

مرکوری Colony Park با عرض 2070 میلی‌متر

در بخش عریض‌ترین استیشن دنیا، به مرکوری کلونی برمی‌خوریم. این خودرو در دومین نسل خود یعنی نسخه‌ای که بین سال‌های 1959 تا 1960 تولید می‌شد، به این رکورد رسید. علی‌رغم چهره ساده، این مرکوری قلب ناآرامی داشت؛ چراکه فورد به‌عنوان مالک برند مرکوری، برای آن دو پیشرانه 6.3 لیتری و 7 لیتری هشت‌سیلندر Vشکل کنار گذاشته بود. کلونی نسل دودرب، تمام مدت تولید با جعبه‌دنده 3سرعته اتوماتیک عرضه می‌شد.

مرسدس‌بنز 770 با عرض 2100 میلی‌متر

یکی از خودروهای شخصی هیتلر، توانسته است رکورددار عریض‌ترین محصول روباز دنیا باشد. مرسدس‌بنز W150 که بین سال‌های 1938 تا 1943 تولید می‌شد، یکی از اولین خودروهایی بود که از سیستم تعلیق مستقل استفاده می‌کرد. رهبر نازی‌ها دستور داد تا ویرایش ضدگلوله آن را برای سان‌دیدن از ارتش طراحی کنند. مرسدس‌بنز 770 با پیشرانه 7لیتری هشت‌سیلندر خطی خود، می‌توانست در حال عادی 155 اسب‌بخار و در صورت استفاده از سوپرشارژر، 230 اسب‌بخار نیرو تولید کند.

شورولت سیلورادو 3500HD با عرض 2457 میلی‌متر

چهارمین نسل از شورولت سیلورادو نسخه 3600 هوی‌دیوتی در کلاس پیکاپ‌ها، بیشترین عرض را دارد. نکته جالب درباره پیشرانه این خودرو، آن است که شرکت آن را روی مدل اسپرت کوروت نیز سوار کرده است. درباره قوای محرکه 6.6 لیتری هشت‌سیلندر Vشکلی صحبت می‌کنیم که روی این محصول سنگین‌وزن، 445 اسب‌بخار نیرو و 1234 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.

هامر H1 با عرض 2197 میلی‌متر

در میان تمام شاسی‌بلندهای دنیا، این هامر H1 است که عریض‌ترین بدنه را دارد؛ خودرویی که در ابتدا، با اهداف نظامی تولید شد و به‌سرعت از سوی مشتریان حقیقی نیز با استقبال روبه‌رو شد. اگرچه شرکت AM جنرال از سال 1992 تا 2006 پنج نوع پیشرانه بنزینی و دیزلی برای H1 در نظر گرفته بود، ولی در تمام این مدت، فقط از سه نوع جعبه‌دنده 3، 4 و 5سرعته اتوماتیک استفاده می‌کرد.

فورد Transit با عرض 2126 میلی‌متر

پرفروش‌ترین ون شرکت فورد نیز به‌لطف همین عرض فوق‌العاده‌ خود، در این لیست حضور دارد؛ البته این رکورد مربوط به آخرین نسل، یعنی نسل چهارم ترانزیت است؛ خودرویی که اساساً فورد آن را برای رقابت جدی با شورولت اکسپرس، جی‌ام‌سی ساوانا، مرسدس‌بنز اسپرینتر و فیات دوکاتو تولید کرده بود. بهترین مدل ترانزیت، مجهز به یک پیشرانه 3.5 لیتری دو توربو با 310 اسب‌بخار نیرو است.

بیشترین ارتفاع

نوبت به بررسی مرتفع‌ترین خودروها می‌رسد:

دایهاتسو Wake با ارتفاع 1835 میلی‌متر

زیرمجموعه تویوتا که اغلب تولیدات خود را برای بازار ژاپن عرضه می‌کند، از سال 2014 محصولی به اسم Wake تولید کرده که توانسته است تبدیل به بلندترین خودروی سواری دنیا شود. وِیک به سبک سلیقه مشتریان ژاپنی تولید شده است؛ یعنی دایهاتسو برای آن فقط پیشرانه سبک تعبیه می‌کند. پیشران‌هایی 658 سی‌سی که حسب مدل انتخابی مشتری بین 51 تا 63 اسب‌بخار نیرو تولید می‌کنند.

مرسدس‌بنز یونیماگ U500 با ارتفاع 2956 میلی‌متر

هنوز هم سر این موضوع اختلاف است که یونیماگ یک کامیون به حساب می‌آید یا یک خودرو. هرچه باشد، این خودروی منحصربه‌فرد مرسدس‌بنز، در سال 2005 به رکورد قدبلندترین پیکاپ دنیا دست پیدا کرد. البته در این میان، حضور تیونر معتمد مرسدس، یعنی برابوس نیز بی‌تأثیر نبود؛ چراکه محصول نهایی به اسم U500 Black Edition، به‌مراتب بلندتر از ویرایش استاندارد است.

لینکلن Navigator با ارتفاع 1989 میلی‌متر

در آخرین نسل، نویگیتور زیرمجموعه لوکس‌ساز فورد، به یک افتخار بزرگ دست پیدا کرد. این شاسی‌بلند پهن‌پیکر که روی پلت‌فرم فورد F150 پیاده‌سازی شده بود، حالا بیشترین ارتفاع را در کلاس خود دارد. لینکلن این خودرو را فقط با یک پیشرانه 3.5 لیتری شش‌سیلندر Vشکل و یک جعبه‌دنده 10 سرعته اتوماتیک تولید می‌کند.

مرسدس‌بنز Sprinter با ارتفاع 3055 میلی‌متر

ارتفاع این ون، به اندازه یک هاچ‌بک ریزاندام است. اسپرینتر به‌قدری بلند است که از آن، برای مینی‌بوس نیز استفاده می‌شود. حتی آمبولانس‌های ویژه مجهز به ICU نیز روی شاسی این خودرو سوار می‌شوند. شاید جالب باشد بدانید که آلمان‌ها برای این خودرو، چهار جعبه‌دنده 6سرعته دستی، 6سرعته اتوماتیک، 7سرعته اتوماتیک و 9سرعته اتوماتیک در نظر گرفته‌اند؛ درحالی‌که پیشرانه آن، فقط یک گزینه 2.7 لیتری توربودیزلی را دارد.

بیشتر بخوانید

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها