با معایب تویوتا راو 4 آشنا شوید

فهرست مطالب


تویوتا راو 4 یکی از کراس‌اوورهای محبوب و شناخته شده شرکت تویوتا محسوب می‌شود که در بازار ایران نیز طرفداران قابل‌توجهی را به خود اختصاص داده است. تاکنون دو نسل مختلف از تویوتا راو 4 در ایران عرضه شده است که نمونه فیس‌لیفت نسل چهارم، آخرین نسخه آن به‎شمار می‌رود.

تویوتا راو 4 در بازار ایران با رقبای قدرتمندی دست‌وپنجه نرم می‌کند که ازجمله آن‌ها می‌توان به فولکس‌واگن تیگوان و رنو کولئوس اشاره کرد؛ البته محصولات کمتر شناخته‌شده‌ای همچون بورگوارد BX7 و هوندا CR-V‌ نیز در این بازه حضور دارند. با این ‌وجود RAV4 توانست به لطف پیشینه درخشان شرکت تویوتا، فروش قابل‌توجهی را در کشورمان تجربه کند.

پس از گذشت مدت کوتاهی، حضور رقبایی تازه‌نفس و قدرتمند موجب تضعیف جایگاه مستحکم تویوتا RAV4 در بازار ایران شد و برخی از مصرف‌کنندگان را به سمت خودروهای جدید متمایل کرد. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی معایب تویوتا راو 4 و کاستی‌های این خودرو بپردازیم. البته لازم به ذکر است که خودروهای تویوتا همواره پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین در رده خود بوده‌اند و یافتن ایرادهای آن‌ها کار چندان راحتی نیست، علاوه‌بر این ممکن است برخی از افراد محصولات تویوتا را فاقد مشکلات اساسی بدانند. با این‌حال، بد نیست برای یک‌بار هم که شده، با نگاه موشکافانه به این کراس‌اوور پرفروش تویوتا بنگریم و اندکی از این خودرو شکایت کنیم!.

طراحی ساده و قدیمی

طراحی ساده و قدیمی

تویوتا یکی از خودروسازان مشهور جهان است که علاقه‌ چندانی به استفاده از زبان طراحی مشترک برای محصولات خود ندارد و طراحان این شرکت سعی دارند محصولات متفاوتی را در هر سگمنت ارائه دهند. از همین‌رو نمای ظاهری هر یک از خودروهای این کمپانی، متفاوت از دیگر محصولات ارزیابی می‌شود و نمی‌توان تمامی اتومبیل‌های تویوتا را با یک دید مورد بررسی قرار داد.

با وجود موارد گفته شده، طراحی ساده و محافظه‌کارانه یکی از اصول ساخت خودروهای تویوتا طی چند دهه گذشته بوده است و اگر محصولی همچون تویوتا CHR را نادیده بگیریم، می‌توان گفت که این شرکت تمایل چندانی به ساخت خودروهای زیبا و منحصربه‌فرد ندارد. متأسفانه این مسئله یکی از معایب تویوتا راو 4 نیز به‎شمار می‌رود.

آخرین نمونه‌های عرضه‌شده تویوتا راو 4 در ایران، در حقیقت نسخه فیس‌لیفت نسل قبلی این خودرو هستند که طراحی آن‌ها به سال 2015 میلادی بازمی‌گردد. تغییرات ظاهری نسل چهارم در مقایسه با نسل سوم این خودرو چندان محسوس نبوده و باعث شده‎است تا تویوتا راو 4 در مقابل رقبای زیبا و پرابهتی همچون رنو کولئوس حرف چندانی برای گفتن نداشته باشد.

در فضای داخلی طراحی ضعیف این خودرو نمود بیشتری پیدا می‌کند. با وجود آن‎‌که بسیاری از کارشناسان تویوتا راو 4 را نسخه بلندقامت تویوتا کمری می‌دانند، کابین این خودرو شباهت بسیاری به تویوتا کرولا دارد؛ خودرویی که در رده محصولات اقتصادی تویوتا جای گرفته‎است. این مورد موجب شده‎است تا داشبورد تویوتا راو 4 بسیار ساده‌تر از کره‌ای‌های خوش رنگ و لعاب نظیر کیا اسپورتیج ارزیابی شود. در حالت کلی داشبورد تویوتا راو 4 شلوغ و سردرگم به‌نظر می‌رسد و با موج طراحی جهانی که بر الگوهای مینیمال و ساده تاکید می‌کند، هم‎خوانی ندارد.

آفرود ضعیف

برخلاف تصور اغلب خریداران، تویوتا راو 4 تنها یک کراس‌اوور با شاسی یکپارچه است و نباید انتظار چندانی از توانایی‌های خارج جاده‌ای این خودرو داشته باشید. ازآنجایی‌که در حالت معمول 90 درصد توان موتور به چرخ‌های جلو و تنها 10 درصد آن به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود، می‌توان گفت که تویوتا راو 4 خودرویی دیفرانسیل جلو است و تنها در مواقع لزوم می‌توانید با فعال کردن سیستم Diff Lock از قابلیت چهارچرخ محرک آن استفاده کنید.

معایب تویوتا راو 4

البته بازهم در این حالت محدودیت‌هایی برای این خودرو وجود دارد تا هیجان رانندگی را به پایین‌ترین حد خود تقلیل دهد. سیستم قفل دیفرانسیل تویوتا RAV4 عملکرد برنامه‌ریزی‌شده‌ای دارد که در سرعت‌های بیش از 40 کیلومتر برساعت غیرفعال می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان با سرعت چندان بالایی در مسیرهای خاکی یا گلی حرکت کرد و در جاده‌های غیرآسفالت باید با سرعتی کمتر از 40 کیلومتر برساعت برانید.

علاوه‌بر این در این خودرو هیچ اثری از دنده‌سنگین یا درواقع حالت‌های رانندگی 4H(چهارچرخ نیمه سنگین) و 4L(چهارچرخ سنگین) که تمامی خودروهای آفرود از آن برخوردار هستند، به چشم نمی‌خورد.

قوای فنی ضعیف در مقایسه با رقبا

قوای فنی ضعیف در مقایسه با رقبا

خودروهای تویوتا همواره به‌واسطه ارائه قوای فنی کم استهلاک و بادوام شهرت داشتند و تویوتا راو 4 نیز از این قاعده مستثنی نیست. پیشرانه 2.5 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی این خودرو عملکرد نرمی دارد و خود را به‌عنوان یک موتور بادوام و کم‌مصرف ثابت کرده‎است؛ ولی این قوای فنی بدون ایراد نیست و خروجی ضعیفی دارد که به‌عنوان یکی از معایب تویوتا راو 4 مطرح می‌شود. موتور 2.5 لیتری RAV4 می‌تواند حداکثر 177 اسب‌بخار قدرت و 233 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند که اعداد هیجان‌انگیزی به‌نظر نمی‌رسند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

این اتفاق در حالی رخ داده‎است که رقیب اصلی RAV4‌ یعنی فولکس‌واگن تیگوان از پیشرانه چهار سیلندر توربوشارژر استفاده می‌کند که توان تولید 180 اسب بخار قدرت و 320 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. حتی رقبای چینی و کمتر شناخته شده تویوتا RAV4 نظیر بورگوارد BX7 نیز از پیشرانه‌های قدرتمندتری برخوردار هستند. شاید دراین‌بین تویوتا راو 4 تنها قابل مقایسه با خودرویی همچون رنو کولئوس باشد که هر دو از پیشرانه‌های مربوط به نسل پیشین خود استفاده می‌کنند؛ با این‌حال رنو کولئوس نیز از نظر چالاکی در وضعیت بهتری نسبت به تویوتا راو 4 قرار دارد!.

کمبود امکانات و آپشن‌ها

کمبود امکانات و آپشن‌ها

تویوتا راو 4 یکی از محصولات میان‎رده تویوتا محسوب می‌شود و همانند دیگر تولیدات این شرکت با سطح نسبتا پایینی از امکانات و تجهیزات مزین شده‎است؛ این نکته در بازار آپشن‌پسند کشور ما ملموس‌تر از سایر نقاط دنیا است و مقایسه تویوتا راو 4 با سایر خودروهای هم‎رده باعث شده‎است تا بتوانیم کمبود امکانات رفاهی را به‌عنوان یکی از معایب تویوتا راو 4 ذکر کنیم.

طی سال‌های آزاد بودن واردات خودرو در کشورمان، نسخه‌های مختلفی از تویوتا راو 4 به بازار عرضه شده‎است که برخی از آن‌ها توسط واردکنندگان شخصی و تعدادی نیز توسط شرکت ایرتویا ثبت سفارش شده‌اند. این مسئله موجب شده‎است تا در حال حاضر، تریم‌های مختلفی از این خودرو در بازار دیده شوند که تجهیزات همگونی ندارند؛ حتی در برخی از آن‌ها تجهیزات پیش‌پاافتاده‌ای نظیر تنظیمات برقی صندلی، گرمکن صندلی، دوربین دید عقب، صندوق برقی، نویگیشن، ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، سنسور عقب و… به چشم نمی‌خورد. این نقطه‌ضعف ضربه سنگینی به بازاریابی و فروش تویوتا راو 4 در مقایسه با رقبای کره‌ای و اروپایی وارد کرده‎است.

قیمت بالا

معایب تویوتا راو 4

اندکی قبل یادآور شدیم که تویوتا راو 4 یکی از محصولات میان‌رده تویوتا محسوب می‌شود که فروش گسترده‌ای را در بازار جهانی تجربه کرده است. در کشور ما تویوتا راو 4 به‌هیچ‌وجه یک خودرو میان‎رده به‌حساب نمی‌آید و برچسب قیمتی آن، این خودرو را به یکی از شاسی‌بلندهای گران‌قیمت بازار کشور تبدیل کرده است.

 تویوتا راو 4 در ابتدا محصولی نیمه لوکس و در ادامه به خودرویی لوکس تبدیل شد و ارزش خرید آن روزبه‌روز کاهش یافت. بخش عمده‌ای از این مشکل به تعرفه‌های سخت‌گیرانه‌ واردات خودرو مربوط می‌شود، اما قسمتی از این مسئله نیز به‌واسطه قیمت‌گذارهای نادرست شرکت عرضه کننده ایجاد شده‎است.

برای محاسبه عوارض خودرو کلیک کن

قیمت بالای تویوتا راو 4 در کنار حضور قدرتمند رقبایی همچون رنو کولئوس نه‌تنها ارزش خرید این خودرو را نسبت به مدت گذشته کاهش داده، بلکه موجب تضعیف جایگاه آن در مقابل رقبا نیز شده‎است. برای مثال مصرف‌کننده ایرانی می‌تواند با پرداخت مبلغی کمتر، خودرویی همچون نیسان ایکس تریل یا رنو کولئوس خریداری کند که تفاوت چندانی با تویوتا راو 4 ندارند و حتی ممکن است از برخی جهات بسیار برتر نیز تلقی شوند.

جمع‌بندی بررسی معایب تویوتا راو 4

جمع‌بندی بررسی معایب تویوتا راو 4

به انتهای مقاله معایب تویوتا راو 4 رسیدیم؛ نمونه فیس‌لیفت نسل چهارم تویوتا راو 4 یکی از پرفروش‌ترین و موفق‌ترین محصولات تویوتا در جهان محسوب می‌شود که به‌واسطه فعالیت‌های شرکت ایرتویا از سال 2016 در بازار کشور ما نیز حضور یافته است. در حال حاضر طراحی نمای ظاهری و داخلی این خودرو کمی بیش‌ از حد ساده و قدیمی به‌نظر می‌رسد؛ این مسئله در کنار ورود رقبای قدرتمندی همچون فولکس‌واگن تیگوان، نیسان ایکس تریل، میتسوبیشی اوتلندر و رنو کولئوس، موجب کاهش فروش نسل چهارم تویوتا راو 4 و درواقع کاهش ارزش خرید این خودرو شده‎است.

البته نباید منکر شد که تویوتا راو 4 یک کراس‌اوور جادار، کم‌دردسر و کم استهلاک است، اما در حال حاضر اغلب مشتریان گزینه‌های مدرن‌تر و متنوع‌تری را پیش روی خود دارند و کمتر کسی به RAV4‌ ساده و کم‌آلایش توجه می‌کند.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

مقایسه رنو کولئوس و تویوتا راو 4

مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4

چرا تویوتا راو 4 بخریم؟

با تویوتا لندکروز و نسل های مختلف آن آشنا شوید

با معایب تویوتا لندکروز آشنا شوید

مقایسه تویوتا راو 4 و کیا اسپورتیج ، قد بلند و زیبا

مقایسه تویوتا راو 4 و فولکس واگن تیگوان

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
5 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علیرضا
1402-11-29 19:28

با احترام به نظرات تمامی معایب مطرح شده جای بحث داره …قیمت که در حال حاضر تیگوان گرونتره طراحی خارجی که کاملا سلیقه ای و راوفور حداقل از تیگوان بهتره …کیفیت رانندگی که راوفور بهتر از کلیوس با گیربکس سی وی تی هست اسب بخار خروجی تویوتا بطور کامل به سر چرخها منتقل میشه و راندمانش در نهایت با بقیه بکسانه و در مقایسه با کلیوس بهتره قابلیت افرودی همه این رده ها مث هم هستن با این تفاوت که راوفور در بخش دیفرانسیل و زیروبند مقاومتره ….

رضا
1401-11-25 12:08

تویوتا راو فور ماشین خوبی هست ولی بدی که داره اینه که وقتی داخلش میشینی هیچ حس خوبی به آدم دست نمیده یکی هم این که انگار بعد از یک مدتی صندلی ها زیر پات سفت میشن الان مال خودم صندلیهاش سفت شدنه و زیر پامو اذیت میکنن البته فکر کنم این به آب و هوا ربط داشته باشه

یوسف
1402-02-22 07:27
پاسخ به  رضا

من هم ۲۰۱۶ داشتم چند ماه پیش فروختمش همین که میفرمایید رانندگیش حس خوبی نداره و صندلیهاش خسته میکنه در کل ماشینی هست که همه میگن عالیه و شما هم میخوای قبول کنی و خوبیهای زیادی هم داره اما به نسبت هزینه ای که میکنی راضی کننده نیست

Pasha
1401-03-15 19:37

از کار افتادن لمس تویوتا راو4

امیر
1400-07-03 02:27
امتیاز دهی :
     

رخ تویوتا می ارزه به کلئوس و تیگوان و ایکس تریل …
والله …