مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4

فهرست مطالب


نیسان ایکس تریل و تویوتا راوفور، جزو کراس‌اوورهای بسیار با کیفیت بازار کشور به حساب می‌آیند که موفق شده‌اند به نوبه خود چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ شاخص‌های خانوادگی، طرف‌داران نسبتا فراوانی پیدا کنند. در حال حاضر، قیمت نسخه‌های فول‌آپشن ۲۰۱۸ این خودروها، تقریبا در یک محدوده واقع شده است و شاید انتخاب یکی از آن‌ها برای خریداران، اندکی دشوار باشد؛ البته قیمت تویوتا راوفور در این سال کمی از رقیب دیگر خود بالاتر است.

بر همین اساس در این مطلب از سری مقالات مقایسه همراه مکانیک، به سراغ این دو شاسی‌بلند خانوادگی رفته‌ایم و مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راوفور را به شما ارائه کرده‌ایم. لطفا در ادامه همراه ما باشید.

معرفی خودروها

در ادامه ببینیم نیسان ایکس تریل و تویوتا راوفور از کجا به کشور ما آمده‌اند و چه وضعیتی در بازار فعلی کشور دارند.

نیسان ایکس تریل

نیسان ایکس تریل

نماینده نیسان در ایران پس از عرضه نسخه اولیه نسل سوم x-trail، مدل ۲۰۱۸ این خودرو را با چهره‌ای به‌روزشده، مجهز به نسخه جدید جلوپنجره v-موشن و اضافه‌شدن برخی تجهیزات جدیدتر روانه بازار ایران کرد تا رقیبی سرسخت‌تر برای محصولاتی هم‌چون هیوندای سانتافه را به لشکر سامورایی‌های نیسان در کشورمان اضافه کرده باشد و نظر افراد را به‌سمت خرید محصولات نیسان جلب کند.

این محصول از تابستان ۹۷ به دست مشتریان داخلی رسید و تغییراتی هم‌چون اضافه‌شدن چراغ‌های چرخشی، زه کرومی، رکاب‌های جانبی، رینگ‌های متمایز، افزایش حجم محفظه بار و استفاده از فرمان جدید را به خود می‌دید. سیستم ترمز اضطراری، اتوهلد، انواع رادارهای هشدار، حس‌گر پارک جلو و گرم‌کن صندلی عقب نیز ازجمله امکاناتی بودند که به لیست تجهیزات نیسان ایکس تریل نیوفیس پیوستند تا آسایش بیشتری را برای سرنشینان آن به ارمغان بیاورند.

لغو واردات خودرو طی دو سه سال اخیر، باعث شد تا نیسان ایکس تریل نیوفیس تنها با مدل ۲۰۱۸ وارد بازار ایران شود؛ اما انتظار می‌رود که پس از بازگشایی گمرک به روی خودروهای وارداتی، احتمالا نمونه‌های جدیدتر این خودرو نیز راه خود را به سوی بازار کشورمان در پیش گیرند.

تویوتا راوفور

تویوتا راوفور

در سوی مقابل، نسخه‌های فیس‌لیفت نسل چهارم راوفور در سال ۲۰۱۶، کم‌کم چمدان‌های خود را به قصد عزیمت به ایران بستند و توسط شرکت ایرتویا تحویل مشتریان ایرانی داده شدند. این کراس‌اوور جمع‌وجور، از طراحی متفاوتی نسبت به گذشته به‌ویژه در قسمت سپرها و جلوپنجره بهره می‌برد و به همین دلیل نیز توانست خیلی زود طرف‌داران خاص خود را پیدا کند.

اصولا خودروهای تویوتا گرچه از لحاظ آپشن و میزان تجهیزات در برخی موارد به پای رقیبان نمی‌رسند، اما به دلیل کیفیت بالای بخش فنی و عدم خرابی زودهنگام پیشرانه و گیربکس‌، کاملا مورداستقبال مشتریان جهت خرید تویوتا در سراسر جهان قرار دارند و از همین رو، بسیاری از مشتریان ترجیح می‌دهند تا سراغ خودروهای کم‌دردسری هم‌‎چون راوفور بروند تا آن‌که محصولات پرآپشن‌تر را از کمپانی‌های رقیب خریداری کنند. لازم به تاکید است که در این مقاله، به مقایسه تویوتا راو ۴ مدل 2018 فول‌آپشن با نیسان ایکس تریل ۲۰۱۸ خواهیم پرداخت.

مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو ۴ از لحاظ طراحی

طراحی تویوتا راوفور

اصولا خودروهای تویوتا که طی سال‌های اخیر به بازار ارائه شده‌اند، از لحاظ طراحی ضعف‌های بسیاری دارند و انتقادات فراوانی را متوجه خود کرده‌اند. تویوتا راو ۴ نیوفیس نیز علی‌رغم ارائه چهره جذاب‌تر نسبت به مدل فیس قدیم، هم‌چنان نسبت به حریفان کره‌ای یا ژاپنی هم‌چون نیسان ایکس تریل و هیوندای سانتافه، از لحاظ طراحی ظاهری جذابیت‌های کمتری را در معرض دید قرار می‌دهد.

 زبان طراحی این خودرو گرچه تا حدودی سعی داشته هم شاخصه‌های خانوادگی را حفظ کند و هم موردپسند جوانان قرار بگیرد، اما با این حال، در مقایسه با محصولی هم‌چون نیسان ایکس تریل که تشخص و تجلل بیشتری را ارائه می‌دهد، خیلی موفق ظاهر نشده است.

 نیسان ایکس تریل ۲۰۱۸ از لحاظ طرح چهره به‌ویژه با اصلاحات صورت گرفته در مدل نیوفیس، کاملا مجلل و همه‌پسند به نظر می‌رسد. بدنه آن فرمی نسبتا عضلانی داشته و از همه زوایا خوشایند و چشم‌نواز جلوه می‌کند. تنها شاید اگر طرح چراغ‌های عقب نیز کمی مورد بازبینی قرار می‌گرفت، حالا نمی‌توانستیم کوچکترین انتقادی به ظاهر این محصول کمپانی رنو نیسان وارد بدانیم. به هر حال آنچه که واضح است نیسان ایکس تریل از لحاظ طراحی بیرونی نسبت به تویوتا راو ۴ برتری فاحشی دارد و همین مسئله یکی از مهم‌ترین نقاط قوت ایکس تریل در مقایسه با تویوتا راو ۴ نیوفیس محسوب می‌شود.

نیسان ایکس تریل

در بحث طراحی داخلی نیز باید گفت که گرچه کابین ایکس تریل مدرن‌تر از راو 4 به نظر می‌رسد، اما می‌توان گفت که تویوتا اندکی خلاقانه‌تر عمل کرده و کابینی نسبتاً متمایز را به نمایش گذاشته است. با این حال شاید همچنان بسیاری از مشتریان طرح متعادلتر داشبورد و رودری های نیسان ایکس تریل ۲۰۱۸ را ترجیح ‌دهند؛ بخصوص که این مدل از فرمان دی-کات سه‌شاخه با فرمی اسپرت هم سود می‌برد و همچنان می‌تواند پاسخگوی سلایق مختلف مشتریان باشد.

کیفیت متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین هر دو خودرو مرغوب ارزیابی می‌شود و کمتر انتقادی به آن وارد است. از لحاظ گنجایش فضای کابین نیز هر دو خودرو ژاپنی دست و دلباز عمل کرده و فضایی جادار به‌ویژه در ردیف عقب برای سرنشینان بلندقد فراهم آورده‌اند تا کمترین محدودیت متوجه ایشان باشد. البته به دلیل فاصله محوری بیشتر در نیسان ایکس تریل، شاهد فضای جادارتر کابین آن در قیاس با تویوتا راو 4 هستیم؛ بنابراین باید گفت احتمالا کابین نیسان بیشتر مورد پسند مشتریان ایرانی قرار بگیرد اما به هر حال فضای داخلی نسبتا فانتزی تویوتا راو ۴ نیز می‌تواند برای عده کثیری از خریداران جذاب جلوه کند.

مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4 از نظر فنی

مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4 از نظر فنی

مشخصات فنی دو شاسی بلند کوچک ژاپنی حاضر در این رقابت از تشابه زیادی نسبت به یکدیگر برخوردار بوده و می‌توان آن‌ها را تقریبا در یک سطح ارزیابی کرد؛ چراکه هر دو مدل از پیشرانه ۴ سیلندر 2.5 لیتری بهره می‌برند و میزان شتاب و چابکی آن‌ها نیز در یک رده جای می‌گیرد. پیشرانه تویوتا راو ۴ توانی معادل ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۲۳۳ نیوتن متر گشتاور ارائه می‌دهد که از لحاظ گشتاور تفاوتی با نیسان ایکس تریل ۲۰۱۸ ندارد اما توان خروجی آن حدود ۷ اسب بخار بیشتر از محصول نیسان است.

 محصول ایرتویا از گیربکس ۶ دنده اتوماتیک و دو دیفرانسیل جهت انتقال نیرو به سوی چرخ‌ها بهره می‌برد و این در حالی است که ایکس تریل یک گیربکس CVT-Xtronic با ۷ دنده مجازی و دو دیفرانسیل هوشمند را در این باره ترجیح داده است. شتاب صفر تا صد هر دو خودرو حدود 10 ثانیه اعلام شده است که چالاکی مناسبی برای خودروهایی در این کلاس و بازه قیمتی به نظر می‌رسد.

مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4 از نظر فنی

 میانگین مصرف سوخت این خودروها نیز تقریبا به هم نزدیک بوده و برای شاسی بلند جهان نوین آریا یعنی نیسان ایکس تریل ۲۰۱۸ به رقم ۸.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر رسیده است که حدود ۰.۲ واحد از دیگر خودرو حاضر در این رقابت بیشتر برآورد می‌شود. با این حساب به نظر می‌رسد تفاوت چندانی از لحاظ عملکرد فنی میان این دو خودرو وجود نداشته باشد.

مدل خودرو

تویوتا راو 4 نیوفیس

نیسان ایکس تریل 2018

پیشرانه

4 سیلندر

4 سیلندر

حجم موتور

2.5 لیتر

2.5 لیتر

حداکثر قدرت

177 اسب بخار

171 اسب بخار

حداکثر گشتاور

233 نیوتن‌متر

233 نیوتن‌متر

گیربکس

6 سرعته خودکار

CVT-Xtronic

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.1 لیتر

3/8 لیتر

شتاب صفر تا 100

9.7 ثانیه

8/9 ثانیه

حداکثر سرعت

200 کیلومتر در ساعت

210 کیلومتر در ساعت

مقایسه امکانات رفاهی

مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4

تویوتا راو ۴ نیوفیس در قالب به نسخه‌های مختلف سفارش امارات، عمان و یا شرکتی T3 وارد بازار ایران شده که از لحاظ آپشن‌های رفاهی تفاوت زیادی میان آن‌ها مشاهده می‌شود. با این وجود به نظر می‌رسد که حتی نسخه‌های فول آپشن راو ۴ نیز نسبت به نیسان ایکس تریل از لحاظ آپشن‌های رفاهی دچار نقصان هستند و با این حساب باید ایکس تریل را خودرویی فول آپشن‌تر در نظر بگیریم.

به طور مثال راو 4 حتی در فول‌ترین تیپ خود نیز فاقد رادارهای پیشرفته‌ای همچون رادار نقطه کور، تابلوخوان، سنسور تشخیص اشیا متحرک (MOD) است و این موضوع باعث می‌شود که برنده بی چون و چرای این بخش از رقابت نیسان ایکس تریل باشد؛ البته حتی بااین‌وجود قیمت نیسان ایکس تریل به‌صورت کلی پایین‌تر از این رقیب خود است.

مقایسه امکانات رفاهی

با مطالعه جدول زیر می‌توانید به جزئیات آپشن‌های رفاهی موجود در هر دو خودرو پی ببرید:

تجهیزات

تویوتا راو 4 نیوفیس (فول)

نیسان ایکس تریل 2018

چراغ

چراغ‌های زنون، مجهز به اتولایت و دیلایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ شور، تنظیم ارتفاع نور اتومات، چراغ چرخشی

چراغ‌های LED، مجهز به اتولایت و دیلایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ شوی، تنظیم ارتفاع نور اتومات، چراغ چرخشی، نوربالا اتوماتیک، چراغ بدرقه – نورپردازی داخلی

سیستمهای مولتی مدیا

سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، ورودیUSB و AUX و iPod

دارای 6 بلندگو، مانیتور عقب (سفارشی)، نویگیشن، دوربین عقب

8 اسپیکر – سیستم پخش BOSE – هندزفری،

دوربین عقب جانبی و 360 درجه،
Bluetooth – USB – MP3 – iPod – AUX،
نمایشگر 4.3 اینچی صفحه کیلومتر

صفحه نمایش

7 اینچ لمسی

مانيتور لمسى 7 اينچى

رینگ ها

18 اینچ

18 اینچ

آینه

آینه‌ وسط الکتروکرومیک (سفارشی)، آینه‌های جانبی تاشونده برقی گرمکن دار

آیينه‌هاى جانبی مجهز به راهنماى LED، آیينه‌هاى جانبی برقی تاشو همراه با گرمكن، آیينه عقب الكتروكروميک اتوماتيک

شیشه

برقی با سانروف

برقی با سانروف و سقف پانوراما، شیشه دودی عقب

سیستم هشدار

حسگر پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایر

حسگر پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایر، رادار هشدار نقطه کور، تغییر مسیر، تصادف جلو و عقب، رادار تابلوخوان، سنسور تشخیص اشیا متحرک (MOD)

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع اتومات دوگانه برای سرنشینان جلو – دریچه تهویه عقب

اتوماتیک دوگانه، دریچه تهویه عقب

صندلی

روکش چرمی، گرمکن صندلی‌های جلو، صندلی‌ های جلو مجهز به تنظیم 8 حالته برقی و تنظیم گودی کمر، گرمکن صندلی جلو

روکش چرمی، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، صندلی‌ های جلو مجهز به تنظیم برقی، صندلی‌هاى تاشوى عقب، ایزوفیکس

سایر امکانات

دارای 2 حالت رانندگی اسپرت و اکو، صندوق برقی هوشمند، پورت 12 ولت، کروز کنترل، استارت دکمه ای

سیستم مانیتور دید ۳۶۰ درجه (AVM)، سیستم 4×4 تمام وقت نیسان (AWD همراه با کنترل دستی)، سیستم کنترل شاسی فعال، فرمان دی کات، دارای حالت رانندگی اکو، صندوق برقی، پورت 12 ولت، کروز کنترل، استارت دکمه ای

مقایسه ایمنی

نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4

نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4، هر دو در آزمون موسسه یورو انکپ 5 ستاره ایمنی به دست آورده‌اند و می‌توان از امنیت بالای آن‌ها اطمینان داشت؛ البته تجهیزات بیشتر محصول رنو-نیسان هم‌چون ترمز اضطراری، انواع رادارهای هشداردهنده و …، سبب ارجحیت ایکس تریل بر راو 4 از منظر ایمنی خواهد بود.

تجهیزات

نیسان ایکس تریل

تویوتا راو 4

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید

کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید

کیسه‌هوا

6 کیسه‎‌هوا (جلو، جانبی جلو، پرده‌ای)

6 کیسه‌هوا (جلو، جانبی، سرنشین جلو، پرده‌ای)

سیستم ترمز و پایداری

ترمزهای ضدقفل ABS و EBD، سیستم‌ترمز کمکی، ترمز اضطراری، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کنترل ایستایی در سربالایی و کنترل سرعت در سرپایینی،
کنترل ترمزها در پیچ (ATC) ترمز فعال پیشرانه (IEB)

ترمزهای ضدقفل (ABS) و EBD، سیستم‌ترمز کمکی، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرپایینی

مقایسه تجربه رانندگی

مقایسه تجربه رانندگی

با نشستن پشت فرمان هر دو خودرو احساس تسلط مناسب و قابل قبولی برای راننده به وجود خواهد آمد اما با این حال راننده rav 4 تسلط بیشتری بر بدنه خودروی خود خواهد داشت؛ زیرا نقاط کور موجود در ناحیه ستون‌های c این خودرو می‌تواند برای راننده نیسان ایکس تریل اندکی مشکل ایجاد کند. البته وجود رادارهای هشدار و همچنین دوربین دید عقب تا حد زیادی این نقصان را مرتفع می‌سازد.

 از لحاظ ارگونومی اجزای کابین، وضعیت راننده پشت فرمان نیسان کمی بهتر ارزیابی می‌شود، اما در بحث شتابگیری، ایکس تریل نیز همچون تویوتا راوفور چندان چابک نیست. با این وجود هر دو خودرو به راحتی می‌توانند نیازهای عادی و خانوادگی را پاسخ دهند و از لحاظ سبقت‌گیری در جاده مشکلی نداشته باشند. واکنش‌های گیربکس در تعویض دنده‌ها نسبت به اعمال فشار بر پدال گاز در تویوتا راوفور دقیق و حساب‌شده به نظر می‌رسد اما xtrail این کار را با آرامش بیشتری انجام می‌دهد و به دلیل ماهیت گیربکس cvt آن، تعویض دنده‌های این خودرو در حالت عادی کاملا نرم و فارغ از هرگونه شتابزدگی به نظر می‌رسد.

مقایسه تجربه رانندگی

 از منظر عایق‌بندی کابین و نرمی سواری نیز شرایط کاملا بر وفق مراد سرنشینان نیسان ایکس تریل به نظر می‌رسد و آسایش بیشتری از این حیث برای کاربران این خودرو نسبت به تویوتا راوفور به وجود خواهد آمد؛ زیرا صدای پیشرانه کمی بیشتر از انتظار درون کابین راو چهار به گوش می‌رسد و سواری آن اندکی نسبت به ایکس تریل اسپرت‌تر احساس می‌شود. با این حال هندلینگ و سواری متعادل محصول تویوتا پایداری بیشتری را حین مانورهای پرشتاب از خود نشان می‌دهد و حرکت گهواره‌ای بدنه آن نسبت به نیسان ایکس تریل کمتر ارزیابی می‌شود.

همچنین هر دو خودرو به دلیل بهره‌مندی از دو دیفرانسیل قابلیت مناسبی در عبور از مسیرهای طبیعی و غیرآسفالت دارند و می‌توانند در آفرود نسبتا سبک عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند. از لحاظ قدرت ترمزگیری نیز هر دو خودرو در جایگاهی اطمینان‌بخش ظاهر شده و مشکل خاصی از این جهت برای کاربران به وجود نخواهند آورد؛ به ویژه ترمز اضطراری نیسان می‌تواند در مواقع حساس بسیار نجات‌بخش ظاهر شود.

مقایسه شرایط بازار؛ خرید کدام‌یک به‌صرفه است؟

مقایسه شرایط بازار؛ خرید کدام‌یک به‌صرفه است؟

محصولات نیسان و تویوتا در ایران بسیار خوشنام بوده و عمدتا بازار خریدوفروش گرم و پررونقی را برای خود مهیا ساخته‌اند. در این میان باید گفت که بازار خرید نیسان ایکس تریل یا رقیب مطرح‌شده آن در این مقاله نیز نسبتا پررونق دنبال می‌شود و مشتریان پروپاقرص زیادی خواهان خرید این دو کراس‌اوور جذاب هستند. در مجموع باید گفت که هر دو محصول از بازار پررونقی برخوردار هستند، اما در مقام مقایسه می‌توان گفت که در بازار کشور ما خرید تویوتا راوفور با سهولت بیشتری صورت می‌گیرد.

جمع‌بندی

تویوتا راوفور

در این‌جا، با انتخابی نسبتا سخت مواجه هستیم که اجازه نمی‌دهد به طور حتم یکی از دو خودروی مورد نظر را به عنوان برنده بلامنازع رقابت اعلام کنیم. باید گفت اگر معیارهایی نظیر خدمات پس از فروش گسترده، وفور لوازم یدکی و دوام فنی بسیار زیاد را مد نظر دارید، احتمالا اولویت شما باید به سمت تویوتا راو ۴ گرایش پیدا کند. در غیر این صورت از لحاظ طراحی ظاهری، کیفیت سواری، برخورداری از تجهیزات به‌روز و پرستیژ در دید دیگران، قطعا نیسان ایکس تریل می‌تواند گزینه مناسب‌تری نسبت به تویوتا راو چهار باشد. با این تفاسیر انتخاب نهایی بر عهده خریداران خواهد بود و هریک از مشتریان می‌توانند بسته به نوع نیاز و کاربرد، یکی از این دو محصول باکیفیت ژاپنی را انتخاب کنند.

لطفا در بخش نظرات تجربه خود پیرامون این دو خودرو را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. علاوه‌بر آن اگر طرفدار خودروهای این دو شرکت ژاپنی هستید، می‌توانید قیمت محصولات نیسان و قیمت تویوتا را در سایت همراه مکانیک ببینید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
بهزاد
1398-09-13 14:54

با سلام و تشکر
از همراه مکانیک توقع داشتیم که به روز باشد
ممنون میشم مقایسه نیسان ۲۰۱۸ را با رافور ۲۰۱۸ انجام بدید تا برای ما که قصد خرید داریم انتخاب صحیح تری داشته باشیم

محمد رحیمیان
1398-09-16 13:10
پاسخ به  بهزاد

حتما بزودی بارگذاری میکنیم