مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس

فهرست مطالب


طی سال‌های گذشته علاقه فراوان مشتریان ایرانی به کراس‌اوورهای کوچک باعث شد تا اغلب شرکت‌های داخلی نماینده‌ای را در این سگمنت پرتقاضا راهی بازار کشور کنند. در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ دو نمونه از پرطرفدارترین کراس‌اوورهای کوچک یا درواقع هاچبک‌های کراس بازار داخلی رفته‌ایم و قصد داریم ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس را از لحاظ فنی، طراحی، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی با یکدیگر مقایسه کنیم. لطفا تا پایان مقاله مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس با ما همراه باشید.

معرفی ساندرو استپ ‌وی و H30 کراس

H30 کراس (H30 Cross) یکی از محصولات شرکت خودروسازی دانگ ‌فنگ موتور محسوب می‌شود که از سال 2013 تاکنون در سبد محصولات این کمپانی چینی قرار دارد. H30 کراس حاصل همکاری دو شرکت خودروسازی PSA فرانسه و دانگ ‌فنگ چین محسوب می‌شود و بر روی پلتفرم PSA PF2 شکل گرفته‌است. این کراس‌اوور کوچک چینی در سال 1394 طی مذاکراتی توسط ایران‌ خودرو به بازار داخلی عرضه و پیش‌فروش آن به‌عنوان یک کراس‌اوور ارزان‌قیمت در کشور آغاز شد.

دلت می‌خواد H30 کراس رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن

در سمت دیگر، ساندرو استپ‌ وی (Sandero Stepway) قرار دارد که عرضه آن از سال 2008 و توسط کمپانی داچیا رنو در بازار جهانی آغاز شده‌است. نسل اول این هاچ‌بک کراس که درواقع برادر ارتفاع‌یافته رنو ساندرو معمولی محسوب می‌شود، در سال 1395 توسط شرکت پارس‌ خودرو مهمان جاده‌های کشورمان شد؛ این در حالی است که در همان سال‌، نسل دوم این خودرو به بازارهای جهانی عرضه می‌شد. ساندرو استپ ‌وی تنها تا سال 1398 بر روی خط تولید پارس خودرو قرار داشت و با آغاز مجدد تحریم‌ها، این هاچبک کراس کمی عقب‌نشینی کرده و میدان را در اختیار رقیبان چینی قرار داده‌است.

دلت می‌خواد رنو ساندرو استپ وی رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن

مقایسه طراحی ساندرو استپ‌ وی و H30 کراس

در ادامه مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس به بررسی طراحی ظاهری و کابین این دو خودرو خواهیم پرداخت. طراحی ظاهری ساندرو استپ وی نسبت به سایر خودروهای هم‌رده کمی بیش‌ازحد ساده به‌نظر می‌رسد که هدف شرکت سازنده برای اقتصادی بودن این خودرو را توجیه می‌کند. نمای ظاهری ساندرو استپ وی بر اساس رنو ساندرو هاچبک شکل گرفته است، اما به‌واسطه بهره‌مندی از ادواتی همچون باربند روی سقف، قاب نقره‌ای آینه‌ها، دیفیوزر و فلاپ‌های مشکی اطراف بدنه، نمای ظاهری آن کمی جوان‌پسندانه‌تر از ساندرو هاچبک به‌نظر می‌رسد. با وجود همه این‌ها چهره ساندرو استپ وی به‌گونه‌ای شکل گرفته است که تقریبا در جذب مشتریان جوان ناتوان خواهد بود.

فضای داخلی استپ وی

در سوی دیگر این مقایسه، دانگ ‌فنگ H30 کراس حضور دارد که از نظر شرکت سازنده یک کراس‌اوور کوچک محسوب می‌شود، اما مانند آنچه درباره ساندرو استپ وی نیز شاهد آن بودیم، اچ سی کراس در واقعیت تنها نمونه فیس‌لیفت خودرویی تحت عنوان دانگ فنگ اچ سی است که در سال 2010 بر روی خط تولید شرکت DFM قرار داشت. اچ سی کراس در سال 2013 طراحی و تولید شده‌است، ازهمین‌رو بسیار به‌روزتر از ساندرو استپ وی به‌نظر می‌رسد و مطمئنا برای قشر جوان، خودروی جذاب‌تری خواهد بود. درمجموع باید گفت هر دو مورد بحث ما، از نمای ظاهری نه‌چندان جذاب و نسبتا ضعیفی برخوردار هستند؛ اما در مقام مقایسه H30 کراس با طراحی به‌روزتر خود نسبت به ساندرو استپ وی، پیروز این بخش از مقایسه خواهد بود.

فضای داخلی H30

در داخل کابین استپ وی از متریال خشک و کم‌کیفیتی استفاده شده که به‌واسطه طراحی ساده به‌خصوص در بخش داشبورد، فضایی کسل‌کننده‌ را برای سرنشینان رقم زده است. در مقابل، فضای کابین H30 کراس با بهره‌گیری از خطوط سیال و روان، رنگ‌های متعدد و استفاده از ادوات و تجهیزات به‌روز، در مقایسه با ساندرو استپ وی بسیار جذاب‌تر به‌نظر می‌رسد.

کیفیت پلاستیک به‌کار رفته در اجزا و متعلقات کابین H30 کراس نسبتا مرغوب بوده و برای خودرویی در این رنج قیمتی مناسب جلوه می‌کند. برخلاف آنچه به‌نظر می‌رسد دانگ ‌فنگ H30 کراس برای حضور 5 سرنشین با قد متوسط از ظرفیت کافی برخوردار است و محدودیت خاصی را متوجه این افراد نمی‌کند، اما در مقابل ساندرو استپ وی فضای به‌مراتب محدودتری دارد و در بهترین حالت تنها 4 سرنشین بالغ در آن احساس راحتی خواهند داشت.

مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس از نظر فنی

در این بخش از مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس به بررسی مشخصات فنی این دو هاچ‌بک کراس می‌پردازیم. رنو ساندرو استپ وی از یک پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی از نوع K4M بهره می‌برد که نیرویی برابر با 105 اسب‌بخار قدرت و 140 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.

موتور استپ وی

نیرو حاصل از پیشرانه ساندرو استپ وی توسط یک جعبه‌دنده 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. در مقابل دانگ فنگ اچ سی کراس به موتور 1.6 لیتری(TU5) مجهز شده‌است که توان تولید 105 اسب‌بخار قدرت و 142 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. نیروی تولیدی موتور H30 کراس توسط یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود تا این خودرو 1230 کیلوگرمی را در مدت‌زمان 12.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند.

موتور H30

مدل خودرو

ساندرو استپ وی اتوماتیک

H30 کراس

حجم موتور

1.6 لیتر

1.6 لیتر

قدرت موتور

105 اسب‌بخار در 5750 دور در دقیقه

105 اسب‌بخار در 5750 دور دقیقه

حداکثر گشتاور

140 نیوتن‌متر در 3750 دور در دقیقه

142 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه

تعداد سیلندر/سوپاپ

4 سیلندر/ 16 سوپاپ

4 سیلندر/ 16 سوپاپ

جعبه‌دنده

4 سرعته اتوماتیک

4 سرعته اتوماتیک

شتاب صفر تا صد

11.5 ثانیه

12.5 ثانیه

حداکثر سرعت

170 کیلومتر بر ساعت

183 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت ترکیبی

8 لیتر در هر صد کیلومتر

7.04 لیتر در هر صد کیلومتر

 از دیدگاه فنی باید گفت که گرچه هر دو خودرو از توان خروجی به‌ظاهر یکسانی برخوردار هستند، اما در عمل شاهد آن هستیم که رنو ساندرو استپ وی در مقایسه با H30 کراس از چالاکی بیشتری برخوردار است؛ مخصوصا نمونه دنده دستی آن به‌راحتی می‌تواند H30 کراس را پشت‌سر بگذارد.

مقایسه آپشن‌ها و امکانات ساندرو استپ ‌وی و H30 کراس

با نگاهی کوتاه به لیست امکانات رفاهی این دو خودروی محبوب، به‌راحتی می‌توان دریافت که H30 کراس در مقایسه با ساندرو استپ وی از امکانات بسیار متنوع‌تر و کامل‌تری برخوردار است. در این بخش اگر نمونه‌های محدودی از رنو ساندرو استپ وی که در سال 1397 و با امکاناتی همچون مانیتور 10 اینچی، دوربین دنده‌عقب، رهیاب و سنسور پارک عقب به بازار عرضه شده بودند را نادیده بگیریم، می‌توان H30 کراس را برنده بی‌چون‌وچرای میدان دانست. در جدول زیر می‌توانید از جزییات امکانات رفاهی این دو خودرو آگاه شوید:

تجهیزات

ساندرو استپ وی اتوماتیک

H30 کراس

چراغ

چراغ جلو هالوژن، مه‌شکن جلو و عقب

چراغ جلو LED کریستالی، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه

سیستم­‌های مولتی‌مدیا

4 اسپیکر، کنترل سیستم صوتی پشت فرمان، قابلیت پشتیبانی MP3، USB، CD

مجهز به 4 اسپیکر و 2 عدد تویتر، هندزفری، قابلیت پشتیبانی MP3/MP4، AUX و Bluetooth

صفحه‌نمایش

6.5 اینچی لمسی

رینگ­ها

15 اینچی آلومینیومی

16 اینچی

آینه

آینه‌های جانبی برقی به‌همراه گرمکن

آینه‌های جانبی برقی به‌همراه گرمکن و راهنمادار

تهویه مطبوع

تنظیم دستی

اتوماتیک

صندلی

روکش صندلی پارچه‌ای، تنظیم 4 حالته دستی صندلی راننده و سرنشین جلو

روکش صندلی پارچه‌ای، تنظیم 6 حالته دستی صندلی راننده و 4 حالته سرنشین جلو، صندلی عقب تاشو

شیشه

شیشه‌بالابر برقی

شیشه‌بالابر برقی، سانروف برقی

سیستم­های هشداردهنده

سنسور پارک عقب

سایر امکانات

دکمه ضد لغزش خودرو در جاده‌های لغزنده، کامپیوتر سفری، برف‌پاک‌کن و شیشه‌شور عقب به‌همراه مه‌زدا

فرمان با قابلیت تنظیم 4 حالته و کلیدهای کنترل صوتی، کامپیوتر سفری، اسپویلر عقب

 

مقایسه ایمنی ساندرو استپ‌ وی و H30 کراس

در ادامه مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس قصد داریم تجهیزات ایمنی این دو خودرو شبه کراس را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. بر اساس اطلاعات مندرج در سایت یوروانکپ، ساندرو استپ وی موفق به کسب 3 ستاره ایمنی در بخش ایمنی بزرگسالان، 4 ستاره ایمنی برای سرنشینان خردسال و یک ستاره ایمنی هم در بخش عابرین پیاده شده‌است. در مقابل H30 کراس نیز موفق به دریافت 3 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP چین شده‌است؛ در شرایطی که اغلب خودروهای چینی حاضر در بازار کشور توانسته‌اند 5 ستاره ایمنی را از موسسه NCAP چین به‌دست آورند، سه ستاره ایمنی امتیاز بسیار ضعیفی برای این خودرو محسوب می‌شود.

گرچه در ظاهر، H30 کراس با برخورداری 4 کیسه هوا و ترمزهای دیسکی توانمند، ایمن‌تر از استپ وی به‌نظر می‌‍رسد، اما درواقع به علت این‌که اچ سی کراس بر روی پلتفرم قدیمی شرکت PSA شکل گرفته است، در تصادفات جاده‌ای خودروی چندان مطمئنی نخواهد بود. دریافت تنها 3 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP مهر تأییدی بر این ادعا محسوب می‌شود و به‌نظر می‌رسد اچ سی کراس در بخش ایمنی باید در برابر استپ وی سر تعظیم فرود آورد.

تجهیزات

ساندرو استپ وی

H30 کراس

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

ایموبلایزر، قفل مرکزی به‌همراه کنترل از راه دور

ایموبلایزر، قفل میکرو سوئیچی درها، ایزوفیکس

کیسه هوا

2 عدد کیسه هوا(راننده و سرنشین جلو)

4 عدد کیسه هوا(راننده، سرنشین جلو، جانبی)

سیستم ترمز

ترمز جلو دیسکی خنک‌شونده، ترمز عقب کاسه‌ای، مجهز به ترمز ABS و EBD

ترمز جلو دیسکی خنک‌شونده، ترمز عقب دیسک توپر، مجهز به ترمز ABS و EBD

 

مقایسه تجربه رانندگی

H30 CROSS

رنو ساندرو استپ وی به پیشرانه K4M 696 مجهز شده که در مقایسه با موتور TU5 اچ 30 کراس از چالاکی بیشتر و استهلاک به‌مراتب کمتری برخوردار است. گیربکس اتوماتیک هر دو خودرو برای استفاده‌های روزمره، عملکرد قابل قبولی از خود نشان می‌دهند اما در مقام مقایسه گیربکس اچ سی کراس که توسط آیسین ژاپن ساخته شده است، از عملکرد نرم‌تری برخوردار بوده و همچنین قابلیت‌های بیشتری را هم در اختیار راننده قرار می‌دهد.

گرچه فضای داخلی استپ وی کمتر از H30 کراس به‌نظر می‌رسد، اما در جاده‌های ناهموار ضربات کمتری در داخل کابین این خودرو حس می‌شود و سرنشینان ساندرو راحتی بیشتری را درون این خودرو احساس می‌کنند.

رنو ساندرو استپ وی

در مقابل به‌واسطه ارتفاع کمتر H30 کراس از سطح زمین، حین رانندگی در جاده‌های پرپیچ‌وخم، فرمان‌پذیری خودرو اندکی بهتر از ساندرو استپ وی به‌نظر می‌رسد و این موضوع اطمینان‌خاطر بیشتری در راننده و سایر سرنشینان پدید می‌آورد. عملکرد ترمز هر دو خودرو در سطح قابل‌قبولی قرار دارند، اما در مقام مقایسه ترمزهای دیسکی H30 کراس از توان بیشتری برای متوقف کردن این خودرو برخوردار هستند؛ از طرف دیگر ترمزهای عقبی ساندرو استپ وی از نوع کاسه‌ای بوده و در جاده‌های خیس و لغزنده قابلیت اطمینان کمتری دارند.

مقایسه شرایط بازار

در مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس از نظر شرایط بازار می‌توان گفت در یک‌سوی میدان، رنو ساندرو استپ وی قرار دارد که به‌واسطه خاطره خوب خریداران ایرانی از محصولات مختلف رنو و همچنین کیفیت بالای قطعات و استهلاک پایین بخش فنی، نمونه‌های صفرکیلومتر و دست‌دوم این خودرو طرفداران متعددی دارد.

ساندرو استپ وی

در مقابل، دانگ فنگ H30 کراس با طراحی جذاب‌تر و امکانات متنوع قرار دارد که به‌واسطه برخورداری از پیشرانه نام‌آشنای TU5 از بدو ورود به بازار کشور توانست نظر خریداران متعددی را به‌سوی خود بکشاند. در حال حاضر به دلیل توقف عرضه و همچنین افزایش چشمگیر قیمت‌های این دو خودرو، اندکی از رونق بازار خریدوفروش ساندرو استپ وی و اچ سی کراس کاسته شده‌است، اما در مجموع هر دو این خودروها طرفداران بسیاری در بازار کشور دارند و در این بخش نمی‌توان یکی از این‌ها را برتر از دیگری دانست.

H30 کراس

جمع‌بندی مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس

در انتهای مقاله مقایسه ساندرو استپ ‌وی و دانگ ‌فنگ H30 کراس باید گفت که ساندرو استپ وی خودرویی کم‌استهلاک و باکیفیت محسوب می‌شود که توانسته است خریداران فراوانی را به‌سوی خود جذب ‌کند. از طرفی H30 کراس نیز با برخورداری از امکانات بیشتر و همین‌طور طراحی به‌روزتر موردتوجه قشر جوان قرار می‌گیرد.

درمجموع به‌نظر می‌رسد که هر دو این خودروها در رنج قیمتی خود می‌توانند انتظارات خریداران را تاحدودی برآورده کنند، اما درصورتی‌که مواردی همچون کیفیت ساخت بالا، ایمنی و دوام فنی مناسب و همین‌طور اصالت برند سازنده جزء اولویت‌های شما در خرید یک هاچبک‌کراس محسوب می‌شود، می‌توانید رنو ساندرو استپ وی را انتخاب کنید. در مقابل چنانچه احساس می‌کنید نمای ظاهری ساندرو استپ وی برایتان جذاب نبوده و به دنبال خودرویی به‌روزتر، جادارتر و مجهز به امکانات گسترده‌تر هستید، می‌توانید دانگ ‌فنگ H30 کراس را انتخاب کنید. برای اطلاع از قیمت ساندرو استپ وی کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
بهرام
1398-02-21 00:11

سلام. نویسنده محترم به وضوح معلوم است که جانبدارانه به نفع دانگ فنگ متن را نوشته ای.