مقایسه ام وی ام ایکس 22 و لیفان ایکس 60

فهرست مطالب


ام وی ام X22 و لیفان X60، جزو کراس‌اوورهای جمع‌وجور و نسبتا ارزان‌قیمت بازار ایران به‌حساب می‌آیند که هرکدام توانسته‌اند بخش قابل‌توجهی از سرمایه‌های مشتریان ایرانی را به سوی خود بکشانند.

نمونه دنده‌ای X22 اسپرت اکسلنت در حال حاضر، از لحاظ قیمت به مدل اتوماتیک لیفان X60 بسیار نزدیک است و به همین بهانه، قصد داریم تا در مقاله پیش رو به مقایسه ام وی ام ایکس 22 و لیفان ایکس 60 بپردازیم.

معرفی ام وی ام X22 و لیفان X60

مقایسه را با معرفی این خودروها شروع می‌کنیم:

ام وی ام X22

ام وی ام X22

بعد از عرضه نسبتا موفق هاچ‌بک ۳۱۵ در قالب مدل‌ها و تیپ‌های مختلف به بازار کشور، شرکت مدیران خودرو تصمیم گرفت فوت کوزه‌گری خود را رو کند و با فروش نسخه کراس‌اوور این مدل، برای حریفان خط‌ونشان بکشد؛ بنابراین، MVM X22 از سال ۹۵ در بازار ایران سر برافراشت و خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد، مورد استقبال قرار گرفت. این خودرو در قالب تیپ‌های اسپرت، لاکچری، اکسلنت و اسپرت-اکسلنت به بازار ارائه شده که مدل اسپرت اکسلنت نسخه فول آپشن محسوب می‌شود و از برخی امکانات بیشتر نسبت به سایر مدل‌ها بهره می‌برد.

لیفان X60

لیفان X60

لیفان ایکس ۶۰، یکی از پیش‌گامان ورود کراس‌اوورهای جمع‌وجور چینی به بازار ایران محسوب می‌شود. در سال ۹۱ و پس از مشاهده موفقیت مدل ایکس ۳۳ در ایران، کرمان موتور تصمیم گرفت خودرویی در کلاس مشابه با طراحی ظاهری نسبتا به‌روز و عامه‌پسندتر را به بازار کشور عرضه کند تا اقشار متوسط و اصطلاحا کارمندی را به سمت خود بکشاند و فروش بالایی را با این محصول تجربه کند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

پیش‌بینی‌های کرمان موتور تقریبا درست از آب درآمد و مشتریان ایرانی که در رده قیمتی حدود ۶۰-۷۰ میلیون تومان انتخاب چندانی برای خرید یک محصول کراس‌اوور نداشتند، با رویی نسبتا گشاده به لیفان X60 لبخند زدند و آن را به عنوان یک عضو جدید بازار خودروی کشور به‌گرمی پذیرفتند. چند سال بعد نیز مدل اتوماتیک این خودرو راهی میدان شد تا دیگر بهانه‌ای برای انتقادجویی از آن وجود نداشته باشد.

نسخه اتوماتیک از لحاظ آپشن، تفاوت زیادی با نمونه دنده‌ای ندارد و صرفا به دوربین عقب و سیستم پخش دی وی دی مجهز شده است. از لحاظ ظاهری نیز تفاوت‌هایی در جلوپنجره آن مشاهده می‌شود‌.

مقایسه ام وی ام X22 و لیفان X60 از نظر طراحی

مقایسه ام وی ام X22 و لیفان X60 از نظر طراحی

با یک نگاه به نمای خارجی این دو خودرو، می‌توان فهمید که یکی از آن‌ها سلایق خانوادگی را مد نظر قرار داده است و دیگری، سعی دارد خود را به‌عنوان یک کراس‌اوور شهری اسپرت و جوان‌پسند در دل مشتریان جوان جای دهد. طراحی بدنه MVM X22 نسبت به مدل هاچ‌بک ۳۱۵، بسیار جذاب و مدرن‌تر به نظر می‌رسد؛ به نحوی که اکثر مشتریان بازار ایران به دلیل همین طراحی نسبتا چشم‌نواز است که آن را به‌عنوان خودروی خانوادگی خود انتخاب می‌کنند.

اما از سوی دیگر، لیفان X60 تناسب دیداری بیشتری با شاسی‌بلندهای واقعی از خود نشان می‌دهد و به دلیل بهره‌مندی از انحناهای متعدد در طراحی پروفیل‌های خود، نمایی متعادل‌تر را به نمایش می‌گذارد. درمجموع، باید گفت که بسته به سلیقه مشتریان، هر یک از این دو خودرو می‌تواند به‌عنوان محصولی زیبا و مشتری‌پسند تلقی شود.

در مورد طراحی داخلی اما شاید قضاوت کمی ساده‌تر باشد؛ چراکه طرح داشبورد لیفان چندان نوین به نظر نمی‌رسد و از همان اصول طراحی کلاسیک داشبوردهای نسبتا قدیمی بهره می‌برد. هرچند که طرح صفحه آمپر این خودرو در نوع خود جذاب و مدرن است، اما درمجموع، نمی‌توان هیجان زیادی را در این کابین مشاهده کرد.

مقایسه ام وی ام X22 و لیفان X60 از نظر طراحی

 از طرف دیگر، لیفان X60 در فضای داخلی خود نیز سیاقی هماهنگ با طرح بدنه را در پیش گرفته است و با سودبردن از المان‌های چندضلعی به شیوه‌ای نوین، داشبوردی تقریبا جذاب‌تر را در معرض دید قرار داده است؛ به نحوی که احتمالا اکثر مشتریان نمای داخلی این خودرو را بر کابین لیفان ترجیح خواهند داد. از لحاظ متریال داخلی نیز طبق انتظار در هر دو خودرو، به طور عمده از پلاستیک‌های خشک استفاده شده است و کیفیت آن‌ها چندان مطلوب نیست.‌ لیفان X60 از ابعاد بزرگ‌تری بهره می‌برد و درنتیجه، فضای کابین آن نیز اندکی بزرگ‌تر از ایکس ۲۲ خواهد بود.

مقایسه فنی ام وی ام X22 دنده‌ای با لیفان X60 اتوماتیک

مقایسه فنی ام وی ام X22 دنده‌ای با لیفان X60 اتوماتیک
موتور لیفان X60

ام وی ام X22، از پیشرانه ۱.۵ لیتری به قدرت 105 اسب‌بخار و گشتاور ۱۳۵ نیوتن‌متر برخوردار است. این خودرو، یک جعبه‌دنده 4 سرعته اتوماتیک را به خدمت گرفته است تا توان موتور را به سمت چرخ‌های جلوی خود ارسال کند و شتاب صفرتاصد حدودا 14 ثانیه‌ای از این بین حاصل شود؛ البته این خودرو در تیپ‌های پایه خود، از گیربکس‌های 5سرعته دستی بهره می‌برد که این مدل‌ها در حال حاضر، مورد بحث ما نیستند.

ام وی ام X22
موتور ام وی ام X22

در سمت دیگر، لیفان X60 از پیشرانه حجیم و پرقدرت‌تر 1.8 لیتری به قدرت 126 اسب‌بخار و گشتاور 168 نیوتن‌متر بهره می‌برد؛ بنابراین، شاید در ابتدا انتظار داشته باشید که محصول کرمان موتور چابکی بیشتری را ارائه دهد؛ اما جالب است بدانید وزن بیشتر لیفان به‌علاوه عملکرد غیرمهیج جعبه‌دنده cvt، سبب شده است تا شتاب صفرتاصد X60 اتوماتیک به حدود ۱۴.۵ ثانیه افزایش یابد‌؛ بنابراین، ام وی ام X22 دنده‌ای علی‌رغم پیشرانه کوچک‌تر، عملکردی در حد و اندازه ایکس 60 از خود نشان خواهد داد.

ام وی ام X22 دنده ای

لیفان ایکس 60 اتوماتیک

مدل خودرو

 16 سوپاپ 4 سیلندر تنفس طبیعی

16 سوپاپ 4 سیلندر تنفس طبیعی

پیشرانه

1.5 لیتر

 1.8 لیتر

حجم موتور

 105 اسب‌بخار

126 اسب‌بخار

حداکثر قدرت

 135 نیوتن متر

 168 نيوتن متر

حداکثر گشتاور

 4 دنده اتومات دو حالته (2 و L)

CVT

گیربکس

6.1 لیتر در هر صد کیلومتر

8.7 لیتر در 100 کیلومتر

مصرف سوخت (‌ترکیبی)

14 ثانیه

14.5 ثانیه

شتاب صفرتاصد

 170 کیلوم‌تر بر ساعت

 170 کيلومتر بر ساعت

حداکثر سرعت

مقایسه امکانات رفاهی

مقایسه امکانات رفاهی

به هیچ وجه نباید انتظارات خود را از امکانات رفاهی این دو خودرو بیش‌ازحد بالا ببرید؛ چراکه برخلاف سایر هم‌وطنان خود، از آپشن‌های چندانی برخوردار نیستند و صرفا برخی تجهیزات رفاهی نسبتا ضروری نظیر سانروف، آینه‌های جانبی برقی و دوربین عقب را می‌توان در لیست شاخص‌ترین تجهیزات مشترک دو محصول کرمان موتور و مدیران خودرو مشاهده کرد.

مقایسه امکانات رفاهی

 از طرف دیگر، اختلافاتی هم‌چون بهره‌مندی ایکس ۲۲ از کروزکنترل و نمایش‌گر مرکزی بزرگ‌تر به‌علاوه دی‌لایت در این بین وجود دارد. در عوض، X60 اتوماتیک نیز از اتولایت، روکش صندلی چرمی و خروجی برق ۱۲ ولت بهره می‌برد. با این تفاسیر، درمجموع به نظر می‌رسد ام وی ام ایکس ۲۲ با اختلاف بسیار اندک برنده این بخش از رقابت باشد.

ام وی ام X22

لیفان ایکس 60

تجهیزات

چراغ روز، تنظیم ارتفاع، مه‌شکن جلو و عقب

چراغ‌های هالوژن جلو، مه‌شکن جلو و عقب. اتولایت

چراغ

4 بلندگو، بلوتوث، میرورلینک،USB، GPS

6 بلندگو با دی وی دی پلیر با نویگیشن

سیستم‌های مولتی‌مدیا

حس‌گر پارک عقب، حسگر فشار باد تایر

حس‌گر پارک عقب

 سیستم هشداردهنده

مانیتور 8 اینچی لمسی

6 اینچی لمسی

صفحه‌نمایش

آینه­‌های جانبی برقی

آيينه‌هاي جانبي برقي

آینه

دستی

دستی

تهویه مطبوع

روکش چرم با تنظیمات 6 و 4 حالته دستی صندلی‌های جلو

تنظیم دستی با روکش چرمی، ایزوفیکس صندلی

صندلی

بالابر برقی – سانروف

بالابر برقی- سانروف

شیشه

کروزکنترل، کنسول میانی، رینگ 16 اینچی آلومینیومی، کنترل ایستایی در سربالایی، دو حالت رانندگی

برق 12 ولت

سایر امکانات

مقایسه ایمنی

گرچه هر دو حریف حاضر در این میدان از لحاظ تجهیزات ایمنی در جایگاهی مشابه قرار دارند، اما در کارنامه لیفان چهار ستاره موسسه c-ncap مشاهده می‌شود و این در حالی است که سابقه ایکس 22 از این نظر، کاملا سفید است؛ بنابراین، احتمالا می‌توان لیفان را خودرویی ایمن‌تر قلمداد کرد؛ به‌خصوص که از دیدگاه جثه و شاسی نیز مستحکم‌تر به نظر می‌رسد.

البته ناگفته نماند که ایکس 22 از سال 97 به بعد، در کنار برخی آپشن‌های رفاهی، به سیستم کنترل کشش، کنترل پایداری و ترمز کمکی مجهز شده است که چنین تجهیزات امنیتی در رقیب این خودرو مشاهده نمی‌شود.

ام وی ام X22 دنده‌ای

لیفان ایکس 60

تجهیزات

ایموبیلایزر، قفل مرکزی

ايموبلايزر، قفل مركزی

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

2 عدد کیسه‌هوا برای سرنشینان جلو

2 عدد جلو

کیسه‌هوا

ABS، EBD، کنترل پایداری (ESP)، کنترل کشش (TCS)، ترمز کمکی (EBA)

ABS، EBD،

سیستم ‌ترمز و پایداری

مقایسه تجربه رانندگی

مقایسه تجربه رانندگی

کراس‌اوور لیفان به دلیل بهره‌مندی از گیربکس سی وی تی و هم‌چنین وزن بیشتر، عملکرد آرام‌تری از خود ارائه می‌دهد؛ به‌ویژه شتاب‌گیری اولیه آن نسبت به حریف مجهز به گیربکس 4سرعته اتوماتیک، کندتر است و از این حیث، نمی‌تواند نظر مشتریان جوان‌تر را به نحو احسنت نسبت به خود جلب کند. مشکل دیگری که برخی از مالکان لیفان X60 به آن اشاره می‌کنند، عدم کشش مطلوب خودرو حین حرکت در سربالایی‌ها است که باعث انتقاد بسیاری از مالکان نسبت به این مسئله شده است.

کیفیت سواری دو کراس‌اوور موردنظر، در دسته اسپرت و نسبتا خشک طبقه‌بندی می‌شود که این مورد اندکی در ام وی ام بیشتر احساس خواهد شد. از نظر عایق‌بندی کابین نیز لیفان در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد و صدای بیشتری در فضای داخل آن به گوش خواهد رسید. تعادل و پایداری این دو خودرو حین عبور از پیچ در حالت عادی، چندان نگران‌کننده نیست؛ اما در سرعت‌های بالا، باید مراقب بروز حرکات گهواره‌ای در اتاق بود.

در این بین، نقطه قوت لیفان را می‌توان در فرمان‌پذیری مناسب و هم‌چنین عملکرد بسیار نرم جعبه‌دنده آن دانست که آرامش قابل‌قبولی را برای رانندگان مسن‌تر به‌همراه خواهد آورد؛ اما با این وجود، عملکرد گیربکس cvt موردانتقاد رانندگان جوان و اسپرت‌دوست واقع خواهد شد.

شرایط بازار

ایکس ۲۲ و لیفان X60

ایکس ۲۲ و لیفان X60 کراس‌اوورهای چینی نسبتا پرفروش بازار به شمار می‌روند و هر دو توانسته‌اند بخش قابل‌توجهی از مشتریان ایرانی را به سوی خود بکشانند. در این بین، اما وضعیت فروش لیفان اتوماتیک از رونق کمتری نسبت به مدل دنده‌ای آن دارد و باید گفت که ام وی ام ایکس ۲۲ از این نظر، در رده بالاتری قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی

ایکس ۲۲ و لیفان X60

لیفان ایکس ۶۰ از ابعاد بزرگتری بهره‌مند است و نیاز روحی شما به خودروی شاسی‌بلند را نیز به حد بیشتری مرتفع خواهد کرد؛ اما باید به این نکته توجه داشت که تولید این خودرو، چند سالی است که متوقف شده است و آخرین مدل تولیدی این خودرو نیز به سال 97 بازمی‌گردد؛ بنابراین، خریداران این خودرو در آینده‌ای نزدیک علاوه‌ بر مشکل ارائه خدمات از سوی شرکت عرضه‌کننده و همین‌طور بازار کم‌‌تقاضا برای این خودرو، باید نگران تامین قطعات یدکی ایکس 60 نیز باشند.

در آن سوی میدان، ام وی ام X22 از ظاهر به‌روزتری برخوردار است و برای افراد جوان مناسب‌ به نظر می‌رسد؛ به‌ویژه این‌که برخلاف رقیب خود، هم‌چنان در حال عرضه و تولید است و از لحاظ لوازم یدکی نیز از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است. به همین دلیل، به نظر می‌رسد علی‌رغم برخی برتری‌های لیفان ایکس 60 بر ام وی ام ایکس 22، در حال حاضر و با توجه به شرایط کنونی، برنده این رقابت MVM X22 خواهد بود و خرید نمونه کارکرده ایکس 60 چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. برای اطلاع از قیمت ام وی ام X22 دنده ای ساده کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها