مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6

فهرست مطالب


در سال‌های اخیر و با ورود جدی شرکت‌های چینی در بازار خودروی ایران، رقابت برای خودروسازان ایرانی و سایر خودروسازان خارجی به‌شدت جدی شده‌است. در این مطلب همراه مکانیک قصد داریم تا مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 را در زمینه‌های مختلف انجام دهیم.

آشنایی با ام جی gt6

با ورود این خودروی انگلیسی به بازار، عملا چرخه تولید خودروهای مگنت برند ام جی متوقف شد. ام جی 6 را می‌توان یک سدان رده متوسط میان GT و ام جی 5 دانست. نام اصلی این خودرو ام جی 6 است. اما با نام‌هایی همچون ام جی gt6، ام جی 6 مگنت و ام جی 6 سدان نیز شناخته می‌شود.

اکتبر سال 2010 در نمایشگاه شانگهای اکسپو، ام جی 6 به عنوان یک سدان 4 درب به بازار معرفی شد.

ام جی gt6

در طراحی خودروی فوق با رووی ۵۵۰ و روور 75 اشتراکاتی دیده می‌شود. این امر را نمی‌توان بی‌ربط به هم‌خانواده بودن شرکت‌های سازنده این سه خودرو دانست. خودروی فوق که در سال 2014 در تایلند مونتاژ شد، سال 2015 به ایران رسید. این در‌حالی است که تولید خودروی یادشده در سال 2016 در انگلستان به پایان خط رسید.

آشنایی با لیفان 820

لیفان به عنوان یکی از غول‌های صادرات خودروی چین، قصد داشت با طراحی یک سدان میان‌رده متوسط، نظر مشتریان بازارهای هدف خود را به سوی خودروهای سدان جلب کند. درحالی‌که در اکثر کشورها، اقبال مشتریان روز به روز به سوی کراس‌اوورها بیشتر می‌شود.

برای این هدف، کرمان موتور در سال 1395 یکی از زیباترین سدان‌های چینی موجود را به بازار خودروی ایران وارد کرد.

لیفان 820

خودروی فوق، پس از پروژه‌های ناموفق لیفان 520 و لیفان 620، جدیدترین سرمایه‌گذاری جدی کرمان موتور به شمار می‌آمد. لیفان 820 را می‌توان مدل بهبود یافته هم‌خانواده‌های قبلی دانست. اما به دلایل مختلف از جمله رقابت سخت با سایر برندهای خارجی، نتوانست آن‌طور که باید در بازار تنفس کند.

مقایسه طراحی لیفان 820 و ام جی gt6

در نگاه اول به دو خودرو، می‌توان نمره مناسبی از نظر طراحی خارجی نسبت به سایر رقبا به هردو داد. اما اگر بخواهیم این دو را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ باید به جزئیات طراحی خارجی آن‌ها اشاره کنیم.

بهره‌گیری ام جی gt6 از کشش بدنه از سایر برندهای هم‌خانواده خود مانند روور و رووی، باعث شده است تا در نمای زاویه بغل و جلو، خودرو زیبا به‌نظر برسد.

طراحی لیفان 820

در نمای کناری نیز لیفان 820 با تقلید از طراحی آئودی نسل A و تلفیق آن با طراحی سدان‌های جدید بی ام دبلیو، توازن زیبایی ایجاد شده‌است. ایراد بزرگی که در این قسمت متوجه خودروی چینی است، اندازه کوچک و نامتوازن چرخ‌ها است. درحالی‌که این نقص در ام جی کمتر دیده می‌شود. در مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 سایز رینگ‌ها نیز در توازن اندازه چرخ‌ها تاثیر زیادی دارد.

طراحی ام جی gt6

از نمای روبه‌رو با نگاه به چراغ‌های زاویه‌دار ام جی 6، شکلی خشن و تهاجمی از خودرو در ذهن ایجاد می‌شود. البته جلوپنجره کوچک و زاویه دارد این خودرو که از هر دوسمت لوگو ام جی را به چراغ‌های خودرو رسانده است، می‌توانست کمی پهن‌تر باشد.

اما در طرف مقابل لیفان 820 با چراغ‌هایی باریک‌تر و با زاویه کمتر نسبت به خط افقی، شکل ملایم‌تری از خود در ذهن‌ها ایجاد می‌کند. جلوپنجره لیفان بر خلاف ام جی 6 پهن‎‌تر بوده و تاثیر زیادی در زیبایی خودرو دارد.

طراحی عقب لیفان 820

طراحی عقب هردو خودرو نیز متفاوت است. در ام جی gt6 با بهره‌گیری از چراغ‌های پهن نسبت به رقیب چینی، سعی شده‌است تا تناسب میان نمای جلو و عقب ایجاد شود. در لیفان نیز با کشیدگی قابل توجه چراغ‌های عقب، سعی شده است تا تناسب در طراحی رعایت شود. کشیدگی چراغ خودرو به طرفین و اتمام آن در نقطه اتصال سه خط اصلی کناره خودرو، خط مورب چراغ با سپر عقب و خط بالایی برآمده چراغ در ام جی 6 نکته‌ای بسیار دقیق در طراحی خودرو است. در لیفان 820 خطوط سراسری کناره‌های خودرو با عبور از روی چراغ‌های افقی خودرو، اتصالی ساده اما زیبا را شکل داده‌اند.

طراحی عقب ام جی 6

مقایسه طراحی داخلی لیفان و ام جی gt6

در طراحی داخلی با اختلاف می‌توان خودروی انگلیسی را برتر دانست. استفاده از متریال کم‌کیفیت در کابین داخلی و شکل بسیار ساده طراحی داخلی، باعث شده است تا لیفان در این زمینه حرفی برای گفتن نداشته باشد. در سوی مقابل اما ام جی 6 توانسته است با طراحی عرضی و شیک کابین جلو و تناسب میان مکان قرارگیری مانیتور و سایر اجزا، برتری قابل توجهی حتی نسبت به سایر رقبا کسب کرده‌است.

داشبورد لیفان 820

برای اثبات این برتری، شاید تنها نگاهی به شکل و طراحی قسمت فرمان خودروها کافی باشد. البته در مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 باید مزیت مهم طراحی کابین لیفان 820 در اختصاص فضای مناسب به سرنشنیان را هم بیان کرد.

داشبورد ام جی gt6

مقایسه فنی لیفان 820 و ام جی gt6

پیشرانه 4 سیلندره مشترک دو خودرو دارای تفاوت‌هایی است. ام جی 6 با پیشرانه توربوشارژ حجم موتوری معادل 1.8 لیتر دارد. در طرف مقابل حجم موتور لیفان به شکل قابل‌توجهی بالاتر است و انتظار بیشتری از حجم 2.4 لیتری موتور وجود دارد. گیربکس هردو اتومات است با این تفاوت که در ام جی از نوع دو کلاچه استفاده شده‌است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

ام جی ‌ gt6 با حجم موتور بیان‌شده دارای 160 اسب‌بخار قدرت، ماکزیمم گشتاور 215 نیوتون‌متر، ماکزیمم سرعت 205 کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا صد 9.9 ثانیه است. اما لیفان با وجود انتظارات به دلیل اختلاف زیاد حجم موتور، در زمینه فنی خوب عمل نکرده است. قدرت موتور 158 اسب‌بخار، شتاب صفر تا صد 10.5 ثانیه‌ای و ماکزیمم سرعت 200 کیلومتر بر ساعت، اعدادی برای لیفان هستند که گواه به برتری ام جی 6 می‌دهند.
تنها ماکزیمم گشتاور 221 نیوتون‌متر است که در آن لیفان برتری خفیفی نسبت به ام جی دارد. در زمینه فنی با مشاهده حجم موتور و سایر المان‌ها، خودروی انگلیسی برنده مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 است. همچنین مصرف 7.7 لیتری ترکیبی سوخت در هر صد کیلومتر برای ام جی 6 در مقایسه با 8.7 لیتر برای لیفان، نشان‌دهنده برتری ام جی در مصرف سوخت است. 

مدل خودرو لیفان 820 ام جی gt6
پیشرانه 4 سیلندر  4 سیلندر توربوشارژ
حجم موتور(ليتر) 2.4 1.8
حداکثر قدرت 158 اسب بخار 160 اسب‌بخار
حداکثر گشتاور 221 نیوتون‌متر 215 نیوتون‌متر
گیربکس 6 دنده اتوماتیک 6 دنده اتوماتیک دوکلاچه
مصرف سوخت (ترکیبی) 7.7 8.7
شتاب صفر تا 100 10.5 ثانیه 9.9 ثانیه
حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت 205 کیلومتر بر ساعت

لیفان 820

مقایسه از نظر آپشن و امکانات رفاهی

در زمینه سیستم‌های کنترلی هدایت خودرو، هردو خودرو شرایط مشابهی دارند. کروز کنترل و سیستم‌های کنترل کشش و پایداری در هر دو وجود دارد. اما در مقایسه سیستم‌های هشداری و سنسورهای خودروها، بازهم برتری با ام جی gt6 است. این خودرو با دارا بودن سنسور جلو و عقب، سنسور باد لاستیک و سنسور باران گوی سبقت را از رقیبی که تنها سنسور عقب را دارد، ربوده‌است.
در سیستم‌های مربوط به توقف و ترمز، هردو خودرو با بهره‌گیری ازسیستم‌های ABS، EBD، BAS و ترمز پارک برقی شرایط مناسبی دارند. در آپشن‌های مربوط به روشنایی نیز، ام جی با دارا بودن چراغ مه‌شکن جلو، چراغ چرخشی، چراغ شور و چراغ جلوی زنونی نسبت به لیفان 820 برتری دارد. تنها مزیتی که در روشنایی، لیفان 820 نسبت به ام جی 6 دارد، چراغ مه‌شکن عقب است.

همانطور که در قسمت طراحی داخلی نیز بیان کردیم؛ فرمان ام جی حتی در ظاهر نشان دهنده برتری این خودرو بر لیفان 820 است. فرمان‌های هردو شباهت‌هایی چون روکش چرمی و دکمه‌های کنترلی دارند. اما فرمان ام جی 6 به سرعت حساس است، پدال شیفتر دارد و از نیروی برق کمک می‌گیرد. چنین امکاناتی در فرمان این مدل لیفان وجود ندارد. البته تنظیم موقعیت فرمان لیفان 4 حالته است که شرایط بهتری از تنظیم موقعیت 2 حالته ام جی دارد. امری که در مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 به صورت کلی مهم به نظر نمی‌آید.

هردو خودروی یادشده دارای مانیتور با تاچ هستند. لیفان با 6 بلندگو و ام جی با 8 بلندگوی های‌فای همراه با هندزفری شرایط نسبتا مشابهی دارند. البته سیستم صوتی لیفان از سوی مشتریان به دلیل کیفیت پایین، مورد اعتراض قرار می‌گیرد. علاوه بر این، ام جی gt6 با دارا بودن نمایشگر صفحه کیلومتر شکل مدرن‌تری دارد. البته باید فراموش نکنیم که مالتی مدیای خودروی ام جی کیفیت MP3 را پشتیبانی می‌کند، این درحالی است که لیفان 820 توانایی پشتیبانی MP5 را دارد.

ام جی جی تی 6
در سایر آپشن‌ها و امکانات نیز هردو خودرو با دارا بودن سیستم ورود Keyless، استارت دکمه‌ای، سیستم تهویه اتوماتیک، صندلی برقی راننده با قابلیت تنظیم گودی کمر، گرمکن صندلی جلو، روکش صندلی چرم، ISOFIX، آینه جانبی با تنظیم برقی، آینه جانبی با گرمکن و سانروف شرایط مناسبی دارند. اما ام جی gt6 به دلیل دارا بودن آینه عقب الکتروکرومیک، سقف پانوراما، بالابر شیشه Antitrap، دسترسی ساده به صندوق خودرو از درون کابین، تهویه دوگانه با دریچه عقب، صندلی 6 حالته تاشو سرنشنین جلو با قابلیت تنظیم گودی کمر و صندلی‌های تاشوی دوتکه عقب؛ برتری محسوسی نسبت به لیفان 820 دارد.

تجهیزات لیفان 820 ام جی gt6
چراغ

چراغ جلو هالوژنی، مه شکن عقب،
دی لایت، اتولایت، چراغ بدرقه

چراغ جلو زنونی، مه شکن جلو، دی لایت، اتولایت، چراغ چرخشی، چراغ شور، چراغ خوش‌آمد‌گویی، چراغ بدرقه، تنظیم نور اتوماتیک
سیستمهای مولتی مدیا تعداد 6 اسپیکر، دوربین عقب، پشتیبانی از Bluetooth، USB، MP5 و AUX تعداد 8 اسپیکر ‌های‌فای، هندزفری، دوربین عقب، مانیتور صفحه کیلومتر، پشتیبانی از Bluetooth، USB، MP3و AUX
صفحه نمایش  8 اینچی لمسی 7 اینچی لمسی
رینگ‌ها 16 اینچی 17 اینچی
آینه آینه جانبی برقی با گرمکن آینه عقب الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشو برقی با گرمکن، 
تهویه مطبوع اتوماتیک اتوماتیک دوگانه با دریچه تهویه عقب
صندلی صندلی‌ راننده 6 حالته برقی با قابلیت تنظیم گودی کمر، صندلی سرنشین جلو4 حالته دستی، گرمکن صندلی جلو، روکش چرم، ایزوفیکس  صندلی‌ راننده و سرنشین جلو 6 حالته برقی با قابلیت تنظیم برقی گودی کمر، صندلی عقب تاشو دوتکه، گرمکن صندلی جلو، روکش چرم، ایزوفیکس
شیشه شیشه بالابر برقی شیشه بالابر برقی، شیشه دودی عقب، شیشه بالابر آنتی‌ترپ
سیستم های هشدار دهنده سنسور عقب سنسور جلو، سنسور عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک
سایر امکانات کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، ترمز پارک برقی، فرمان هیدرولیک،  سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سانروف کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، ترمز پارک برقی، فرمان برقی، فرمان حساس به سرعت، پدال شیفتر، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، کول‌باکس، سقف پانوراما، سانروف

مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 از نظر ایمنی

در بخش ایمنی ام جی gt6 حتی با وجود عدم دارا بودن کمربند ایمنی پیش کشنده نسبت به لیفان، به دلیل دریافت 4 ستاره ایمنی از یورو NCAP نسبت به رقیب چینی برتر است. این درحالی‌است که خودروی یادشده از برند لیفان، اصلا در این شرکت معتبر تست ایمنی خودرو ارزیابی تصادف نشده‌است. خودروهای فوق هر کدام 6 ایربگ از نوع راننده، سرنشین راننده، جانبی جلو و پرده‌ای دارند.

تجهیزات  لیفان 820 ام جی gt6
تجهیزات ایمنی و حفاظتی قفل کودک، سیستم ضدسرقت،کمربند ایمنی پیش‌کشنده ایموبلایزر، قفل کودک، کمربندهای ایمنی 3 نقطه‌ای
کیسه هوا 6 کیسه هوا شامل 2 کیسه جلویی، 2 کیسه جانبی و 2 کیسه پرده ای  6 کیسه هوا شامل 2 کیسه جلویی، 2 کیسه جانبی و 2 کیسه پرده ای 
سیستم ترمز ABS، EBD و BAS  ABS ، EBD ، SCS ، VSC ، MSR ، TCS ، CBC ، DSC

رانندگی با لیفان 820

مقایسه تجربه رانندگی

با وجود مشخصات فنی بیان‌شده، ام جی 6 توانایی بالاتری در انتقال لذت رانندگی به شما دارد. همچنین باید در نظر داشته‌باشید که سیستم تعلیق و فنرهای لیفان 820 بسیار نرم بوده و در جاده‌های پر از دست‌انداز و برآمدگی ایران، حس خوبی به سرنشینان منتقل نمی‌کند. اما در دیگر خودروی مورد بررسی ما، سیستم تعلیق خشک‌تری داریم که زیاد شما را در دست‌انداز اذیت نمی‌کند. بنابراین در این زمینه هم برتری با ام جی 6 است.

تحلیل شرایط بازار لیفان 820 و ام جی gt6

شرایط برای سدان لوکس لیفان در بازار ایران خوب پیش نرفت. عواملی مانند نوسانات شدید قیمت ارز و البته قیمت نامعقول این خودرو در مقایسه با برخی از رقبا باعث شد تا نفس این خودرو خیلی‌زود از رقابت با بقیه بیفتد. به همین دلیل، کرمان موتور نیز تولید خودروی یادشده را متوقف نمود و مانند پروژه‌های قبلی به فراموشی سپرد.

در طرف مقابل ام جی gt6 شرایط به مراتب بهتری نسبت به لیفان 820 در بازار دارد. یکی از عوامل این تفاوت بین دو خودرو، معقول‌تر بودن قیمت ام جی است. البته در رنج قیمت فعلی هردو خودرو، بسیاری از خودروهای کارکرده از سایر برندهای معتبر وجود دارند که کیفیتی به مراتب بالاتر دارند.

ام جی gt6جمع بندی مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6

در این مقاله با ما همراه بودید تا به بررسی مقایسه لیفان 820 و ام جی gt6 پرداختیم؛ به غیر از طراحی خارجی، در اکثر زمینه‌های مقایسه خودروهای ذکرشده؛ ام جی 6 دارای برتری محسوسی نسبت به رقیب است. تعجب نیست اگر کسی بدون‌ هیچ تردیدی در انتخاب بین این دو، ام جی را انتخاب کند. البته با توجه به سابقه شرکت ام جی و اصالت طراحی خودروهای این برند در مقایسه با شرکت چینی نوپا، این امر کاملا طبیعی است. در کنار این عوامل، استفاده از متریال کم‌کیفیت نیز باعث شده‌است تا ام جی gt6 به شکل قابل‌توجهی برتر از لیفان چینی باشد.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
رضا
1401-03-01 00:08

واقعا اطلاعات جامع و مفیدی بود ممنون