مقایسه جک S5 و هاوال H2

فهرست مطالب


این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک را به مقایسه دو کراس‌اوور چینی اختصاص داده‌ایم که هرکدام در کلاس و رده قیمتی خود، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. در یک سمت، جک S5 را داریم که طی چند سال حضور مداوم خود در ایران، آمار فروش بسیار خوبی را ثبت و خود را به‌عنوان یکی از پرطرف‌دارترین خودروهای چینی بازار، مطرح کرده است.

در سمت دیگر نیز هاوال H2 قرار دارد که با توجه به ویژگی‌هایش، پتانسیل بالایی برای موفقیت در بازار کشور ما داشت؛ اما متأسفانه تحریم‌ها، مجال چندانی برای درخشش به وی نداد. اگر شما نیز در فکر خریداری یک کراس‌اوور نه‌چندان گران‌قیمت هستید، توصیه می‌کنیم مقایسه جک S5 و هاوال H2 را از دست ندهید.

معرفی جک S5 و هاوال H2

معرفی جک S5 و هاوال H2

جک S5 نخستین بار در سال 2013 معرفی و به بازار عرضه شد. این کراس‌اوور کامپکت که با نیم‌نگاهی به نسل دوم هیوندای توسان (توسان LM) طراحی شده است، تا سال 2019 در بازار داخلی چین به فروش می‌رسید؛ اما پس از آن، جای خود را به محصولات جدیدتر جک داد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

داستان حضور جک S5 در بازار ایران، از سال 1394 و با عرضه نسخه مجهز به گیربکس 6سرعته دستی آغاز شد؛ اما بهره‌گیری رقبای هم‌رده از گیربکس اتوماتیک، باعث شد تا شرکت کرمان موتور از اواسط سال 1395 نسخه گیربکس‌اتوماتیک این خودرو را نیز عرضه کند. عرضه جک S5 اتوماتیک با آپشن‌های کامل‌تر نسبت به نسخه گیربکس‌دستی، جایگاه این خودرو را در بازار کشور ما تثبیت و آن را به پرفروش‌ترین کراس‌اوور بازار تبدیل کرد. جک S5 در سال 2015 یک فیس‌لیفت مختصر را تجربه کرد که دامنه این فیس‌لیفت، تنها منحصر به نمای جلو بود. این نسخه فیس‌لیفت در آینده خیلی نزدیک، جایگزین نسخه فعلی در بازار ایران خواهد شد.

در سمت مقابل، هاوال H2 را داریم که یک سال از رقیب خود جوان‌تر است و از سال 2014 روی خط تولید قرار دارد. این کراس‌اوور ساب‌کامپکت چینی، ابتدا در تعدادی بسیار محدود و به‌صورت وارداتی توسط شرکت عظیم خودرو به ایران آمد؛ اما حضور جدی آن در بازار کشور ما،  از  سال 1397 و با مونتاژ در شرکت بهمن موتور رقم خورد. این خودرو با توجه به ویژگی‌های رقابتی و بازاریابی خوب بهمن موتور، با استقبال نسبتاً مناسبی مواجه شد؛ اما متأسفانه با خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها، هاوال یکی از نخستین خودروسازانی بود که بازار ایران را ترک کرد و هاوال H2 نیز در اوایل سال 1398 به پایان راه خود در بازار کشور ما رسید.

مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر طراحی

معرفی جک S5 و هاوال H2

هرچند طراحی جک S5 با الگوگیری از خودروهایی مثل هیوندای توسان نسل دوم و آئودی Q5 نسل اول انجام شده است، اما نتیجه نهایی، یک کپی‌کاری صِرف نیست و هماهنگی قابل‌قبولی را بین المان‌های مختلف شاهد هستیم.

نمای جلوی جک S5 با وجود ورودی هوای بزرگ روی سپر و خطوط شکسته قسمت پایینی چراغ‌ها، خشن و تهاجمی به ‌نظر می‌رسد. نمای جانبی این خودرو، پیچیدگی خاصی ندارد؛ اما به‌لطف حجم‌پردازی دقیق بدنه و ابعاد مناسب رینگ‌ها، چشم‌نواز است. جک S5، در نمای عقب هم با گرافیک جذاب چراغ‌ها، اسپویلر بالای شیشه عقب و قاب‌های بزرگ دور خروجی‌های اگزوز، شخصیتی اسپرت و جوان‌پسند را از خود به نمایش می‌گذارد.

کابین جک S5 نیز براساس محصولات هیوندای و به‌طور مشخص، هیوندای توسان نسل دوم طراحی شده است که درمجموع، کابینی جذاب و ارگونومیک است. ضمن این‌که طراحان جک در این کابین، رویکرد دوگانه اسپرت-لوکس را در نظر داشته‌اند. به‌گونه‌ای‌که طرح غربیلک فرمان و صفحه نشان‌دهنده‌ها، کاملاً اسپرت است؛ اما در مقابل، تزئینات طرح چوب تیره و قاب‌های باریک کرومی دور دریچه‌های سیستم تهویه، بلندگوها و صفحه نشان‌دهنده‌ها، کراس‌اوورهای نیمه‌لوکس خانوادگی را در ذهن تداعی می‌کند.

اما به هاوال H2 می‌رسیم که در نمای جلو، با رویکردی دوگانه طراحی شده است. از یک طرف، طرح چراغ‌ها و خطوط شکسته روی سپر، شبیه به خودروهای اروپایی است؛ اما از طرف دیگر، جلوپنجره بزرگ کرومی با خطوط افقی، سلیقه خودروسازان شرق آسیا را یادآوری می‌کند. نمای جانبی هاوال H2، کاملاً منطقی و به دور از اغراق طراحی شده است؛ اما همان تک خط برجسته‌ای که از قسمت انتهایی گلگیر جلو شروع و با گذر از روی دستگیره درب‌ها و رسیدن به چراغ عقب محو می‌شود، این نما را نسبت به نمای جانبی جک S5 مدرن‌تر نشان می‌دهد.

کابین هاوال H2

جالب این‌جا است که ترکیب نمای عقب هاوال H2 بسیار شبیه به جک S5 است که زیبایی قابل‌قبولی دارد؛ اما اندازه چراغ‌ها و فونت نوشته HAVAL روی درب صندوق‌بار، نسبت به ابعاد خودرو کمی بزرگ به ‌نظر می‌رسد. داشبورد هاوال H2 نیز ساده و منظم طراحی شده است و اثر چندانی از خطوط منحنی در آن به‌ چشم نمی‌خورد؛ اما کیفیت بصری بالای متریال استفاده‌شده در داشبورد، این سادگی را جبران و حس خوبی را به سرنشینان القا می‌کند.

درمجموع، برای مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر طراحی ظاهری، باید بگوییم که هرچند هر دو خودرو از طرح‌های روز دنیا فاصله دارند، اما تناسب رعایت‌شده در طراحی آن‌ها، باعث شده است تا کماکان برای خریدار ایرانی جذابیت داشته باشند. در این میان، ظاهر جک S5 را می‌توان اندکی جوان‌پسندتر دانست؛ اما طراحان هاوال H2 سعی داشته‌اند با دیدی بینابین، هم جوانان و هم خانواده‌ها را به سمت این خودرو جذب کنند.

مقایسه جک S5 و هاوال H2 در بخش مشخصات فنی

پیشرانه جک S5، یک نمونه 2 لیتری توربو با حداکثر قدرت 174 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 265 نیوتن‌متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT)، به محور جلوی این چینی پرطرف‌دار منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی جک S5 اتوماتیک نیز به‌ترتیب برابر با 8 لیتر در هر صد کیلومتر و 11.7 ثانیه است. البته نگارنده در تجربه‌های رانندگی متعددی که با این خودرو داشته است، هیچ‌گاه شتابی بهتر از 13 ثانیه را ثبت نکرده است.

مقایسه جک S5 و هاوال H2 در بخش مشخصات فنی

ناگفته نماند که نسخه فیس‌لیفت جک S5، قرار است با یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو در بازار کشور ما عرضه شود. وجود سیستم پاشش مستقیم سوخت در این پیشرانه، باعث شده است تا علی‌رغم حجم کم‌تر نسبت به پیشرانه فعلی، قدرت مشابهی را ارائه دهد. ضمن این‌که هماهنگی بهتر گیربکس با پیشرانه 1.5 لیتری، شتاب اولیه بهتری را نسبت به نسخه فعلی برای این خودرو به ارمغان می‌آورد.

 درمقابل، هاوال h2 نیروی خود را از یک بلوک 1.5 لیتری توربو با حداکثر قدرت 141 اسب بخار و حداکثر گشتاور 202 نیوتن‌متر می‌گیرد. این پیشرانه با همکاری یک گیربکس 6سرعته اتوماتیک، شتاب صفرتاصد حدود 12 ثانیه را برای این خودرو به ارمغان می‌آورد. مصرف سوخت ترکیبی هاوال H2 نیز 8.8 لیتر در صد کیلومتر است.

مقایسه کامل این دو خودرو در بخش مشخصات فنی را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. البته تحلیل مفصل را به بخش تجربه رانندگی موکول می‌کنیم.  

مدل خودرو

جک S5 اتوماتیک

هاوال H2

پیشرانه

4سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها

4سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1997

1497

حداکثر قدرت

174 اسب‌بخار در 5200 دور

141 اسب‌بخار در 5600 دور

حداکثر گشتاور

265 نیوتن‌متر در 2000 – 4000 دور

202 نیوتن‌متر در 2200 – 4500 دور

گیربکس

6سرعته اتوماتیک دوکلاچه مجهز به حالت اسپرت و با قابلیت تیپ‌ترونیک

6سرعته اتوماتیک مجهز به حالات اقتصادی، نرمال و برفی و با قابلیت تیپ‌ترونیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

8 لیتر در صد کیلومتر

8.8 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

13 (تست‌شده در شرایط واقعی)

12 (تست‌شده در شرایط واقعی)

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

180

180

مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر امکانات رفاهی

مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر امکانات رفاهی

جک s5 در بخش امکانات رفاهی نسبتاً قوی ظاهر شده است و با وجود آپشن‌هایی مثل کی‌لس استارتر، سانروف، سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، تنظیم برقی صندلی راننده با حافظه، گرم‌کن صندلی‌های جلو، ترمز پارک برقی، سنسور نور، سنسور باران، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله و… راضی‌کننده به‌نظر می‌رسد. اما جای خالی آپشن کاربردی کروزکنترل و آپشن مشتری‌پسند دی‌لایت، شدیداً در این خودرو حس می‌شود. البته کرمان موتور قصد دارد در نسخه‌های فیس‌لیفت، این دو آپشن را نیز به جک S5 اضافه کند.

درمقابل، هاوال H2 نیز با دست پُر به میدان آمده است و هرچند برخلاف جک S5، فاقد حافظه صندلی راننده، سنسور پارک جلو و گرم‌کن صندلی‌های جلو است، اما به‌لطف وجود امکاناتی مثل کروزکنترل، دی‌لایت، آینه میانی الکتروکرومیک، اتوهلد و دوربین دید جانبی زیر آینه سمت راست، پرآپشن‌تر از رقیب پرفروش خود به‌نظر می‌رسد.

تجهیزات

جک s5

هاوال h2

چراغ

مه‌شکن جلو و عقب، سنسور نور

مه‌شکن جلو و عقب، دی‌لایت، سنسور نور

سیستم‌های مولتی‌مدیا

پخش DVD، USB، AUX، SD Card، Ipod، بلوتوث، نویگیشن، 6 بلندگو

پخش DVD، USB، AUX، SD Card، Ipod، بلوتوث، نویگیشن، 6 بلندگو

صفحه نمایش

8 اینچی لمسی

8 اینچی لمسی

رینگ‌ها

18 اینچی آلومینیومی

18 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرم‌کن

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرمکن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوکاناله

اتوماتیک دوکاناله

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده به همراه حافظه، گرم‌کن صندلی‌های جلو

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده

شیشه

شیشه‌های رفلکس با تنظیم برقی (شیشه سمت راننده اتوماتیک)، شیشه‌های عقب دودی

شیشه‌های برقی اتوماتیک، شیشه‌های عقب دودی، شیشه سمت راننده با قابلیت جلوگیری از برخورد با مانع هنگام بالارفتن (Anti Trep)

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد لاستیک(TPMS)

سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد لاستیک(TPMS)

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، سانروف، ترمز پارک برقی، سنسور باران، کامپیوتر سفری، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی و حساس به سرعت، دوربین دید عقب

کی‌لس استارتر، سانروف، کروزکنترل ترمز پارک برقی مجهز به اتوهلد، سنسور باران، کامپیوتر سفری، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی و حساس به سرعت، دوربین دید عقب، دوربین دید جانبی سمت راست

مقایسه جک S5 و هاوال H2 در بخش ایمنی

مقایسه جک S5 و هاوال H2 در بخش ایمنی

برای مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر ایمنی، باید بگوییم که خوشبختانه هر دو خودرو، امکانات ایمنی مناسبی را به‌همراه دارند که ازجمله این امکانات، می‌توانیم به ترمزهای دیسکی در هر دو محور مجهز به ABS+EBD، ترمز کمکی، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل سرعت در شیب، ایربگ‌ برای راننده، سرنشین جلو و جانبی سرنشینان جلو اشاره کنیم.

اما در این بخش نیز هاوال H2 به‌لطف وجود امکاناتی مثل سیستم کنترل کشش، سیستم ضدلغزش، پشت‌سری‌های فعال‌شونده صندلی‌های جلو و ایربگ‌های پرده‌ای، امتیاز بیش‌تری را کسب می‌کند.

تجهیزات

جک s5

هاوال h2

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل پایداری الکترونیکی(ESC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی(HAC)، کنترل سرعت خودرو در شیب(HDC)

کنترل پایداری الکترونیکی(ESC)، کنترل کشش (TCS)، سیستم ضد لغزش (RMI)،  کنترل شروع حرکت در سربالایی(HHC)، کنترل سرعت خودرو در شیب(DSR)

کیسه‌هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو(درمجموع 4 عدد)

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری(درمجموع 6 عدد)

سیستم ترمز

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD)، ترمز کمکی هیدرولیکی(HBA)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD)، ترمز کمکی (BA)

هر دو خودروی مورد بحث نیز از تست‌های ایمنی موسسه C-NCAP سربلند بیرون آمده و 5 ستاره ایمنی را از این موسسه چینی کسب کرده‌اند. البته هاوال H2 با کسب 55.7 امتیاز، اندکی بهتر از جک اس 5 با 52.4 امتیاز عمل کرده است.

مقایسه جک S5 و هاوال H2 در بخش تجربه رانندگی

مقایسه جک S5 و هاوال H2

بخش تجربه رانندگی مقایسه جک اس 5 و هاوال اچ 2 را با بررسی فضای کابین و کیفیت سواری آغاز می‌کنیم. هر دو خودروی مورد بحث، فضای کابین قابل‌قبولی دارند و می‌توان یک مسافرت 4 نفره نسبتاً راحت را با آن‌ها تجربه کرد. در این میان، جک S5 به دلیل فاصله محوری بیش‌تر خود، فضای کابین بزرگ‌تری را نیز برای سرنشنیان خود (به‌خصوص سرنشینان عقب) فراهم کرده است. البته ناگفته نماند که جک S5 و هاوال H2 از نظر فضای کابین، در حد ایده‌آل کلاس خود نیستند و برخی از رقبای دیگر، کابین دل‌بازتری را در مقایسه با این دو خودرو ارائه می‌دهند.

از نظر کیفیت سواری نیز با توجه به این‌که با دو کراس‌اوور نسبتاً اسپرت سروکار داریم، نباید توقع یک سواری خیلی نرم و راحت را داشته باشیم و کوبش‌ها و تکان‌های عرضی در هر دو خودرو احساس می‌شود. اما در مقام مقایسه، کیفیت سواری هاوال H2 اندکی بهتر از جک S5 ارزیابی می‌شود.

خوشبختانه هر دو خودرو در بخش لذت رانندگی، قابل‌قبول ظاهر می‌شوند و هیچ‌کدام، خودرویی کُند و کسل‌کننده نیستند. اما در بخش شتاب‌گیری، این هاوال H2 است که علی‌رغم بهره‌گیری از پیشرانه کم‌حجم‌تر و کم‌توان‌تر، برتر از جک S5 ظاهر می‌شود. مهم‌ترین دلیل این موضوع، گیربکس دوکلاچه جک S5 است که گاهی اوقات بیش از حد اقتصادی عمل می‌کند و باعث می‌شود تا این خودرو شروع حرکت نه‌چندان عالی داشته باشد. البته جک S5 شکست خود در بخش شتاب‌گیری را در بخش هندلینگ جبران می‌کند و در مسیرهای پرپیچ‌وخم، عملکرد لذت‌بخش‌تری را در مقایسه با هاوال H2 ارائه می‌دهد.

نکته‌ای که شاید اشاره‌کردن به آن خالی از لطف نباشد، این است که موقعیت قرارگیری راننده پشت فرمان جک S5 و هاوال H2، به‌گونه‌ای است که تسلط و دید بسیار مناسبی را نسبت به اطراف دارد که با توجه به ابعاد نسبتاً بزرگ این خودروها، نکته مثبتی محسوب می‌شود.

مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر شرایط بازار

جک S5، حدود 6 سال است که به‌صورت پیوسته در بازار کشور ما حضور دارد و در طی این مدت، آمار فروش بسیار خوبی را ثبت کرده است. این خودرو یکی از معدود خودروهای چینی است که وضعیت بازار دست‌دوم مناسبی دارد و به‌راحتی تبدیل به پول نقد می‌شود. بنابراین، طبیعی است که جک S5 در این بخش، برتری قاطعی را بر هاوال H2 (که دوره حضور آن در بازار کشور ما، کم‌تر از یک سال طول کشید) داشته باشد.

مقایسه جک S5 و هاوال H2 از نظر شرایط بازار

از نظر گستردگی خدمات پس‌ازفروش و فراوانی قطعات یدکی نیز، برتری با جک S5 است؛ اما از نظر قیمت قطعات یدکی، تفاوت چندانی بین دو خودرو وجود ندارد و هر دو قطعاتی نسبتاً گران‌قیمت (به‌خصوص در بخش قطعات بدنه) دارند.

جمع‌بندی

در بخش پایانی مقایسه جک S5 و هاوال H2، با مروری بر ویژگی‌های هرکدام از این دو خودرو، می‌توانیم بگوییم که جک S5 از نظر فضای کابین، هندلینگ، وضعیت بازار خریدوفروش، فراوانی قطعات یدکی و گستردگی خدمات پس‌ازفروش، برتر از هاوال H2 ظاهر می‌شود. اما درمقابل، امکانات رفاهی، ایمنی، کیفیت ساخت و شتاب‌گیری نیز مواردی هستند که محصول هاوال در آن‌ها، دستِ برتر را دارد. طراحی ظاهری، میزان استهلاک پیشرانه و قیمت قطعات یدکی نیز پارامترهایی هستند که می‌توان در آن‌ها به هر دو خودرو امتیازی یکسان داد.

به عنوان کلام آخر، باید بگوییم که در شرایط فعلی بازار خودروی کشور ما، جک S5 علی‌رغم کاستی‌هایش نسبت به رقیب، انتخاب معقول‌تری محسوب می‌شود. هاوال H2 نیز می‌تواند برای افرادی که خواهان یک کراس‌اوور نسبتاً خاص و باکیفیت هستند، انتخابی مناسب باشد؛ اما کمبود قطعات یدکی آن در بازار، ممکن است برای ساکنان شهرهای کوچک دردسرساز شود. برای اطلاع از قیمت جک S5 اتوماتیک کلیک کنید.

 

بیشتر بخوانید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها