بررسی مزایا و معایب بی ام و سری ۴ کروک

فهرست مطالب


بی ام و سری ۴ کروک ، به‌ عنوان جایگزین سری 3 کروک در سال ۲۰۱۵ توسط پرشیا خودرو و هم‌زمان با بازار جهانی وارد بازار کشور شد و علی‌رغم محدودبودن بازار خودروهای کروک در کشور، از همان ابتدا به خودرویی بی‌رقیب تبدیل شد؛ به‌طوری‌که نزدیک‌ترین رقیبش مرسدس بنز E کلاس کابریولت بود که آن هم عرضه بسیار محدودتری در مقایسه با BMW و داشت. در ادامه همراه ما باشید تا «مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک» را خدمت شما مخاطبین عزیز معرفی کنیم. 

با مقداری ارفاق، لکسوس IS300C نیز از رقبای دیگر سری 4 کانورتیبل به شمار می‌آید که این خودرو نیز فروش بسیار محدودی دارد و از سویی، خودرویی قدیمی‌تر محسوب می‌شود. همین مسئله باعث شد این خودرو با وجود کم‌بودن تقاضا در بخش خودروهای کروک، خودرویی موفق و محبوب در بازار کشور باشد.

بررسی مزایا و معایب بی ام و سری ۴ کروک

BMW x4 کروک تنها در مدل 428i در بازار موجود است که البته مشخصات فنی قابل ‌توجهی دارد و برخلاف خیلی از خودروهای وارداتی سال‌های اخیر، اتومبیلی قدرت‌مند و سریع محسوب می‌شود. محبوبیت و جایگاهی که سری ۴ کروک در بازار برای خود ایجاد کرده است، ما را بر آن داشت تا به بررسی مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک بپردازیم.

مزایای خودرو بی ام و سری 4 کروک

در ادامه مقاله به بررسی مزیت‌های این خودرو خواهیم پرداخت که عبارتند از: مشخصات فنی قابل توجه؛ تجهیزات مناسب و سقف فلزی.

مزیت اول: مشخصات فنی قابل‌ توجه

در ادامه مقاله مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک، به بررسی مشخصات فنی این خودرو میپردازیم. مانند هر BMW دیگری، x4 کروک نیز در زیر کاپوت خود حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. از سال 2013 به بعد به دلیل محدودیت‌‌های موجود در بازار خودروهای وارداتی، ایران از مدل‌های شش‌سیلندر محروم ماند که باعث شد اغلب خودروهای وارداتی در سال‌های اخیر چندان پرشتاب و سریع نباشند.

در این بین، جادوی مهندسی کمپانی BMW باعث شده است تا بی ام و 428i علی‌رغم موتور کوچکی که دارد، خودروی قدرت‌مندی محسوب ‌شود. زیر کاپوت 428i یک موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ با تزریق مستقیم سوخت وجود دارد که می‌تواند 241 اسب‌بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این موتور که با کد N20 شناخته می‌شود، روی دیگر محصولات این برند نظیر i528، i328، X3 و X4 نیز دیده می‌شود.

نیروی این موتور با استفاده از یک گیربکس ۸ دنده خودکار ساخت ZF به چرخ‌های عقب انتقال پیدا می‌کند. با این مشخصات فنی، BMW 428i  می‌تواند در ۶.۳ ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند و در نهایت به حداکثر سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. چنین اعدادی برای یک خودروی ۴سیلندر آن هم با وزن بیش از 1.8 تن بسیار بالاتر از انتظار هستند. ترکیب این موتور و گیربکس به همراه هندلینگ بسیار خوب این خودرو، x4 را تبدیل به خودرویی با لذت رانندگی بسیار بالا کرده است. در ادامه مقاله مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک به بررسی تجهیزات مناسب این خودرو خواهیم پرداخت.

مزیت دوم: تجهیزات مناسب

از جمله تجهیزات مناسب بی ام و سری 4 کروک می‌توان به صندلی‌های برقی آن اشاره کرد.

 به بررسی تجهیزات مناسب ابن خودرو خواهیم پرداخت. با اینکه در خودروهای اسپرت بیشتر روی توانایی‌های حرکتی یا طراحی تمرکز می‌شود، اما سری ۴ کروک در کابین نیز امکانات مناسبی را ارائه می‌دهد. مهم‌ترین امکانات رفاهی این خودرو شامل صندلی‌های برقی، کروزکنترل هوشمند، اتوپارک، گرم‌کن صندلی‌های جلو و فرمان، درایو مود 4 حالته، دوربین دید عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، تودوزی چرمی، شارژر وایرلس، تهویه دوگانه خودکار، مانیتور ۸ اینچی کابین، سیستم صوتی هارمن کاردون، شیفترهای پشت فرمان، چراغ‌شور و سنسورهای نور و باران هستند. 

در بخش ایمنی نیز بی ام و x4 کروک به تجهیزاتی مانند سیستم کنترل کشش و پایداری، سنسورهای پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایر، سیستم هشدار نقطه کور، رادار تصادف جلو و عقب، رادار تغییر لاین و ۸ عدد ایربگ مجهز است. با این حساب، می‌توان این خودرو را خودرویی لوکس و پرآپشن دانست که توانایی‌های خودروهای اسپرت را هم دارد.  

مزیت سوم: سقف فلزی

سقف فلزی بی ام و سری 4 کروک

در ادامه مقاله مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک به بررسی سقف فلزی این خودرو می‌پردازیم. این خودرو برخلاف رقبای هم‌وطن خود یعنی مرسدس بنز E کلاس کابریولت و آئودی A5، مجهز به سقف فلزی است. این سقف فلزی با یک مکانیزم برقی باز و درون صندوق‌عقب جمع می‌شود. باز‌کردن و بستن سقف در x4، هم با استفاده از یک کلید درون کابین و هم با استفاده از ریموت خودرو امکان‌پذیر است. سقف فلزی این خودرو برای باز یا بسته‌شدن به زمانی حدود ۲۰ ثانیه نیاز دارد. گرچه امروزه خودروهای دارای سقف پارچه‌ای نیز ایمنی قابل ‌قبولی را ارائه می‌دهند، اما هم‌چنان برخی از مشتریان ترجیح می‌دهند تا خودروهای دارای سقف فلزی را خریداری کنند. 

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

معایب ماشین بی ام و x4 کروک

در این قسمت از مقاله مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک به بررسی معایب این خودرو خواهیم پراخت.

عیب اول: هزینه نگه‌داری

محصولات بی ام و هیچ‌وقت به ‌عنوان خودروهایی اقتصادی شناخته نشده‌اند و سری ۴ کروک نیز از این قاعده مستثنی نیست. موتور توربوشارژ این خودرو به کیفیت روغن و بنزین حساسیت بالاتری در مقایسه با دیگر موتورها دارد و از سویی، در نحوه استفاده و رفتار با موتورهای توربو نیز مالک خودرو باید احتیاط بیشتری داشته باشد. سیستم تزریق سوخت مستقیم نیز در کنار توربوشارژ از مواردی هستند که در قبال مزایای زیادی که از آن‌ها برخوردار هستند، نیاز به دقت و توجه ویژه‌ای هم دارند و می‌توانند هزینه نگه‌داری خودرو را افزایش دهند. درواقع می‌توان گفت که هزینه نگه‌داری بالاتر، بهایی است که بابت راندمان بالاتر موتورهای توربو و تزریق مستقیم سوخت باید پرداخت کرد.

عیب دوم: فضای محدود کابین

در ادامه مقاله مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک به سراغ فضای محدود کابین این خودرو رفته‌ایم. این عیب مختص بی ام و x4 کروک نیست و اکثر خودروهای دو در موجود در بازار از آن رنج می‌برند و آن، فضای کم سرنشینان عقب است. گرچه فضای سر خیلی بد نیست، اما هم‌چنان افرادی با قد بیشتر از ۱۸۰ سانتی‌متر در صندلی‌های عقبی احساس ناراحتی خواهند کرد. مورد منفی دیگر، فضای پای کم است که برای سرنشینان ردیف عقب اصلا کافی به ‌نظر نمی‌رسد.

هم‌چنین هنگام بازبودن سقف سری 4 کانورتیبل، باد می‌تواند باعث ناراحتی سرنشینان عقب شود که برای حل این مشکل، یک قطعه مخصوص تعبیه شده است. فضای صندوق نیز تعریف چندانی ندارد و به‌خصوص در هنگام باز شدن سقف عملا بی‌استفاده می‌شود. 

عیب سوم: طراحی داخلی

 نسل اول این خودرو در زمان خود خودرویی مدرن و به‌روز به‌حساب می‌آمد؛ اما امروز، نشستن در این خودرو دیگر جذابیت چندانی ندارد. اولین نکته منفی در مورد کابین این خودرو، یکسان‌بودن نسبی طراحی آن با سری ۳ است؛ یعنی خودرویی گران‌تر خریده‌اید که کابینی مشابه یک خودروی ارزان‌تر دارد!

 از سویی، کابین x4 پر از کلیدهای فشاری است که چنین موضوعی درست در مقابل کابین خودروهای مدرن با انواع صفحات لمسی قرار می‌گیرد. پشت آمپرها نیز دیجیتالی نیستند و این در حالی است که خودروهای امروزی موجود در این بازه قیمتی اکثرا به پشت‌آمپر دیجیتالی مجهز هستند.

جمع‌بندی 

در این مقاله مزایا و معایب بی ام و سری 4 کروک را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. حال می‌توان گفت که 428i کانورتیبل خودرویی سریع، دارای هندلینگ لذت‌بخش، ایمن و جذاب است که مزایای آن کاملا بر معایب آن برتری دارند. عرضه گسترده این خودرو در مقایسه با سایر رقبا و وفور خدمات شرکت «پرشیا خودرو» در کنار فلزی‌بودن سقف، از اصلی‌ترین عواملی هستند که این خودرو را تبدیل به یک رودستر موفق در بازار کشور کرده‌اند. x4 کروک مجموعه‌ای کامل از یک خودرو جوان‌پسند، لوکس و اسپرت است که هم برای استفاده روزمره مناسب به‌نظر می‌رسد و هم به‌ عنوان یک خودروی اسپرت جذاب برای آخر هفته‌ها!

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها