مشخصات فنی بی ام و x4 ؛ خودرویی همه‌چیز تمام

فهرست مطالب


در ادامه بررسی مشخصات فنی خودروهای مختلف در مجله خودرو همراه مکانیک، این‌بار نوبت به آشنایی با مشخصات فنی بی ام و x4 رسیده است؛ کراس‌اوور کوپه‌ای که در سال‌های پایانی دوره اخیر واردات خودرو به بازار کشورمان راه یافت و آمار فروش بسیار خوبی را به نام خود ثبت کرد؛ به‌گونه‌ای که می‌توان آن را جزو سه محصول پرطرف‌دار بی‌ ام و در بازار ایران دانست. لطفاً با ما همراه باشید تا بیش‌تر با این آلمانی زیبا و اسپرت آشنا شویم.

معرفی بی ام و x4

تولید بی ام و x6 در سال 2008 را می‌توان نقطه‌عطفی در تاریخ فعالیت این خودروساز محبوب آلمانی دانست؛ زیرا این خودرو توانست برای نخستین بار، ترکیبی منطقی و هماهنگ از سه کلاس کراس‌اوور، سدان و کوپه را ارائه دهد و بنیان‌گذار کلاس پرطرف‌دار کراس‌اوور‌های کوپه باشد.

پس از موفقیت استثنایی بی ام و x6 و تقلید بسیاری از خودروسازان رقیب از این خودرو بود که BMW تصمیم گرفت خودرویی دیگر نیز در کلاس x6 تولید کند و سهم بیش‌تری از بازار را در دست خود بگیرد. بدین ترتیب، بی ‌ام و x4 به‌عنوان برادر کوچک‌تر و ارزان‌تر بی ام و x6 در سال 2014 معرفی و به بازار عرضه شد.

معرفی ب ام و X4

بی ام و x4 در سال 2015، حدود یک‌سال پس از معرفی، به بازار کشور ما نیز راه یافت و علی‌رغم برخی حواشی پیرامون تولید آمریکا بودن آن، محبوبیت چشم‌گیری کسب کرد. هرچند مشخصات فنی بی ام و x4 با برادر کوچک‌ترش یعنی بی ام و x3 یکسان بود، اما ظاهر اسپرت‌تر این خودرو باعث شد تا بازار فروش بی ام و x3 کاملاً تحت‌الشعاع قرار گیرد.

بی ام و x4 تا سال 2017 وارد کشور ما شد؛ اما پس از آن، به دلیل منع واردات خودروهایی با قیمت بیش از 40 هزار دلار، با بازار ایران خداحافظی کرد. نسل دوم این خودرو نیز از سال 2018 تاکنون روی خط تولید قرار دارد؛ اما به دلیل ممنوعیت واردات خودرو، فرصت آشنایی با جوانان متمول ایرانی را از دست داده است!

نمای عقب ب ام و X4

مشخصات فنی بی ام و x4

نسل اول بی ام و x4 در بازارهای جهانی با 6 نوع پیشرانه مختلف قابل سفارش بود که به دلیل محدودیت‌ها و قوانین دست‌وپاگیر واردات خودرو به کشور، تنها نسخه xDrive 28i این خودرو را در بازار ایران داریم. این نسخه که در رنج میانی نسخه‌های گوناگون بی ام و x4 قرار می‌گیرد، مجهز به یک پیشرانه 2 لیتری توربو است.

پیشرانه مذکور، حداکثر قدرت 241 اسب بخار و حداکثر گشتاور 350 نیوتن‌متر را تولید می‌کند و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک و سیستم دودیفرانسیل هوشمند بی ام و (xDrive) به هر چهار چرخ این آلمانی پرطرف‌دار انتقال می‌دهد.

موتور بی ام و x4

بي ام و x4 با اين مشخصات فني، قادر است طي زمان 6/4 ثانيه سرعت خود را از صفر به صد کيلومتر در ساعت برساند و تا حداکثر سرعت 232 کيلومتر در ساعت به حرکت خود ادامه دهد. اين در حالي است که مصرف سوخت ترکيبي اين خودرو تنها 7/3 ليتر در هر صد کيلومتر است. اين اعداد براي يک کراس‌اوور 1845 کيلوگرمي با پيشرانه 2 ليتري، عملکردي بسيار عالي محسوب مي‌شود.

نخستين موردي که در بررسي مشخصات فني بي ام و x4 جالب به نظر مي‌رسد، نوشته بزرگ Twin Power Turbo روي کاور موتور است که به سيستم پيشرفته تنفس پيشرانه اشاره دارد. در سیستم مذکور، از یک توربوشارژر با مجرای ورودی دوگانه (توئین اسکرول) استفاده می‌شود.

یکی از این دو مجرا با اندازه کوچک‌تر و زاویه تندتر، برای دورهای پایین پیشرانه طراحی شده است. مجرای دیگر نیز به دلیل اندازه بزرگ‌تر و زاویه ملایم‌تری که دارد، برای هدایت گازهای خروجی پیشرانه در دورهای بالا مناسب است. این سبک معماری توربوشارژر با کاهش قابل‌توجه تأخیر ذاتی عکس‌العمل پیشرانه‌های توربو، بازدهی پیشرانه و لذت رانندگی را افزایش می‌دهد.

البته بسیاری از افراد، سیستم توئین پاور توربو را با سیستم توئین توربو اشتباه می‌گیرند که لازم است یادآوری کنیم در سیستم توئین توربو از دو عدد توربوشارژر مجزا استفاده می‌شود؛ اما همان‌طور که گفتیم، سیستم توئین پاور توربو تنها یک توربوشارژر اما با مجرای دوگانه دارد.

نقطه‌قوت دیگر در مشخصات فنی بی ام و x4، وجود سیستم دو‌دیفرانسیل هوشمند اختصاصی بی ام و موسوم به xDrive است. سیستم مذکور، با هماهنگی کامل با سیستم‌های ترمز و کنترل پایداری خودرو و هم‌چنین بهره‌گیری از سنسورهای متعدد، به صورت دائم، وضعیت سرعت هر چرخ، زاویه فرمان و فشار بر پدال گاز را پایش می‌کند و در‌صورتی‌که یکی از چرخ‌ها یا محورها دچار هرزگردی شود، با انتقال نیرو به سایر چرخ‌ها، خودرو را از مهلکه نجات می‌دهد.

مشخصات فنی بی ام و x4

البته سیستم xDrive، تنها مخصوص شرایط بحرانی نیست؛ بلکه این سیستم با مدیریت دقیق نیروی دریافتی هر چرخ، هنگام رانندگی در جاده‌های پر‌پیچ‌وخم نیز به یاری راننده می‌آید تا پیچ‌ها با حداکثر سرعت و حداقل استرس پشت سر گذاشته شوند و آن میزان از لذت رانندگی که بی ام و همیشه ادعای آن را داشت، نمود واقعی پیدا کند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی بی ام و x4 پیشنهاد می‌کنیم جدول زیر را مطالعه کنید.

مدل خودرو

بی ام و x4

پیشرانه

چهار سیلندر توربو با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1997

حداکثر قدرت

241 اسب‌بخار در 5000-6500 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور

350 نیوتن‌متر در 1250-4800 دور در دقیقه

گیربکس

8 سرعته اتوماتیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

7/3

مصرف سوخت (شهری)

9/1

مصرف سوخت (جاده‌ای)

6/2

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

6/4

حداکثر سرعت (کیلومتر برساعت)

232

حجم مخزن سوخت (L)

67

حجم صندوق بار (L)

500

ابعاد لاستیک‌ها

245/50R18 (رینگ 19 و 20 اینچی سفارشی)

سیستم تعلیق جلو

مستقل با فنر لول (Coil Spring)

سیستم تعلیق عقب

مستقل چند اتصالی (Multi Link)

وزن خالص (کیلوگرم)

1845

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4671×1881×1624

فاصله بین دو محور (mm)

2810

 امکانات رفاهی بی ام و x4

طبق رسم همیشگی، پس از بررسی مشخصات فنی بی ام و x4 سری نیز به امکانات رفاهی این آلمانی پرطرف‌دار می‌زنیم. بی ام و x4 نیز مانند بسیاری از خودروهای وارداتی، در تیپ‌های مختلفی وارد بازار کشور ما شده است که تفاوت‌های زیادی از نظر آپشن‌ها با یکدیگر دارند.

فول‌امکانات‌ترین نسخه‌های بی ام و x4 موجود در بازار ایران، معروف به هفت‌رادار هستند که علت این نام‌گذاری، وجود هفت آپشن خاص و مدرن (سیستم پیش‌گیری از تصادف از جلو، پیش‌گیری از تصادف از عقب، کروز‌کنترل هوشمند، سیستم تشخیص عابر‌پیاده، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده خروج از خط و تابلوخوان) در این نسخه‌ها است.  

 امکانات رفاهی بی ام و x4

از نظر ظاهری نیز دو تیپ معمولی (X-Line) و M پکیج بی ام و x4 در بازار کشور ما موجود است که نسخه‌های M پکیج به‌لطف طراحی متفاوت سپرها و رینگ‌ها، نمای اسپرت‌تری دارند و آمار واردات بالاتری را نیز به خود اختصاص داده‌اند.

برای آشنایی بیش‌تر با آپشن‌های بی ام و x4، می‌توانید جدول زیر را مشاهده کنید. با توجه به این‌که در این رنج قیمتی اکثر خریداران دنبال خودروهای فول‌آپشن هستند، ملاک ما در این جدول، فول‌آپشن‌ترین تیپ این خودرو است.

تجهیزات

بی ام و x4 فول‌آپشن

چراغ

چراغ‌های جلو و عقب LED، مه‌شکن جلو و عقب، دی‌لایت، چراغ‌شور، سنسور نور، تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغ‌های جلو، نور‌بالا اتوماتیک، چرخش چراغ‌های جلو هماهنگ با چرخش فرمان (AFS)

سیستم‌های مولتی‌مدیا

سیستم صوتی حرفه‌ای Harman Kardon، پخش DVD، USB، AUX Apple Car Play، بلوتوث، ماوس کنترلی جلو، 16 بلندگو

صفحه نمایش

8/8 اینچی لمسی

رینگ‌ها

20 اینچی آلیاژ سبک

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوگانه، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، حافظه صندلی راننده، گرم‌کن صندلی‌های جلو و عقب

شیشه

شیشه‌های برقی اتوماتیک، شیشه‌های عقب دودی

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز‌کنترل هوشمند، دوربین 360 درجه، سانروف، خاموش‌شدن اتوماتیک خودرو در ترافیک (Start-Stop)، درب صندوق ‌بار برقی و هوشمند، قلاب یدک‌کش (هوک) برقی عقب، اتوپارک، حالت رانندگی (Drive Mode) چهارحالته، ترمز پارک برقی همراه اتوهلد، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، هدآپ‌دیسپلی (HUD)، سنسور باران

ایمنی بی ام و x4

ایمنی بی ام و x4

بی ام و x4 علاوه بر امکانات رفاهی مطلوب، در نسخه‌های فول‌آپشن، لیست بلندبالایی از امکانات ایمنی را نیز همراه دارد که از جمله این امکانات، می‌توان به سیستم‌های پیش‌گیری از تصادف جلو و عقب، هشداردهنده نقاط کور، پشت‌سری‌های فعال‌شونده صندلی‌های جلو و 6 عدد ایربگ اشاره کرد.

تجهیزات

بی ام و x4 فول‌آپشن

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل پایداری الکترونیکی (DSC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل لغزش در زمان شتاب‌گیری (ASR)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (DAC)، هشداردهنده نقاط کور، پیش‌گیری از تصادف جلو (ترمز اضطراری)، پیش‌گیری از تصادف عقب، تابلوخوان، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، سیستم تشخیص عابر‌پیاده، پشت‌سری‌های فعال‌شونده صندلی‌های جلو

کیسه‌هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (مجموعا 6 عدد)

سیستم ترمز

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)

هرچند هیچ تست ایمنی معتبری روی نسل اول بی ام و x4 انجام نشده است، اما به دلیل اشتراک پلتفرم و ساختار کلی این خودرو با نسل دوم بی ام و x3 و کسب 5 ستاره ایمنی Euro Ncap از سوی بی ام و x3، می‌توان گفت که بی ام و x4 نیز با معیارهای موسسه Euro Ncap 5 ستاره ایمنی را به دست می‌آورد و جای نگرانی از این بابت وجود ندارد.

جمع‌بندی بررسی مشخصات فنی بی ام و x4

در پایان بررسی مشخصات فنی بی ام و x4، بهتر است نگاهی کلی به نقاط ضعف و قوت این فرزند محبوب باواریایی‌ها داشته باشیم.  بی ام و x4، طراحی ظاهری اسپرت و مدرنی دارد، هندلینگ و لذت رانندگی آن، در حد بهترین‌های این کلاس است، امکانات رفاهی و ایمنی کاملی را ارائه می‌دهد و کیفیت ساخت کلی رضایت‌بخشی دارد؛ اما مواردی مانند خشکی نسبی سیستم تعلیق، فضای نسبتاً محدود سرنشینان عقب، هزینه‌های نگه‌داری بالا، عدم سازگاری پیشرانه با سوخت موجود در ایران و قیمت خیلی گران‌تر در مقایسه با  بی ام و x3 ممکن است مشتریان را از خرید بی ام و x4 فراری دهد!

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
4 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1402-03-12 23:57

همه چیزشون درسته رو حساب و کتابه ولی ما جهان سوم ها واقعا جای تاسف داره

امیر
1402-01-24 23:08

ارزوی دست نیافتنی برای جوونه ۲۴ ساله

حجت
1401-08-01 15:13

بی ام و
یعنی ماشین واقعی ،یعنی سازنده های این ماشین خداروبهترازمامیشناسن،یعنی مسلمونن به فکرآسایش مردم هستن یعنی انسانن ،
به نظرشمامسعولان ایران خودرووسایپا چی هستن؟درمقابل اینا؟
اگه گفتین؟

سیدهادی ۸۹۷۹
1401-07-17 20:22

عین پرایده خودمونه،