با مزایا و معایب لیفان X70 آشنا شوید

فهرست مطالب


اوایل دهه نود خورشیدی بود که مصرف‌کنندگان ایرانی برای نخستین بار با برند لیفان (Lifan) آشنا شدند. شرکت لیفان یکی از خودروسازان خصوصی چین است که محصولات آن در سگمنت‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند و وجه مشترک تمامی آن‌ها، نبود زبان طراحی مشترک است. کرمان موتور پس از خروج هیوندای به‌واسطه اعمال دور اول تحریم‌های بین‌المللی علیه صنعت خودروسازی، تصمیم گرفت تا محصولات لیفان را در خط مونتاژ خود به تولید برساند. با وجود آن‌که محصولات لیفان نجات‌بخش کرمان موتور شدند و این شرکت را در رقابت با سایر خودروسازان خصوصی و دولتی حفظ کردند، اما توجه بالای مشتریان به خودروهای جک و بازگشت هیوندای به همکاری با کرمان موتور، خودروهای لیفان را در اواخر دهه نود به حاشیه برد. پس از حدود دو سال غیبت، مجددا لیفان با خودروسازان بم به بازار ایران بازگشت و از لیفان X70 به‌عنوان جدیدترین محصول لیفان در کشورمان رونمایی شد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا مزایا و معایب لیفان X70 را خدمت شما مخاطبین عزیز بیان کنیم.

لیفان X70 را بشناسید

مزایا و معایب لیفان X70

لیفان نیز مانند بسیاری دیگر از خودروسازان جهانی، محصولات بلندقامت خود را با پسوند X به بازار می‌فرستد. لیفان X70 نیز یک کراس‌اوور نسبتا به‌روز از این شرکت چینی است که اندکی از لیفان X60 بزرگتر بوده و از نظر قوای فنی و امکانات رفاهی نیز در سطح بالاتری قرار دارد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

عرضه لیفان X70 به بازار جهانی از حدود دو سال پیش آغاز شده و مدت‌زمان زیادی از حضور این خودرو در کشورمان نمی‌گذرد؛ به همین دلیل، مزایا و معایب لیفان X70 چندان شناخته‌شده نیستند و باید مدتی صبر کرد تا این خودرو به دست مشتریان رسیده و عملکرد آن در بلندمدت ارزیابی شود.

برخلاف سایر خودروهای لیفان که تاکنون به دست مشتریان ایرانی رسیده‌اند، لیفان X70 توسط خودروسازان بم به تولید می‌رسد. خودروسازان بم پیش از لیفان X70 به تولید و عرضه جیلی GC6 الیت و اکسلنت می‌پرداخت و لیفان X70‌ نخستین محصول این شرکت است که با برند لیفان وارد بازار کشور می‌شود. ام وی ام X33s‌ و جک S3 دو رقیب اصلی لیفان X70‌ هستند هر چند می‌توان ام وی ام X55‌ و بیسو T3 را نیز به‌عنوان رقبای لیفان X70 ذکر کرد.

لیفان X70

لیفان X70 در بازه‌ای پرتراکم عرضه شده است و رقبای متعددی را در پیش روی خود می‌بیند. علاوه‌بر آن، به دلیل افزایش شدید قیمت خودرو طی دو سال گذشته، بررسی همه‌جانبه مزایا و معایب لیفان X70 برای مشتریان نقشی اساسی پیدا کرده است. در ادامه مطلب، نگاهی دقیق به مزایا و معایب لیفان X70 به‌عنوان کراس‌اوور چینی جدید بازار ایران خواهیم پرداخت. اگر تصمیم دارید تا طی روزهای آتی خودرویی جدید خریداری کنید یا صرفا به دنبال شناخت بیشتر لیفان X70 هستید، در ادامه با ما همراه شوید.

مزایای لیفان x70

بررسی ویژگی‌های این خودرو را با ذکر مزایای آن شروع می‌کنیم:

مزیت اول: طراحی زیبا

مزایای لیفان X70

در مقدمه مطلب، عنوان شد که لیفان سبک یکسانی را در طراحی خودروهای خود دنبال نمی‌کند و هرکدام از محصولات خود را با ظاهری متفاوت به بازار می‌فرستد. آزادی عملی که لیفان برای طراحان خود ایجاد کرده، سبب شده است تا در پاره‌ای از اوقات، محصولات زیبایی را از این خودروساز خصوصی چین شاهد باشیم. این مسئله یکی از مزایای لیفان X70 نیز محسوب می‌شود و می‌توان این کراس‌اوور را خودرویی خوش‌چهره لقب داد.

با وجود آن‌که لیفان X70 یکی از محصولات میان‌رده چینی محسوب می‌شود، اما ظرافت‌های خاصی در طراحی این خودرو به کار رفته است. از سوی دیگر، لیفان X70 خودرویی متعلق به سال 2018 میلادی است و زمان زیادی از معرفی آن نمی‌گذرد. طراحی لیفان X70‌ به گونه‌ای است که بیننده احساس می‌کند با خودرویی بزرگ‌تر از ابعاد و اندازه یک کراس‌اوور جمع‌وجور روبه‌رو شده است و این مسئله را می‌توان نکته‌ای مثبت برای محصول لیفان قلمداد کرد.

مزیت دوم: امکانات رفاهی متعدد

کابین لیفان X70

یکی از نکات مثبت خودروهای چینی از سال‌های گذشته تاکنون، انبوه امکانات رفاهی نصب‌شده در آن‌ها بوده است. خوشبختانه می‌توان این مورد را جزو مزایای لیفان X70‌ نیز برشمرد و از آن‌جایی‌که شرکت سازنده تغییری در امکانات خودرو ایجاد نکرده است، مشتریان ایرانی می‌توانند از وفور امکانات رفاهی لیفان X70 بهره‌مند شوند.

از جمله امکانات رفاهی لیفان X70‌ می‌توان به مواردی هم‌چون سنسور پارک جلو و عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، چراغ‌های هالوژنی، سانروف، آنتن کوسه‌ای، تریم چرمی کابین، گرمکن‌ صندلی‌های جلو، سیستم چندرسانه‌ای به‌همراه نمایش‌گر 9 اینچی، خروجی 12 ولتی برق و دوربین عقب اشاره کرد که برای یک کراس‌اوور اقتصادی، کاملا مطلوب به نظر می‌رسند.

معایب لیفان X70

مقاله را با بررسی معایب این خودرو پی می‌گیریم:

عیب اول: شتاب و کشش متوسط

شتاب و کشش متوسط

استفاده از پیشرانه‌های 1.5 لیتری توربوشارژر، به رویه مرسوم خودروسازان چینی طی سال‌های اخیر تبدیل شده است و کمتر خودروی چینی را می‌توان یافت که از چنین پیشرانه‌ای استفاده نکند. با این وجود، لیفان ترجیح داده است تا برای X70 از پیشرانه تنفس طبیعی دو لیتری استفاده کند.

با وجود آن‌که استفاده از پیشرانه تنفس طبیعی سبب شده است تا میزان استهلاک و پیچیدگی خودرو کاهش پیدا کند، اما این مسئله به ضرر شتاب و کشش خودرو تمام شده است؛ چراکه ترکیب این پیشرانه با گیربکس CVT منجر به ثبت شتاب و کشش متوسط برای این خودرو شده است. در بازاری که توسط کراس‌اوورهایی با پیشرانه‌های کم‌حجم توربوشارژر اشباع شده است، حضور لیفان X70 با پیشرانه تنفس طبیعی چندان جذاب نخواهد بود.

عیب دوم: وضعیت ابهام‌آمیز خدمات پس از فروش

وضعیت ابهام‌آمیز خدمات پس از فروش

لیفان X70‌ در شرایطی به بازار ایران آمد که حدود دو سال از توقف تولید آخرین محصولات این شرکت در کرمان موتور می‌گذشت. اکنون لیفان شریکی جدید پیدا کرده است و تنها محصول جدید این شرکت توسط خودروسازان بم به بازار عرضه می‌شود؛ شرکتی که به‌اندازه کرمان موتور شناخته‌شده نیست و تنها فعالیت آن طی سال‌های اخیر، عرضه نه‌چندان موفقیت‌آمیز جیلی GC6 بوده است. همین مسئله سبب شده است تا در مورد وضعیت خدمات پس‌ازفروش لیفان X70 ابهامات فراوانی وجود داشته باشد.

تولید لیفان X70 در خودروسازان بم به‌تازگی آغاز شده است و هنوز مشخص نیست برنامه تولید این خودرو تا چه زمانی ادامه داشته باشد. از سوی دیگر، لازم است تا نیروهای خدمت‌رسان خودروسازان بم برای ارائه خدمات مناسب به مالکان لیفان X70، دوره‌های آموزشی متفاوتی را سپری کنند؛ بنابراین در مقایسه با خودروهای شناخته‌شده‌ای همچون ام وی ام X33s‌ یا جک S3،‌ وضعیت ابهام‌آمیز خدمات پس‌ازفروش را باید یکی از معایب لیفان X70 ذکر کنیم.

نتیجه‌گیری

پس از اعمال مجدد تحریم‌های بین‌المللی علیه صنعت خودروسازی کشور و خروج شرکای بین‌المللی خودروسازان، مدت‌ها بود که محصول جدیدی را در بازار کشورمان شاهد نبودیم. از سوی دیگر، توقف واردات خودرو نیز سبب شده است تا تنوع گزینه‌ها در بازار به‌شدت محدود شده و روزبه‌روز گزینه‌های خریداران کمتر از گذشته شوند.

در چنین شرایطی، عرضه خودرویی هم‌چون لیفان X70 توانسته است تا اندکی تنوع به این بازار بسته و محدود تزریق کند. طبیعی است که مشتریان ایرانی همواره از خودروهای جدید استقبال می‌کنند و در صورتی که شرکت‌ عرضه‌کننده شرایط فروش مناسبی را برای مشتریان در نظر بگیرد، خودروهای جدید به سرعت در بازار به محبوبیت دست خواهند یافت.

با این وجود و به دلیل سوابق نه‌چندان درخشان شرکت‌های عرضه‌کننده، بسیاری از مشتریان ایرانی به خودروهای جدید بدبین شده‌اند و ترجیح می‌دهند تا مدتی صبر کنند؛ چراکه امکان دارد تولید این خودرو پس از مدتی متوقف شود یا آن‌که مشکلات ناخواسته‌ای گریبان‌ خریداران را بگیرد؛ بنابراین اگر قصد خرید یک کراس‌اوور اقتصادی را دارید، بهتر است تا لیفان X70‌ و تمامی رقبای آن را به دقت مورد بررسی قرار دهید و اگر صرفا به لیفان X70 علاقه‌مند شده‌اید، توصیه می‌شود مدتی صبر پیشه کنید تا ادامه عرضه و خدمات پس از فروش این خودرو در بازار وضعیت شفافی پیدا کند.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
m.r.a
1402-01-28 15:57

حالا که خریدیم
دارید میگید که صبر کنند تا معایبش ررست شود
من پولم را بیخودی برای جیب اقایون خرج کردم
کسی که مسیولیتی را قبول میکند
غلط میوند که در سرویس دادن کم کاری میکند
مملکت ما صاحب ندارد
وگرنه مادرشون پیش چشمشون مسگی اومده که وقتی میعروشی وظیفه ات است سرویس بدی
و یا بیخود کردی فروختی و به بازار اوردین

س ه
1400-12-22 20:55

اگر ایستایی در سربالایی را داشت خیلی بهتر بود و مطمئنا در بازار فروش تأثیر زیادی داشت

محمدی
1401-06-24 17:10
پاسخ به  س ه

داره شما سوار شدین اصلا؟ من دارمش تو شهر هم خوبه کمیابه همه وقتی تو خیابون میبیننش نگاش میکنن ماشینا لیفان عالین من ماشین قبلیمم لیفان 820 بود الانم ایکس هفتاد عالین