لیفان x60 بخریم یا چانگان cs35

فهرست مطالب


خودروهای کراس‌اوور و شاسی‌بلند، نه در ایران بلکه در تمام نقاط دنیا طرف‌داران بسیاری دارند. در ایران به علت محدودیت در واردات خودرو و هم‌چنین اعمال تعرفه‌های سنگین، قیمت این خودروها معمولا بالا است، اما در چند سال اخیر با ورود شاسی‌بلندها و کراس‌اوورهای چینی به بازار ایران، تا حدود زیادی این مشکل رفع شده ‌است؛ چراکه خودروهای شاسی‌بلند چینی معمولا قیمت کمتری دارند. این موضوع خصوصا بعد از آن که خودروسازان کشور تصمیم به همکاری با چینی‌ها و مونتاژ خودروهای آن‌ها گرفتند، بیش‌ازپیش نمایان شده‌ است. به ‌نحوی‌که در چند سال اخیر شاسی‌بلندهای چینی مانند لیفان x60 و چانگان cs35 در بازار ایران طرف‌داران بسیاری پیدا کرده‌اند. تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35 ؟ کدام یک از این دو را بخریم؟ این سوالی است که ذهن علاقه‌مندان به خودروهای کراس‌اوور چینی را به خود مشغول کرده‌است. 

معرفی لیفان x60 و چانگان cs35

 لیفان یکی از خودروهای چینی است که طراحی آن به سال 2011 بازمی‌گردد. این خودروی چینی رفته‌رفته در بازار ایران برای خود مشتریان زیادی پیدا کرد. همین موضوع باعث شد تا کرمان موتور به فکر مونتاژ این خودرو بیفتد. کرمان موتور تلاش کرد هر بار ویژگی جدیدی را به ایکس 60 اضافه کند؛ به‌طوری‌که در سال 1394 این خودرو را با گیربکس اتوماتیک عرضه کرد و در سال 1395 نیز تغییراتی در پنجره‌ها و چراغ‌های آن ایجاد کرد.

لیفان ایکس 60

Changan CS35 نیز که به ‌نوعی رقیب هم‌وطن خود، لیفان محسوب می‌شود، محصول کشور چین است و توسط شرکت خودروسازی چانگان در سال 2012 در نمایشگاه فرانکفورت آلمان به بازار عرضه شده ‌است. در ابتدا این خودرو به‌طور مستقیم از چین به کشور وارد می‌شد تا این که شرکت خودروسازی سایپا در سال 1394 تصمیم به مونتاژ آن گرفت.  cs35 استقبال خوبی را در بازار داخلی تجربه کرد و همین موضوع باعث شد تا سایپا کماکان به مونتاژ آن ادامه دهد.

در ادامه مقاله، به مقایسه لیفان x60 با چانگان cs35 و بررسی ویژگی‌های این دو خودرو کراس‌اوور با یکدیگر از جنبه‌های مختلف بپردازیم. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا اگر قصد خرید دارید با دلایل منطقی اقدام به خرید این دو خودرو کنید.

چانگان سی اس 50

مقایسه طراحی لیفان x60 و چانگان cs35

در اولین بخش از این مقاله، به مقایسه طراحی این دو خودرو چینی می‌پردازیم. در خودروهای کراس‌اوور، طراحی ظاهری خودرو می‌تواند نقش چشم‌گیری را در میزان فروش و موفقیت این خودروها ایفا کند؛ درواقع، خریداران خودروهای کراس‌اوور ترجیح می‌دهند که محصول موردنظر آن‌ها تا حد امکان به اتومبیل‌های شاسی‌بلند شباهت داشته باشد.

ازجمله زیبایی‌های طراحی cs35 می‌توان به طراحی زیبای کاپوت و هم‌چنین چراغ‌های آن اشاره کرد؛ اما بخش عقبی این خودرو از طراحی جالبی برخودار نیست و با سایر بخش‌ها هم‌خوانی ندارد. کابین این خودرو نسبت به سایر کراس‌اوورها از فضای کمتری برخوردار است؛ اما با این حال تلاش شده است که از حداکثر فضا استفاده شود. داخل کابین این خودرو به‌روزتر و اسپرت‌تر است و حس خوشایندی را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورد. به ‌طور کلی، می‌توان گفت که چانگان سی اس 35 طراحی ظاهری و داخلی بهتری نسبت به لیفان ایکس 60 دارد.

البته لیفان نیز مانند سایر کراس‌اووهای چینی از ظاهر خوبی برخودار است؛ اما در مقام مقایسه، طراحی آن نسبت به چانگان سی اس 35 اندکی ساده و از مدافتاده به ‌نظر می‌رسد. داخل کابین x60 نیز از طراحی خوبی برخوردار است و ارگونومی مناسبی دارد؛ اما باید گفت که سازنده این خودرو معمولا از متریال خوبی برای طراحی کابین استفاده نکرده است و این موضوع یکی از نقاط ضعف این خودرو نسبت به هم‌وطن خود به شمار می‌رود.

طراحی داخلی لیفان x60

بنابراین، به ‌طور کلی می‌توان گفت که سی اس 35 از نظر طراحی و زیبایی امتیاز بیشتری را خواهد گرفت. ناگفته نماند که شرکت سازنده این خودرو برای طراحی آن با شرکت‌های معتبر اروپایی همکاری کرده است؛ به‌همین دلیل چانگان نسبت به لیفان از طراحی مناسب‌تری برخوردار است.

مقایسه فنی لیفان x60 با چانگان cs35

تا اینجا تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35 را از نظر طراحی داخلی بررسی کردیم. در این بخش این دو خودرو را از نظر فنی مورد بررسی قرار می‌دهیم. بخش فنی خودرو هنگام خرید برای تمام خریداران حرف اول را می‌زند. این موضوع برای خودروهای کراس‌اوور اهمیت بیشتری دارد و با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود.

لیفان ایکس 60 | تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

اگرچه در مقایسه لیفان x60 و چانگان cs35 از نظر فنی، به‌خوبی متوجه خواهید شد که  این دو خودرو به لحاظ فنی به هم نزدیک هستند؛ اما بنا به برخی دلایل، باز هم برتری نسبی با چانگان خواهد بود. ازجمله این دلایل، می‌توان به راندمان بهتر موتور و هم‌چنین مصرف کمتر بنزین اشاره کرد. در جدول زیر فهرستی از اطلاعات هر دو خودرو برای مقایسه بهتر ذکر شده است:

مدل خودرو

چانگان cs35

لیفان x60

حجم موتور

1600 سی‌سی

1794 سی‌سی

حداکثر قدرت

113 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه

126 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور

160 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه  

168 متر در 4200 دور در دقیقه

گیربکس

 4 سرعته اتوماتیک

CVT

مصرف سوخت

7 لیتر در هر 100 کیلومتر

8.7 لیتر در هر 100 کیلومتر

شتاب صفر تا 100

15 ثانیه

14.5 ثانیه

حداکثر سرعت

180 کیلیومتر در ساعت

170 کیلومتر در ساعت

مقایسه لیفان x60 با چانگان cs35 از نظر امکانات رفاهی

در ادامه مقاله تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35 به بررسی امکانات رفاهی این دو خودرو خواهیم پرداخت. آپشن و امکانات خودروها همیشه برای خریداران جذاب و مهم است. در خصوص امکانات این دو کراس‌اوور چینی باید گفت که هر دو به‌نسبت از امکانات خوبی برخوردار هستند و تفاوت چندانی از این لحاظ با یکدیگر ندارند. به‌طوری که می‌توان امتیاز یکسانی به هر دوی آن‌ها داد. با این حال، ممکن است برای برخی مشتریان اطلاعات ریز مربوط به امکانات این دو خودرو مورد توجه باشد که در جدول زیر به آن‌ها اشاره شده ‌است:

تجهیزات

لیفان X60

چانگان cs35

چراغ

چراغ مه‌شکن جلو و عقب، دی لایت، اتولایت، چراغ جلو هالوژن با قابلیت تنظیم ارتفاع

چراغ مه‌شکن جلو و عقب، اتولایت، دیلایت، چراغ جلو هالوژن با قابلیت تنظیم ارتقاع

سیستم‌های مولتی مدیا

مجهز به 6 عدد اسپیکر و مانیتور 6 اینچی لمسی، کلیدهای کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان، قابلیت پشتیبانی MP3، CD، USB

مجهز به 6 عدد اسپیکر و DVD پلیر، کلیدهای کنترل سیستم صوتی روی فرمان، مانیتور 8 اینچی لمسی

رینگ‌ها

17 اینچی

16 اینچی

آیینه

آینه‌های جانبی تاشو با برقی و مجهز به چراغ راهنما

آینه جانبی با تنظیم برقی و راهنمادار

تهویه مطبوع

تنظیم دستی

تنظیم دستی

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم 6 حالته دستی صندلی راننده و 4  حالته دستی سرنشین جلو 

صندلي با روکش چرمی، تنظیم 4 حالته دستی صندلی راننده و سرنشین جلو

شیشه

شیشه بالابر برقی- شیشه دودی عقب- سانروف

شيشه بالابر برقي- سانروف

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور عقب

سنسور عقب

تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35 از نظر ایمنی

در بخش مقایسه سطح ایمنی، هر دو کراس‌اوور موفق به دریافت 4 ستاره ایمنی از موسسه CNCAP شده‌اند که نشان‌دهنده سطح امنیت قابل‌قبول و نسبتا یکسان این دو کراس‌اوور شرقی است؛ اما درصورتی‌که بخواهیم با دقت بیشتری به مقایسه سطح امنیت سی اس 35 و لیفان ایکس 60 بپردازیم، باید برنده این بخش از رقابت را چانگان CS35 اعلام کنیم؛ زیرا این خودرو علاوه ‌بر ترمز کمکی، از ایربگ‌های جانبی جلو برخوردار است که چنین مواردی در لیست تجهیزات ایمنی لیفان X60 به چشم نمی‌خورد. در جدول زیر تمامی تجهیزات ایمنی این دو خودرو ذکر شده‌است:

لیفان x60 بخریم یا چانگان cs35 | تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35
مقایسه ایمنی چانگان cs35 و لیفان x60

تجهیزات

لیفان X60

چانگان CS35

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

مجهز به سیستم ایموبلایزر، قفل مرکزی

مجهز به سیستم ایموبلایزر، قفل مرکزی

سیستم ترمز

ترمزهای جلو و عقب دیسکی، ترمز ABS و EBD

ترمزهای جلو و عقب دیسکی خنک‌شونده، سیستم‌ ترمز ABS، EBD، EBA

کیسه هوا

2 عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو

4 عدد کیسه هوای راننده، سرنشین جلو و جانبی

تحلیل شرایط بازار لیفان X60 و چانگان CS35

در ادامه مقاله تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35 به بررسی تحلیل بازار این دو خودرو خواهیم پرداخت. این دو خودرو جزو کراس‌اوورهای پرطرف‌دار بازار محسوب می‌شوند؛ اما معمولا از بازار دست‌دوم مناسبی برخوردار نیستند. ناگفته نماند که این خودروها جزو ارزان‌ترین کراس‌اوورهای بازار به ‌حساب می‌آیند، اما با این وجود، بعد از بحران ارزی سال 97 و تورم‌های بعد از آن، قیمت این خودروها نیز افزایش یافته است. به نظر می‌رسد لیفان ایکس 60 و Changan CS35، کراس‌اوورهای مناسبی برای خانوارهای متوسط ایرانی هستند. درواقع چنان‌چه توان خرید کراس‌اوورهای دیگر را ندارید، این دو مورد می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

در بازار امروز اثری از نمونه‌های صفرکیلومتر لیفان ایکس 60 به چشم نمی‌خورد و درواقع، به‌روزترین نسخه‌های این خودرو در بازار داخلی، مربوط به سال 1397 است. توقف تولید این خودرو در کنار حضور پرقدرت محصولاتی چون MVM X22 و جک S3 باعث شده است تا در حال حاضر، چانگان سی اس 35 از بازار خریدوفروش به‌مراتب بهتری نسبت به Lifan X60 برخوردار باشد.

جمع‌بندی

تفاوت لیفان x60 با چانگان cs35 در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت. در یک نگاه اجمالی، می‌توان گفت CS35 خودروی بهتری نسبت به Lifan X60 است. این برتری در امکانات و مباحث فنی خود را نشان داده است. با این حال، برتری چانگان نسبت به هم‌وطن خود هر چند قابل‌توجه است، اما به گونه‌ای نیست که باعث اختلاف و تفاوت شدید بین آن‌ها شود و باید گفت که هر دو خودرو در یک خانواده قرار می‌گیرند. از طرف دیگر، این اختلاف بسته به نوسان‌های بازار دائما تغییر پیدا می‌کند.

چانگان cs35

ناگفته نماند که در بازار خودرو، قیمت چانگان نسبت به لیفان بالاتر است و به ‌نظر می‌رسد اگر قرار است بابت برتری نسبی چانگان پول بسیار بیشتری پرداخت کنید، بهتر است از خرید آن منصرف شوید؛ اما چنان‌چه این اختلاف قیمت چندان زیاد نباشد، خریدن چانگان CS35 به‌صرفه خواهد بود. البته باید دقت کرد که زمان خرید خودرو، خرید از بازار یا کارخانه و برخی موارد دیگر در قیمت این دو محصول تاثیرگذار خواهند بود. به‌ عنوان مثال، معمولا قیمت بازار این خودروها از قیمت کارخانه آن‌ها بیشتر است. به ‌طور کلی، چانگان سی اس 35 از نظر امکانات، تجهیزات، توان بیشتر موتور، طراحی ظاهری و هم‌چنین کیفیت  متریال به‌کاررفته در کابین نسبت به لیفان X60 برتر است.

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
بنده خدا
1401-08-11 11:06

در متن اینطور وانمود شده که چادگان بهتر هست ولی مقایسه جداول به طور واضح برتری لیفان را می‌رساند!!!!!

طاها عبدی فرد
1399-10-28 20:42

با سلام
با توجه به اینکه چانگان دیگه تولید نمیشه و موتور ضعیفی داره آیا لوازم یدکیش هنوز موجوده؟