دهه نود خورشیدی، دوران هجوم گسترده خودروهای چینی به بازار ایران بود و در این بین، کراساوورهای چینی، نقش مهمی را در این تهاجم ایفا کردند. لیفان ایکس 60 بههمراه ام وی ام X33، از پیشتازان این هجوم بودند که توسط «کرمان موتور» و «مدیران خودرو» به بازار کشور عرضه شدند. لیفان X60 در سه نمونه دندهای، اتوماتیک و فیسلیفت در فاصله سالهای 1391 تا 1397 توسط «کرمان موتور» تولید شد.هجوم خودروهای چینی به بازار ایران، آنچنان گسترده بود که حتی خودروسازان بزرگ کشور نیز نسبت به تولید محصولات مونتاژی چینی اقدام کردند. شکی نیست که اگر تحریمهای بینالمللی علیه صنعت خودروسازی مجددا وضع نمیشد، امروزه دیگر خبری از خودروهای کسلکننده داخلی نبود و تمامی آنها با مشابه چینی خود، عوض شده بودند! در ادامه، به بررسی معایب لیفان X60 میپردازیم.
دلت می خواد لیفان X60 رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن
خرید لیفان X60تنوع خودروهای چینی سبب شد تا مشتری ایرانی بازه انتخاب گستردهتری داشته باشد؛ بنابراین، برندهای چینی برای جلب نظر بیشتر مصرفکنندگان ایرانی به رقابت با یکدیگر پرداختند. در نتیجه این رقابت، بسیاری از خودروهای چینی به حاشیه رانده شدند و شرکتهایی که پایگاه عملیاتی قدرتمندی در کشور نداشتند، بازار ایران را ترک گفتند. یکی از این برندها، لیفان بود که اکنون پس از دو سال غیبت و با لیفان X70 توسط خودروسازان بم، بار دیگر به کشور بازگشته است.
با توجه به اینکه حدود دو سال از توقف تولید لیفان x60 میگذرد، این اتومبیل اکنون یکی از گزینههای موجود در بازار خودروهای کارکرده است که مزیت استفاده از گیربکس اتوماتیک را در اختیار خریدار خود میگذارد. رقیب اصلی لیفان X60 نیز طی این سالها، ام وی ام X33 بوده است و بهخصوص رقابت لیفان ایکس 60 با نمونه اولیه و فیسلیفت اول X33 شدت بیشتری داشته و معایب لیفان X60 سبب شده است تا این خودرو، رقیب قدرتمندی برای دومین فیسلیفت ام وی ام X33 تلقی نشود.
برای فروش خودرو در سریعترین زمان و با بهترین قیمت اینجا رو کلیک کن.
از سوی دیگر، با افزایش شدید قیمت خودرو طی چند مدت اخیر، تمایل مصرفکنندگان ایرانی به خرید خودروهای کارکرده افزایش یافته است و خودروهای چینی کارکرده نیز، یکی از گزینههای موجود پیش روی آنها هستند. به همین دلیل، لزوم شناخت مزایا و معایب لیفان ایکس 60 به عنوان یک گزینه کراساوور کارکرده، اهمیت دوچندان دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا معایب این خودرو را با نگاهی دقیقتر مورد بررسی قرار دهیم.
عیب اول: خدمات پسازفروش ضعیف لیفان X60
وضعیت ارائه خدمات پسازفروش، همواره یکی از نکات مهم خرید خودروهای کارکرده و حتی صفرکیلومتر است و مشتریان معمولا به دنبال خودروهایی بیدردسر هستند که از خدمات پسازفروش مناسبی برخوردار باشند. متأسفانه این مسئله، یکی از معایب لیفان لیفان ایکس 60 محسوب میشود؛ چراکه در زمان عرضه، تمامی نمایندگیهای کرمان موتور خدمات یکسانی به این خودرو ارائه نمیدادند و اکنون نیز وضعیت لیفان X60 در هالهای از ابهام قرار دارد.
در زمان عرضه لیفان ایکس 60 توسط کرمان موتور، خدمترسانی به این خودرو توسط نمایندگیهای خدمات پس از فروش بهخوبی صورت نمیگرفت و بهخصوص در شهرستانها، وضعیت انجام سرویسها و تعمیرات به گفته مالکان چندان مطلوب نبود. کسری قطعات یدکی نیز، یکی دیگر از مشکلات وخیم لیفان X60 محسوب میشود که در زمان حیات این خودرو، همواره برای مالکان ملموس بوده است.
عیب دوم: بازار دستدوم کم رونق لیفان X60
لیفان ایکس 60 در ابتدای ورود به بازار، به دلیل حس تازگی و قرارگرفتن در دسته کراساوورها، توجه بخشی از مخاطبان را به خود جلب کرد؛ اما در ادامه و با عرضه همهجانبه انواع کراساوورهای چینی، عرصه بر لیفان X60 تنگ شد و این خودرو به حاشیه بازار رانده شد.
این مسئله، تاثیر قابلتوجهی بر بازار نسخههای کارکرده لیفان X60 گذاشت و تقاضا برای خرید این نسخهها را کاهش داد. به همین دلیل، مشتریان در حضور گزینههایی همچون ام وی ام X33 و چانگان CS35، توجهی به لیفان ایکس 60 نشان نمیدادند. چنین مشکلی با توقف تولید لیفان ایکس 60 شدت بیشتری یافت و امروزه، مالکان لیفان ایکس 60 هنگام فروش این خودرو با دردسرهای متفاوتی مواجه خواهند شد.
عیب سوم: کمبود امکانات رفاهی
لیفان ایکس 60 در دو نسخه دندهای و اتوماتیک به بازار عرضه شد که نسخه دندهای در فاصله سالهای 1391 تا 1396 و نسخه اتوماتیک طی سالهای 1395 تا 1397 به تولید رسید. همانند دیگر محصولات چینی کرمان موتور، امکانات رفاهی این خودرو در نسخه دندهای کمتر از نسخه اتوماتیک است و این تیپ حتی از وجود تجهیزاتی همچون سیستم مالتیمدیا نیز محروم است که باید این مسئله را یکی از معایب لیفان X60 بدانیم.
بهتر است بدانید کمبود امکانات تنها به نسخه دندهای لیفان X60 مربوط نمیشود و حتی نسخه اتوماتیک این خودرو نیز در مقایسه با رقبا، امکانات رفاهی کمتری دارد. حتی عرضه نسخه فیسلیفت لیفان X60 نیز تاثیر چندانی در افزایش تجهیزات رفاهی این خودرو نداشت و ایکس 60 نیوفیس در این بخش، نمیتوانست نسبت به سایر رقبا حرف چندانی برای گفتن داشته باشد.
عیب چهارم: سرنوشت نامعلوم
لیفان X60 همچون دیگر خودروهای لیفان در طول دهه نود خورشیدی، توسط کرمان موتور به تولید رسید و بههمراه لیفان X50، جزو آخرین محصولات لیفان در ایران به شمار میآمد. از زمان توقف تولید این خودرو در سال 1397 تا به امروز، خبر جدیدی در خصوص لیفان ایکس 60 منتشر نشده است و با وجود انتقال امتیاز تولید و عرضه محصولات لیفان به خودروسازان بم، گویا این شرکت برنامهای برای عرضه مجدد لیفان X60 ندارد.
همین مسئله سبب شده تا آینده لیفان ایکس 60 در هالهای از ابهام قرار گیرد و سرنوشتی همچون دوو سی ال او، سوزوکی کیزاشی و پژو 407 را در مورد لیفان X60 متصور باشیم. طبیعی است مشتریان ایرانی در شرایطی که انجام تعمیرات اساسی و خرید قطعات یدکی خودروهای معمول بازار نیازمند هزینه گزافی است، علاقهای به دستوپنجه نرمکردن با دردسرهای یک چینی فراموششده ندارند.
عیب پنجم: کابین پرسروصدا
لیفان X60 در رده خودروهای اقتصادی چینی طبقهبندی میشود و به همین دلیل، کمپانی لیفان تا حد ممکن فرآیند ساخت این خودرو را مقرونبهصرفه پیش برده است. نتیجه مستقیم این رویکرد، خلق کابینی پرسروصدا برای این خودرو بوده است که در مسیرهای طولانی، مخل آسایش سرنشینان خواهد بود و بهعنوان یکی از معایب لیفان X60 مطرح است.
بیشترین میزان ورود صدا به کابین لیفان X60، از ناحیه موتور و گیربکس این خودرو است. در نسخههای دندهای، به دلیل ناهماهنگی موتور و گیربکس، شاهد افزایش فشار وارده بر پیشرانه هستیم که صدای آزاردهنده آن، به کابین خودرو وارد خواهد شد و البته تعویض دندهها نیز چندان آرام نیستند. در نسخههای اتوماتیک نیز به دلیل وجود گیربکس CVT، همواره دور موتور در محدوده مشخصی نگه داشته میشود که پیامد مستقیم آن، ورود صدای پیشرانه به کابین خودرو است.
نتیجهگیری
امروزه لیفان ایکس 60 را میتوان یکی از خودروهای شکستخورده دانست که بازار را به رقبایی همچون ام وی ام X33 و جک S3 واگذار کرده است. شکی نیست که هماکنون، معایب لیفان X60 بر مزایای آن برتری دارند و سبب میشوند مشتری به فکر خرید این خودرو نباشد.
برخی از معایب لیفان X60 در متن شرح داده شدند که ممکن است از دیدگاه مخاطبان، معایب این خودرو بیشتر یا کمتر از موارد گفتهشده باشد؛ با این وجود، کمبود قطعات یدکی و قیمت بالای آنها، یکی از مشکلات عمده لیفان X60 است که این خودرو را از لیست خرید مصرفکنندگان خارج میکند.
از سوی دیگر، لیفان X60 برای حدود یک دهه با ظاهری بدون تغییر به بازار ایران عرضه شد؛ درحالیکه رقیب مستقیم این خودرو، یعنی ام وی ام X33، تاکنون در سه چهره به بازار عرضه شده است و چهره چهارم آن نیز بهزودی به دست مشتریان خواهد رسید. در سوی مقابل، کرمان موتور تنها در واپسین سالهای تولید لیفان X60 به فکر عرضه نسخه فیسلیفت آن افتاد که اقدامی دیرهنگام بود و نتوانست موجب موفقیت این خودرو در بازار شود.
اگر علاقه شخصی به برند لیفان دارید یا به هر دلیلی لیفان ایکس 60 را خودرویی میدانید که ارزش خرید دارد، ممکن است برای مدتی کوتاه از تجربه مالکیت کراساوور اقتصادی لیفان لذت ببرید. با این وجود، دردسرهای مختلف در زمینه تأمین قطعات یدکی و ارائه خدمات، هر خریدار مشتاقی را از ادامه مسیر خود با لیفان ایکس 60منصرف خواهد کرد. طبیعی است که برای علاقهمندان به کراساوورهای اقتصادی چینی، ام وی ام X33، ام وی ام X22 و جک S3 گزینههای مناسبتری هستند که دردسر کمتری برای مالکان بههمراه خواهند داشت.
بیشتر بخوانید
من که دو ساله x60 مدل ۹۴ خریدم و راضی هستم . از شمال تا جنوب ایران باهاش گشتم و یک بار هم کشور آذربایجان رفتم. به نظر من نسبت به قیمت، کیفیت خوبی داره .
داداش اینا میخوان محصولات بیکیفیت خودشونو بفروشن، برای همین تبلیغ بد میکنن، وگرنه خودرو لیفان ایکس60 در حد خودش بهترین ماشینه، من 4 ساله دارم خیلی راضیم با هیچ ماشین ایرانی هم حاضر نیستم عوضش کنم