با مشخصات فنی رنو تلیسمان آشنا شوید؛ بررسی شوالیه فرانسوی

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» به سراغ یک سدان بسیار محبوب و جذاب رفته‌ایم و قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با مشخصات فنی رنو تلیسمان آشنا کنیم. اگر می‌خواهید این شوالیه فرانسوی را خریداری کنید یا قصد دارید بیش‌ازپیش با مشخصات فنی رنو تلیسمان آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

مشخصات فنی رنو تلیسمان

رنو تلیسمان (Renault Talisman) یکی از زیباترین و پرفروش‌ترین سدان‌های کمپانی فرانسوی رنو است که تاریخ تولید نمونه اولیه آن به سال 2015 میلادی بازمی‌گردد. رنو تلیسمان بر روی پلتفرم بسیار مدرن CMF-CD توسعه یافته است؛ پلتفرمی که به‌طور مشترک توسط شرکت نیسان و رنو طراحی شده و از آن در ساخت محصولات خوش‌نامی همچون نیسان قشقایی، نیسان ایکس تریل و رنو کولئوس نیز بهره گرفته شده است.

در بازار کشورمان، نگین خودرو به‌عنوان نماینده رسمی برند رنو وظیفه واردات و خدمات محصولات به‌روز این کمپانی باسابقه را برعهده دارد. فعالیت‌های شرکت نگین خودرو باعث شد تا رنو تلیسمان از سال 2016 راهی بازار کشورمان شود. طراحی جذاب و منحصربه‌فرد تلیسمان در کنار آپشن‌های متنوع و مشخصات فنی چشمگیر این خودرو، دست‌به‌دست هم دادند تا این سدان لوکس و باکیفیت از همان بدو درود به بازار داخلی، بسیاری از خریداران ایرانی را به‌سوی خود بکشاند و فروش خوبی را تجربه کند.

مشخصات فنی رنو تلیسمان

موتور تلیسمان

رنو تلیسمان در بازارهای بین‌المللی با پیشرانه‌های بسیار متنوعی در اختیار خریداران قرار داده شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به نمونه‌های توربودیزل 1.7 لیتری، 2 لیتری تنفس طبیعی بنزینی و حتی 2 لیتری دوگانه‌سوز (LPG) اشاره کرد. خوشبختانه در بازار کشور ما اثری از پیشرانه‌های کم‌توان یا اقتصادی رنو تلیسمان به‌چشم نمی‌خورد و نگین خودرو یکی از قوی‌ترین نمونه‌های این خودرو را برای بازار ایران در نظر گرفته است.

قلب تپنده 1.6 لیتری ۴ سیلندر رنو تلیسمان که با کد TCe200 شناخته می‌شود، به‌واسطه بهره‌مندی از سامانه پرخوران (توربوشارژر) توان تولید ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. یک گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (EDC) نیز وظیفه انتقال نیروی پیشرانه به چرخ‌های جلو را برعهده دارد که درنهایت باعث می‌شود این سدان 1.5 تنی طی زمانی در حدود 7.7 ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد.

موتور تلیسمان از نسبت قدرت به حجم قابل‌توجهی برخوردار است؛ چنین مزیتی در کنار تجهیز این خودرو به یک گیربکس دوکلاچه هوشمند باعث شده است تا عملکرد فنی رنو تلیسمان برای خودرویی در این رنج قیمتی بسیار مناسب و هیجان‌انگیز تلقی شود. علاوه‌بر چالاکی بالا، یکی دیگر از مزایایی که در بخش مشخصات فنی رنو تلیسمان به چشم می‌خورد، مصرف سوخت بهینه این خودرو است. مصرف سوخت ترکیبی رنو تلیسمان حدود 5.8 لیتر در هر صد کیلومتر ارزیابی شده است که مصرف سوخت مقرون‌به‌صرفه‌ای برای یک سدان خانوادگی به‌نظر می‌رسد؛ البته ناگفته نماند که با توجه به کیفیت بسیار پایین بنزین موجود در بازار کشور، ممکن است مصرف ترکیبی تلیسمان تا حدود ۷ لیتر در هر صد کیلومتر نیز افزایش پیدا کند.

تنها مشکلی که در میان مشخصات فنی رنو تلیسمان به چشم می‌خورد، حساسیت نسبتا بالای موتور این خودرو به نوع بنزین مصرفی است. گرچه این موضوع تنها به رنو تلیسمان اختصاص ندارد و تمامی خودروهای مجهز به پیشرانه توربوشارژ نسبت به کیفیت بنزین حساس هستند، اما درمجموع چنین موضوعی هزینه‌های نگهداری تلیسمان را نسبت به خودروهایی که از موتور تنفس طبیعی برخوردار هستند، افزایش می‌دهد. در ادامه با مطالعه جدول زیر می‌توانید بیش‌ازپیش با مشخصات فنی رنو تلیسمان آشنا شوید:

مدل خودرو

رنو تلیسمان

نوع پیشرانه

۴ سیلندر توربوشارژ TCe200

حجم موتور (سی‌سی)

۱۶۱۸

حداکثر قدرت (اسب‌بخار)

۱۹۰ در ۶۰۰۰ دور در دقیقه

حداکثر گشتاور (نیوتن‌متر)

۲۶۰ در ۲۵۰۰ دور در دقیقه

جعبه‌دنده

۷ سرعته به همراه کلاچ دوکلاچه

شتاب ۰ تا ۱۰۰ (ثانیه)

7.7

حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)

225

وزن (کیلوگرم)

1444

فاصله بین دو محور (میلی‌متر)

2808 

مصرف سوخت شهری (لیتر در صد کیلومتر)

7.5

مصرف سوخت خارج شهر (لیتر در صد کیلومتر)

4.6

مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در صد کیلومتر)

5.88

 

آپشن‌ها و امکانات رفاهی رنو تلیسمان

در کشور ما رنو تلیسمان با دو تیپ E2 و E3 به بازار عرضه شده است که از این میان نسخه E2 از تعداد محدودتر و همچنین آپشن‌های کمتری برخوردار است و درواقع تیپ پایه این خودرو محسوب می‌شود. چنین مواردی باعث شده است تیپ E2 در مقایسه با تیپ E3 از بازار خریدوفروش کم‌رونق‌تری هم برخوردار باشد.

آپشن‌های تلیسمان

 درون کابین رنو تلیسمان همه ادوات بر اساس زبان جدید طراحی‌های شرکت رنو شکل گرفته است. این سبک خاص که به‌نوعی می‌توان آن را ترکیب جذابی از ویژگی‌های اسپرت و مدرن دانست، در اغلب محصولات جدید شرکت رنو به‌کار رفته است؛ به‌طوری‌که فضای کابین رنو کولئوس نیز دقیقا از همین سبک طراحی بهره می‌برد.

صندلی‌های رنو تلیسمان از ارگونومی قابل قبولی برخوردار هستند و حتی تیپ فول این خودرو در کنار تنظیمات برقی، گرم‌کن و سردکن، از ماساژور نیز برخوردار است که باعث می‌شود راننده و سرنشین جلویی درون این خودرو اوقات خوشی را سپری کنند. در مرکز داشبورد یک مانیتور 8.7 اینچی عمودی قرار داده شده است که از رابط کاربری R-Link شرکت رنو بهره می‌برد. یکی از قابلیت‌های جذابی که در رنو تلیسمان مشاهده می‌شود، سیسـتم Sense Multi است.

از طریق این قابلیت شما می‌توانید پس از انتخاب هر یک از 5 حالت‌ Neutral، Personal، Comfort، Sport و Eco نورپردازی درون کابین، حالت صفحه نمایش، عملکرد گیربکس، موتور و سیستم تعلیق را با توجه به نیاز خود تغییر دهید. در ادامه مقاله «با مشخصات فنی رنو تلیسمان آشنا شوید» می‌توانید با نگاه به جدول زیر از ‌تمامی آپشن‌ها و امکانات رفاهی رنو تلیسمان مطلع شوید:

نام خودرو

رنو تلیسمان

چراغ

چراغ­های جلو LED pure vision – چراغ­های C شکل جانبی و چراغ­های عقب LED – چراغ چرخشی

سیستم­

مولتی‌مدیا

Bluetooth – USB – MP3 – SD card – AUX

سیستم پخش BOSE به همراه 13 اسپیکر – سیستم تشخیص صدا

صفحه‌نمایش

 نمایشگر مرکزی 7/8 اینچی – نمایشگر 7 اینچی صفحه کیلومتر

رینگ­

245/45R18

آینه

آینه وسط الکتروکرومیک – آینه‌های تاشونده برقی با گرمکن

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوگانه – دریچه تهویه عقب – کنترل رطوبت

صندلی

روکش چرمی، صندلی راننده 8 جهته برقی، صندلی سرنشین 6 جهته برقی، ماساژور صندلی‌های جلو، گرمکن صندلی‌های عقب و جلو، سردکن صندلی جلو

شیشه

شیشه‌بالابر جلو و عقب برقی آنتی ترپ

سایر امکانات

سنسور باران، اتولایت، نوربالا خودکار، ارتفاع نور خودکار، فرمان برقی 4 حالته، هدآپ دیسپلی، دوربین عقب به همراه نمایش خطوط کمکی پارک با حرکت فرمان، نویگیشن، استارت دکمه‌ای، ورود بدون کلید، کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، اتو‌پارک، ۵ حالت رانندگی، تعلیق الکترونیکی، کول باکس، صندوق پران هوشمند، سانروف و سقف پانوراما

 

ایمنی رنو تلیسمان

ایمنی رنو تلیسمان

در ادامه بررسی مشخصات فنی رنو تلیسمان، قصد داریم شما را از سطح امنیت و تجهیزات ایمنی این سدان جذاب و باکیفیت مطلع کنیم. تلیسمان با برخورداری از بدنه‌ای مستحکم، پلتفرم مدرن و همچنین لیست بلندبالای تجهیزات ایمنی، در سال ۲۰۱۵ میلادی موفق شد 5 ستاره ایمنی را از موسسه Euro Ncap دریافت کند. این نتیجه درخشان به‌خوبی بیانگر توانایی بالای رنو تلیسمان در حفظ جان و امنیت سرنشینان است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

برای اطلاع از تمامی تجهیزات ایمنی رنو تلیسمان می‌توانید جدول زیر را مطالعه کنید:

تجهیزات

رنو تلیسمان

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

قفل مرکزی، ریموت کنترل، ورود بدون کلید، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، پشت‌سری فعال

کیسه هوا

6 عدد (راننده / سرنشین جلو / جانبی / پرده‌ای)

سیستم­

هشداردهنده

رادار نقاط کور، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور تشخیص اشیا متحرک، سنسور فشار باد تایر

 

جمع‌بندی مشخصات فنی رنو تلیسمان

مشخصات فنی رنو تلیسمان

مزایای متعدد رنو تلیسمان در کنار قیمت بسیار رقابتی که در ابتدا برای این خودرو تعیین شده بود، باعث شد تا رنو تلیسمان بتواند شروع بسیار قدرتمندی در بازار کشورمان داشته باشد. پس از مدت کوتاهی از عرضه تلیسمان در بازار کشور و افزایش استقبال از این سدان فرانسوی، قیمت این خودرو نیز رو به افزایش گذاشت.

افزایش چشمگیر و غیرمنطقی قیمت تلیسمان در کنار توقف واردات این خودرو به‌دلیل وضع مجدد تحریم‌های اقتصادی، باعث شد تا اندکی از تب‌وتاب اولیه بازار داغ خریدوفروش این خودرو کاسته شود. درواقع چنین مواردی باعث شد تا بسیاری از افراد خرید خودروهایی همچون هیوندای سوناتا 2018، کیا اپتیما JF و حتی فولکس پاسات را به تلیسمان ترجیح دهند.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها