سانتافه وارداتی بخریم یا شرکتی؟

فهرست مطالب


اگر به دنبال خرید خودرویی مناسب برای سفرهای طولانی با راحتی قابل قبول، امکانات زیاد و البته زیبایی ظاهری بالایی هستید، یکی از گزینه‌های پیشنهادی ما به شما قطعا سانتافه خواهد بود. ولی این خودروی زیبا با توجه به قابلیت های جاده‌ای خود، مناسب سفرهای هیجان‌انگیز آفرود نبوده و انتظارات شما به عنوان یک خودروی آفرود را برآورده نخواهد کرد.

قاعده کلی تمامی شاسی‌بلندها، سواری خشک و مصرف بالای سوخت آن‌ها است که سبب شده این خودروها برای مصارف شهری انتخاب مناسبی نباشند. ولی به طور قطع سانتافه در بین شاسی‌بلندهای هم‌ردیف خود یکی از نرم‌ترین مدل‌ها با سواری دلچسب در جاده به شمار می‌رود. در مورد سانتافه فیس‌لیفت موتور مناسب، فضای زیاد و ظاهر زیبا مواردی هستند که عرصه را برای رقبا تنگ و سخت می‌کنند.

رقبای سرسخت هیوندای سانتافه در بازار ایران

در حال حاضر و در بازار خودروی کشور ایران، میتسوبیشی اوتلندر، تویوتا راو ۴، نیسان X-Trail و رنو کولئوس خودروهایی هستند که هر کدام فراخور شرایط، طراحی و البته امکاناتی که دارند به عنوان رقبای سرسخت سانتافه شناخته می‌شوند. البته قیمت سانتافه با این خودروها نیز تفاوت دارد. در بین این 4 خودرو، قیمت میتسوبیشی اوتلندر در رنج پایینتری قرار دارد، قیمت نیسان ایکس تریل تقریبا در محدوده قیمتی هیوندای سانتافه است ولی قیمت تویوتا راوفور از هر سه خودروی دیگر بالاتر است.

تفاوت سانتافه وارداتی با شرکتی

اگر قصد خرید سانتافه را داشته باشید، شاید اولین موضوعی که ذهن شما را به خود مشغول کرده است این باشد که آیا سانتافه وارداتی بخریم یا شرکتی؟ برای تصمیم‌گیری درباره این موضوع بهتر است ابتدا با تفاوت‌های موجود بین خودروهای وارداتی و شرکتی آشنا شویم.

سانتافه وارداتی

به طور کلی می‌توان گفت فارغ از هر نسخه و انواع آپشن‌های موثر بر قیمت خودرو هنگام عرضه به مشتری در داخل کشور، اگر خودروی مذکور توسط یک شرکت غیرانحصاری وارد شده و به فروش برسد، این خودرو وارداتی نامیده می‌شود. از طرفی اگر یک خودرو توسط نماینده انحصاری آن برند جهت عرضه در بازار فروش وارد کشور شود، این خودرو شرکتی نامیده می‌شود.

چرا شرکتی‌ها از وارداتی‌ها گران‌تر هستند؟

عموما خودروهای شرکتی به دلیل داشتن گارانتی در بازار خودروهای دست دوم، قیمت بالاتری دارند.

با اینکه در بسیاری مواقع، خودروهای دارای این نوع گارانتی، تفاوت چندانی از نظر ارزش افزوده یا هزینه با سایر مدل‌های بدون گارانتی ندارند ولی در صورت بروز اشکالات فنی، خودروهای دارای گارانتی شرکتی با ریسک ضرر کمتری همراه هستند.

سانتافه وارداتی یا شرکتی؟

اغلب سانتافه‌های موجود در بازار یا وارداتی و فاقد گارانتی هستند، یا توسط شرکت آسان موتور (واردکننده انحصاری خودروهای برند هیوندای) وارد شده و دارای گارانتی 5 ساله (یا 150 هزار کیلومتر) هستند. خودروهای سانتافه وارداتی با 2 نوع موتور متفاوت ( با حجم یکسان ولی تکنولوژی های متفاوت ) وارد کشور شده‌اند. حجم موتور مربوط به هر دو نوع سانتافه‌های وارداتی 2.4 لیتر است و هر دو موتور نیز دارای 4 سیلندر هستند.

هیوندای سانتافه

تنها تفاوت آن‌ها در این است که موتورهای GDI به سفارش کشورهای اروپایی، با قدرت 185 اسب بخار و استاندارد آلایندگی یورو6 تولید شده‌اند، ولی موتورهای MPI به سفارش کشورهای حاشیه خلیج فارس، با قدرت 177 اسب بخار و استاندارد آلایندگی یورو 2 تولید می‌شوند. لازم به ذکر است که موتور GDI با بهره‌گیری از سیستم انژکتور پاشش مستقیم سوخت داخل سیلندرها، توانایی افزایش قدرت خود به 188 اسب بخار را نیز دارد. به‌طور‌کلی می‌توان گفت با اینکه موتورهای GDI قدرتمندتر و دارای فاکتور آلایندگی کمتری هستند، ولی این موتورها حساسیت بیشتری نسبت به کیفیت بنزین دارند.

تقابل در میدان نبرد با سلاحی به نام آپشن!

اما جدای مباحث فنی سانتافه، این خودرو با بهره‌گیری از امکانات رفاهی جذابی وارد بازار ایران شده است که در این قسمت به بررسی دقیق این امکانات رفاهی خواهیم پرداخت.

سانتافه لوآپشن

سانتافه لوآپشن

پیش از آن‌که آسان موتور در سال 2015 سانتافه جدید را به بازار خودروی ایران معرفی کند، در سال 2014 واردات این خودرو به وسیله شرکت‌های بازرگانی مختلف و حتی اشخاص حقیقی به داخل ایران و عرضه در بازار خودرو صورت می‌گرفت. تعداد زیادی از سانتافه‌های غیر‌شرکتی تولید شده در سال 2014 از جمله نمونه‌های لو آپشن و ساده هستند که در حال حاضر هم مدل‌های دست دوم آن‌ با قیمت‌های نسبتا پایین به‌نسبت قیمت هیوندای های دیگر در بازار وجود داشته و هنوز برای هم برای دوست‌داران سنتی سانتافه جذابیت و محبوبیت زیادی دارند.

سانتافه‌های لوآپشن از سیستم چهارچرخ متحرک و حتی سانروف هم هیچ بهره‌ای نبرده‌اند. عواملی مانند سیستم استارت سوئیچی ( به جای استارت دکمه‌ای )، سیستم صوتی ساده همراه با پنل حاوی نمایشگر تک‌رنگ، صندلی‌های پارچه‌ای یا چرمی بدون گرمکن و سردکن، تنظیم دستی صندلی‌ها برای سرنشین، ما را یاد سادگی و بی‌تکلفی خودروهای ساخت داخل ایران می‌اندازد! شناسه‌ای که سانتافه‌های لوآپشن را از سایر مدل‌های آن متمایز می‌کند، وجود رینگ‌های 16 اینچی و چراغ خطرهای لامپی است.

سانتافه میدل آپشن

سانتافه‌های میدل آپشن موجود در بازار خودروی ایران از قاعده و قانون خاصی پیروی نمی‌کنند و ممکن است داری امکانات رفاهی متفاوتی باشند. به عنوان مثال ممکن است یک مدل سانتافه میدل آپشن از گرمکن صندلی‌های جلو بهره گرفته باشد و دیگری به‌جای گرمکن، نمایشگر LCD داشته باشد. البته ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که امکاناتی مثل گرمکن صندلی‌های عقب و سیستم صوتی حرفه ای Infinity در هیچ‌کدام از خودروهای میدل آپشن سانتافه ارائه نشده است.

سانتافه فول وارداتی

در سال‌های پیشین مدل‌های وارداتی قیمت پایین‌تری، و البته امکانات کمتری، نسبت به نمونه‌های شرکتی داشتند. اما تغییر شرایط واردات موجب گردید که این فرآیند نیز تغییر پیدا کند و امروزه برای تهیه نسخه فول سانتافه با کامل‌ترین امکانات باید مدل وارداتی آن را سفارش دهید. سانتافه‌های وارداتی همچون نمونه‌های شرکتی از موتور GDI بهره می‌برند.

سانتافه
سانتافه

 این درحالی است که مدل دو دیفرانسیل هوشمند آن همراه با کلیه آپشن‌های الکتریکی حرکتی قابل سفارش است و عرضه آن‌ها در رنگ‌های سفید، مشکی و قهوه‌ای به بازار صورت می‌گیرد. این نسخه دارای سه ردیف صندلی با تنظیم برقی صندلی‌های جلو، گرمکن صندلی‌های ردیف اول و دوم و سردکن ردیف اول، استارت دکمه‌ای به همراه سوئیچ هوشمند، سیستم صوتی حرفه‌ای Infinity، نمایشگر لمسی 7 اینچی، سقف پاناروما، رینگ‌های 19 اینچی آلیاژی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه با دریچه‌های مجزای عقب، گرمکن غربیلک، فرمان سه‌حالته، کروز کنترل، سنسورهای پارک، چراغ و باران، دوربین دنده عقب و امکانات فراوان دیگر است. البته سیستم اتوپارک که در برخی مدل‌ها عرضه شده است به عنوان یک آپشن خاص در نظر گرفته می‌شود.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

سفارش عرب

 سانتافه‌های سفارش کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، عمدتا با رنگ سفید و تودوزی کرم رنگ و همچنین سیستم تنظیم ارتفاع به صورت فول آپشن عرضه می‌شوند.

 سفارش اروپا

 سانتافه‌های سفارش اروپا فول‌ترین نسخه ارائه شده این خودرو است که از سیستم تنظیم ارتفاع بهره نمی‌برند! با این وجود، این نسخه دارای رادار هشدار جانبی، نوربالا اتوماتیک، سنسور آلارم کمربند سرنشین جلو و دوربین 360 درجه است که دارای چراغ خطرهای تیره با گرافیک جدید است.

 فول شرکتی

 شرکت واردکننده انحصاری محصولات هیوندای، شرکت آسان موتور که در عرضه نمونه‌های مدل 2015 سانتافه که از سطح امکانات رفاهی خوبی برخوردار بوده دارای کارنامه قابل قبولی است. در واردات نسخه‌های 2016 این خودرو عملکرد خوبی از خود نشان نداده است. چرا که این مدل در مقایسه بین مدل‌های وارداتی و مدل‌های شرکتی از امکانات کمتری بهره می‌برد. از جمله این موارد می‌توان به عدم نصب مانیتور بزرگ ( در صورت سفارش در نمایندگی نصب می‌شود! )، گرمکن صندلی‌های عقب (در برخی موارد)، رینگ‌های 19 اینچی، رادار جانبی، دوربین360 درجه و… اشاره کرد.

سانتافه فول شرکتی

محبوبیت نسل پیشین این خودرو پس از عرضه مدل فیس لیفت آن بیشتر شد. این نسل از سانتافه، طراحی ظاهری زیبایی را به همراه آپشن‌های جذاب در اختیار مشتری می‌گذاشت که این امر موجب شده چیزی از محبوبیت این مدل بعد از گذشت چند سال از عرضه آن در بازار کم نشود. سانتافه در بازار خودروی ایران در دو تیپ به فروش می‌رسد که در ادامه هرکدام را به اختصار مورد بررسی قرار می‌دهیم:

سانتافه GLS

زیر کاپوت هر دو تیپ این شاسی‌بلند زیبا موتور 2.4 لیتری GDI با توان تقریبی 188 اسب بخار و گشتاور 181 نیوتون متر قرار دارد که جعبه دنده ۶ سرعته خودکار چرخ‌ها را به حرکت درمی‌آورد. در حالت پایه این خودرو دیفرانسیل جلو است اما اگر خواهان مدل دودیفرانسیل سانتافه هستید می‌توانید به صورت سفارشی آن را تهیه کنید. برخی از امکانات پایه تیپ GLS شامل رینگ‌های آلیاژی ۱۸ اینچی، چراغ‌های مه شکن، اسپویلر عقب، ضد یخ‌های برف‌پاک‌کن، کروز کنترل، کامپیوتر سفری، تهویه مطبوع (با دریچه و کنترل موجود در ردیف‌های دوم و سوم)، فرمان چندکاره قابل تنظیم برقی با پوشش چرم، تودوزی پارچه‌ای، صندلی برقی ۸ حالته راننده با پشتی قابل تنظیم برقی ۴ حالته، صندلی‌های گرم شونده در جلو، بخش بندی ۴۰/۲۰/۴۰ و صندلی ردیف دوم خم شونده و صندلی ردیف سوم خم شونده با نسبت ۵۰/۵۰ است.

 همچنین می‌توان به امکاناتی نظیر دوربین دید عقب، بلوتوث گوشی همراه و اتصالات صوتی، سیستم تلماتیک Blue Link  هیوندای و سیستم صوتی ۶ اسپیکره با CD Player، رادیوی ماهواره‌ای، رادیو HD، واسط USB/iPod و یک نمایشگر لمسی ۴.۳ اینچی اشاره کرد. در این مدل از آپشن‌هایی نظیر درب عقب برقی، استارت و ورود بدون کلید، سیستم تشخیص نقطۀ کور، یک آینۀ دید عقب با تنظیم زاویۀ خودکار، کنترل خودکار آب و هوای دو حالته، تودوزی چرم، صندلی برقی ۴ حالتۀ کمک راننده و آفتابگیرهای دستی عقب، به صورت بسته مخصوص می‌توان بهره‌مند شد.

سانتافه Limited

همان‌طور که قبلا ذکر شد، موتور مورد استفاده برای هر دو مدل یکسان است و این مدل هم دارای موتور 2.4 لیتری GDI است. تنها فرق این دو مدل در آپشن‌های ارائه شده و امکانات رفاهی است. تیپ Limited، دارای همه آپشن‌هایی است که در مدل GLS به صورت سفارشی در اختیار مشتری قرار می‌گرفت.

علاوه‌بر آپشن‌های بسته مخصوص فوق‌الذکر، صندلی‌های کاپیتان ردیف دوم هم برای تیپ Limited مورداستفاده قرار گرفته‌‌است. هر دو تیپ دارای آپشن بستۀ تکنولوژی است که عبارتند از: رینگ‌های ۱۹ اینچی، یک سیستم ناوبری، صفحه نمایش لمسی ۸ اینچی، سنسورهای پارک عقب، سانروف متحرک برقی، خروجی ۱۱۵ ولتی، صندلی‌های دارای  سیستم تهویۀ در جلو، صندلی‌های گرم شوندۀ ردیف دوم، تنظیمات حافظه دار صندلی راننده و فرمان گرم شونده. مدل‌های Limited همچنین چراغ‌های جلوی زنون، چراغ‌های عقب LED  در اختیار می‌گذارد و اما سیستم صوتی سفارشی برای مدل GLS  یک سیستم دایمنشن با ۱۰ اسپیکر و برای مدل Limited یک سیستم صوتی سوراند اینفینیتی با ۱۲ اسپیکر را درنظر گرفته است.

سانتافه از دیدگاه فنی

هر چند هیوندای برای مدل نیوفیس سانتافه موتوری ضعیف تر از مدل محبوب و پیشین خود که با موتور شش سیلندر 290 اسب بخاری لذت رانندگی دوچندانی برای علاقمندان به سواری‌های شاسی‌بلند می‌داد استفاده کرده است، ولی موتور 2.4 لیتری GDI آن با توان تولید قدرت 188 اسب بخار و گشتاور 181 نیوتون متری، به‌خوبی توانسته است جوابگوی نیازهای سانتافه فیس لیفت باشد. همچنین این موتور با کمک یک جعبه دنده ۶ سرعته خودکار، می‌تواند در زمان ۶.۹ ثانیه سرعت خود را  از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند که شاید بتوان گفت اتومبیل چالاکی نیست اما برای یک شاسی بلند ON ROAD زمان قابل قبولی به نظر می‌رسد.

سانتافه از دیدگاه فنی

حداکثر سرعت این خودرو در شرایط بهینه ۲۴۵ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. میانگین مصرف سوخت ترکیبی  شهری و جاده‌ای این خودرو در مدل دیفرانسیل جلو، ۱۱.۲ لیتر و در مدل دو دیفرانسیل، ۱۱.۷ لیتر است. به دلیل استفاده از موتور 2.4 لیتری و همینطور گیربکس سازگار، شاهد شتاب و سرعت نسبتا خوبی از خودرویی در این سایز و با وزن تقریبی ۲ تن هستیم. میزان فرمان‌پذیری خودرو کمی ناامیدکننده است و حس خوبی به راننده نمی‌دهد.

حجم باک ۶۶ لیتر است و با مصرف سوخت بالایی که دارد باید زمان بیشتری را در پمپ بنزین‌ها سپری کنیم که البته این مورد یکی از ایرادات وارد بر تمامی خودروهای شاسی‌بلند است. سیستم تعلیق و فنربندی این خودرو در مقام مقایسه با دیگر خودروهای شاسی‌بلند قابل قبول است و حس خوب راحتی را به سرنشینان القا می‌کند اما همان‌طور که اشاره شد، عمدتا خودروهای سواری راحتی بیشتری را برای سرنشینان فراهم می‌کنند.

طراحی ظاهری

مدل پیشین سانتافه بخاطر قابلیت‌های فنی بالا و زیبایی ظاهری در بین رقبایش در میان تمامی رده‌های سنی دارای محبوبیت زیادی بود. این محبوبیت با ارائه مدل فیس‌لیفت و جذاب سانتافه بیشتر شد. طراحی جدید چراغ‌ها، جلو پنجره بزرگ‌تر، رینگ‌های زیبا، خطوط تیز در بدنه و سپر و اگزوز دوقلو اسپورت از مواردی هستند که باعث دلچسب‌تر شدن و بالا رفتن مقبولیت مدل‌های جدید سانتافه در بین اقشار مختلف جامعه شد. اگر خواهان بسته مخصوص باشید، می‌توانید از رینگ‌های ۱۹ اینچی آلومینیومی لذت ببرید که در زیبایی ظاهری خودرو و القا ظاهر اسپرت‌تر تاثیر به‌سزایی دارند. یکی دیگر از مواردی که علاقه‌مندان را می‌تواند به وجد بیاورد عرضه این خودرو با رنگ جدیدی به نام کابو برنز می‌باشد.

طراحی داخل خودرو هم به‌گونه‌ای است که تمامی امکانات علاوه‌بر زیبایی در دسترس بوده و راننده حین رانندگی به‌خوبی می‌تواند از ابزار مورد نیاز خود بهره‌مند شود. برای مثال می‌توان به کنترل‌های سیستم صوتی بر روی غربیلک فرمان اشاره کرد. مدل غربیلک فرمان، پشت آمپر جدید و دریچه‌های سیستم تهویه به زیبایی داخلی خودرو افزوده است که وجود این موارد به طراحی جسورانه داخلی اشاره می‌کند.

طراحی ظاهری هیوندای سانتافه

نتیجه گیری

با مطالعه مطالب بالا به دید جامعی از انواع مدل‌های سانتافه موجود در بازار دست یافتیم و با آپشن‌های ارائه شده در هر مدل به صورت کامل آشنایی پیدا کردیم. اگر قصد خرید محصولات هیوندای مثل سانتافه را دارید، با در نظر گرفتن مواردی مثل قیمت خودرو و انواع گارانتی ارائه شده می‌توانید به راحتی مدل مورد نظر خود را انتخاب کرده و از سواری این خودروی زیبا و محبوب لذت ببرید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

هیوندای سانتافه 2016 بخریم یا سانتافه 2017

مزایا و معایب سانتافه ۲۰۱۷

مقایسه هیوندای سانتافه و هیوندای وراکروز

چرا هیوندای سانتافه بخریم

معایب نسل های مختلف سانتافه

مقایسه هیوندای سانتافه و هیوندای توسان

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها