کلاس‌بندی‌های مختلف بنز و تفاوت کلاس‌ها

فهرست مطالب


مرسدس بنز (Mercedes-Benz) سابقه‌ای طولانی در صنعت خودروسازی دارد و یکی از کمپانی‌های محبوب در جهان به شمار می‌رود؛ مانند هر کمپانی خودروساز دیگری، Benz نیز محصولات متنوعی دارد که برای شناسایی و دسته‌بندی آن‌ها از روش مخصوص‌به‌خود استفاده می‌کند. این دسته‌بندی و نام‌گذاری منحصربه‌فرد، همان چیزی است که نحوه کلاس‌بندی این شرکت لوکس خودرو‌سازی را از سایر همتایانش متمایز می‌کند. با توجه به جذابیت موضوع، در این مقاله از مجله همراه مکانیک با ما باشید تا نحوه کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز و تفاوت کلاس‌های آن را باهم بررسی کنیم.

تاریخچه بنز

تاریخچه بنز

ازآن‌جایی‌که Benz درواقع به‌عنوان اولین کارخانه خودروسازی در دنیا شناخته می‌شود، بررسی تاریخچه آن بسیار جذاب و بااهمیت به ‌نظر می‌رسد. همچنین باید در نظر داشت که این کمپانی به‌عنوان مبدأ و سرآغاز بسیاری از ابداعات و پیشرفت‌های حال حاضر صنعت خودروسازی نیز شناخته می‌شود. این شرکت در سال 1926 و توسط دو مخترع آلمانی به نام‌های کارل بنز و گوتلیب دایملر در شهر اشتوتگارت آلمان تأسیس شد. نام محصولات این شرکت، بنا به پیشنهاد نخستین نماینده فروش آن‌ها که یک اسپانیایی بود، مرسدس نامیده شد.

آرم این شرکت اولین بار در سال 1903 و بر پایه مفهوم نام مرسدس که به معنای وقار و زیبایی بود، طراحی شد. اگرچه این آرم چندین‌ بار دیگر در سال‌های ۱۹۰۹، ۱۹۱۶ و ۱۹۲۱ دچار تغییراتی شد، اما درنهایت، یک ستاره طلایی با دایره‌ای دور آن برای سال‌ها به‌عنوان نشان این کمپانی بر پیشانی محصولات مختلفی از خودروهای لوکس گرفته تا ون، کامیون، اتوبوس و حتی آمبولانس درخشید.

کلاس‌بندی‌های بنز

در ادامه به بررسی کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز در دوره‌های مختلف، خواهیم پرداخت.

نام‌گذاری اختصاصی – دهه ۴۰ تا دهه ۶۰

بررسی کلاس‌بندی‌های بنز از دهه 70 تا 90 | کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز

در دهه 40 میلادی، مرسدس بنز محصولات خود را با نامی اختصاصی روانه بازار می‌کرد. گالوینگ، پونتون، زیپلن، پاگودا خودرو‌های تولیدی Benz بودند که در بازار با نام‌های اختصاصی خود شناخته می‌شدند. این رویه نام‌گذاری، برای دو دهه ادامه داشت تا سرانجام با معروف‌شدن ستاره سه‌پر طلایی در جهان، این کمپانی را به ‌فکر ایجاد دسته‌بندی متفاوت و اختصاصی انداخت.

اولین کلاس‌بندی بنز- دهه ۷۰ تا نیمه دهه ۹۰

با ورود به دهه 70 میلادی و گسترش محصولات، کمپانی بنز شیوه‌ای جدید و اختصاصی در کلاس‌بندی خودروهای خود به کار گرفت. در این شیوه جدید، برای کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز از یک حرف اختصاصی برای نمایش تعلق خودرو به یک دسته خاص استفاده می‌کردند. علاوه‌براین، یک عدد نیز در کنار این حرف به‌منظور نمایش حجم موتور خودرو به سی‌سی قرار می‌گرفت. به‌ طور مثال، در مدل E190، حرف E نشان‌دهنده تعلق خودرو به دسته خودروهای انژکتوری بود و عدد 190 به موتور ۱٫۹ لیتری این محصول اشاره داشت.

هم‌چنین در این روش کلاس‌بندی، برای مشخص‌کردن ویژگی‌های کامل برخی خودرو‌ها، از ترکیب چندین حرف استفاده می‌شد. برای نمونه، GLE یک خودروی شاسی‌بلند سایز بزرگ انژکتوری بود.

در این شیوه نام‌گذاری، کلاس‌بندی محصولات بنز به شکل زیر انجام می‌شد:

کلاس‌بندی محصولات بنز

  • D – Diesel برای خودروهای بنزینی یا دیزلی
  • E – Einspritzen برای خودروهای انژکتوری
  • Gelandewagen -G برای خودروهای شاسی‌بلند
  • C- Coupe برای خودروهای کوپه
  • L – Lang برای خودروهای سدان بزرگ
  • S – Sonderklasse برای خودروهای لوکس
  • K – Kompressor برای خودروهای مجهز به سوپرشارژر
  • T – Touring برای خودروهای استیشن
  • R – Rennen برای خودروهای اسپرت و مسابقه‌ای

آغاز کلاس‌بندی محصولات بنز به شیوه‌ای نوین- نیمه دهه ۹۰ تا سال ۲۰۱۴

کلاس‌های بنز از اواسط دهه 90 تا سال 2014 | کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز

در ادامه مقاله کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز از نیمه دهه 90 تا سال 2014 خواهیم پرداخت. سال 1994، Benz مجددا دست به تغییر سیستم نام‌گذاری محصولات خود زد و این بار، هرکدام از محصولات را بر اساس ویژگی‌های مشترک در یک کلاس خاص جای داد. در این روش جدید، کلاس‌‌های ماشین بنز با ترکیب یک تا سه حرف مشخص می‌شد و اعداد به‌کارگرفته‌شده نیز مانند روش قبل به حجم موتور اشاره داشت. در این روش، کلاس‌های اصلی به شرح زیر بودند:

نام کلاس

نوع خودرو

A-Class

مدل‌های هاچ‌بک

B-Class

 خودروهای چندمنظوره و بزرگ تر از A-Class

C-Class

سدان‌های کوچک و جمع‌وجور و بعضی کوپه‌ها و کانورتیبل‌ها

E-Class

خودروهای سدان نسبتاً بزرگ و لوکس

G-Class

شاسی‌بلندها

S-Class

سدان‌های لوکس گران‌قیمت و فول‌آپشن

SL

کروک و اسپرت

CL

کوپه‌های لوکس

V-Class

وانت‌های مرسدس بنز

لازم به ذکر است که در روش جدید کلاس‌بندی محصولات Benz، مدل‌های سوپراسپرت و سفارشی از این قاعده مستثنا بودند و برای نام‌گذاری آن‌ها، از اسامی مثل SLK و CLK استفاده می‌شد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

کلاس‌بندی  بنز به شیوه‌ کنونی- سال ۲۰۱۵ تا به امروز

کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز

در ادامه کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز به شیوه کنونی یعنی از سال 2015 تا به امروز را بررسی می‌کنی. در روش جدید کلاس‌بندی کمپانی Benz که از سال 2015 به بعد شکل گرفت، جایی برای خودروهای سوپراسپرت نیز در نظر گرفته شد. هم‌چنین شیوه نام‌گذاری، شکل منظم‌تری به خود گرفت و پسوندهای جدیدی معرفی شد. ساختار جدید نام‌گذاری، به‌منظور ساده‌ترکردن شناخت سری محصول از سال 2015 تا به امروز به کار گرفته می‌شود.

ساختار نام‌گذاری جدید برای ترکیب حروف به شرح زیر است که این ساختار جدید هم برای سری مدل و هم برای انواع موتور اعمال می‌شود:

نام مدل (کلاس)، همیشه یک کلمه اختصاری است که به‌صورت یک تا سه حرف با حروف بزرگ نمایش داده می‌شود. (پنج مدل اصلی مرسدس، کماکان A، B، C، E و S است.)

کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز
2020 Mercedes-Benz EQC

حرف دوم در نام‌گذاری مدل‌ها، به نوع موتور خودرو اشاره می‌کند:

  • C برای خودروهای گازسوز
  • D برای خودروهای دیزلی
  • E برای خودروهای الکتریکی
  • F برای خودروهای سلول سوختی
  • H برای خودروهای هیبریدی

اما ازاین‌جای داستان به بعد، قضیه کمی پیچیده می‌شود. برای SUVهای مرسدس، شیوه کلاس‌بندی جدید کمی متفاوت است. از 2015 به بعد، همه SUVهای بنز با حروف “GL” شروع می‌شوند:

GLA = GL A-Class

GLC = GL C-Class قبلاً GLK بود

GLE= GL E-Class قبلاً M-Class یا ML بود

GLE Coupé = GL E-Class Coupé

GLS= GL S-Class قبلاً GL بود

G بدون تغییر

برای کوپه‌های چهاردرب، داستان مشابه قبل است. دو حرف CL که پس‌ازآن نام مدل اصلی آورده می‌شود؛ مانند CLA و CLS.

رودسترها (خودرو‌های کروک 2نفره) از سال 2016 به بعد همه با SL شروع می‌شوند؛ به‌طور مثال، SLK در شیوه جدید کلاس‌بندی محصولات بنز به SLC تغییر پیدا کرد.

توجه داشته باشید که کلاس‌بندی محصولات Benz به شیوه‌ جدید، شامل میدی‌باس و اتوبوس‌های دایملر بنز نمی‌شود و برای نام‌گذاری و دسته‌بندی این محصولات، روش متفاوتی وجود دارد.

جمع‌بندی

درنهایت این‌که کلاس‌بندی‌ خودرو‌ها، همیشه یکی از پرحاشیه‌ترین و پربحث‌ترین موضوعات صنعت خودرو بوده است و در هر مکان و زمانی، وابسته به شرایط تغییر کرده است. در مورد کلاس‌بندی‌‌های مختلف بنز نیز همان‌طور که به آن اشاره شد، تا به امروز دست‌خوش تغییر و تحولات بسیاری شده است. هم‌چنین با تغییرات صنعت خودروسازی در آینده و خروج و ورود برخی محصولات از سبد کمپانی‌ها، تغییر چندباره این کلاس‌بندی‌ها چندان دور از تصور نیست.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها