سبک ‌ترین خودروهای دنیا

فهرست مطالب


همیشه در لیست‌های Top 10 یا «ترین‌ها»، باید طبق اصول و قواعدی رفتار کرد. انتخاب برترین‌ها یا به‎‌عبارتی رکوردداران در هر بخش، باید تابعی از فاکتورهای خاصی باشد. آن‌چه امروز به‌عنوان لیست سبک‌ترین خودروها در نظر گرفته‌ایم، شامل خودروهایی با کمترین وزن است که به‌صورت کارخانه‌ای (و نه دست‌ساز) با مجوز حضور در خیابان عرضه شده‌اند. البته برای این‌که جذابیت این لیست برای همه علاقه‌مندان حفظ شود، علاوه بر خودروهای قدیمی، رکوردداران کمترین وزن در بین خودروهای جدید را نیز انتخاب کرده‌ایم.

سبک‌ترین خودروهای قدیمی

ابتدا به سبک‌ترین خودروهای تاریخ خودروسازی می‌پردازیم:

پیل P50 – با 56 کیلوگرم

پیش از هر چیز، یادمان نرود که خودروی فانتزی پیل P50 که همیشه در بحث کوچک‌ترین ابعاد و کوچک‌ترین پیشرانه رکورددار بوده، در بحث وزن نیز خیره‌کننده عمل کرده است. این محصول فوق‎‌کوچک با طولی فقط 1.3 متری، مجهز به یک پیشرانه 49 سی‌سی بود. خروجی ابتدایی این قوای محرکه، 4.2 اسب‌بخار بود که سرعتی 61 کیلومتر در ساعتی را برای این خودرو به ارمغان می‌آورد. بد نیست بدانید پیل P50 یک خودروی تک‌نفره به حساب می‌آید؛ پس بنابراین شاید حضورش در این لیست خیلی منطقی نیست.

آل. آل. سی Rocket – با 385 کیلوگرم

حتی اسم Light Car Company هم نشان می‌دهد که تولیدات این شرکت چه ویژگی‌هایی دارد. راکت، تنها محصول این برند انگلیسی بود که سال 1991 به تیراژ 55 دستگاه تولید شد. این خودرو مجهز به پیشرانه 1000 سی‌سی هوندا با قدرت 143 اسب‌بخاری بود که باعث می‌شد سرعتش به بیش از 230 کیلومتر در ساعت برسد. آل. آل. سی راکت هم یک خودروی مسابقه‌ای و تک‌نفره بود که حضورش در لیست امروز چندان استاندارد نیست.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

فیات 500 کلاسیک – با 500 کیلوگرم

چند سال پیش، زمانی واردات خودرو هنوز آزاد بود، تعداد محدودی فیات 500 وارد کشور شد؛ خودروهای فانتزی ایتالیایی که البته بخت و اقبال خاصی بین مشتریان پیدا نکردند. شاید این طور به نظر برسد که فیات 500 یک محصول تازه‌وارد بوده است؛ درحالی‌که ایتالیایی‌ها این خودروی ریزاندام را سال 1957 تولید کرده بودند. نکته جالبی درباره نام این خودرو وجود دارد؛ فیات 500 با وزن 500 کیلوگرمی مجهز به یک پیشرانه 500 سی‌سی بوده است؛ قوای محرکه‌ای که 20 اسب‌بخار نیرو برایش فراهم می‌کرد.

دی‌توماسو Vallelunga – با 726 کیلوگرم

برای علاقه‌مندان به اسپرت‌های کلاسیک برند De Tomaso ایتالیا و البته مدل معروف آنها Pantera محبوبیتی فراوان دارد؛ اما آمارها حاکی از آن است که کوپه اسپرت واللونگا توانسته است به یک رکورد تاریخی دست پیدا کند. این محصول چشم‌نواز، علی‌رغم طول 3840 میلی‌متری‌اش، وزنی زیر 730 کیلوگرم داشت. یکی از نکات جالب این ایتالیایی اصیل، استفاده از پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر فورد آمریکا روی آن بوده است. واللونگا بین سال‌های 1964 تا 1955 به تیراژ 59 دستگاه تولید شد.

مینی 1959 کلاسیک – با 580 کیلوگرم

دو سال بعد از تولید فیات 500، انگلیسی‌ها با تولید خودرویی به اسم Mini پاسخی به رقیب ایتالیایی خود دادند. آستین مینی یا آن‌طورکه در بازار ایران شناخته شده است، مینی ماینر، در همان اولین حضور با موفقیتی چشم‌گیر روبه‌رو شد. این خودرو در ابتدا، پیشرانه‌ای 848 سی‌سی داشت؛ درحالی‌که طول آن به زحمت از 3 متر بیشتر می‌شد، برای یک خانواده 4 نفره فضای مناسبی فراهم می‌کرد.

لوتوس Elan – با 584 کیلوگرم

بین سال‌های 1962 تا 1975، لوتوس انگلستان یکی از خاص‌ترین مدل‌های اسپرت خود را تولید می‌کرد. آلن درواقع، پایه‌گذار آلیس مشهور بوده است. وزن اندک این خودرو، در حالی به این رکورد رسیده است که باید طول 3683 میلی‌متری آن را هم در نظر بگیریم. این خودرو، یکی از اولین محصولاتی بود که از پیشرانه‌های 1.5 لیتری با فناوری TwinCam (دو میل‌سوپاپ) استفاده می‌کرد. استفاده لوتوس آلن از سیستم تعلیق مستقل در ابتدای دهه 60 میلادی، بسیار خبرساز شده بود.

سیتروئن AX – با 640 کیلوگرم

یکی از بزرگ‌ترین رونمایی‌های نمایشگاه خودرو 1986 پاریس، هاچ‌بک زیبای سیتروئن AX بود. محصولی که درابتدا، اصلاً به نظر نمی‌رسید موفق از آب دربیاید؛ ولی به طرزی حیرت‌انگیز، تا سال 1998 یک‌سره تولید شد. آمارها نشان می‌دهد فرانسوی‌ها از این خودرو، 2 میلیون و 425 هزار و 138 دستگاه تولید کرده‌اند. سیتروئن که آن روزها هم با هم‌وطن خود پژو مشارکت می‌کرد، مدل AX را بر اساس پلتفرم پژو 205 ساخته بود.

سبک ترین خودروهای جدید

در ادمه مطلب، به سراغ سبک‌ترین خودروهای جدید رفته‌ایم:

رنو Twizy – با 450 کیلوگرم

خودروهای برقی، عموماً به دلیل وجود پکیج سنگین باتری‌ها، نمی‌توانند در بخش وزن چندان مقرون‌به‌صرفه باشند؛ اما توئیزی به‌لطف ساختار منحصربه‌فرد طراحی بیرونی‌اش، توانسته بود وزن بسیار پایینی را فراهم کند. این خودروی 2.3 متری زمانی که برای اولین‌بار وارد بازار اروپا شد، قیمتی 8500 دلاری داشت. این رنو به‌لطف باتری‌های 6.1 کیلووات ساعتی خود، می‌تواند با یک بار شارژ، 90 کیلومتر پیمایش داشته باشد.

لوتوس Elise – با 875 کیلوگرم

آن‌طورکه در فرهنگ عامه خودرویی‌ها مطرح است، به این خودرو لقب سلطان هندلینگ داده شده است. لوتوس آلیس یا با نام دیگر الیزه، کوپه/رودستر منحصربه‌فردی بود که به‌لطف وزن پایین و آیرودینامیک بالا، یکی از بهترین عملکردها را در بحث فرمان‌پذیری به نمایش می‌گذارد. برای این خودرو، یک پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژ با 134 اسب‌بخار نیرو در نظر گرفته شده است که برای چنین وزنی عالی به نظر می‌رسد. بنابراین، شتاب صفرتاصد 6ثانیه‌ای برای آلیس هم قابل‌قبول است.

کی.تی.ام X-Bow GT – با 846 کیلوگرم

بزرگ‌ترین موتورسیکلت‌ساز اتریش در اولین حضورش در دنیای خودرو، محصولی خیره‌کننده به اسم X-Bow (با نام دیگرش کراس-بو) را تولید کرد. کی.تی.ام فوق که حتی در ایران نیز حضور پیدا کرده است، مجهز به پیشرانه‌ای 2لیتری توربوشارژ با 285 اسب‌بخار قدرت است. ویرایش GT این خودرو می‌تواند صفرتاصد را در 4.1 ثانیه بپیماید. مدل RR همین محصول با وزن 809 کیلوگرمی، می‌تواند 300 اسب‌بخار نیرو فراهم کند.

آریل Atom 3.5R – با 549 کیلوگرم

نام اتم بعد از برنامه ویژه تاپ‌گیر و نمایش خیره‌کننده توانایی‌های آن، بر سر زبان‌ها افتاد. نسخه 3.5R این سوپراسپرت عجیب، به طرزی باورنکردنی مجهز به پیشرانه چهارسیلندر سوپرشارژ هوندا است که 350 اسب‌بخار نیز قدرت دارد. شتاب صفرتاصد حیرت‌انگیز اتم در این مدل، فقط 2.5 ثانیه است. حرفه‌ای‌ها می‌دانند که استفاده از سیستم تعلیق Öhlins در یک خودرو، نشان از عملکرد حرفه‌ای آن در بحث رقابتی دارد.

کاترهام Seven 620 R – با 544کیلوگرم

یکی از اساتید کلاس اسپیدسترها، کاترهام مدل Seven است. یکی از ویرایش‌های منحصربه‌فرد کاترهام سون که در بازار انگلیس محبوبیت فراوانی دارد، نسخه 620R است؛ مدلی بسیار سبک‌وزن که درون سینه آن، یک پیشرانه 2لیتری سوپرشارژ با 310 اسب‌بخار قدرت است. شتاب صفرتاصد این خودرو، زیر 2.8 ثانیه و سرعت نهایی‌اش، 250 کیلومتر در ساعت است. بد نیست بدانید که قوای محرکه گفته‌شده را شرکت فورد برای کاترهام تهیه کرده است. 

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها