در بازهای که کشورمان در تحریم قرار داشت برنامهای برای بعد از تحریم (پساتحریم) مبنی بر اینکه قرار است خط تولیدی از خودروهای با کیفیت وارد کشور شود داشت. اما بعد از تحریم از اولین خودروهای چینی و بی کیفیتی که وارد بازار خودروی ایران شد و در خود ایران هم بعدها مونتاژ شد میتوان به دانگ فنگ h30 کراس یک خودروی تماما چینی اشاره کرد. که البته این قضیه کمی بازار خودروی ایران را به چالش
کشید.
چرا دانگ فنگ H30 کراس نخریم

بازار خودروی ایران بعد از تحریم منتظر یک پله ترقی بود که متاسفانه ایران خودرو با این تصمیم حتی باعث ضعیفتر شدن بازار داخلی شد. در ادامه این مطلب تعدادی از ضعفهای اصلی این مدل چینی معروف به دانگ فنگ h30 کراس را بررسی میکنیم. در نهایت به چند ضعف بارز آن که شما را از خریدن منصرف میکند میپردازیم. همراه ما باشید.
ضعف در موتور:

یک دلیل از 5 دلیل برای اینکه دانگ فنگ H30 کراس نخریم ضعف در موتور این خودرو می باشد.دانگ فنگ h30 کراس، کاملا برخلاف نام خودرو در کلاس کراس اورها نیست و در خوشبینانهترین حالت میتوان آن را خودرویی بین کلاس هاچ بک و یک استیشن جا داد. موتور استفاده شده در این مدل از نوع TU5 است که در اکثر خودروهای چینی و خانواده پژو 206 وارد شده به ایران از همین موتور استفاده شده است.
طبق گزارشات بدست آمده از کارشناسان همراه مکانیک پس از خروج رنو از ایران و گران شدن قطعات این خودرو برخی افراد اقدام به تعویض قطعات و قرار دادن قطعات تقلبی میکنند .
با استفاده از خدمت کارشناسی تخصصی خودرو در محل همراه مکانیک ضمن رهایی از هزینه های اضافی پس از خرید ،لذت یک خرید مطمن را تجربه کنید
این موتور 1.6 لیتری توان تولید 105 اسب بخار نیرو و حداکثر 142 نیوتن بر متر گشتاور را دارد که با توجه به ابعاد و وزن خودرو نیروی کمی است. موتور استفاده شده در این مدل موتور ضعیفی نیست. همان طور که اشاره شد در خانواده پژو 206 هم از همین مدل استفاده شده است اما این موتور برای خودرویی با ابعاد h30 کراس مناسب نیست و توان کافی را به خودرو منتقل نمیکند.
برای انتقال قدرت بیشتر به خودرو یا بهتر بود از وزن خودرو و ابعاد آن کم کنند یا حداقل از موتور و پیشرانه قویتری در خودرو استفاده کنند، که متاسفانه هیچ کدام عملی نشد. پس اولین دلیل، ضعف در موتور و قدرت کم h30 کراس!
شما میتوانید برای درک بهتر نقاط ضعف و قوت دانگ فنگ H30 کراس ، مقاله مقایسه این خودرو با نزدیک ترین رقیب آن یعنی پژو 207 را در مقاله مقایسه دانگ فنگ H30 کراس و پژو 207 بخوانید
طراحی ظاهری ضعیف:

طراحی ضعیف یکی از 5 دلیل برای اینکه دانگ فنگ H30 ;VHS نخریم می باشد.کثر خودروسازان چینی آوازهی بدی در کپی برداری ظاهری از مدلهای لوکستر دارند به طوری که در اکثر مدلها این مورد به وضوح مشاهده میشود. h30 کراس هم از این موضوع مستثنی نبوده است.
ظاهر این خودرو بین یک بلاتکلیفی عجیب و دوراهی بزرگ باقی مانده است. البته ظاهر خودرو همیشه امری سلیقهای است اما از دید عموم خریداران هم این خودرو ظاهر زیبایی ندارد. کمپانی ایران خودرو در داخل ایران قبل از وارد کردن این مدل تبلیغات بسیاری جهت ترغیب مردم انجام داده بود که در همین راستا اشارهای به مدل اسپرت h30 کراس کرده بود. بعد از وارد شدن این خودرو به ایران، اولین چیزی که به ذهن میرسید جای نگرفتن این مدل در دسته خودروهای اسپرت بوده است.
در نمای جلو از نهایت سادگی استفاده شده است که این امر در نمای پشتی جبران شده و در طراحی آن شلوغ کاری کردهاند. این نامتوازن بودن در طراحی به وضوح قابل مشاهده است. موضوع به همین جا ختم نمیشود بلکه ظاهر h30 کراس از نمای جانبی به دلیل رینگها و چرخهای کوچک حتی بدتر هم میشود.
متریال بی کیفیت کابین:

یکی دیگر از ضعفهای h30 کراس استفاده از متریال بی کیفیت در فضای داخلی کابین است. ب طور کلی این مدل بیش از اندازه از مواد پلاستیکی استفاده کرده است که این موضوع نه تنها زیبایی آن را بیشتر نکرده بلکه باعث شده تا بدتر به نظر برسد. در داخل کابین شاهد فضای کافی برای سرنشینان هستیم اما به هیچ عنوان در طراحی و ساخت صندلیها راحتی افراد در نظر گرفته نشده است و سواری با آن بسیار سخت و خشک است.
آیا میدانید پس از فروش خودرو با استفاده از خدمت فروش سفارشی میتوانید خودرو کارشناسی شده از نمایشگاه همراه مکانیک بخرید.
البته نمیتوان از نظر کیفیت متریال استفاده شده در داخل کابین خیلی هم ایراد گرفت به این دلیل که در این رنج قیمتی استفاده از همچین متریالی کاملا مرسوم و جا افتاده استو به طوری که خریداران به این موضوع عادت کردهاند. به طور کلی h30 کراس سعی داشته در داخل کابین از طراحی مدرن و بروز استفاده کند که در کنار این قضیه متریال اولیه با کیفیت کاملا نادیده گرفته شده است.
ایمنی پایین:

جدای از زیبایی ظاهری و قدرت موتور یکی دیگر از مواردی که خریداران در هنگام خرید خودرو به آن توجه میکنند ایمنی است. که البته این موضوع در ایران کمی کمرنگتر است. این موضوع در کشورهای اروپایی و آمریکایی جدیتر گرفته میشود و هر خودرو قبل از معرفی و وارد شدن به بازار باید تستهای امنیت و تصادف بسیاری را پشت سر بگذارد.
اما متاسفانه h30 کراس جز خودروهایی نیست که حتی فرم اثبات امنیت از طرف خود کشور سازنده دریافت کرده باشد و هیچ مدرکی در قبال اینکه این خودرو امنیت حداقلی را برای افراد تامین میکند وجود ندارد! این خودرو مجهز به سیستم ترمز ضد قفل و توزیع الکترونیکی نیرو یا همان EBD است که فقط بر روی کاغذ و کاتالوگ خودرو کمی دلگرم کننده است. در عمل اما این خودرو نتوانسته امتیاز خوبی از لحاظ ایمنی کسب کند و جان مسافرین و راننده کاملا در صورت بروز مشکل در خظر خواهد بود. شاید سازندگان خودرو قصد دارند تستهای تصادف را در داخل ایران و بر روی مردم انجام دهند!
بازار دست دوم نابسامان و قطعات یدکی کمیاب:

یکی از مهم تری دلایل برای اینکه H30 کراس نخریم بازار خرید و فروش این خودرو می باشد.
بازار دست دوم ضعیف و کمبود قطعات یدکی موضوعی نیست که فقط شامل حال h30 کراس باشد بلکه بیشتر خودروهای چینی وارد شده به ایران همچین مشکلی را دارند. این خودرو توسط بزرگترین خودروساز داخلی یعنی ایران خودرو وارد شده است و مونتاژ میشود که انتظار میرود خدمات پس از فروش بهتری را عرضه کند ولی خبری از این ماجرا نیست. قطعاتی همچون چراغها و حتی لوازم بدنه به سختی پیدا میشوند به طوری که برخی خریداران برای تحویل گرفتن خودرهایشان زمان زیادی صبر کردهاند.
بر اساس تجربیات بدست امده در همراه مکانیک 50 درصد از کارشناسیهای انجام شده منجر به قرار داد و معامله خودرو میشود.
اگر نمی خواهید هزینه زیادی برای کارشناسی متعدد خودرو بپردازید. نمایشگاه خودروهای کارشناسی شده بهترین انتخاب برا شما است.
برای مشاهده خودروهای نمایشگاه اینجا کلیک کنید.
البته وضعیت قطعات استفاده شده در موتور کمی بهتر است به این دلیل که موتور این مدل TU5 است که در برخی از مدلهای موجود در بازار ایران قرار دارد. از این رو پیدا کردن قطعات موتور کاری نسبت سادهتر است. از طرفی بازار دست دوم و خرید و فروش این مدل وضعیت نابسامانی دارد. به همین خاطر اکثر فروشندگان در هنگام فروش به مشکل برمیخورند و به سختی میتوانند h30 کراس را به فروش برسانند.
مقالات مرتبط:
بهترین خودرو های اتومات در شرایط کنونی
مقایسه H30 کراس و برلیانس کراس
مقایسه برلیانس H330 و H30 کراس