دلایل کاهش شتاب خودرو چیست؟

فهرست مطالب


دلایل کاهش شتاب خودرو موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم به بررسی علت کم شدن شتاب ماشین بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

واضح است که همه ما دوست داریم خودرویمان همیشه مثل روز اول سرحال باشد و هر زمان که خواستیم بتوانیم شتاب کافی از آن بگیریم، اما گاهی وقت‌ها احساس می‌کنیم که ماشین شتاب مطلوبی ارائه نمی‌دهد و حین حرکت متوجه کندی یا سنگینی عملکرد آن می‌شویم. آیا می‌دانید که این کاهش شتاب خودرو چه دلایلی دارد و کدام عوامل باعث می‌شوند تا ماشین چابکی خود را از دست بدهد؟ اگر می‌خواهید بدانید که دلایل کاهش شتاب خودرو چیست و به چه مواردی ارتباط پیدا می‌کند، بهتر است این مقاله کاربردی و مهم از مجله خودرو همراه مکانیک را از دست ندهید.

دلایل اصلی کاهش شتاب خودرو

  • ایراد در سیستم جرقه‌زنی

دلایل کاهش شتاب خودرو چیست؟
ایراد در سیستم جرقه زنی خودرو

ازجمله رایج‌ترین دلایل اصلی کاهش شتاب خودرو می‌توان به خرابی یا فرسودگی شمع‌ها اشاره کرد. اگر متوجه شدید الکترود سر شمع دچار خوردگی شده و لبه‌های آن دیگر مثل روز اول صاف نیست، بدانید که این مورد می‌تواند کیفیت جرقه و انفجار درون سیلندر را تحت تاثیر قرار داده و منجر به کاهش توان و شتاب خودرو شود؛ بنابراین بهتر است که شمع‌ها حداکثر بعد از هر ۲۰ هزار کیلومتر کارکرد تعویض شوند.

همچنین دیگر اجزای سیستم جرقه‌زنی مثل وایرها، کوئل و… نیز در صورت نقص داشتن می‌توانند روی شتاب و عملکرد پیشرانه تاثیر منفی بگذارند. در این خصوص‌ بهتر است وایرها هم به همراه شمع‌ها تعویض شوند تا اثرات منفی آن‌ها روی خودرو به حداقل برسد.

  • عدم سرویس به موقع روغن موتور و فیلتر هوا

علت کاهش شتاب خودرو
کثیفی فیلتر هوا

اگر فیلتر هوا بیش از حد کثیف شود، جلوی ورود هوای تمیز به درون موتور تا حدی گرفته می‌شود و مسلما زمانی که اکسیژن و هوای کافی به موتور نرسد، قدرت انفجار درون سیلندرها نیز کاهش پیدا کرده و موتور نمی‌تواند شتاب کافی را در اختیار شما بگذارد. کثیفی بیش از حد روغن نیز باعث افزایش گرانروی آن شده و درنتیجه چرخش میل‌لنگ، میل بادامک و سایر اجزای متحرک موتور را با دشواری بیشتری روبرو می‌کند؛ درنتیجه موتور تحت فشار قرار می‌گیرد و نمی‌تواند مثل حالت عادی عملکرد قابل‌قبول و توان کافی را ارائه دهد. بنابراین همیشه سعی کنید به موقع یا حتی زودتر از موعد نسبت به تعویض فیلتر هوا و روغن موتور اقدام کنید تا با پدیده کاهش شتاب خودرو روبرو نشوید.

در مقاله راهکار های افزایش شتاب خودرو می‌توانید از طریق برخی روش‌های تخصصی، چالاکی ماشین خود را افزایش دهید.

[hm_sell_form_inline]

  • خرابی دیسک و صفحه

چرا شتاب خودرو کم می‌شود؟
خرابی دیسک و صفحه

اگر صفحه کلاچ گیربکس‌های دستی یا دوکلاچه اتومات بر اثر استفاده زیاد یا فشار آوردن بیش از حد روی ماشین مستهلک شوند، درنتیجه اصطکاک کافی میان فلایویل و گیربکس جهت انتقال حداکثری نیرو وجود نخواهد داشت و بخش زیادی از توان موتور پیش از رسیدن به سر چرخ‌ها هدر می‌رود و موجب کاهش شتاب خودرو می‌شود.

  • نقص در سیستم سوخت رسانی

اگر فشار بنزین خروجی از باک به سمت موتور به دلایلی مثل کثیفی صافی بنزین، نقص در عملکرد پمپ بنزین و… کاهش پیدا کند، آنگاه سوخت کافی به موتور نمی‌رسد و شتاب خودرو نسبت به حالت عادی کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین اگر انژکتورها ایراد داشته باشند و نتوانند بنزین را به صورت مناسب به درون موتور اسپری کنند، احتمال کاهش شتاب ماشین وجود خواهد داشت.

  • ایراد در سیستم اگزوز

علت پایین آمدن شتاب خودرو
ایراد در سیستم اگزوز

همان‌طور که کیفیت هوای ورودی به پیشرانه روی شتاب خودرو تاثیر می‌گذارد، خروجی دود نیز باید کاملا باز باشد تا شتاب خودرو با کاهش روبرو نشود. به عنوان مثال گاهی اوقات مبدل کاتالیست یا منبع‌های اگزوز دچار خرابی یا گرفتگی می‌شوند و همین مورد می‌تواند خروج دود از پیشرانه و عملکرد موتور را مختل کند؛ در نتیجه شتاب ماشین کاهش پیدا خواهد کرد.

  • ضعیف شدن رینگ‌های کمپرس

اگر رینگ‌های کمپرس روی پیستون که درون سیلندر بالا و پایین می‌روند نتوانند هوای فشرده شده را به طور کامل آب‌بندی کنند، درنتیجه چگالی مخلوط سوخت و هوا درون سیلندر کاهش پیدا کرده و قدرت انفجار آن نیز متعاقبا کمتر از قبل می‌شود. بنابراین موتور توان کمتری تولید می‌کند و موجب کاهش شتاب ماشین خواهد شد. همچنین خرابی سوپاپ‌ها و آب‌بندی نبودن محل نشست آنها روی سرسیلندر نیز می‌تواند مشکل مشابهی را ایجاد کند.

در پایان توصیه می‌کنیم به منظور سرحال نگه داشتن موتور و به حداکثر رساندن شتاب خودرو، بهتر است که مواردی مثل سرویس به موقع روغن، فیلتر بنزین و هوا، تعویض شمع و وایر (به طور متوسط بعد از گذشت هر ۲۰ هزار کیلومتر) و تعویض به موقع دیسک و صفحه گیربکس دستی را رعایت کنید تا عملکرد ماشینتان با مشکل مواجه نشده و شتاب حداکثری را در مواقع لازم به شما ارائه دهد.

  • ایراد در دریچه گاز و متعلقات آن

یکی دیگر از دلایل کاهش شتاب خودرو ایراد در دریچه گاز و متعلقات آن است. وقتی پدال گاز را فشار می‌دهید، دریچه گاز نیز متناسب با آن باز شده و هوای بیشتری وارد موتور می‌شود؛ بر همین اساس ایسیو نیز سوخت بیشتری را به درون موتور ارسال می‌کند که منجر به احتراق شدیدتر و افزایش سرعت و شتاب خودرو می‌شود.

 اما اگر دریچه گاز متناسب با میزان فشار روی پدال باز نشود، درنتیجه سوخت و هوای کمتری وارد موتور شده و آن میزان افزایش شتاب که انتظار دارید، رخ نخواهد داد. ازجمله نقایص معمول می‌توان به شل شدن سیم گاز، خرابی سنسور موقعیت دریچه گاز، نقص الکترونیکی دریچه گازهای برقی، خطای ای سی یو و… اشاره کرد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
azy
1399-06-27 00:21

سلام عااااالی ممنونم از توضیحات کاملتون

1400-06-12 15:05
پاسخ به  azy

خوشحالیم راضی بودید