مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس

فهرست مطالب


در این مقاله از مجله همراه مکانیک به سراغ خودروهایی می‌رویم که متعلق به دو کمپانی معتبر و قدیمی به‌نام‌های ولوو و رنو هستند. ولوو xc60 لوکس که جایگاه واقعی خود را در بازار کشورمان پیدا نکرد و رنو کولئوس زیبا خودروهای مد نظر ما هستند؛ در ادامه مقاله مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس ، از جهات مختلف به مقایسه آن‌ها خواهیم پرداخت تا راحت‌تر تصمیم بگیرید کدامیک ارزش خرید بیشتری دارند. با ما همراه باشید.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

معرفی ولوو xc60 و رنو کولئوس

در ابتدای مقاله مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس به معرفی این دو خودرو خواهیم پرداخت. ولوو xc60 کامپکت لوکس کمپانی سوئدی ولوو از سال ۲۰۰۸ میلادی پا به عرصه‌ی رقابت گذاشته است. این کراس‌اوور زیبا که از خودروهای سری 60 ولوو محسوب می‌شود، تاکنون تولید دو نسل را تجربه کرده است.

دلت می‌خواد رنو کولئوس رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن

نسل اول آن مربوط به سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۷ است که در تولید آن از پلت‌فرم ولووp3 و تکنولوژی استفاده شده در لندرور فری‌لندر بهره برده‌اند. در سال ۲۰۱۰ هم یک مدل R دیزاین از ولووxc60 رونمایی شد.

ولوو xc60
ولوو xc60

ولوو همچنین در سال ۲۰۱۳ یک فیس‌لیفت از xc60 را معرفی کرد که به عنوان مدل ۲۰۱۴ در اختیار طرفدارانش قرار گرفت. تولید نسل دوم نیز از سال ۲۰۱۷ آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است.

سهم بازار کشورمان نیز از این سوئدی لوکس، مربوط به مدل‌ ۲۰۱۳ Rدیزاین است که البته با معرفی فیس‌لیفتی از این مدل ۲۰۱۴ (در دو تیپ Rدیزاین پلاس و selux)، فروش مدل قبلی به‌شدت کاهش یافت. در کل فروش این خودروی باکیفیت در ایران به دلایل متعددی بسیار کمتر از حد انتظار بود و البته تمامی مدل‌های موجود از آن در بازار کشورمان دست‌دوم و مربوط به سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ هستند. 

اما  تولید دیگر کراس‌اوور مورد بحث ما یعنی رنو کولئوس به سال ۲۰۰۰ میلادی بازمی‌گردد، نسلی که نه از لحاظ ابعاد و ظاهر و نه از لحاظ مشخصات فنی و بازار شباهت چندانی به نسل دوم و فعلی خود نداشت. تولید نسل دوم از این کراس‌اوور جمع‌وجور که با تغییرات بسیار مثبت در ظاهر و مشخصات فنی و با ارائه‌ی فیس‌لیفتی جدید از رنو کولئوس همراه بود توانست مشتریان زیادی را برای خود دست‌وپا کند.

رنو کولئوس
رنو کولئوس

اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر نحوه‌ی ورود رنو کولئوس محبوب را بررسی کنیم باید این‌گونه شروع کنیم که در سال ۲۰۱۱ گروه خودروسازی رنو تصمیم گرفت فیس‌لیفتی جدید از این خودرو را با تغییراتی مثبت به جهان معرفی کند. پس از گذشت بیش از یک دهه از تولید آن فیس‌لیفت، مجددا تصمیم گرفتند نسل دوم از این خودرو را با ظاهری متفاوت و امکاناتی به‌روزتر روانه‌ی بازار کنند و همین امر سبب شد در سال ۲۰۱۶ و در نمایشگاه موتور پکن از یک رنو کولئوس با ابعاد بزرگتر نسبت به اجداد خود و البته پیشرفته‌تر شده توسط کارخانه نیسان – رنو رونمایی شود. پلت‌فرم استفاده شده در این رنو در حال‌حاضر در نسل سوم از نیسان ایکس تریل و رنو کاجار نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما ورود این فرانسوی- چینی زیبا به بازار کشورمان هم مربوط به سال ۲۰۱۴ است.

مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس از نظر طراحی

ولوو در طراحی خودروهای خود زبان خاصی دارد که در ولوو XC60 نیز به‌خوبی دیده می شود. فرم خاص چراغ‌ها در جلو یا چراغ‌های عمودی در عقب و همچنین برآمدگی‌های روی بدنه، آن ‌را از دیگر خودروها متمایز می‌کند. در کل طراحی خارجی ولوو XC60  ساده و خاص است اما در این بخش به‌نظر می‌رسد رنو موفق‌تر عمل کرده است.

ولوو Xc60
ولوو Xc60

استایل کلی رنو کلئوس، از رنو مگان الهام گرفته شده است البته در ابعاد بزرگتر. چراغ‌های LED روشن در طول روز با فرم C شکل و جلو پنجره بزرگ در کنار نوارهای کرومی در جذابیت نمای خارجی بسیار تاثیرگذار هستند. خودرویی که با توجه به ابعادش کم شباهت به آئودی Q5 نیست، به اندازه‌ی کافی در نمای بیرونی جذابیت دارد که در نگاه اول شما را مجذوب خود کند.

طراحی خارجی این خودرو که در چین تولید می‌شود، هنوز شبیه به کراس‌اوورهای آلمانی است و شباهتی به خودروهای چینی ندارد خصوصا در سقف، چراغ‌های جلو و فرم سپر عقب. درهای آن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که پس از بازشدن دسترسی به کابین بزرگ آن به‌راحتی انجام می‌پذیرد.

رنو کولئوس
رنو کولئوس

علی‌رغم این‌که فرم بدنه را با تقلید از شاسی‌بلندهای روز دنیا طراحی کرده است، اما نمی‌توان منکر جذابیت ظاهری آن شد؛ گرچه اضافه شدن برخی فاکتورهای مخصوص خودروهای چینی ممکن است برخی از مشتریان اروپایی را به مرور از این برند ناامید کند.

 اما نوبت به مقایسه‌ی طراحی داخلی این خودروها می‌رسد. در کابین جادار ولووxc60 موقعیت صندلی‌های راحت آن به‌گونه‌ای است که فضای جلوی پا و فاصله از سقف برای تمامی سرنشینان مناسب خواهد بود. شاید کابین ولوو xc60 ساده طراحی شده باشد اما در عین سادگی مدرن است و مواد بسیار باکیفیتی در ساخت آن به‌کار رفته است. طراحی کنسول میانی، فرم اهرم دنده و فرمان در کنار داشبورد همگی حس اسپرت و لوکسی را به شما القا می‌کنند. قابل ذکر است که فضای بار این خودروی جادار نیز بسیار مناسب است که در حالت عادی ۴۹۰ لیتر و با خواباندن صندلی‌های عقب تا ۱۴۵۰ لیتر افزایش می‌یابد.

نمای داخلی ولوو xc60
نمای داخلی ولوو xc60

نکته‌ی قابل توجه در مورد طراحی داخلی نسل دوم از رنو کولئوس هم این است که از قرارگرفتن در رده‌ی خودروهای کوچک به سمت قرارگیری در زمره‌ی خودروهای پنج نفره و جادار حرکت کرده است. در کابین زیبا و لوکس آن ارتفاع مناسب صندلی‌های چرمی دید بیشتر نسبت به فضای بیرون و البته رانندگی راحت‌تری را به استفاده‌کننده هدیه می‌دهد. صفحه‌ی نمایش ۷ اینچی که طراحی آن شاید نقطه تمایز کولئوس از دیگر نمونه‌های رنو باشد، تغییر نورپردازی مطابق سلیقه استفاده کننده و سقف پانورومای آن هم از دیگر نکات مثبت این رنوی زیبا  محسوب می‌شوند.

نمای ردیف عقب رنو کولئوس
نمای ردیف عقب رنو کولئوس

 فضای در نظر گرفته شده جلوپای سرنشینان و فضای بار کافی نیز از دیگر مزایای قابل ذکر در این کراس‌اوور خوش‌ساخت است. درمجموع طراحی داخلی آن شیک و بسیار تمیز انجام شده است، با این‌که شاید تمام فاکتورهای قابل انتظار از یک خودروی فرانسوی در آن دیده نشود.

مقایسه مشخصات فنی

تمامی تیپ‌های ولووxc60 که در بازار کشورمان حضور دارند دارای مشخصات فنی یکسانی هستند. همگی از یک موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ بهره می‌برند. قدرت ۲۴۲ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتنی آن‌ها هم توسط ۶ دنده‌ی اتوماتیک (پاور شیفت دو کلاچه) به چرخ‌ها منتقل می‌شوند. بیشترین سرعت این ولوو ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است و صفر تا ۱۰۰ را در ۷.۲ ثانیه طی می‌کند.

 درست است که رنو کولئوس از سال ۲۰۱۴ وارد ایران شده است اما بیشترین فروش آن مربوط به فیس‌لیفتی است که در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و از سال ۲۰۱۷ در دسترس مشتریان قرار گرفت. این مدل دارای دو نوع موتور دیزلی و بنزینی با مشخصات متفاوت است که تنها نمونه‌ی بنزینی با حجم ۲.۵ لیتری آن به ایران وارد شده است. موتوری ۴ سیلندر با توان تولیدی ۱۷۰ اسب بخار که شتاب ۰ تا ۱۰۰ را در ۹.۸ ثانیه طی می‌کند. برای بررسی مشخصات کامل این خودروها و مقایسه دقیق‌تر مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس بهتر است جدول زیر را بررسی کنید.

مدل خودرو ولووxc60   رنو کولئوس
پیشرانه ۴ سیلندر ۴ سیلندر
حداکثر قدرت ۲۴۲ اسب بخار  ۱۷۰ اسب بخار
حجم موتور ۲ لیتر ۲.۵ لیتر
حداکثر گشتاور ۳۲۰ نیوتن بر متر ۲۳۳ نیوتن بر متر
گیربکس ۶ دنده اتوماتیک  CVT دو دیفرانسیل هوشمند
مصرف سوخت(ترکیبی) ۸.۱ لیتر ۸.۵ لیتر
شتاب صفر تا ۱۰۰ ۷.۲ ثانیه ۹.۸ ثانیه
حداکثر سرعت ۲۱۰ کلومتر بر ساعت  ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت 

مقایسه آپشن‌های رفاهی ولوو xc60 و رنو کولئوس

اما در مورد امکانات رفاهی ولوو xc60 کمپانی سوئدی به‌خوبی عمل کرده است و آپشن‌های روز زیادی را در آن قرا داده است. از جمله این امکانات می‌توان به صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی، اپل کارپلی و اندروید اتو، مونوروف پانارومایی و سیستم صوتی مجهز به ۱۰ اسپیکر اشاره کرد.

ولوو xc60
ولوو xc60

رنوکولئوس از لحاظ تکنولوژی حتی در مدل‌های پایه هم بسیار غنی است. به عنوان مثال سیستم R-LINK که همراه با سیستم صوتی و ناوبری و بلوتوث تکمیل می‌شود. نکته‌ی جالب توجه در این سیستم این است که شما می‌توانید در صفحه‌ی نمایش برنامه‌های مورد استفاده خود را به صورت شورت کات داشته باشید و در واقع از کارکردن با آن بیشترین لذت را ببرید. دو سایز صفحه‌ی نمایش برای رنو کلئوس وجود دارد، ۷ یا ۸.۷ اینچی که گفته می‌شود صفحه‌ی نمایش کوچکتر دارای شفافیت بیشتر و عکس‌العمل سریع‌تر است.

رنو کولئوس
رنو کولئوس
مدل خودرو ولووxc60   رنو کولئوس
 چراغ  چراغ‌های ال ای دی روشن در طول روز، چراغ‌های مه شکن عقب، تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور، چراغ چرخشی، چراغ زنونی جلو چراغ‌های ال ای دی روشن در طول روز، چراغ‌های مه شکن جلو
 سیستم‌های مالتی مدیا سیستم صوتی با قابلیت پخش DVD و MP3، درگاه USB وAUX، ipod، بلوتوث، اپل کارپلی و اندروید اتو، ۱۰ اسپیکر  سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، درگاه USBوAUX   ۱۲ اسپیکر bose، بلوتوث، اپل کار،  سیستم R-Link 2
      صفحه نمایش  ۷ اینچی    ۷ اینچی (صفحه ۸.۷           اینچی نیز موجود است)
آینه  آینه‌های جانبی برقی مجهز به گرم‌کن، آینه عقب الکتروکرومیک آینه‌های جانبی برقی مجهز به گرم‌کن، آینه عقب الکتروکرومیک 
     تهویه مطبوع سیستم تهویه مطبوع دوگانه، کنترل رطوبت سیستم تهویه مطبوع دوگانه
صندلی  ۵ صندلی با روکش چرم، صندلی برقی راننده با امکان تنظیم در ۸ حالت، صندلی برقی سرنشین جلو   ۵ صندلی با روکش چرم، سیستم تنظیم گودی کمرراننده
    شیشه  بالابربرقی شیشه‌های دوردیف،        سانروف، سقف پانوراما  بخارزدایی اتوماتیک شیشه‌ها،     بالابربرقی شیشه‌های دوردیف،        سانروف پانارومیک 
   سایر امکانات کروز کنترل تطبیقی، ورود و استارت بدون سوییچ، هدآپ، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک کروز کنترل، ورود بدون سوئیچ، سنسور باران و نور، استارت بدون سوئیچ، سیستم پارک اتوماتیک، سنسور کنترل باد لاستیک

 

 مقایسه ایمنی ولوو xc60 و رنو کولئوس

اما در بحث ایمنی باید بگوییم کمپانی ولوو همیشه سعی کرده است تمامی خودروهای خود را با ایمنی بالا راهی بازار کند، تا جایی که ولوو xc60 مدل ۲۰۱۷ عنوان ایمن‌ترین خودروی سال را از‌آن خود کرد. اما مدل مورد بحث ما یعنی ولوو xc60 ۲۰۱۳ (یا ۲۰۱۴) که در بازار ایران حضور دارد هم موفق به کسب ۵ ستاره‌ی ایمنی از موسسه‌ی معتبر EURO NCAP شده است. از امکاناتی که در کسب این نمرات موثر بوده‌اند می‌توان به سیستم هشدار نقاط کور، ۶ عدد کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و کشش، سنسورهای هشدار خواب‌آلودگی راننده اشاره کرد.

 در سوی دیگر خودرویی که مقدار کیسه‌های هوای آن بیش‌تر از تعداد صندلی‌های آن است قطعا تصمیم دارد برای راننده و سرنشینان سفری ایمن را به ارمغان بیاورد. با وجود فهرستی از امکانات و تکنولوژی‌های روز مانند سیستم ترمز اصظراری (AEBS)، سیستم هشدار نقاط کور و خروج از خط، قطعا در هنگام رانندگی آرامش بیشتری خواهید داشت. به‌علاوه کلئوس نیز همانند رقیب توانسته پنج ستاره از موسسه معتبر euro NCAP کسب کند که نشان می‌دهد ایمنی فاکتور جدانشدنی در ساخت رنو است. در این بخش هر دو از خودروهای قابل اعتماد هستند.

مدل خودرو  ولوو xc60 رنو کولئوس
تجهیزات ایمنی و حفاظتی سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، دوربین عقب، مانیتور نقاط کور، سنسور هشدار خواب‌آلودگی راننده، کنترل سرعت در سرازیری، رادار تغییر لاین، سنسورهای هشدار در جلو و عقب سیستم هشدارنقاط کور، ترمز کمکی، سیستم کمکی درسربالایی، دوربین‌های اطراف خودرو و دوربین عقب،  لاستیک‌های ۱۸ اینچی، دوربین ۳۶۰ درجه
 کیسه‌ی هوا ۶ کیسه هوا  ۶ کیسه هوا 
سیستم ترمز  سیستم ترمز ABS، ترمز اضطراری، ترمز پارک برقی، ترمز کمکی، اتوهلد ترکشن کنترل، سیستم ترمزABS ، کنترل ترمزها درپیچ (CBC)، سیستم کنترل پایداری، ترمز کمکی

مقایسه رانندگی

با توجه به آزمایش‌هایی که روی ولوو xc60 انجام شده است به این نتیجه می‌رسیم که با این خودرو رانندگی راحتی تجربه خواهید کرد. هندلینگ، چابکی و شتاب آن نیز در شرایط خوبی قرار دارد و نسبت به مدل بزرگتر خود xc90 عملکرد بهتری داشته است. در واقع برای استفاده‌های درون‌شهری گزینه‌های بسیار مناسبی است و برای آفرود طراحی نشده است. اما هنگامی‌که صندوق عقب پر و ظرفیت سرنشینان نیز تکمیل باشد ممکن است کمی در سربالایی‌ها دچار مشکل شوید.

مقایسه رنو کولئوس و تویوتا راو 4
رنو کولیوس

اما در خصوص رفتار رنو کلئوس در جاده باید بگوییم که این خودرو فرمان‌پذیر است و مانند xc60 برای استفاده‌ی روزانه گزینه‌ی مناسبی نشان داده است. گرچه رانندگی آفرود در رنو کلئوس خیلی مورد توجه نبوده است اما در مقایسه با دیگر رقبا در زمینه رانندگی چهارچرخ بسیار خوب عمل کرده است. تنها نکته‌ی قابل ذکر در مورد رانندگی با این کراس‌اوور این است که در سربالایی‌ها موتور شروع کمی سخت و صداداری دارد.

بررسی شرایط بازار

در خصوص شرایط بازار باید بگوییم این روزها خریداری خودروهایی مانند این کراس‌اوورها و با این قیمت‌های نجومی کار هر کسی نیست. اما در حالت کلی قیمت ولوو xc60 از رقیب بیشتر است و با وجود کیفیت بالا و مزایای خود نتوانست جایگاه واقعی خود را در بازار ایران پیدا کند. شاید از دلایل عدم موفقیت آن‌ بتوان به ضعف خدمات پس از فروش، حساسیت به کیفیت بنزین و کمبود قطعات یدکی اشاره کرد. در مقابل، شرایط واردات رنو کلئوس بهتر است و نسل جدید آن با استقبال بهتری مواجه شد.

ولوو xc60
ولوو xc60

جمع‌بندی مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس

به انتهای مقاله مقایسه ولوو xc60 و رنو کولئوس رسیدیم؛ کلام آخر این‌که با دو خودروی باکیفیت طرف هستید که انتخاب آن‌ها به سلیقه‌ی شخصی شما و البته بودجه‌تان بستگی دارد. اما بیان نکاتی در مورد این خودروها شاید بتواند در انتخاب بهتر به یاری شما بیاید. اگر به دنبال ایمنی بهتر، خودروی خانوادگی و جادار هستید یا آپشن‌های رفاهی بیشتری لازم دارید و البته بودجه‌ی شما اجازه می‌دهد، ولوو xc60 را انتخاب کنید اما اگر به دنبال یک خودروی مدل جدیدتر با خدمات پس از فروش بیشتر، قطعات یدکی قابل دسترس و البته طراحی جذاب‌تر هستید به سراغ رنو کلئوس بروید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها