این روزها برخی از مشتریان که به دنبال خرید یک سدان خانوادگی جمعوجور هستند، احتمالا بین دو گزینه دنا پلاس توربو اتوماتیک صفرکیلومتر و کیا سراتو 2 لیتری ساده دستدوم مردد ماندهاند؛ چراکه رنج قیمت این دو خودرو در یک بازه مشابه قرار دارد و همین مسئله احتمالا موجب بروز تردید در خرید یکی از این دو مدل برای برخی مشتریان شده است.
از همین رو تصمیم گرفتیم تا در قالب یک مقاله پیشنهاد خود را مبنی بر اولویتهای خرید یکی از این دو خودرو به شما ارائه دهیم.
دنا پلاس توربو یکی دیگر از تحفههای شرکت ایران خودرو است که بر اساس پلتفرم سمند توسعه یافته و از سال ۹۷ وارد بازار شده است. مهمترین ایراد دنا پلاس توربو از دید مشتریان، فقدان جعبه دنده اتوماتیک روی این خودروی ملی بود و از همین رو شرکت ایکو (ikco) در سال ۹۹ آستینها را بالا زد و با همکاری کمپانی چینی DAE یک گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته را با موتور TC7 عجین ساخت. نتیجه کار تولد دنا پلاس توربو اتوماتیک بود که در ابتدا با بهایی بسیار سرسامآور به بازار خودرو کشور قدم گذاشت اما رفتهرفته قیمتش تعدیل شد و رنگ و رویی منطقیتر به خود گرفت.
کیا سراتو نسل دوم نیز از سال ۹۳ مهمان خطوط تولید شرکت سایپا شد و تا پیش از شروع تحریمها در سال ۹۸ و قطع همکاری میان کیاموتورز و شریک ایرانی، عرضه آن به بازار کشور تداوم داشت. این خودرو در قالب مدلهای ۱.۶ و ۲ لیتری ساده یا آپشنال در بازار ایران حضور داشت که در این مقاله نمونه دو لیتری ساده آن مورد نظر ما قرار دارد.
دنا پلاس توربو اتوماتیک
دنا پلاس توربو اتوماتیک از لحاظ پیشرانه و سطح تجهیزات تفاوت خاصی با نمونه دندهای ندارد و تنها جعبه دنده آن به نوع اتوماتیک تغییر کرده است. البته فرمان این خودرو نیز دچار تحول ماهیت شده و از سیستم هیدرولیک به مدل برقی ارتقاء یافته است.
طراحی ظاهری جذاب و کابین زییای این خودرو نسبت به تولیدات همرده داخلی همچون پژو پارس اتوماتیک سبب شده تا هواداران نسبتا پرشماری خواهان تصاحب دنا پلاس توربو باشند.
برای فروش خودرو در سریعترین زمان و با بهترین قیمت اینجا را کلیک کنید.
در بخش فنی شاهد بکارگیری پیشرانه EF7 توربو شارژ به قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر در این محصول هستیم که با همکاری یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک توان حاصل را به چرخهای جلو انتقال میدهد. دنا پلاس توربو اتوماتیک ظرف ۹.۵ ثانیه مرز سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را پشت سر میگذارد و نهایتا قادر است تا ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. همچنین این خودرو ایرانی به چیزی در حدود ۸.۱ لیتر سوخت نیاز دارد تا به طور متوسط بتواند مسافتی معادل ۱۰۰ کیلومتر را بپیماید.
با توجه به آمار ارائه داده شده باید گفت که دنا پلاس توربو اتوماتیک خودرویی نسبتا چابک به نظر میرسد و کیفیت سواری آن نیز گرچه در حد کمال نیست، اما آسایشی قابل قبول را به کاربران خود هدیه میدهد.
اگر کاتالوگ دنا پلاس توربو اتوماتیک را مقابل خود قرار دهید، تقریبا نمیتوان تجهیزات اضافهتری نسبت به مدل دندهای پیدا کرد؛ با این حساب باید بگوییم که این محصول ملی از امکاناتی همچون کروز کنترل، سنسور پارک عقب، ترمزهای ABS وEBD ، دیلایت و نورپردازی داخلی، فرمانبرقی دو حالته حساس به سرعت همراه با دکمههای کنترل و روکش چرم، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، صفحهنمایش ۷ اینچی لمسی، دوربین عقب، بلوتوث و usb ، دو عدد کیسه هوا، تهویه اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات برقی، روکش صندلی پارچهای، آینههای جانبی تاشونده برقی و سانروف سود میبرد.
سراتو مونتاژ دو لیتری ساده
سراتو سایپا از شمایل ساده و هماهنگتری نسبت به دنا پلاس بهره میبرد و درمجموع امتیاز طراحی آن در مقایسه با دنا پلاس برتر به نظر میرسد؛ هرچند که شاید برخی مشتریان متعصب این سخن را چندان صحیح ندانند.
در مورد فضای داخلی نیز باید گفت که سراتو در سطحی تقریبا متعادل ظاهر شده و از فضای داخلی قابل قبولی سود میبرد. با این حال کیفیت متریال ادوات کابین در نمونههای مونتاژی نسبت به مدلهای وارداتی کاهش داشته و شرکت سایپا حداکثر تلاش خود را برای ارزانسازی این خودرو به کار بسته است.
کیا سراتو در نمونه 2 لیتری از یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به قدرت ۱۵۴ اسب بخار و گشتاور ۱۹۴ نیوتن متر نیرو دریافت و آن را به وسیله یک گیربکس 6 دنده خودکار به سمت محور جلو ارسال میکند. شتاب صفر تا صد این سدان کرهای نیز معادل 10.5 ثانیه ذکر شده است.
اگر قصد خرید خودرو بدون اتلاف وقت و به قیمت واقعی دارید اینجا را کلیک کنید. خرید سفارشی از همراه مکانیک، برای شما لذتبخش خواهد بود.
ناگفته نماند که محصول مونتاژی سایپا حدود ۷.۹ لیتر در ازای پیمایش هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف خواهد کرد. این خودرو نیز یکی از سدانهای نسبتا تر و فرز بازار به حساب میآید و البته سواری اسپرت و نسبتا خشک آن موجب بروز انتقاداتی در میان مالکان این خودرو شده است.
در بحث امکانات رفاهی نیز سراتو دو لیتری ساده فاقد امکاناتی همچون کیلس استارت، سنسور و دوربین عقب یا حتی صندلی چرمی است و نسبت به نمونه آپشنال خود چندان پرفروغ ظاهر نشده است و تنها میتوان امکاناتی همچون کروز کنترل، ترمز ضد قفل ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، اتولایت، چراغهای مهشکن، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، بلوتوث و usb ، دو کیسه هوا، سیستم تهویه اتومات، تنظیم دستی صندلیها و آینه جانبی برقی با گرمکن را در لیست تجهیزات این خودرو مشاهده کرد.
نتیجهگیری
خرید یک خودرو صفرکیلومتر همواره حالوهوایی لذتبخش را در ما شکوفا میکند اما بهتر است پیش از خرید دنا پلاس توربو اتوماتیک صفرکیلومتر، از مزایای سراتو مونتاژ سایپا نسبت به این خودرو نیز باخبر شوید.
مهمترین مزیت سراتو در برابر دنا پلاس، عملکرد مطلوب گیربکس و هماهنگی رضایتبخش آن با پیشرانه آن است. به هر حال باید فرقی بین کیفیت تولیدات یک کمپانی معتبر بینالمللی در مقایسه با خودروساز ایرانی که تمام هنرش به تغییر و تحول جزیی محصولات قدیمی و یا مونتاژ خودروهای دیگر برندها خلاصه میشود، وجود داشته باشد!
در بحث طراحی ظاهری نیز سراتو رویهای منطقیتر را در پیش گرفته و ناهماهنگیهای بصری دنا پلاس را به رخسار خود راه نداده است. همچنین یک نکته ظریف که در این میان وجود دارد، اصطلاحا میزان باکلاس بودن و شان اجتماعی یک خودرو است که از این نظر نیز یک اتومبیل کرهای نسبتا مدرن میتواند جایگاهی بهتر از محصولات ایران خودرو داشته باشد.
مضاف بر موارد ذکرشده، پیشرانه تنفس طبیعی سراتو قطعا دردسرهای یک موتور توربوشارژ را به مالک تحمیل نخواهد کرد و در طول زمان استهلاک پایینتری را از خود بروز خواهد داد. این در حالی است که پیشرانه توربو شارژ دنا پلاس نیاز به توجهات بیشتری داشته و حساسیت آن نسبت به بنزین کمکیفیت داخلی بیشتر خواهد بود.
اما در سمت دیگر حریف ایرانی نیز مزیتهایی دارد؛ مهمترین مزیت دنا پلاس، صفرکیلومتر بودن و بهرهمندی از گارانتی است که میتواند خیال مشتری را برای مدتی از بحث هزینههای نگهداری و تعمیرات راحت سازد. این در حالی است که سراتوهای مونتاژی۲ لیتری ساده در حال حاضر عمدتا فاقد گارانتی هستند و احتمال بروز ایرادات هزینهبر در آنها وجود دارد. قیمت قطعات و لوازم یدکی دنا پلاس نیز پایینتر از سدان کیاموتورز است که این امر میتواند برای مشتریان ایرانی بسیار حائز اهمیت باشد.
همچنین آنطور که آمار و ارقام به ما نشان میدهند، گویا گل سرسبد تولیدات داخلی نسبت به محصول کیا سراتو چابکتر است و این موضوع میتواند موجبات خرسندی قشر جوان را فراهم کند. با این تفاسیر به نظر میرسد اگر ملاک صفر کیلومتر بودن و همچنین چالاکی بیشتر را در اولویت خود قرار ندهید، به احتمال قوی کیا سراتو ۲ لیتری ساده مونتاژ سایپا انتخابی معقولتر از دنا پلاس توربو اتوماتیک باشد.
بیشتر بخوانید:
- آپشنهای دنا پلاس اتومات جدیدترین عضو خانواده دنا
- معایب سراتو سایپا ، سایپا و معایب همیشگی
- معایب دنا پلاس توربو شارژر
- چرا از سایپا سراتو نخریم
- مقایسه دنا پلاس و سمند سورن
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای: 1
اولین نفری باشید که به این مقاله رای میدهید.
دمتون گرم انتقاد میکنید بکنید
خیلی از حرفاتون هم درسته ولی بعضی جاهارو الکی رو هوا نگید
هماهنگی گیربکس دنا اتومات حرف نداره واقعا
و به وجود برخی آپشن ها در دنا پلاس مانند چهار ایربگ بودن. ترمز های 4 چرخ دیسکی(سراتو سایپا عقبش کاسست). پدال شیفتر پشت فرمون
فقط همینو بگم که همین چند تا موردی که گفتم خیلی تو انتخاب یک ماشین فرق میکنه
حالا شیشه های سولار و صندلی های هشت حرکته برقی و … بماند.
با تشکر از سایت خوبتون
دقیقااااا درست میفرمایید.درود بر شما.
سلام وقت بخیر اول تشکر میکنم بابت مقاله خوبتون دوم بنده نظراتی که میدم به عنوان مسافر هست یعنی پشت فرمون هیچ یک از این دو خودرو ننشته به نام خدا ۱ سقف دنا بسیار کوتاه هست جوری که احساس خفگی میکنی ولی مال سراتو از لحاظ ارتفاع سقف خوب بود ۲ جاپای سراتو نسب به دنا بسیار کم تر بود ۳ یکی از مزیت های دنا وجود تهویه مطبوع برای صندلی (سرنشینان) عقب است ۴ طراحی داخلی دنا از نظر من از سراتو بهتر است و ازش خسته نمیشی (که این یک چیز سلیقه ای است) ۵از لحاظ راحتی… بیشتر »
با سلام
من دنا پلاس دنده ای دارم و پشت سراتو هم نشستم. اما دنا پلاس اتوماتیک رو به سراتو ترجیح میدم.
راحتی صندلی دنا رو سراتو نداره و شتاب دنا از سراتو بیشتره.
ای کاش حداقل بجای کره وفرانسه باچین خودرو اقتصادی میزدن، انصافن جک و ام وی ام های جدید طراحی زیبا وراحتن البته درمقایسه با ایرانی ها وگرنه درخدواندازه خودرو اروپایی وکره وژاپن نیستن ، اگر بتونن همینارومونتاژ کنن و شرکتهای تابعه قطعاتش رو تولیدکنه خیلی خوب میشه فقط مشکل لوازم یدکی نایاب وگرونه وگرنه ازعرلحاظ نسبت به دنا وسورن و …بالاترن
درود. بنده دو خودرو پژو 2008 که هندلینگ و شتاب وحشتناکی داره و به مراتب خودروی اروپایی از آسیایی بالاتر هست و دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک را دارم. خودم هم دکترا مهندسی برق الکترونیک هستم و مباحث فنی را بسیار مسلطم. بدون شک دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک به مراتب بهتر از سراتو در بحث فنی ظاهر میشه و حتی من در رقابت با پژو 2008 فرانسه که به مراتب از سراتو بالاتر هست خدمتتان عرض میکنم که خودرو بسیار مناسبی دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک هست.گیربکس دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک بینهایت دقیق و عالی عمل میکنه و طراحی جذابتر و مدرن… بیشتر »
سلام. من نزدیک دو ساله سراتو ۹۶ دارم خیلی هم راضی ام . سرو صدای موتور تو کابین نیست و صندلی هاش مبله و راحته. شتاب خوبی داره . نرم حرکت میکنه .چند بار رفتم شهرستان راحت رفتم و خسته نشدم و کمر درد نگرفتم . در کل من اینو ترجیع میدم به دنای ّصفر.
بی انصافی میکنید عملکرد گیربکس دنا توربو اتومات عالیه واقعا با موتور هماهنگ من قبلاً سراتو داشتم ولی دنا اتومات سواری لذت بخش تری داره از کسایی که این ماشین تازه وارد سوار هستن سوال کنید
من هیوندای آوانته دنا رو سوارشدم جفت توربو ولی این کجا و آن کجا هماهنگي گیربکس با موتور عالی رنگ چال میکانیکی نمیبنی اصلا خراب بشو نیست اوانته بخر پولتو سرمایه کن جای دیگه
عزیز آوانته ماشین خوبیه ولی توربو نیستا!!!
مهمترین بخش خودرو را توضیح ندادین ک ایمنی خودرو هستش ک توی ایران اهمیتی نداره اگر ی تست تصادف و چند ستاره ایمنی از دو خودرو می گزاشتین توی خرید خودرو راهنمایی بهتری می کردین.البته ک متاسفانه خودرو سازهای ما ب ایمنی خودرو اهمیتی نمیدن چون خودرو در ایران انحصاری هستش و هر چی تولید کنن مردم مجبورن و میخرند
من هر دو خودرو رو داشتم. باتوجه به لوازم یدکی گران سراتو باید گفت دنا پلاس توربو خشک انتخاب بهتری است نسبت به سراتو کارکرده آنهم درشرایطی که تحریم نبود قطعه اصل و اجرت تعمیرات بالا همیشه مثل بختک دور ماشین کارکرده میچرخد. یاعلی
کاملا موافقم. تیپ و اسم سراتو کاملا از مسخره بازیهای ایران خودرو سره.
سلام.طبق معمول این دست مقاله ها همچنان ایراد و اشتباه های اطلاعاتی زیادی دارد.دنا توربو دستی و اتومات ۴ ایربگ دارند نه ۲ ایربگ.فقط مدلهای ساده و پلاس ساده غیر توربو مدل ۹۸ به بعد ۲ ایربگ دارند.من یه دنا پلاس ساده مدل ۹۷ داشتم با بیش از ۶۰ هزار کیلومتر کار کرد.اواخر اسفند ۹۹ تصمیم به ارتقا خودرو خودم را داشتم.در آن تاریخ سراتو مدل ۹۷ با حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار کیلومتر کارکرد و کاملا سالم و بدون رنگ حدود ۶۳۰ میلیون در بازار قیمت داشت.یکی دو مورد هم رفتم از نزدیک دیدم ولی نخریدم.مبلغش برام مشکلی نبود.بحث… بیشتر »
من سراتو وارداتی داشتم.الانم دنا اتومات دارم.گیربکس دنا خوبه ولی گیربکس سراتو دقیقتر عمل میکنه.اتاق سراتو بی سر و صداتره .سقف دنا برای افراد قد بلند کوتاهه.فضای پای دنا برای سرنشینان عقب بیشتره و در قسمت جلو فضای سراتو بیشتره.شتاب اولیه و ثانویه و کشش دنا بهتره.تو دست انداز کوبش دنا کمتره.پشت سراتو تو مدلهای سایپا سر پیچ کمی نا متعادله.صدای ورودی موتور به اتاق در دنا اتومات کمتر شده.فرمون دنا اتومات برقی شده.کولر دنا از سراتو بهتره.خدمات دنا و سراتو سایپا یکیه الان.قطعات و سرویس دوره ای دنا ارزونتره.طراحی هم که سلیقه ایه.وجهه اجتماعی سراتو بهتره.دیگه چیزی یادم نمیاد
یه مثال هست که میگه خر چه داند قیمت نقل و نبات.این برای اون اشخاصی هست که میگن دنا از سراتو بهتره.مثل این میمونه بگی ایران از کره تو صنعت بهتره.