تصادف رانندگی ، در زمان تصادف رانندگی چه باید کرد

فهرست مطالب


در این مقاله از همراه مکانیک نگاهی خواهیم داشت به نمات ملزوم‌ به اجرا در هنگام رخ دادن تصادفات رانندگی و چگونگی طی مراحل قانونی برای دریافت خسارت و یا شکایت از خاطی سانحه. با همراه مکانیک همراه شوید تا علاوه بر بررسی تصادفات رانندگی و پرداختن به نکات لازم به اجرا در لحظه بروز تصادفات رانندگی، از نحوه شکایت از رانندگان خاطی حاضر در صحنه‌ و یا متواری نیز مطلع شویم.

تصادف
تصادف

گام اول: آرامش خود را حفظ کنید

تصادفات رانندگی بلاشک موجب بالا رفتن آدرنالین خون شده و در نتیجه حفظ آرامش در لحظات ابتدایی رخ دادن سوانح رانندگی اندکی دشوار است. اما به خاطر داشته باشید که حفظ خونسردی و تمرکز برای عبور از این سانحه الزامی بوده و مخصوصا در شرایطی که سرنشینانی شما را همراهی می‌کنند، مسئولیت بیشتری بر عهده‌تان خواهد بود. لذا بکوشید بلافاصله پس از رخ دادن تصادفات رانندگی، با تکنیک‌های کنترل تنفس آرامش نسبی خود را حفظ کرده و پس از اطمینان از سلامت خود و سرنشینان، همه افراد دخیل در سانحه را به آرامش دعوت کنید.

گام دوم: بررسی خودروی مقابل

اگر پس از رخ دادن تصادفات رانندگی، سلامت جسمانی‌تان لطمه ندیده و هیچ گونه جراحتی نداشتید، بلافاصله از خودرو پیاده شده و پس از خارج کردن دیگر سرنشینان اتومبیل‌تان، به بررسی خودروی مقابل بپردازید. در صورتی که سرنشینان و راننده این خودرو دچار جراحت شده و به کمک احتیاج داشتند، سریعا مراکز امدادی را در جریان گذاشته و اگر برایتان مقدور بود، شخصا به یاری آن‌ها بپردازید. البته فراموش نکنید که برخی شکستگی‌ها و جراحات ناشی از تصادف نیازمند مراقبت بسیار ویژه بوده و جابجا کردن مصدومان با شرایط وخیم، می‌تواند تبعات سنگینی از جمله فوت شخص مذکور را در پی داشته باشد.

تصادف
تصادف

بنابراین قبل از جابجا کردن مصدومان حادثه در تصادفات رانندگی، ابتدا از وضعیت نسبی سلامت‌شان اطمینان حاصل کرده و تنها در صورتی که به خاطر خطرات احتمالی، مجبور به جابجا کردنشان بودید این کار را انجام دهید. در غیر این صورت صرفا تماس با مراکز امدادی، اورژانس و پلیس کافی است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

گام سوم: باز کردن مسیر عبور و مرور

اگر پس از تصادفات رانندگی، جراحات جدی‌ای برای طرفین رخ نداده و هیچ فردی نیز فوت نکرده بود، می‌بایست تصاویری از صحنه حادثه گرفته شده و سپس خودروها به منظور باز شدن مسیر عبور و مرور به سمت راست جاده منتقل شوند. به خاطر داشته باشید که بسته نگه داشتن جاده به هر دلیلی یک تخطی از قانون محسوب شده و می‌تواند جریمه‌هایی را برایتان به ارمغان آورد. پس از بروز تصادفات رانندگی، با طرف مقابل حادثه صحبت کرده و پس از ثبت تصاویر صحنه سانحه (به منظور ابلاغ به مامور راهنمایی و رانندگی) خودروهای خود را به قسمت جانبی جاده منتقل کنید.

گام چهارم: همکاری با ماموران راهنمایی و رانندگی

سعی کنید پیش از رسیدن مامور راهنمایی و رانندگی، با طرف مقابل صحبت کرده و به یک توافق نسبی در رابطه با مقصر ماجرا برسید. لطفا در طول کلیه مراحل مذکور آرامش خود را حفظ کرده و به هیچ وجه وارد درگیری لفظی یا فیزیکی با شخص و اشخاص مقابل نشوید. این کار ممکن است مجازات قضایی‌ای را نیز برایتان در پی داشته باشد.

پس از رسیدن مامور راهنمایی و رانندگی، تصاویر سانحه و توضیحات لازم را به وی ارائه کنید. در صورت توافق شما و صلاح‌دید مامور حاضر در صحنه، ممکن است کروکی سازشی صادر شده و یا اصلا نیازی به طرح کروکی باقی نماند. پس برای بهبود وضعیت موجود بهتر است با مامور راهنمایی و رانندگی همکاری کرده و با طرف مقابل سانحه نیز در کمال خونسردی مذاکره کنید.

گام پنجم: پیگیری خسارات

اگر هیچ‌گونه خسارت جانی در تصادفات رانندگی دخیل نبوده و صرفا موارد مالی در امر دخیل باشند، شما می‌توانید کروکی و مدارک بیمه مقصر را به شرکت بیمه‌کننده وی ارجاع داده و خسارت بدنه اتومبیل‌تان را طلب کنید. البته اگر مقصر تصادف مذکور خودتان باشید، لازم است مدارک بیمه بدنه‌تان را در دست داشته و به شرکت بیمه‌ دهنده مراجعه نمایید. از آن‌جایی که شرکت‌های بیمه پس از تامین خسارات جزئی، برخی از تخفیفات ویژه را از بیمه شونده سلب می‌کنند، بهتر است خسارات زیر ۱۰۰ هزار تومان را شخصا پرداخت کنید. 

تصادف
تصادف

به هیچ وجه از صحنه تصادفات رانندگی فرار نکنید

فرار از صحنه تصادفات رانندگی امری غیر قانونی و خلاف انسانیت بوده و ممکن است تبعات سنگینی را برایتان در پی داشته باشد. در تصادفات رانندگی، هرگونه مرگ و میر قتل غیر عمد محسوب شده و در خسارت (دیه) اشخاص از سمت بیمه قابل تامین است.

اما این در حالی است که فرار از صحنه تصادفات رانندگی یک جرم مجزا محسوب شده و می‌تواند تا دو سوم حداکثر مجازات را برای فرد خاطی رقم بزند. پس از بروز تصادفات رانندگی آرامش خود را حفظ کنید و از تبعات احتمالی نهراسید؛ هرگونه تصادف منجر به مرگ در ایران  حتی در صورت نداشتن گواهینامه  قتل عمد محسوب نشده و مجازات اعدام را برایتان در پی نخواهد داشت.

پس در صحنه تصادفات رانندگی باقی بمانید و سریعا مراتب را به مراجع انتظامی و امدادی اطلاع دهید. کمک به اشخاص آسیب دیده وظیفه انسانی شماست و فرار از ترس مجازات ممکن است موجب از دست رفتن جان افراد بیشتری شود.

تصادف
تصادف

شکایت از رانندگان فراری

اگر فرد متخطی از صحنه تصادفات رانندگی گریخت و شما شانس شناسایی پلاک خودروی وی را نداشتید، سریعا با پلیس تماس گرفته و از آن‌ها بخواهید نیروهای مرتبط را به صحنه اعزام کنند. مامور راهنمایی و رانندگی کروکی تصادف را ترسیم کرده و مراحل لازم را به شما منتقل خواهد کرد. عموما شما می‌بایست با در دست داشتن کلیه مدارک تصادف مذکور به پلیس مراجعه کرده و طرح شکایت نمایید. در صورت پیدا نشدن راننده خاطی، برگه‌ها و مدارک لازم از سوی نیروی انتظامی به شما ارائه شده و می‌توانید با همان مدارک، خسارت خود را از شرکت بیمه‌تان دریافت نمایید. همچنین لازم به ذکر است که در صورت پیدا شدن وسیله نقلیه دخیل در تصادف، صاحب آن مسئول قلمداد شده و شما قادر به طرح شکایت از وی خواهید بود.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو در تصادفات

نکات خرید خودروی تصادفی ،اسقاطی بخریم یا اقساطی

همه چیز در مورد کروکی تصادفات خودرو و نحوه اعتراض به آن

جلوگیری از ضرر میلیونی با خرید خودرو کارشناسی شده

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها