با بهترین خودروهای اتومات بازار ایران آشنا شوید

فهرست مطالب


محبوبیت فراوان خودروهای اتومات و همین‌طور تنوع بسیار بالای اتومبیل‌های مجهز به گیربکس اتوماتیک در بازار کشور ما، باعث شده است تا در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به‌سراغ بهترین خودروهای اتومات بازار ایران برویم و آن‌ها را خدمت شما مخاطبین عزیز معرفی کنیم. از زمان تولید اولین خودروهای اتومات تا به امروز، سهولت استفاده از گیربکس‌های اتوماتیک در کنار لذت سواری با چنین خودروهایی، باعث شد تا روزبه‌روز بر تعداد خریداران آن‌ها افزوده شود. در همین راستا شرکت‌های خودروسازی هم برای این‌که بتوانند سهمی از این بازار پرتقاضا داشته باشند، سعی کردند تا با سرعت هرچه ‌تمام‌تر، تعداد اتومبیل‌های اتوماتیک حاضر در سبد محصولات خود را افزایش دهند.

در بازار کشور ما نیز خودروهای اتومات فراوانی به چشم می‌خورند که برخی از آن‌ها به لحاظ کیفیت ساخت، تنوع امکانات، طراحی ظاهری، توان خروجی و درنهایت بازار خریدوفروش، بر دیگری برتری دارند. در ادامه از میان خودروهای چینی، مونتاژی و وارداتی حاضر در سطح کشور، بهترین خودروهای اتومات بازار ایران را خدمت شما عزیزان معرفی کرده‌ایم؛ بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد خرید بهترین اتومبیل دنده اتومات را دارید در ادامه با ما همراه باشید.

خودروهای چینی

در ابتدای مقاله «با بهترین خودروهای اتومات بازار ایران آشنا شوید»، به‌سراغ خودروهای چینی رفته‌ایم. در این بخش، پس از بررسی‌های فراوان از میان اتومبیل‌های چینی مجهز به گیربکس اتومات نظیر جک جی 5، برلیانس H320، بسترن B30، هایما S7، جک S5 و… که از محبوبیت بالایی نزد خریداران ایرانی برخوردار هستند، چری تیگو 7 از شرکت مدیران خودرو را انتخاب کرده‌ایم:

چری تیگو 7

چری تیگو 7

چری تیگو ۷ (Tiggo 7) یکی از لوکس‌ترین محصولات شرکت مدیران خودرو در بازار داخلی محسوب می‌شود که از سال ۱۳۹۶ تا به امروز در اختیار خریداران ایرانی قرار دارد. تیگو 7 در ابتدا فقط در تیپ اکسلنت راهی بازار داخلی شد، اما در سال 1397 تیپ IE این کراس‌اوور شرقی نیز به بازار عرضه شد که در مقایسه با تیپ اکسلنت از آپشن‌های بیش‌تر و مدرن‌تری برخوردار بود. از جمله آپشن‌های تیپ IE تیگو 7 می‌توان به کنترل کشش و پایداری، ترمز پارک برقی (EPB)، دوربین 360 درجه، اتوهلد، کنترل حرکت در سرازیری (DAC) و سربالایی (HAC)، دو حالت رانندگی (Eco و Sport)، دیلایت و اتولایت، گرم‌کن صندلی‌های جلو و سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه اشاره کرد.

زیر کاپوت چری تیگو ۷ یک موتور 1498 سی‌سی ۴ سیلندر توربوشارژ قرار دارد که با کد SQRE415 شناخته می‌شود و طی همکاری شرکت AVL اتریش و Chery چین طراحی شده است. حداکثر توان خروجی پیشرانه این خودرو برابر با ۱۴۷ اسب‌بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن‌متر گشتاور است. چنین نیرویی از طریق یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک دوکلاچه (DCT) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود که از عملکرد بسیار دقیقی برخوردار است و برای خودرویی در این رنج قیمتی بسیار مناسب به‌نظر می‌رسد.

 چری تیگو 7
تیگو 7

گیربکس DCT به‌کار رفته در چری تیگو 7، بر اساس نسل دوم سیستم‌های دوکلاچه خشک الکترومکانیکی ساخته شده است که نسبت به نمونه‌های اولیه، مقاومت دمایی بیش‌تری و اثر محرک بهتری را برای این خودرو فراهم می‌کند. از همین‌رو در سیستم انتقال قدرت تیگو 7 شاهد راندمان انتقال قدرت بالاتر، تولید توان بیش‌تر و همین‌طور واکنش سریع‌تر در مقایسه با نمونه‌های شش سرعته معمولی (AMT) هستیم. هماهنگی قابل‌قبول میان موتور و گیربکس چری تیگو 7 تأثیر بسزایی در کاهش مصرف سوخت و همین‌طور افزایش چالاکی این خودرو داشته است.

خودروهای مونتاژی

در این بخش از مقاله بهترین خودروهای اتومات بازار ایران به خودروهای مونتاژی می‌پردازیم. طی سال‌های گذشته، خودروهای بسیار متنوع و باکیفیتی روی خط مونتاژ خودروسازان داخلی قرار گرفته‌اند؛ به‌همین دلیل انتخاب بهترین خودرو اتومات بازار ایران از میان نمونه‌های مونتاژی، کار نسبتا دشواری به‌حساب می‌آید. از میان تمامی خودروهای مونتاژی و پرتقاضایی که در دسترس خریداران ایرانی قرار دارد، مزدا 3 نیو (Mazda 3 New) یکی از بهترین و محبوب‌ترین‌ سدان‌های جمع‌وجور کشورمان محسوب می‌شود.

مزدا 3 نیو

مزدا ۳ نسل دوم که در بازار کشور ما با نام مزدا 3 نیو شناخته می‌شود، محصول سال 2009 کمپانی ژاپنی Mazda است. این سدان جذاب که کد اتاق BL به آن اختصاص یافته است، اولین‌بار در سال ۱۳۸۹ و توسط شرکت بهمن موتور به بازار کشور ما راه یافت و جایگزین مزدا 3 نسل اول شد.

در ابتدا مزدا 3 نیو با سه تیپ ۱، ۲ و ۳ از سوی بهمن موتور در اختیار خریداران ایرانی قرار گرفت، اما کمی بعد یعنی در سال ۱۳۹۱ بهمن موتور تیپ ۴ یا FL این خودرو را نیز در سبد محصولات خود قرار داد که از آپشن‌های بیشتری نسبت به نمونه‌های قبلی برخوردار بود. البته داستان پرحاشیه تیپ‌های مزدا 3 نیو به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ زیرا در سال ۱۳۹۷ تیپ 4 مزدا 3 نیو تحت یک به‌روزرسانی کامل قرار گرفت که حاصل آن اضافه‌شدن تجهیزاتی همچون نمایشگر 7 اینچی لمسی، سنسور و دوربین دنده عقب، سیستم رهیاب، کاهش طول دسته دنده، حذف رنگ قرمز از پس‌زمینه آمپرها، تنظیمات برقی صندلی راننده، آینه وسط الکتروکرومیک، نمایشگر مصرف سوخت و طرح جدید رینگ‌ها برای این پیرمرد ژاپنی بود.

 مزدا 3 جدید

در بخش فنی، مزدا 3 جدید به یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی مجهز شد که حداکثر توان خروجی آن برابر با 148 اسب‌بخار قدرت و 187 نیوتن‌متر گشتاور است. گیربکس 5 سرعته اتوماتیک مزدا 3 نیو که از قابلیت تعویض دستی هم برخوردار است، یکی از تفاوت‌های فنی میان این خودرو و مزدا 3 نسل اول محسوب می‌شود. شتاب صفر تا صد کیلومتر مزدا 3 نیو حدود 10.4 ثانیه است که برای یک سدان خانوادگی 1260 کیلوگرمی، نسبتا مناسبی به‌نظر می‌رسد.

کیفیت ساخت بالا، استهلاک پایین، ابعاد جمع‌وجور و همین‌طور مصرف سوخت بهینه، مزدا 3 جدید را به خودرویی مناسب برای استفاده‌ روزمره تبدیل کرده است. درواقع این خودرو ضمن برآورده‌کردن نیازهای یک خانواده کم‌جمعیت، با تکیه‌بر طراحی جذاب، امکانات قابل‌قبول و پیشرانه توانمند خود، توانسته است تا موردتوجه قشر جوان نیز قرار گیرد. چنین مزایایی از مهم‌ترین دلایل فروش چشمگیر مزدا 3 نیو در بازار داخلی محسوب می‌شوند.

خودروهای وارداتی

خودروهای اتومات وارداتی
volvo xc90

تا پیش از آغاز دور جدید تحریم‌ها، بازار پرتقاضای کشور ما میزبان خودروهای شناخته‌شده و باسابقه‌ای از شرکت‌های خودروسازی سراسر جهان بود. در چنین بازاری اگر بخواهیم بدون هیچ محدودیتی بهترین خودرو اتومات را از میان نمونه‌های وارداتی انتخاب کنیم، باید به‌سراغ خودروهای خاصی نظیر بی‌ام‌و 530، ولوو XC90 و حتی مازراتی گرن‌توریسمو یا پورشه 718 برویم؛ اما هدف اصلی ما این است که از میان تمامی خودروهای وارداتی بازار کشور، خودروی اتوماتی را به شما معرفی کنیم که ضمن برخورداری از امنیت بسیار بالا، امکانات متنوع، پیشرانه قدرتمند و کیفیت ساخت بالا، از محبوبیت و فروش بسیار گسترده‌ای نیز برخوردار باشد.

به همین دلیل از میان تمامی گزینه‌های موجود، به‌سراغ رنو تلیسمان رفته‌ایم؛ یک شوالیه فرانسوی باکیفیت که با تکیه‌بر طراحی جذاب، آپشن‌های متنوع، پیشرانه قدرتمند و قیمت رقابتی، از بدو ورود به بازار کشورمان موفق شد فروش بسیار چشمگیری را ازآن خود کند.

رنو تلیسمان

آخرین مورد در لیست «بهترین خودروهای اتومات بازار ایران»، رنو تلیسمان است. این خودرو به‌عنوان یک سدان سایز متوسط از سال 2015 میلادی تا به امروز روی خط تولید شرکت رنو فرانسه قرار دارد. به‌واسطه فعالیت‌های شرکت نگین خودرو، رنو تلیسمان از سال 2017 راهی بازار کشورمان شد و در اختیار خریداران ایرانی قرار گرفت.

رنو تالیسمان

این خودرو در دو تیپ E2 و E3 در به بازار کشورمان حضور دارد که تیپ E3 با بهره‌مندی از امکاناتی همچون ماساژور صندلی، مانیتور 8.7 اینچی لمسی، سیستم پخش BOSE، سنسور پارک جلو، رادار نقطه کور، هدآپ، صندوق‌پران هوشمند و… نمونه فول آپشن این خودرو محسوب می‌شود.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

از میان انواع پیشرانه‌هایی که کمپانی رنو برای این سدان جذاب در نظر گرفته است، شرکت نگین خودرو نمونه 1.6 لیتری توربوشارژ را برای تلیسمان انتخاب کرد که با کد TCe200 شناخته می‌شود. حداکثر توان خروجی این موتور 4 سیلندر، برابر با ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن‌متر است. وظیفه انتقال چنین نیروی قابل‌توجهی برعهده یک گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (EDC) گذاشته شده است که از عملکرد دقیقی برخوردار است.

کابین تالیسمان

گیربکس 7 سرعته دوکلاچه رنو تلیسمان که با کد 7DCT300 شناخته می‌شود، توسط شرکت گتراگ (GETRAG) آلمان ساخته شده است؛ یک شرکت معتبر و قدرتمند که تاریخ آغاز فعالیت‌های آن به سال 1935 میلادی بازمی‌گردد و طی این سال‌ها با شرکت‌های به‌نامی همچون پورشه، فراری، اوپل، اسمارت، آئودی، مرسدس و فورد برای ساخت سیستم‌های انتقال قدرت همکاری داشته است. تعویض دنده‌های دقیق این گیربکس و عملکرد هوشمند آن در کنار توان خروجی پیشرانه این خودرو، باعث شده است تا رنو تلیسمان با وزنی در حدود 1.5 تن بتواند طی زمانی در حدود 7.7 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

جمع‌بندی بررسی بهترین خودروهای اتومات بازار ایران

در مقاله «با بهترین خودروهای اتومات بازار ایران آشنا شوید»، سعی کردیم از میان اتومبیل‌های پرفروش کشور که عرضه گسترده‌ای در بازار داخلی دارند، بهترین خودروهای اتوماتیک را در سه بخش خودروهای چینی، مونتاژی و وارداتی خدمت شما مخاطبین عزیز معرفی کنیم. به نظر شما غیر از نمونه‌های نام‌برده شده، کدام‌یک از خودروهای اتومات بازار ایران می‌تواند در این لیست قرار بگیرد؟

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مصطفی شمخانی
1403-01-15 23:54

پس فونیکس اف ایکس چی؟ بهترین مونتاژی چینی قوی بی صدا نرم و پرشتاب