نگاهی به خودروهای احتمالی رنو برای بازار ایران

فهرست مطالب




هم‌زمان با آغاز مذاکرات دوباره برجامی، سیگنال بازگشت خودروسازان خارجی که پیش‌تر به دلیل تحریم از ایران رفته بودند، قوی‌تر شده است. یکی از بحث‌برانگیزترین این شرکت‌ها، رنوی فرانسه است که تا قبل از بدعهدی سال 2017، اقبالی پرفروغ در بازار ایران داشت؛ اما واقعیت این است که داستان به آن سادگی که تصور می‌شود، پیش نمی‌رود. گروهی از منتقدین و به‌ویژه برخی از نمایندگان مجلس، جلوگیری از بازگشت رنو و سایر شرکت‌های بزرگ خودروساز را نوعی تنبیه برای آن‌ها تلقی می‌کنند.

عجله رنو برای بازگشت دوباره به بازار ایران، چندان هم بی‌دلیل نیست. این شرکت در حال حاضر فرصت طلایی را پیش روی خود می‌بیند؛ فرصتی که در نبود رقیب هم‌وطنش یعنی پژو معنادار شده است. چند ماهی است که اتحاد پژو-سیتروئن با ادغام در اتحاد فیات-کرایسلر، تبدیل به گروه بزرگ خودروسازی استلانتیس شده است و ازآن‌جایی‌که بخش اعظمی از سهام این گروه در اختیار آمریکایی‌ها (کرایسلر) است، فعلاً نمی‌توان امیدی به بازگشت پژو متصور بود. درواقع، رنو نیز می‌داند که این خلأ تا چه اندازه برایش سودآور است. به همین دلیل، گفته می‌شود فرانسوی‌ها قصد دارند در اندک زمانی بعد از توافق ایران با قدرت‌های غربی، فعالیت جدید خود را در کشور ما استارت بزنند.

هرچه باشد، بازگشت رنو به ایران به شیوه قبلی یعنی همکاری با دو خودروساز بزرگ و فعالیت خرد در حوزه واردات نخواهد بود. گویا این بار شرکت قصد دارد جاپای خود را با سرمایه‌گذاری مستقیم و خرید یک کارخانه، محکم کند؛ ایده‌ای که پیش از این، با پروژه یک میلیارد دلاری خرید سایت شرکت بن‌رو از زیرمجموعه‌های سایپا، شروع‌نشده به پایان رسید. فرصت‌های اقتصادی و تجاری ایران، رنو را مجاب به تغییر استراتژی فروش کرده است. دست‌کم این‌گونه تصور می‌شود که آن‌ها قصد دارند در صورت بازگشت احتمالی، از ایران به‌عنوان یک هاب‌ منطقه یا مرکز پخش و صادرات خودروهای تولیدی خود بهره بگیرند. سرمایه‌گذاری مستقیم رنو در ایران، از نظر اقتصادی به‌مراتب آورده بیشتری نسبت به همکاری مشترک مانند آن‌چه طی سالیان پیش دیده بودیم، در پی خواهد داشت.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

هنوز هم بخش قابل‌توجهی از تولید محصولات جهانی رنو، در سایت ترکیه، روسیه و رومانی انجام می‌شود؛ ولی ایران از این فضا بی‌بهره باقی مانده است. بد نیست بدانید که سال 97 بود که رنو و بسیاری دیگر از شرکت‌های خارجی، به بهانه تحریم‌ها، به کلیه تعهدات خود در صنعت خودرو پشت پا زدند و کشور را ترک کردند. با خروج شرکای خودروسازان، بازار با بحرانی بی‌سابقه روبه‌رو شد. اگرچه رنو در این مدت حداقل روابط دیپلماتیک خود را با مدیران خودرویی کشور حفظ کرده بود، ولی عملاً اثری از حضور آن‌ها در خطوط تولید دیده نمی‌شد.

بازگشتی که چندان ساده نیست

تردیدی نیست که مدیران شرکت بزرگی مانند رنو به‌خوبی می‌دانند که این رفت و برگشت، چه صدمه‌ای به اعتبار آن‌ها زده است. از سوی دیگر، هرگز تمایل ندارند بار دیگر بازار پراستفاده‌ای مانند ایران را از دست بدهند. به همین خاطر است که تصمیم گرفته‌اند گزینه جدیدی را پیش روی مقامات ایران بگذارند و آن، ورود با سرمایه‌گذاری است؛ اتفاقی که غیر از یک شرکت چینی، دیگر هرگز در حافظه تاریخی صنعت خودروی کشور پس از انقلاب سابقه نداشته است. حتی پژو به‌عنوان قدیمی‌ترین شریک خارجی نیز سال‌ها به‌صورت حق امتیاز با ایران‌خودرویی‌ها کار می‌کرد.

همان‌طورکه در مقدمه اشاره کوتاهی به آن شد، نه‌تنها بازگشت رنو، بلکه حضور مجدد سایر خودروسازان خارجی نیز که پیش‌تر در ایران فعالیت می‌کردند، اکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ چراکه مخالفان می‌گویند این تصمیم‌گیری‌های متزلزل و منفعت‌طلبانه، چهره‌ای نامطلوب از فضای اقتصادی ایران ساخته است؛ یعنی هر زمان که انتفاع این شرکت‌ها در خطر بود، از کشور خارج شوند و هر زمان که آب‌ها از آسیاب افتاد، بار دیگر یاد ایران کنند.

مسلم است که برنامه آتی دولت در صورت توافق احتمالی برای احیای برجام، مهم‌ترین اتفاق ممکن خواهد بود. سنگ‌اندازی پیش پای رنو، شاید در ظاهر فضایی انتقام‌جویانه را شکل بدهد، ولی درحقیقت، به‌روشنی در حال اعلان این پیغام به سایر خودروسازان بزرگ دنیا است که سرمایه‌گذاری در صنعت خودروسازی ایران، چندان عقلانی نیست. اگرچه هنوز مذاکرات برجامی هنوز به انتها نرسیده و نتایج و دستاوردهای آن مشخص نشده است، ولی با احتمال این‌که احیای برجام با موفقیت انجام شود، بازگشت رنو و درحقیقت سایر شرکت‌های بزرگ خودروسازی، یکی از آخرین شانس‌ها برای تغییر شکل انحصاری بازار خودروی ایران خواهد بود.

محصولات احتمالی رنو برای بازار ایران

آن‌چه در ادامه با عنوان خودروهای احتمالی رنو می‌خوانید، تنها بر اساس برخی گمانه‌زنی‌ها تهیه شده است. این لیست می‌تواند شامل گزینه‌هایی بیشتر یا حتی کمتر باشد. اگرچه این امکان نیز وجود دارد که اساساً با شکست مذاکرات برجامی، نه رنو و نه هیچ شرکت خودروسازی خارجی دیگری راهی بازار ایران نشود. توضیح دیگری که باید به آن اشاره کنیم، این است که خودروهای زیر بر اساس گزینه‌های احتمالی مونتاژ در ایران گردآوری شده‌اند؛ چراکه در صورت لغو ممنوعیت واردات خودرو، هرگز مشخص نخواهد بود که شرکت‌های خصوصی سراغ کدام مدل‌ها خواهند رفت.

آرکانا

یکی از رویکردهای جدید رنو در بازار ایران، می‌تواند ورود به دنیای کراس‌اوورهای کوپه یا همان CUV ها باشد. مدل Arkana که تیر ماه سال 98 رونمایی شد، گزینه مناسبی برای این کلاس خواهد بود. خودرویی با قیمت پایه زیر 16 هزار دلار که تولید آن را از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه می‌کند. آرکانا از این جهت گزینه خوبی به حساب می‌آید که بازار اصلی آن روسیه، هند و آمریکای جنوبی است. آرکانا سنت طراحی جدید رنو یعنی چراغ‌های دنباله‌دار را به‌خوبی اجرا کرده است. تفاوت این خودرو با سایر شاسی‌بلندهای مشابه را می‌توان از روی شیب سقف آن تشخیص داد. مدل پایه این خودرو به‌لطف حضور یک پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژ، توانایی تولید 140 اسب‌بخار نیرو را دارد. چراغ‌های جلوی تمام LED با فناوری Pure Vision، رینگ 17 اینچی آلیاژی، سیستم حرفه‌ای صوتی به‌همراه بلوتوث و رابط کاربری اپل و اندروید و تهویه مطبوع دوگانه، ازجمله تجهیزات استاندارد عرضه‌شده برای نسخه‌های جهانی این خودرو هستند. هم‌چنین گرم‌کن صندلی‌ها و سنسورهای پارک، از دیگر ویژگی‌های آن خواهند بود. حجم فضای بار آرکانا، ۵۰۸ لیتر است که با خواباندن صندلی‌های عقب، به ۱۳۳۳ لیتر نیز می‌رسد.

داستر

عمده حضور رنو در صنعت خودروی ایران، با زیرمجموعه رومانیایی‌ آن، یعنی داچیا معنا گرفته است؛ اما حسب برخی از باورها، رنو ترجیح داد خودروهای تولیدی این شرکت را با برند خودش در ایران تولید کند.

لوگان، معروف‌ترین محصول داچیا است که در ایران به اسم تندر 90 شناخته می‌شود. دیگر خودروی پرفروش این خودروساز، شاسی‌بلند Duster است که پیش‌تر به صورت وارداتی در بازار ایران عرضه می‌شد؛ ولی تا پیش از آغاز ممنوعیت واردات، حرف و حدیث‌هایی مبنی بر مونتاژ آن هم به گوش می‌رسید. در حال حاضر، نسخه جدید این محصول با پیشرانه‌های جدید و کم‌مصرف 1.2 لیتری توربو و 1.6 لیتری عرضه می‌شوند که به ترتیب، 123 و 112 اسب‌بخار نیرو تولید می‌کنند.

ساندرو

بی‌تردید یکی از اتفاقات خاص بازار خودروی ایران، ساندرو بود؛ خودرویی که در ابتدا به‌صورت هاچ‌بک و سپس در نسخه استپ‌وی، به‌صورت مینی‌کراس تولید شد و خیلی سریع به فروش بالایی دست پیدا کرد. با این حال، پیش‌بینی چندان سختی نیست اگر بگوییم رنو دیگر تمایلی برای مونتاژ نسخه قدیمی آن نخواهد داشت.

نسل جدید ساندرو با استفاده از زبان بصری بسیار پویا، مشخصات فنی قابل‌قبول و آپشن‌هایی منطقی، خود را بالاتر از یک محصول اقتصادی نشان داده است. تمامی مدل‌های جدید رنو ساندرو، به مولتی‌مدیای 7 اینچی مجهز شده‌اند که روی آن‌ها، اندروید و اپل کارپلی نیز تعبیه شده است. مدل پایه این خودروها، از یک موتور یک لیتری SCe 65 سه‌سیلندر تنفس طبیعی بهره می‌برد که با جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی همراه شده است. پیشرانه بعدی هم پکیج یک لیتری TCe 90 توربوشارژ سه‌سیلندر است که با یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دستی یا جعبه دنده CVT به بازار عرضه می‌شود. نسخه آخر نیز پیشرانه یک لیتری Eco-G 100 توربوشارژ است که با جعبه‌دنده ۶ سرعته دستی عرضه می‌شود و از سوخت‌های بنزینی و GPG پشتیبانی می‌کند.

کپچر

سال 94 (2016 میلادی) بود که ایران‌ خودرو دست روی یکی از معروف‌ترین کراس‌اوورهای کامپکت رنو گذاشت. کپچر در اوایل حضور خود در بازار ایران، با اقبال گسترده‌ای مواجه شد؛ ولی در ادامه مسیر با ورود سایر رقبا به‌ویژه سانگ‌یانگ تیوولی، محبوبیت آن سیر نزولی پیدا کرد. تلاش بعدی کپچر، در سال 2017 و با ویرایش بهینه‌شده بود که قانون ممنوعیت واردات خودرو، فرصت عرض‌اندام را از این فرانسوی گرفت.

با توجه به سابقه روشن این محصول در بازار ایران و به‌ویژه همکاری با یکی از خودروسازان بزرگ کشور، این احتمال وجود دارد که رنو بار دیگر سراغ عرضه مدل جدید کپچر برود. این خودرو از نظر فنی، ساختار مشابهی با نیسان جوک 2020 دارد. کپچر جدید مجهز به دو نوع پیشرانه مدرن یک و 1.3 لیتری است که به ترتیب، 100 و 155 اسب‌بخار نیرو تولید می‌کنند. رنو حساب ویژه‌ای روی مدل هیبریدی کپچر باز کرده است که البته بعید به نظر می‌رسد که ایران میزبان این نسخه باشد.

لوگان

مطمئن باشید که تندر 90 خودمان را فراموش نکرده‌ایم. خودرویی که بازگشت آن با ظاهر جدیدش، می‌تواند موجی از محبوبیت را همراه خود بیاورد. لوگان جدید به لحاظ فنی، شباهت‌های فراوانی با ساندروی جدید دارد. پیشرانه پایه از نوع یک لیتری تنفس طبیعی است که قدرت ۶۵ اسب‌بخاری دارد و به گیربکس ۵ سرعته دستی متصل شده است.

پیشرانه بعدی، از نوع ۰.۹ لیتری توربو است که قدرت ۹۰ اسب‌بخاری دارد و می‌توان آن را با گیربکس ۶ سرعته دستی یا CVT همراه کرد. هم‌چنین مدل قوی‌تر TCe با خروجی ۱۰۰ اسبی و گیربکس ۶ سرعته دستی نیز وجود دارد. بلوتوث، درگاه USB، سیستم ورود بدون کلید، گرم‌کن صندلی‌های جلو، تهویه مطبوع خودکار، دوربین دید عقب و ترمزدستی برقی، از دیگر امکانات رفاهی موجود در کابین لوگان جدید هستند.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
20 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
ممممم
1400-02-19 15:55

شک نکنی ک حاج آقایان و وطن فروشان در لباس وطن پرست نخواهند گذاشت این اتفاق بیفته.اگرم بزار خودشون طوری قیمت گذاری میکنن ک کسی نتونه بخره و بگن اره دیدین ما ب قیمت مفت ب مردم خدمات رسانی میکنیم.

پراید
1400-02-19 09:33

پس اون موقع کی کوییک ۱۴۰ میلیونی دنا ۳۰۰ میلیونی شاهین پراید ۲۶۰ میلیونی قراضه سوارمیشه نمیزارن بیاد

محمد
1400-02-19 08:12

فرانسه روفراموش کنن اقایانی که قصپخیانت دارن هواسشون باشه .ازفرانسه بهتر وباشرافت تردردنیاهست وازاین گذشته درفکرپیشرفت وارتقا خودمون درداخل وکیفیت رقابتی باشیم چون ماامکانشوداریم وثابت شده

قاسم
1400-02-18 20:40

این فرانسویها همیشه خیانت کردن وانسانهای ترسوو دو رو همیشه در حق ایرانیها ظلم کردن یادمان نرفته در جنگ عراق چه هواپیماهای پیشرفته اواکس دادن پس از هر کشوری خودرو وارد کنید حتی از دشمن امریکا از فرانسویها بهتره من یادم هست در میدان جنگ در قصر شیرین اواکسهای فرانسوی چه بلایی سر ماها اوردن شماها چرا از ژاپن واز المان واز کره خودرو وارد نمیکنید انها منت میکشن حتی به قیمت پراید خودرو وارد کنید ولی اگر اقایان دلالان دخالت نکنند ولاپوشی کنند وبا مردم باشن این مردمی که زندگیشان فدای ابران کردن اگر خیانت نباشد بهترین خودرو وارد… بیشتر »

قاسم
1400-02-18 19:54

هر خودرویی باشد از خودروهای داخلی که جیب مردمو خالی میکنند وخودشان را یکه تاز میبینند بهتره در کجای دنیا سراغ دارید یک سال پول مردمو بگیرن با این تپرم بعد یک سال ۲۰۰ الا۳۰۰ درصد لاز در موقع تحویل از مشتری پول دریافت کنند ابرو وخیانت نماده به خط تخر رسیدین پرایدو کردین ۱۵۰ میلیون اگر این برجام نیود حالا پراید به ۵۰۰ میلیون رسیده بود خدا راشکر که دارید ورشکست میشوید واز صندوق ملت پول برداشت می کنید

احمد
1400-02-15 15:37

مافیای خودرو و دلواپسان غیر ممکن است بگذارند ملت خودرو سوار بشن. این خط و این نشان.

کیا
1400-02-16 00:53
پاسخ به  احمد

احسنت ما در ایران تیمی قوی داریم که از این اشفته بازار به وجود امده بیشترین سود را میبرن و دست بالا در قدرت را دارن پس هیچ وقت نمیگذارند خیابانهای ایران به خودروهای لوکس مزین بشه و جیب انها خالی

سینا
1400-02-15 08:09

چرا انقدر متور های همه محصولات ضعیفه فکر نمیکنم تو ایران کسی ب مثلان لوگان ۶۵ اسب بخاری پول بده یا حتا ۱۰۰اسب. یا شاستی که ۳ سیلندر و ۱۱۰ اسب داره. همشون از نظر پیشرانه مزخرف و مزحک هستن. پراید از اینا قوی تره

کیا
1400-02-16 00:40
پاسخ به  سینا

شما کمی مطالعه کن ۶۵ اسب بخار تور بو شارژ این ماشین ۰/۵ برابر بالا تر از ۱۱۵ اسب بخار دنا تولید ایران خودرو میباشد شتابی بالای ۰ تا ۱۰۰ روی ۱۰ ثانیه داره دنیا الان داره روی موتورهای کم حجم با شارژ بالا مفید برای محیط زیست و استهلاک پایین کار میکنه که متاسفانه ایران از این دانش بسیار عقب و دور میباشد من اگر قدرت داشتم کارخانه های ایرانی را تبدیل به ساخت اسباب بازی می کردم تا برا بچه ها ماشین کنترلی درست کنن در برابر خودرو سازهای کوچکترین کشورهای دنیا و فقیر ترین ها هم انها… بیشتر »

محمد
1400-02-14 23:38

نباید به خودروسازان درجه دو و سه فرانسوی که همین بنجل هاشون را هم برای ما تحریم کردند، دوباره اعتماد کرد.

کیا
1400-02-16 00:48
پاسخ به  محمد

شما بنجل فرانسه رو هم که سوار شی انگار هواپیما سواری فرانسه همیشه در صنعت خودرو کیفیت را به کمیت ترجیح داده سیاست ریاضتی و مافیایی حاشیه بازار را مثل ایران در پیش نگرفته که الان در صنعت خودرو حرف اول رو میزنه اصلا شما با چه رویی از خودرو ساز درجه دو و سه در فرانسه صحبت میکنی شما خیلی عقب افتاده ای از علم۰صنعت ۰ و تکنولوژی روز دنیا دانشت رو خواهش میکنم به روز کن ممنون

رسول
1400-02-16 23:54
پاسخ به  محمد

خواهشن زر مفت نزنین یه نفر اینجور اورد میده که چیزی تو چنته داشته باشه با پراید و پژوی ۴۰ سال قبل که اونم باز مال اوناس میخوای بری برا تلافی عدم اعتمادشون یکی به اینا میگه بنجل که برا ۲۰۶ صدو بیست میلیونی تحویل یه سال بعد صف و سر و دست نشکنه کشوری میتونه به اینا بگه بنجل که چیزی بهتر از اینا تو چنته داشته باشه نه اینکه رو هوا بیاد کوچه بازاری شعار بده

omid
1400-02-13 23:49

با نظر نویسنده موافقم
شما بزار بیاد اما یک قرار داد بی شک و شبه ببند باهاش نکه کلا نزاری بیاد که اصلا وجه خوبی نداره

ناشناس
1400-02-13 23:40

مردم دیگه نمی تونن که بخرن ؛ مردم سر خرج و مخارج خودشون موندن

مجید نادری
1400-02-13 22:05

فراموش نکنید که با نرخ دلار و حقوق و سود و عوارض گمرکی و کرایه حمل و … هیچ کدام از این خودروها زیر ۵۰۰ میلیون تومان نخواهند بود و مردم بدبخت باید همین محصولات سایپا را سرمه چشمشان کنند

مخمل واقعی
1400-02-13 22:01

ماهمچنان همان اتاق قدیمی ها رو میخواهیم کلا ژنده پوشی و از مد افتادگی داخل خون ایرانه

کیا
1400-02-16 00:57
پاسخ به  مخمل واقعی

تا تو باشی ایران دشمن نمیخاد همین که برا ملتت ژنده سواری و ژنده پوشی میپسندی نشون میدی خودتی از این خاک نیستی

بنی
1400-02-13 19:49

لوگان

بنی
1400-02-13 19:49

الان شده ۷ دنده

محمد
1400-02-13 14:09

اگه لوگان جدید بیاد کار تندر 90 که سایپا میخواد بزنه تمومه