در این مقاله از مجله همراه مکانیک به مقولهای بحث برانگیز در رابطه با یکی از قدیمیهای جادههای کشورمان پرداخته و در واقع معایب ماکسیما را از نزدیک بررسی خواهیم کرد. بنابراین، با همراه مکانیک همراه شوید تا علاوه بر بررسی معایب ماکسیما، با تاریخچه این محصول ژاپنی در ایران نیز آشنا شویم.
کلیک کن و عضو کانال تلگرام همراه مکانیک شو تا فیلمهای جذاب خودرو مورد نظرت رو ببینی
چشم امید خیلیها به ماکسیما بود
در سالهای ابتدایی ورود نیسان ماکسیما به کشورمان، عده زیادی با اشتیاق فراوان برای خریدش اقدام کرده و نسبت به آینده وضعیت محصولات موجود در جادههای ایران نیز امیدوار شده بودند؛ زیرا ورود این محصول با اوجگیری صنعت خودروسازی کشور و واردات محصولات مطرح جهانی در کنار مونتاژ نمونههای پرطرفدار مصادف شده بود. البته خوشحالی این خریداران دیری نپایید، چرا که به سرعت روند نزولی فعالیت خودروسازان داخلی و ممنوع شدن واردات بسیاری از محصولات پر فروش آن زمان، بازی را برای همیشه تغییر داد.
بهعبارتی دیگر، ماکسیما که روزنه امیدی برای تغییر شرایط خودروهای ما محسوب میشد، به یکی از آخرین بازماندگان نسل طلایی خودروهای خارجی با مونتاژ ایران تبدیل شد.
کلیک کن تا بدون اتلاف وقت و پاسخ گویی به تلفن ماشینت رو بصورت سفارشی بفروشی
خودروساز ژاپنی ماکسیما را برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ به بازارهای جهانی معرفی کرد و پس از آغاز تولید و با بالا رفتن محبوبیت آن، این خودرو را تا هشت نسل به بازارهای جهانی عرضه کرد. نسل چهارم ماکسیما در سال ۱۹۹۹ رونمایی شد و نسخه فیس لیفت آن از سال ۱۳۸۱ با مونتاژ دو نسخه گیربکس دستی و اتوماتیک در کارخانه پارس خودرو به دست مصرف کنندگان ایرانی رسید. اما ماکسیما به دلیل شرایط اقتصادی و صنعتی عجیب و غریب در خودروسازی ایران، در سال ۱۳۹۱ با یک توقف همیشگی مواجه شد و نسل های جدید آن نیز هیچ وقت (به غیر از مناطق آزاد) به بازار ایران راه نیافتند.
بنابراین همین نسل از ماکسیما که خیلیها سنگ آن را به سینه میزنند نیز چهار نسل از جهان بیرون عقب مانده است! تنها دلخوشی خریداران نیز کیفیت ساخت (بخوانید مونتاژ) خوب و پیشرانه قوی این خودرو در شرایط کنونی بازار است. اما متاسفانه همین دلخوشی اندک نیز به دلیل رشد قیمت بسیار بالای خودروها، جای خود را به خشم و افسوس داده و آخرین امیدهای ماشیندوستان ایرانی را برای داشتن یک خودروی با کیفیت و قوی در رنج قیمتی پایین بر باد داد…
عدهای در حال حاضر از طرفداران پر و پا قرص ماکسیما در ایران هستند، اما به هر حال ما در این مقاله از همراه مکانیک به نکات نه چندان مثبت این ژاپنی حاضر در کشورمان پرداخته و معایب ماکسیما را به شما معرفی خواهیم کرد (شاید نظر برخی از همان طرفداران نیز تغییر کرد).
یکی از معایب ماکسیما مصرف سوخت بالاست
ماکسیما در زمان ورود به کشور، خودروی پر مصرفی محسوب نمیشد و احتمالا از آنجایی که بنزین نیز در آن زمان شرایط کنونی را نداشت، کمتر کسی به فکر بررسی میزان مصرف سوخت ماکسیما افتاده بود. به هر روی با پیشرفت تکنولوژی، امروزه مصرف سوخت بالا یکی از مهم ترین معایب ماکسیما بوده و هزینه های زیادی را در سال برای مصرف کنندگانش به همراه می آورد. به عبارتی دیگر، مصرف ۱۰.۳ لیتری این خودرو در سیکل ترکیبی با توجه به شرایط کنونی و قیمتهای سوخت در بازار، دشواریهای زیادی را به دنبال داشته و از منظر اقتصادی مناسب قشر متوسط و پایین جامعه نیست و قشر مرفه جامعه هم که مسلما انتخابهای بهتری پیش روی خود خواهند داشت!
مصرف سوخت بالای نیسان ماکسیما که یکی از بزرگترین معایب این خودرو به حساب میآید، آن را به خودرویی تبدیل ساخته است که خریدارانی از قشر متوسط را جذب خود کرده و سپس بخاطر هزینههای بالایش، از سوی همین مشتریان/خریداران ترد میشود. امروزه رقابت خودروسازان مطرح بین المللی بر سر مصرف سوخت زیر هفت لیتر بوده و در تلاشاند که همین اعداد و ارقام را نیز کاهش دهند، اما ماکسیمای نسل چهارم برای حرکت، بیشتر از ده لیتر بنزین در هر صد کیلومتر از شما طلب خواهد کرد که یکی از دلایلش تکنولوژی قدیمی تر موتور و گیربکس آن به نسبت خودروهای امروزی است. (البته اگر شما جزو آن قشر از جامعه باشید که برای هزینههای سوخت مشکلی ندارند، این مورد از ایراد ماکسیما برایتان کم اهمیت خواهد بود).
طراحی خاک خورده نیز از معایب ماکسیما محسوب میشود
بله، طراحی این محصول ژاپنی در سال ۱۹۹۹ زیباییهای خاص خود را داشت و حتی بسیار جذاب به نظر میرسید؛ اما بیایید کمی صادقانه به مسئله نگاه کنیم. طراحی ماکسیماهای مونتاژ ایران در همان نسل چهارم باقی مانده و این یعنی سالهای بسیار طولانی از آن جذابیت آغازین گذشته است، با وجود آنکه چهره نسخه فیس لیفت به مراتب بهتر از نسخه قبلی بوده است! به همین خاطر است که قدیمی و خاک خورده ماندن طراحی این خودرو، یکی از معایب ماکسیما محسوب شده و نظر منفی بسیاری از منتقدان را دریافت کرده است.
تنها با یک کلیک میتونی تا 30 دقیقه بعد خودروت رو با طرح فروش فوری همراه مکانیک به پول نقد تبدیل کنی
پارس خودرو از نسل چهارم به بعد هیچ اقدامی برای بروزرسانی ماکسیما نکرده و این در حالی است که ژاپنیها تا نسل هشتم، به پیشرفت و توسعه این محصول خود ادامه دادند. اگر پارس خودرو نیز همگام با حرکت روز صنعت خودروسازی ژاپن پیش می رفت و دستی بر سر و روی این خودرو میکشید، اکنون طراحی قدیمی آن به عنوان یکی از معایب ماکسیما مطرح نمیشد. اما متاسفانه چیزی جز فروش محصولاتی که با قیمت تمام شده پایین به بازار عرضه میشوند، برای خودروسازان ایرانی مهم نبوده و به همین دلیل نیز تاکنون کسی به فکر پا به سن گذاشتن ظاهر ماکسیما نبوده است و امیدی نیز برای آینده وجود ندارد!
از دیگر معایب ماکسیما میتوان به کمبود امکانات رفاهی اشاره کرد
شما در سال ۱۳۹۹ برای داشتن مدل های اتوماتیک ۸۷ تا ۹۱ به شرط سلامت کامل بدنه و فنی میبایست مبلغی بین ۶۵۰ تا ۸۵۰ میلیون تومان را بپردازید، اما امکانات رفاهی چندانی از آن دریافت نخواهید کرد. به همین خاطر، کمبود امکانات رفاهی خصوصا با در نظر گرفتن قیمت این خودرو یکی از معایب ماکسیما محسوب می شود.
پارس خودرو نیز هیچ برنامهای برای تغییر این وضعیت نداشته و ظاهرا تا زمان ادامه حضور این خودرو در جادههای کشورمان، چیزی جز قفل مرکزی با دزدگیر و آژیر، ایموبلایزر، رادیو، سی دی چنجر، بلندگو، تنظیم برقی صندلی ها با جهت های اندک، کمربند پیش کشنده، تنظیم برقی آینه با گرمکن و شیشه بالابر برقی عاید خریداران نخواهد شد! بدتر از آن زمانی است که متوجه می شوید نیسان ماکسیما در همان سال ها در بازار خارج از ایران سانروف و گرمکن صندلی داشته و در ایران حذف شده اند.
عدم پایداری ماکسیما در پیچ ها ایراد دیگر این خودرو است
سیستم تعلیق عقب ماکسیما یکی از نقاط ضعف بزرگ این خودرو است. به دلیل سادگی این سیستم و بهره نبردن از سیستم های ترمزی به روز نظیر ESP و CBC، از آنجاییکه این خودرو طول زیادی داشته و بیشتر وزن آن به دلیل دیفرانسیل جلو و موتور جلو بودن بر روی جلوی خودرو است، سیستم تعلیق ساده عقب ماکسیما در هنگام پیچ ها و مانورهای سریع باعث ناپایدار بودن این خودرو می شود، به این شکل که عقب خودرو در پیچ ها اصطلاحا کمی بازی می کند. جالب آنجاست که بسیاری از رانندگان از این نقطه ضعف ماکسیما برای دستی کشیدن در چهارراه ها و دریفت زدن های کوتاه استفاده می کنند همانند خودروهای دیفرانسیل عقب، که اگرچه خطرناک است اما ماکسیما از پس این کار بر می آید!
اما یکی از بزرگ ترین معایب ماکسیما هزینه بالای قطعات و تعمیرات آن است
در حال حاضر، ورای کلیه معایب ماکسیما که ذکر شد، گران بودن قطعات یدکی و هزینه بالای تعمیرات از مهم ترین ایرادات این محصول به حساب میآید. نیسان ماکسیما همانطور که قدرت و شتاب مناسبی را در اختیار شما می گذارد، نیازمند رسیدگی منظمی نیز می باشد. بر خلاف آنچه برخی می گویند موتور ماکسیما به تحت فشار بودن زیاد و تعویض روغن موتور به موقع چندان حساس نیست، مکانیک ها آمار بالایی از تعمیرات پر هزینه موتور این خودرو خصوصا هنگام یاتاقان زدن می دهند. قطعات و لوازم جانبی ماکسیما هم اگرچه به راحتی پیدا می شوند اما برای خودرویی با تکنولوژی های قدیمی اصلا مقرون به صرفه نیستند.
سخن پایانی: با وجود معایب ذکر شده اگر همچنان قصد خرید این خودرو را دارید، از آنجایی که نیسان ماکسیما خودرویی است که مدل های کارکرده (دست دوم) آن در بازار به دلیل اتاق بزرگ و موتور قوی مشتریان زیادی دارد و به خوبی خرید و فروش می شود، بنا به دلایل آورده شده در اینفوگرافی زیر برای خرید خودروی دست دوم به هیچ عنوان از کارشناسی تخصصی خودرو غافل نشوید.
اطلاعات آورده شده در تصویر فوق حاصل از تجربه 25000 کارشناسی خودرو می باشد که آن را در قالب تصویر بالا برای شما همراهان گرامی قرار داده ایم. شما می توانید در هر لحظه فقط با یک تماس پس از نیم ساعت از خدمات تخصصی خودرو در محل خودتان بهره مند شوید.
برای اطلاعات بیشتر نسبت به خدمات کارشناسی تخصصی خودرو در محل اینجا کلیک کنید.
[…] با معایب ماکسیما آشنا شوید […]
[…] معایب ماکسیما […]
باسلام تمام این موارد که میفرمایید یکجور بی انصافی هست سواری و قدرتی که ماکسیما ماشینهای همرده اش داره رو باچی میشه تجربه کرد؟ با یک ماشین آپشن دار چینی هم قیمتش؟ درحال حاضر در رده قیمت ماکسیما میشه آزرا یا سوناتا گرفت یا جک و تیگو۵ که تیگو۵ داشتم پشیمون شدم اصالت ماکسیما و قدرت بالا و رخ جذاب رو تبدیل کردید به طراحی تکراری ؟ مقاله فوق تخصصی نبود چراکه اونجوری بخواید نقد کنید همه ماشینهای دست دوم خرج دارند ضمنا کسی که الان ۲۹۰ به ماکسیما میده حتما داره که ماهی ۲۰۰ تا۵۰۰ پول بنزین بده هرکی… بیشتر »
ببینید دوست عزیز ماکسیماهای کشور ما دیگه خیلی از عمرشون گذشته و خیلی مستهلک شدن و درسته این خودرو اصالت دارن ولی طرحشون خب خیلی قدیمی شده
چندین ساله که ماکسیما را همراه ماشین های لوکس دیگه استفاده میکنم، جسارتا با نظر نویسنده کاملا مخالفم، کاملا نظر غیر تخصصی و پر از اغماض… اولا که شما اتومبیلی میخرید که بیش از ٢٠سال از طراحی اش گذشته، پس نباید انتظارات یک خودرو امروزی رو داشت از نظر ظاهر و آپشن ها… مصرف سوخت با توجه به حجم موتور و شتاب و سرعت خودرو و نیز در مقایسه با رقبای جوان کره ای آنچنان بالا نیست هزینه نگهداری و تعمير اتفاقا به نسبت خودرو فوقالعاده است کیفیت لوازم عالی در پایان، اگر این خودرو کیفیت نداشت و بصرفه نبود… بیشتر »
ببینید بدون شک ماکسیما هنوز هم یکی از بهترین هاست
ولی رسالت ما ایجاب میکنه که باتوجه به رقبا و قیمت حال حاضر این خودرو بیاییم اون رو بررسی کنیم و موارد نوشته شده با توجه به وضعیت بازار هستش ضمنا در مقاله مزیت های ماکسیما شما میتونید ببینید که ما مزایای این خودرو م ذکر کردیم
درو بر شما
علت اینکه در بعضی از مواقع ماکسیما در پارک هست واستارت نمیخورد ووقتی ار پارک خارج میکنم ودر حالت N قرار میدهیم استارت میخورد و روشن میشود چیست؟
باتشکر
سلام دوست عزیز.سلکتور گیربکس تنظیم نیست با یه تنظیم کوچولومشکلتون حل میشه
درو بر شما
علت اینکه در بعضی از مواقع ماکسیما در پارک هست واستارت نمیخورد ووقتی ار پارک خارج میکنم ودر حالت N قرار میدهیم استارت میخورد و روشن میشود چیست؟
باتشکر