با آپشن‌های تویوتا پریوس آشنا شوید

فهرست مطالب


تویوتا پریوس(Toyota Prius) یک لیفت‌بک جمع‌وجور هیبریدی است که تاریخ تولید نسل اول آن به سال 1997 میلادی بازمی‌گردد. نسل چهارم تویوتا پریوس اولین بار در نمایشگاه خودرو لاس‌وگاس سال 2015 به معرض نمایش درآمد و در سال 2016 نیز تولید آن آغاز شد. به واسطه مصرف سوخت بسیار کم، کیفیت ساخت بالا، طراحی متفاوت و آپشن‌های تویوتا پریوس نسل چهارم این خودرو توانست همچون نسل‌های گذشته خود فروش قابل توجهی را تجربه کند.

اگر قصد فروش خودروی خودت رو داری، اونم تو سریع‌ترین زمان ممکن، کافیه اینجا کلیک کنید 

تا در طرح فروش سفارشی همراه مکانیک بدون پرداخت هیچ وجهی بعنوان پورسانت خودروت رو بفروشی

تویوتا پریوس نسل چهارم که با کد XW50 شناخته می‌شود، در سال 1395 توسط شرکت ایرتویا، نماینده رسمی محصولات تویوتا در ایران راهی بازار داخلی شد و تا سال 2017 نیز عرضه این خودرو به بازار کشور ادامه داشت. تویوتا پریوس از ابتدای تولید تاکنون با حضور در بیش از 44 کشور جهان توانسته‌است به نماد خودروهای هیبریدی بدل شده و درواقع به‌عنوان پرفروش‌ترین خودروی هیبرید جهان شناخته ‌شود.

در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ این خودروی کم استهلاک و دوستدار محیط‌زیست رفته‌ایم و قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با مهم‌ترین آپشن‌های تویوتا پریوس آشنا کنیم. اگر شما هم جزء کسانی هستید که می‌خواهید بیش از پیش با امکانات و آپشن‌های این لیفت‌بک دوست‌داشتنی آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.

آپشن‌های تویوتا پریوس

آپشن‌های تویوتا پریوس

نسل‌های اول تا سوم تویوتا پریوس به‌عنوان یک محصول کاملا اقتصادی و بسیار ارزان‌قیمت به بازار عرضه شده‌بودند؛ به همین دلیل از لحاظ امکانات رفاهی، در سطح چندان مناسبی قرار نداشتند. در مقابل آپشن‌های تویوتا پریوس نسل چهارم و همچنین سبک طراحی و ابعاد آن به‌گونه‌ای است که تا حد قابل‌توجهی فراتر از نسل‌های گذشته به‌نظر می‌رسد.

در بازار کشور ما پریوس با هفت تیپ: تیپ 1، تیپ A، تیپ B، تیپ C، تیپ 2، تیپ 3 و تیپ 3 EU یا همان سفارش اروپا که به ترتیب از پایین ترین آپشن ها تا فول ترین نام برده شد در اختیار خریداران قرار دارد. تیپ 3 و 3 EU که به آن تیپ سفارش اروپا نیز گفته می‌شود با برخورداری از آپشن‌هایی همچون روکش چرمی صندلی‌ها، سانروف، شارژر وایرلس و IPA نمونه فول تویوتا پریوس محسوب می‌شوند و فول رادار می باشند. برای آشنایی هرچه بیشتر شما مخاطبین گرامی با آپشن‌های تویوتا پریوس نسل چهارم، در ادامه به برخی از مهم‌ترین تجهیزات و امکانات این خودرو اشاره کرده‌ایم:

ترمزهای احیا کننده (Regenerative Braking)

یکی از آپشن‌های موجود در تویوتا پریوس، ترمزهای احیا کننده است. استفاده از نیروی ترمز چرخ‌ها برای شارژ باتری، ازجمله راه‌های متداول میان خودروهای هیبریدی محسوب می‌شود. به‌طور معمول زمانی‌که در یک سرازیری پای خود را از روی پدال گاز برمی‌دارید یا زمانی که اقدام به ترمزگیری می‌کنید، سیستم ترمز احیاکننده تویوتا پریوس وارد عمل شده و انرژی مکانیکی و انرژی حاصل از ترمز را به ‌صورت انرژی الکتریکی مجددا درون باتری ذخیره می‌کند.

نشانگر 4.2 اینچی کنسول میانی

نشانگر 4.2 اینچی کنسول میانی

برخلاف اغلب خودروها، در کنسول میانی تویوتا پریوس علاوه‎بر یک مانیتور 7 اینچی مربوط به سیستم مالتی‌مدیا، یک نمایشگر باریک و کشیده دیگر نیز به چشم می‌خورد که به‌نوعی جایگزین نشانگرهای دور موتور و سرعت‌سنج متداول میان سایر خودروها شده‌است.

بخش سمت راست این مانیتور 4.2 اینچی مربوط به نمایش سرعت، مصرف سوخت خودرو، دماسنج و… است. در سمت چپ نیز یک صفحه‌نمایش چندگانه وجود دارد که وضعیت جعبه‌دنده، چراغ‌های هشدار، وضعیت شارژ باتری های موتور الکتریکی، ساعت دیجیتالی و… را در معرض دید سرنشینان قرار می‌دهد. از طریق دکمه‌های موجود روی فرمان تویوتا پریوس، راننده می‌تواند اطلاعات موجود روی این نمایشگر را تغییر دهد.

سیستم کمک پارک هوشمند (Intelligent Parking Assist)

این سیستم هوشمند که در تویوتا پریوس با نام IPA شناخته می‌شود، یکی از امکانات سفارشی تیپ فول این خودرو محسوب می‌شود؛ به همین دلیل در بسیاری از تویوتا پریوس‌های موجود در بازار کشور چنین سیستمی به چشم نمی‌خورد. سیستم IPA با تکیه‌بر اطلاعاتی که از سنسورها و دوربین‌های موجود در خودرو حاصل می‌شود؛ این امکان را در اختیار راننده قرار می‌دهد تا به‌راحتی فضای پارک خودرو را تشخیص داده و با کمترین میزان دخالت راننده خودرو را پارک کند.

لازم به ذکر است که آپشن IPA موجود در تویوتا پریوس، تنها یک سیستم کمک پارک است؛ به همین دلیل در هنگام انجام مراحل پارک خودرو، همچنان به نظارت، تغییر وضعیت دنده و اعمال نیروی ترمز توسط راننده نیاز دارد.

شارژر بدون سیم موبایل (QI)

شارژر بدون سیم موبایل (QI)

یکی از آپشن‌های جالب و کاربردی موجود در تویوتا پریوس، شارژر بی‌سیم موبایل یا QI است که در بخش پایینی کنسول میانی قرار دارد. اگر گوشی موبایل شما از فناوری QI پشتیبانی می‌کند، می‌توانید بدون استفاده از سیم و تنها با قرار دادن موبایلتان در جای مخصوص، باتری آن را شارژ کنید.

هدآپ دیسپلی (HUD)

هدآپ دیسپلی نیز مانند دستیار پارک هوشمند تنها در نسخه فول تویوتا پریوس و به‌صورت آپشن سفارشی وجود دارد. هدآپ دیسپلی(Head-up display) با نشان دادن اطلاعات مهم و کاربردی مانند سرعت خودرو، مقدار سوخت موجود و… بر روی شیشه جلو باعث می‌شود تا بدون این‌که راننده تویوتا پریوس چشم خود را از جاده بردارد، بتواند به چنین اطلاعاتی دسترسی داشته باشد.

سيستم كنترل پايداري خودرو (VSC)

سيستم كنترل پايداري خودرو (VSC)

سيستم كنترل پايداري خودرو که با نام‌هایی همچون ESP، ESC، VSM و TSC نیز شناخته می‌شود با اطلاعات به‌دست‌آمده از سنسورهای موجود، مسیری که راننده‌ خودرو در حال طی کردن آن است را با مسیر حرکت منطقی آن مقایسه می‌کند. چنانچه به هر دلیلی اعم از لغزندگی جاده یا انجام یک مانور ناگهانی تویوتا پریوس از مسیر اصلی خود منحرف شود، سیستم VSC قدرت موتور را کاهش داده و به‌طور جداگانه ترمزهای هر چرخ را فعال خواهد کرد تا خودرو مجددا پایداری خود را بدست آورد.

سيستم كنترل لغزش خودرو (TRC)

TRC در واقع همان سیستم کنترل کشش یا TCS است که مخفف عبارت Traction Control System محسوب می‌شود. TRC باعث می‌شود تا Toyota Prius چه در آغاز حرکت و چه در حین حرکت دچار هرزگردی نشود. به‌عبارت‌دیگر زمانی که کامپیوتر خودرو تشخیص دهد چرخ‌های پریوس در حال لغزش هستند، ضمن اعمال نیروی ترمز به چرخ‌های در حال لغزش، قدرت خروجی موتور را نیز کاهش می‌دهد تا لاستیک‌های خودرو مجددا چسبندگی خود را به دست آورند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

سیستم هشدار وجود مانع در نقاط کور هنگام حرکت‌به‌عقب (RCTA)

یکی از آپشن‌های مدرن تویوتا پریوس‌های فول آپشن، سیستم هشدار وجود مانع در نقاط کور هنگام حرکت‌به‌عقب یا RCTA است. زمانی‌که با تویوتا پریوس قصد خروج از پارک را دارد، RCTA با بهره‌گیری از رادارهای موج‌کوتاه، خودروهایی که در نقاط کور دید راننده قرار دارند را شناسایی کرده و با چشمک زدن چراغ در آینه‌های جانبی و اخطار صوتی به راننده هشدار می‌دهد.

انتخاب حالت رانندگی (Drive Mode)

انتخاب حالت رانندگی (Drive Mode)

یکی دیگر از آپشن‌های موجود در تویوتا پریوس، انتخاب حالت رانندگی یا همان درایو مود است. سمت راست دسته‌دنده کوچک و آبی‌رنگ تویوتا پریوس، دو دکمه Drive Mode و Ev Mode به چشم می‌خورد که راننده از طریق آن‌ها می‌تواند 4 حالت متفاوت رانندگی را انتخاب کند.

با فعال کردن حالت Ev Mode می‌توان یک و نیم کیلومتر تنها با استفاده از موتور الکتریکی تویوتا پریوس رانندگی کرد که معمولا برای جابجایی های کوتاه برد نظیر ورود یا خروج از پارکینگ استفاده می شود. خودرو به‌صورت پیش‌فرض در حالت Normal Mode قرار دارد که رانندگی نرم و بهینه‌ای را در اختیارتان قرار می‌دهد. با انتخاب حالت Power Mode، تویوتا پریوس اندکی پرشتاب‌تر شده و دنده‌ها را در دور بالاتری تعویض می‌کند. همان‌طور که می‌توان حدس زد در حالت Eco Mode اولویت اصلی خودرو کاهش مصرف سوخت خواهد بود؛ بنابراین تا حد چشمگیری از توان و چالاکی پریوس کاسته خواهد شد.

سیستم هشداردهنده فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)

TPMS موجود در تویوتا Prius از طریق سنسورهایی که در داخل لاستیک کار گذاشته شده‌اند، به‌طور مداوم فشار باد تایرهای خودرو را بررسی می‌کند. در صورت کاهش محسوس فشار، چراغ مربوط به این سیستم روی پشت آمپر خودرو روشن‌شده و راننده را از تنظیم نبودن باد تایر مطلع می‌سازد.

کنترل اتوماتیک چراغ‌های جلو (Auto levelling)

این سیستم که درواقع همان تنظيم اتوماتيك ارتفاع نور چراغ‌های جلو در سایر خودروها محسوب می‌شود، در سایر محصولات کمپانی تویوتا ازجمله تویوتا CHR و تویوتا RAV4 نیز به‌کار رفته است. این سیستم با توجه به وضعيت خودرو، ارتفاع نور چراغ‌های جلو تویوتا پریوس را طوری تنظیم می‌کند، كه راننده بهترين ديد را به جاده داشته باشد.

سیستم تشخیص نقاط کور در آینه‌های جانبی (BSM)

سیستم تشخیص نقاط کور در آینه‌های جانبی (BSM)

یکی از آپشن‌هایی که در تویوتا پریوس تیپ 3 یا سفارش اروپا می‌توان مشاهده کرد، سیستم تشخیص نقاط کور در آینده است که تویوتا نام آن را BSM گذاشته است. زمانی که خودرویی به نقطه‌ کور دید راننده وارد شود، چراغ‌هایی که روی آینه‌های جانبی پریوس قرار دارند، روشن‌شده و به‌همراه یک اخطار صوتی، راننده را از وجود خطرات احتمالی آگاه می‌سازند. برخلاف آنچه که به‌نظر می‌رسد، این سیستم می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش تصادفات جاده‌ای داشته باشد.

سیستم کمکی ترمز (BAS)

سیستم کمکی ترمز که توسط شرکت‌های مختلف، با نام‌هایی همچون BA، EBA، FEB یا BAS شناخته می‌شود، سیستمی است که بر میزان فشار واردشده بر پدال ترمز نظارت دارد. به این معنی که در شرایط اضطراری این سیستم فشار هیدرولیک ترمز را تا حداکثر مقدار ممکن بالا می‌برد تا خودرو در کمترین زمان، سرعت خود را ازدست‌ داده و توقف کند. عملکرد سیستم BAS مانند این است راننده پریوس در مواقع بحرانی برای اجتناب از برخورد، پدال ترمز را با تمام قدرت فشار دهد.

ازجمله سایر آپشن‌های موجود در تویوتا پریوس نسل چهارم می‌توان به مواردی زیر اشاره کرد:

  • سانروف (نسخه فول)
  • کروزکنترل
  • سنسور پارک عقب
  • سیستم روشنایی در روز(DRL)
  • سیستم تهویه مطبوع اتوماتيك همراه با سنسور رطوبت
  • سيستم صوتي و مولتی‌مدیا JBL – مانیتور 7 اینچی لمسی + ده عدد اسپیکر
  • سيستم هوشمند ورود و استارت بدون كليد
  • دوربین عقب
  • آینه داخلی الکتروکرومیک
  • تنظیم دستی صندلی راننده در ۶ حالت + گودی کمر برقی و سرنشین جلو ۴ حالت + گرمکن های جلو
  • رادارهای نقطه کور (برخی تیپ ها)، بین خطوط (نسخه فول)، تصادف جلو (نسخه فول)، تصادف عقب (نسخه فول)، تابلو خوان (نسخه فول) و عابر پیاده (نسخه فول)

جمع‌بندی آپشن‌های تویوتا پریوس

جمع‌بندی آپشن‌های تویوتا پریوس

در این مطلب سعی داشتیم تا از میان تمامی امکانات رفاهی و آپشن‌های تویوتا پریوس برخی از پرکاربردترین و مهم‌ترین آن‌ها را خدمت شما مخاطبین گرامی به ‌اختصار توضیح دهیم. تویوتا پریوس در بازار اغلب کشورهای جهان به‌ عنوان یک خودروی اقتصادی و ارزان‌قیمت در اختیار خریداران قرار می‌گیرد و حتی در بسیاری از کشورهای جهان از تویوتا پریوس در سیستم حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌شود؛ از همین رو نمی‌توان انتظار چندانی از آپشن‌های این خودرو داشت.

درمجموع می‌توان تویوتا پریوس را یک خودرو امن، مقرون‌به‌صرفه، جادار و باکیفیت دانست که در داخل کشور ما به دلیل قیمت بالا، آپشن‌های محدود، اعتماد نسبتا کم افراد به خودروهای هیبریدی و همچنین پیچیدگی‌های فنی نتوانست همچون سایر کشورهای جهان به موفقیت چندانی دست یابد.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

تویوتا پریوس بخریم یا سوناتا هیبرید؟

چرا تویوتا پریوس بخریم

مقایسه تویوتا پریوس و هیوندای النترا 2017

مقایسه تویوتا پریوس و تویوتا CHR

معایب تویوتا پریوس ، سوغات هیبریدی سامورایی‌ها

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
سید حسن جلالی
1402-11-24 01:12

مقایسه انواع تیپ میخواستم تیپ های مختلف وجود دارد توضیح دهید تیپ های مختلف ممنون میشم .

محمد
1401-09-12 17:58
امتیاز دهی :
     

با عرض سلام خسته نباشید

ماشین برقی رو چطوری در اول صبح استفاده کنیم
یا نحو روشن کردن و شروع بکارش رو میشه راهنمایی کنید
مدل ماشین تویوتا پریوس

جمشید
1401-10-10 15:54
پاسخ به  محمد

درود بر شما
اولا تویوتا پریوس برقی نیست . هیبرید است . یعنی از نیروی بنزین و برق تولیدی خودش استفاده میکند . نحوه روشن کردن خودروهای هیبریدی مثل خودروهای بنزینی است . فقط درزمستان معمولا برای گرم شدن موتور حتی اگر باطری شارژ باشد باز هم موتور بنزینی روشن میشود . ولی درتابستان این اتفاق نمیفتد .