هیوندای سوناتا GLS و GLS پلاس چه تفاوت‌هایی دارند؟

فهرست مطالب


قبل از پرداختن به هیوندای سوناتا GLS و GLS پلاس، قدری با تاریخچه این خودرو آشنا می‌شویم. hyundai Hybrid از جمله شناخته‌شده‌ترین سدان‌های میان‌سایز در سطح جهان است که نخستین بار در سال ۱۹۸۵ میلادی توسط کمپانی کره‌ای هیوندای به بازار عرضه شد؛ و در سبد خرید محصولات هیوندای قرار گرفت. محبوبیت این خودرو به حدی بود که شرکت هیوندای پس از گذشت حدود ۳۵ سال هم‌چنان به تولید آن ادامه می‌دهد و تا به حال، هشت نسل مختلف از این خودرو را روانه بازار کرده است. خرید و فروش سوناتا در کشور ما نیز بسیار رونق دارد. این سدان متوسط، به‌واسطه نسل پنجم (NF) خود در ایران شهرت یافت و در نسل ششم (YF) به اوج رسید. پس از آن نیز Hyundai LF که هفتمین ستاره از خانواده پرافتخار Sonata به حساب می‌آمد، در قالب مدل‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ و با قوای محرکه بنزینی یا هیبریدی در جاده‌های ایران ظاهر شد.  نسخه هیبریدی 2018 هم‌چون گذشته، در قالب سه نسخه GL (تیپ 1 – نسخه پایه)، GLS (تیپ 2- نیمه فول) و GLS پلاس (تیپ 3 – فول) روانه میدان شده است که از لحاظ فنی تفاوت خاصی میان آن‌ها وجود ندارد؛ در ادامه با ما همراه باشید تا تفاوت‌های سوناتا GLS و GLS پلاس را به استحضار شما مخاطبان گرامی برسانیم.

طراحی ظاهری هیوندای سوناتا GLS و GLS پلاس

طراحی ظاهری هیوندای سوناتا GLS و GLS پلاس

همان‌طور که اشاره کردیم، نوع هیبریدی این خودرو ابتدا در سال ۲۰۱۶ راهی ایران شد و از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هیوندای LF بنزینی نداشت؛ اما در سال ۲۰۱۸، شرکت پاکرو به عنوان نماینده هیوندای، نسخه فیس‌لیفت Sonata LF را در حالی که شمایل آن نسبت به مدل پیشین تحولات مثبت و به‌روزرسانی‌های قابل‌توجهی را تجربه کرده بود، صرفا با قوای هیبریدی به دست مشتریان ایرانی رساند.

هیوندای سوناتا در تیپ های GLS و GLS پلاس ۲۰۱۸ از چهره‌‌ای کاملا جدیدی سود می‌برند و دیگر اثر چندانی از آن محافظه‌کاری نسخه پیشین ال اف در این دو خودرو مشاهده نمی‌شود. بخش‌هایی همچون سپر، چراغ‌های جلو، گریل یا جلوپنجره و جایگاه‌های مه‌شکن‌ در نمای روبه‌رو کاملا دستخوش تحول شده‌اند تا فرمی پرخاش‌جویانه، اسپرت و درعین‌حال، عامه‌پسندتر را برای Sonata 2018 به وجود آورند. طراحی پروفیل جانبی Sonata Hybrid  2018 نسبت به قبل چندان تغییر نکرده است؛ چرا که جلوه زیبا و خوشایندی را در این نما از جی ال اس و جی ال اس پلاس شاهد هستیم که نوعی هماهنگی بصری متناسب را نشان می‌دهد.

اما از نمای کناری که بگذریم و به ناحیه پشت خودرو برسیم، بار دیگر تحولات ظاهری مشهود و محسوس خواهند شد؛ طرح سپر، چراغ‌ها و درب صندوق به‌طورکلی تغییر کرده است و چراغ‌های کشیده دوتکه در جوانب و نواحی داخلی درب صندوق حالتی اخم‌آلود و اسپرت به نمای پشت gls و gls پلاس بخشیده‌اند. طرح مجزا و سه‌گانه گرافیک داخلی این چراغ‌ها، بسیار جذاب و چشم‌نواز احساس می‌شود.

تحولات سپر عقب، به‌ویژه جانمایی زیبای چراغ‌های شبرنگ در دو سمت و قطعه مشکی‌رنگ در بخش زیرین آن، ظاهر زاویه پشت نسخه 2018 را ارتقا بخشیده و فرمی تقریبا عضلانی را برای نمای عقب این سدان میان‌سایز پدید آورده است.

 در باب جمع‌بندی این قسمت می‌توان اظهار داشت که Sonata Hybrid GLS, GLS Plus به‌لطف فرم کشیده بدنه، رعایت اصول طراحی آیرودینامیک و زیبایی‌شناختی مدرن، در حال حاضر یکی از زیباترین سدان‌های سایز متوسط موجود در بازار ایران به‌شمار می‌روند. حتی به ‌نظر برخی از مشتریان و کارشناسان، این مدل نسبت به نسل هشتم این خودرو نیز از ظاهر معقول و دلپسندتری سود می‌برد؛ بنابراین می‌توان امتیاز نسبتا بالایی را به طراحی ظاهری نسخه هیبریدی gls و gls پلاس ۲۰۱۸ اعطا کرد. در ادامه تفاوت‌های سوناتا GLS و GLS پلاس به بررسی طراحی کابین و امکانات خواهیم پرداخت.

طراحی کابین و امکانات هیوندای سوناتا GLS و GLS Plus

طراحی کابین و امکانات هیوندای سوناتا GLS و GLS Plus

حجم تغییرات صورت‌گرفته در کابین سوناتا هیبرید ۲۰۱۸ نسبت به مدل پیشین چندان گسترده نیست و شاخص‌ترین به‌روزرسانی این قسمت، به بهره‌گیری از فرمان سه‌شاخه جدید با طراحی اسپرت‌تر محدود می‌شود. سایر بخش‌های کابین هم‌چون گذشته ظاهری متناسب و قابل قبول را به نمایش می‌گذارند. با وجود این، سبک طراحی کنسول میانی و دریچه‌های تهویه دو طرف نمایش‌گر داشبورد چندان هماهنگ و زیبا به ‌نظر نمی‌رسند. سایر نواحی داشبورد، پنل کیلومترشمار و رودری‌ها از شمایل متناسبی بهره برده‌اند و به‌راحتی می‌توانند سلیقه عموم مشتریان سدان‌های خانوادگی را با خود هم‌گام سازند.

شایان ذکر است که یکی از تفاوت‌های تیپ نیمه‌فول GLS با نسخه فول‌آپشن GLS پلاس، در روکش صندلی‌های این دو مدل است. Sonata GLS فاقد روکش چرمی است و تزیینات طرح چوب درون کابین آن به چشم نمی‌خورد؛ این در حالی است که نسخه جی ال اس پلاس هر دو آپشن را به کاربران خود ارائه داده است و کابین به ظاهر لوکس‌تری را به رخ می‌کشد. همچنین نسخه پایه GLS نیز علاوه بر فقدان روکش صندلی چرمی و تریم چوبی، از نمایش‌گر مرکزی کوچک‌تری (5 اینچ) بهره می‌برد. درنتیجه اگر به صندلی‌های خودرو توجه ویژه‌ای دارید، هنگام خرید سوناتا باید این موارد رو به یاد داشته باشید.

کابین Sonata Hybrid، محیطی جادار و مناسب جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال را در دسترس کاربران قرار می‌دهد. صندوق عقب این خودرو نیز با دراختیارگذاشتن 380 لیتر فضا، از دغدغه خانواده‌ها در هنگام مسافرت طولانی تا حدودی می‌کاهد. در بحث کیفیت متریال نیز باید گفت که نسخه هیبریدی 2018 به‌راحتی می‌تواند رضایت مشتریان را نسبت به جنس مواد به‌کاررفته درون کابین و کیفیت مونتاژ ادوات داخلی جلب کند.

کابین سوناتا هیبرید

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، مهم‌ترین تفاوت تیپ‌های مختلف این خودرو از سطح آپشن‌ها و امکانات رفاهی این تیپ‌ها نشات می‌گیرد. در همین راستا، تیپ پایه GL فاقد تجهیزاتی هم‌چون سقف پانوراما، گرم‌کن فرمان، گرم‌کن صندلی‌های جلو و عقب، تنظیم خودکار ارتفاع چراغ جلو، چراغ چرخشی، سنسور باران، سنسور پارک جلو و رادار نقطه کور است و برخلاف دو مدل دیگر، از رینگ ۱۶ اینچی استفاده می‌کند. تفاوت GLS با نسخه فول‌آپشن GLS پلاس نیز به فقدان شارژر وایرلس و سردکن صندلی‌های جلو در تیپ 2 (GLS) ختم می‌شود. در ادامه مقاله تفاوت‌های سوناتا GLS و GLS پلاس، می‌توانید مهم‌ترین امکانات رفاهی  gls پلاس ۲۰۱۸ (تیپ 3) را مشاهده کنید:

برای دیدن قیمت خودروهای هیوندای کلیک کنید

 

کروزکنترل، کنترل توقف در سربالایی، سه حالت رانندگی (نرمال و اکو و اسپرت)، حس‌گرهای باران و فشار باد تایر، ترمز پارک برقی، دی‌لایت، اتولایت، تنظیم ارتفاع نور خودکار، گردش چراغ‌ها سر پیچ، نورپردازی داخلی، فرمان برقی حساس به سرعت چهارحالته، گرم‌کن فرمان، سیستم صوتی ۴۰۰ وات با ۱۰ اسپیکر، نمایش‌گر لمسی هشت‌اینچی با دوربین عقب و سامانه نویگیشن، بلوتوث USB، نمایش‌گر ۴.۲ اینچی کیلومترشمار، رینگ‌های ۱۷ اینچی، استارت و ورود بدون کلید، تهویه خودکار دوگانه، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات هشت‌حالته برقی، گرم‌کن تمامی صندلی‌ها، سردکن صندلی جلو، روکش صندلی‌های چرمی، صندوق برقی هوشمند، شارژر وایرلس، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرم‌کن، سقف پانوراما، سانروف، پرده‌های جانبی شیشه پشت و عقب.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

پیشرانه و مشخصات فنی هیوندای سوناتا هیبرید ۲۰۱۸

پیشرانه و مشخصات فنی هیوندای سوناتا هیبرید ۲۰۱۸

در ادامه مقاله تفاوت‌های سوناتا GLS و GLS پلاس به بررسی مشخصات فنی این خودروها خواهیم پرداخت. هر سه نسخه جی ال، جی ال اس و جی ال اس پلاس Sonata Hybrid 2018 با یک نوع قوای محرکه در بازار ایران به فروش رسیده‌اند؛ یک پیشرانه بنزینی تنفس طبیعی چهار سیلندر تزریق مستقیم GDi به حجم ۲ لیتر که نیرویی برابر با ۱۵۶ اسب‌بخار قدرت به همراه ۱۹۳ نیوتن‌متر گشتاور را در اختیار راننده می‌گذارد. از سوی دیگر، یک موتور برقی به قدرت ۵۱ اسب‎‌بخار و حداکثر گشتاور ۲۰۵ نیوتن‌متر نیز در کنار پیشرانه احتراق داخلی به خدمت گرفته شده است. بدین ترتیب، حداکثر قدرت این خودروی هیبریدی به صورت ترکیبی برابر با ۱۹۳ اسب‌بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه است و بیشینه گشتاور آن نیز در 5000 دور در دقیقه به رقم 207 نیوتن‌متر خواهد رسید.

GLS و GLS Plus به منظور انتقال توان موتور به سوی چرخ‌های جلو، از جعبه دنده شش‌سرعته اتوماتیک بهره می‌برد تا شتاب صفرتاصد این خودرو ۱۵۸۶ کیلوگرمی، به سمت رقمی حدود ۹.۳ ثانیه میل کند. یکی از نکات جالب پیرامون سوناتا هیبرید ۲۰۱۸، میزان مصرف سوخت بسیار پایین آن در جاده است که حوالی ۳.۷ لیتر در صد کیلومتر ارزیابی می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو هم حول ۴.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر پیچ و تاب خواهد خورد.

مقایسه هیوندای سوناتا جی ال اس و جی ال اس پلاس از نظر ایمنی

مقایسه هیوندای سوناتا جی ال اس و جی ال اس پلاس از نظر ایمنی

این خودروی کره‌ای موفق به کسب هر ۵ ستاره ایمنی از موسسه NHTSA ایالات متحده شده است؛ بنابراین جای شکی باقی نمی‌ماند که جی ال اس و جی ال اس پلاس ۲۰۱۸ خودرویی کاملا ایمن و قابل اعتماد خواهند بود. علاوه بر استحکام اطمینان‌بخش پلتفرم، شاسی و بدنه، حضور تجهیزات ایمنی متعدد تاثیر قابل‌توجهی در ارتقاء امنیت این سدان میان‌سایز داشته است. موارد زیر، شاخص‌ترین تجهیزات ایمنی Sonata Hybrid GLS Plus هستند:

کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم هشدار نقطه کور، ABS، EBD، شش کیسه‌هوا، پشت‌سری فعال، ایزوفیکس.

جمع‌بندی

در این مقاله به طور کامل به بررسی تفاوت‌های سوناتا GLS و GLS پلاس پرداختیم. Sonata Hybrid 2018 در هر دو مدل جی ال اس و جی ال اس پلاس خودرویی قابل احترام و سدانی زیبا متناسب با نیاز مشتریان، به‌ویژه خانواده‌های متوسط خواهد بود. این محصول از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است و سواری آرامش‌بخشی را ارائه می‌دهد. مصرف سوخت پایین در سطح شهر و جاده نیز از مهم‌ترین نقاط قوت GLS و جی ال اس پلاس محسوب می‌شود. برای مشاهده قیمت هیوندای سوناتا هیبرید GLS و قیمت هیوندای سوناتا هیبرید GLS PLUS روی لینک آبی کلیک کنید.

با این وجود، انتقاداتی پیرامون قدرت ترمزگیری و هم‌چنین بحث پیچیدگی فنی آن در قیاس با سوناتای بنزینی وجود دارد که باعث شده است برخی از مشتریان هم‌چنان بر افکار سنتی خود تکیه کنند و به سراغ این محصول هیبریدی کم‌مصرف نیایند. البته با وجود واردات محدود این خودرو، می‌توان گفت که میزان استقبال مشتریان از نسخه هیبریدی 2018 نسبتا بالا است و این خودرو از بازار دست‌دوم قابل قبولی در کشور برخوردار است.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها