راهنمای خرید پژو پارس دست دوم

فهرست مطالب


امروزه کاربرد خودروها در زندگی بشر بسیار متنوع و بسیار گسترده‌ شده است، به‌طوری‌که اگر خودروها را از زندگی روزمره حذف کنیم شاید تمدن بشری دیگر به شکل کنونی وجود نداشته باشد. امروزه خودروهای ایرانی و غیر ایرانی، درانواع مدل و رنگ در ایران وجود دارد که به دلیل قیمت بالای خودروهای خارجی بسیاری از مردم ایران سعی درخرید خودروی ایرانی دارند …. .

در ایران دو شرکت تولید کننده خودرو را وجود دارد که هر کدام دارای سری خودروهایی با آپشن و ویژگی خاصی هستند:

  • سایپا
  • ایران خودرو

ما اینجا سعی بر معرفی یکی از خودروهای تولید داخلی شرکت ایران خودرو، به نام پژو پارس (پژو پرشیا) داریم و می‌خواهیم انواع پژو پارس با تمامی معایب ومزایای آن و نکات خرید هنگام خرید پژو پارس دست دوم را با شما به اشتراک بگذاریم:

پژو پارس چگونه ماشینی است؟

پژو پارس چگونه ماشینی است؟

پژو پارس یا پرشیا خودرویی محصول ایران خودرو است. این خودرو تغییر چهره یافته پژو 405 است که در طراحی ظاهری آن از بدنه آن الهام گرفته شده‌است.

انواع پژو پارس را بشناسیم:

  1. پارس ELX با موتور XUM
  2. پارس ELX
  3. پارس اتوماتیک
  4. پارس LX

در تولیدات قبل از سال 1390، تنظیم زاویه صندلی این خودرو با پیچاندن یک پیچ انجام می‌شد، که بسیار سخت بود به شکلی که حتی تنظیم زاویه پشتی پیکان سال 48 هم از این صندلی راحت‌تر بود. خوشبختانه در صندلی‌های جدید، تنظیم زاویه پشتی اهرمی شده است.

یکی از معایب پژو پارس دست دوم ، ایجاد گرمای زیاد موتور می‌باشد. در حالتی که سیستم خنک‌کننده موتور به خوبی عمل کند هیچ مشکلی نیست ولی اگر سیستم خنک‌کننده برای مدت کوتاهی معیوب گردد و گرمای موتور بیش از اندازه شود، سریعا واشر سرسیلندر می‌سوزاند و یا گاهی به اصطلاح پیستون می‌چسباند که در این حالت‌، باز کردن قسمت بالایی موتور و تراش دادن سر سیلندر و تعویض پیستون‌ها الزامی می‌گردد و هزینه تعمیر زیادی به مصرف کننده وارد می‌سازد.

از ضعف‌های تولیدات قبل از سال 90 آن، عدم وجود شیشه بالابر سرنشین‌های عقب بر روی درب یا استراحتگاه دست سرنشین است. کلیدهای شیشه به طرز غیر اصولی بر روی کنسول وسط بین صندلی راننده و صندلی جلو سرنشین قرار دارد که تنظیم شیشه را برای افراد سالمند و یا افراد ناآشنا با این خودرو سخت می‌کند.

مزایای پژوپارس

  1. پس از سوار شدن داخل پژو پارس  بر روی صندلی احساس راحتی می‌کنید.
  2. نمای داشبرد تا حدودی زیبا است. در مدل‌های جدید، بر روی فرمان سیستم کنترل ضبط ماشین نصب گردیده که با سیستم بلوتوث کار می‌کند و امکان تنظیم صدای پخش خودرو و تغییر موزیک وجود دارد. ولی در تولیدات قدیمی‌تر این آپشن وجود ندارد.
  3. درهنگام رانندگی با پژو پارس احساس امنیت می‌کنید و سنگینی و تسلط خودرو را در جاده احساس خواهید کرد. در پیچ‌ها هم تسلط خودرو را بر جاده به خوبی احساس می‌کنید.
  4. فرمان این ماشین هیدرولیکی است و از فرمان تقریبا نرمی برخوردار است.
  5. زاویه دید پهلوها و پشت خوب است. فضای بار صندوق عقب در مدل‌های بدون سوخت گاز و بدون کپسول، عالی است.
  6. برای مسافرت‌های طولانی مدت خودرو راحت و جاداری است و سرنشینان عقب نیز خسته نمی‌شوند.
  7. از نظر ایمنی می‌توان نمره قابل قبولی به آن داد.
  8. روکش صندلی‌ها و نوع ساخت آن‌ها خوب و سرنشینان احساس راحتی می‌کنند.
  9. قطعات پژو پارس فراوان و تعمیرکاران آن نیز بسیار زیاد می‌باشند.

خب بعد از بررسی‌های کلی و معرفی انواع خودرو پژو پارس، به این نکته باید توجه داشت که به علت قیمت بالای این روزهای خودرو تازه و صفر کیلومتر و مقرون به صرفه نبودن، مردم بیشتر درتلاش‌اند که خودروهای کارکرده و دست دوم را پیدا کرده و پس از طی یک سری مراحل و دقت در نکات لازم برای طمینان از سالم بودن قطعات خودرو ،آن را خریداری کنند.

در ادامه نکات مهم هنگام خرید دست دوم را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

راهنمای خرید پژو پارس دست دوم

راهنمای خرید پژو پارس دست دوم

کارکرد ماشین

کارکرد یک خودرو معمولی هر سال ۱۲ تا ۱۵ هزار کیلومتر است. برای تخمین مقدار کارکرد هرخودرو، خوردگی دیسک چرخ‌ها، باز و بسته شدن پیچ‌های برخی از قطعات موتور خودرو، روکش فرمان، دسته دنده و … است.

توجه کنید اگر عمر پژو پارس دست دوم مورد نظر شما در محدوده خرید پرریسک  قرار دارد به احتمال زیاد باید خرج زیادی بابت تعمیرات خودرو بپردازید و اگر عمر خودرو در خرید سیاه قرار دارد بهتر است به سراغ آن نروید.

بررسی خودرو از لحاظ تصادفی

بدنه خودرو باید از نظر رنگ‌شدگی و تصادف بررسی شود. رنگ شدگی کاپوت و سقف باعث افت قیمت پژو پارس می‌شود. در بررسی اولیه برای تشخیص رنگ خودرو، حتما در نور روز و ترجیحا نورآفتاب باید خودرو را دید. قسمت رنگ‌شده کمی اختلاف رنگ با سایر قسمت‌ها دارد و در نور آفتاب کمی زردتر از سایر قسمت‌های بی‌رنگ است. نگران نباشید یک قطعه رنگ شده توسط یک صافکار یا مکانیک قابل تشخیص است. درها و حاشیه درها را هم حتما چک کنید. اگر درها به راحتی باز و بسته نمی‌شوند و اگر حاشیه درها یکسان نیستند، نشانه تصادف خودرو است.

حتما دقت کنید که پیچ‌های اتصال گلگیر و کاپوت آچار نخورده باشد و شوره‌های رنگ بر روی آن‌ها نباشد. در غیر این صورت باید بدانید که گلگیر یا کاپوت باز شده و یا حتی تعویض شده است.

ایرادات اساسی که نباید از آنها چشم‌پوشی کرد

پارس دست دوم

چپی بودن خودرو، ضربه خوردن ستون‌ها و شاسی خودروها و وجود تعداد زیاد قطعات تعویضی و … در بدنه پژو پارس دست دوم ایرادات اساسی محسوب می‌شوند.

همچنین ایراداتی از قبیل دود کردن خودرو، سوختن واشر سرسیلندر، خراب بودن سیستم تعلیق (جلوبندی)، وجود ایراد در سیستم ترمز، نداشتن ایربگ و … از ایرادات فنی خودرو هستند که نسبت به آن‌ها باید بسیار حساس بود.

هر تصادفی بسته به نوع آن می‌تواند به قسمت خاصی از خودرو آسیب وارد کند و به صورت مستقیم روی قیمت خودرو تاثیر بگذارد. بنابراین شما به عنوان خریدار یک خودرو دست دوم باید از افت قیمت واقعی خودرو بعد از تصادف آگاه باشید.

شما می‌توانید با استفاده از ویژگی قیمت گذاری به‌روز و واقعی خودرو در نرم افزار فرمون به راحتی قیمت خودرو دست دوم و تصادفی را محاسبه کنید.

بررسی پوسیدگی ماشین

مانند بررسی رنگ شدگی،‌ بدنه خودرو را هم در هوای روشن و آفتابی نگاه کنید. در روز، پوسیدگی‌های موجود در زیر سپرها و رکاب‌ها به خوبی قابل مشاهده هستند. اگر دیدید که بخش‌هایی از بدنه زنگ زده است، به آرامی با انگشت روی آن فشار دهید تا ببینید صدا می‌دهد یا خیر. اگر صدایی شنیدید، مطمئن باشید که در آن بخش پوسیدگی وجود دارد. معمولاً زیر گل‌گیرها، اگزوز، و گوشه درب‌ها زنگ زدگی‌های متعددی به چشم می‌خورد.

در صورتی که در این قسمت‌های پژو پارس دست دوم زنگ‌زدگی دیدید، بهتر است از یک متخصص بخواهید تا قطعیت یا عدم قطعیت پوسیدگی در این بخش ها را بررسی کند. گاهی هم روی لوله‌های ترمز نیز زنگ‌زدگی وجود دارد که در این مورد باید آن‌ها را تعویض کرد.

چک کردن داخل خودرو

چک کردن داخل خودرو

آثار ساییدگی شدید بر روی دنده، فرمان و پدال ها نشان دهنده این است که ماشین کارکرد بالایی داشته و تحت فشار بوده است. توجه داشته باشید مالک هرچه به داخل کابین رسیدگی کرده باشد، وضعیت فنی هم احتمالا درهمان حول‌وحوش می‌چرخد.

بررسی باطری

بررسی باطری کار دیگری است که باید انجام دهید. خودرو باید با اولین استارت روشن شود، سپس کولر، چراغ‌ها، سیستم صوتی و فندک را امتحان کنید. با یک جا روشن کردن همه اینها، نباید فشاری به ماشین وارد شود.

تست شتاب، سرعت و فرمان

شتاب و سرعت خودرو را در سربالایی چک کنید. خودرو نباید گاز هرز بخورد و شتاب نگیرد. در غیر اینصورت صفحه کلاچ خودرو ضعیف است و باید تعویض گردد. یکی از راه‌های تست صفحه کلاچ آن است که خودرو را در دنده ۳ قرار داده و پا را از کلاچ آرام بردارید. اگر خودرو به لرزش افتاد و سریعا خاموش شد نشان از سالم بودن صفحه کلاچ است ولی اگر گاز هرز خورد و خودرو حرکت کرد ، صفحه کلاچ خراب است.

دنده‌های خودرو

 باید به راحتی جا برود و صدا نکند در غیر این صورت جعبه دنده ایراد دارد. به دنده یک بروید و حرکت کنید. اگر هنگام تعویض دنده ها صدای عجیبی شنیدید و این وضعیت چندین بار تکرار شد، نشان دهنده مشکلی در سیستم گیربکس ماشین است.

فرمان

در یک مسیر مستقیم به سرعت پنجاه کیلومتر که رسیدید دست خود را از روی فرمان بردارید اگر ماشین بلرزد و به این طرف و آن طرف کشیده شود یا از خط مستقیم خارج شود، فرمان ماشین نیاز به تنظیم و تعمیر دارد.

پژو پارس

بررسی درب خودرو

هنگام بررسی بدنه خودرو پژوپارس دست دوم ، به در‌ها نیز هم از داخل و هم از خارج خودرو توجه کنید و با دقت بررسی کنید. چند بار به آرامی درب خودرو را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که قفل و زبانه درب اشکال نداشته باشد و هیچ گونه درز غیرعادی بین درب و بدنه خودرو وجود نداشته باشد. هنگام باز و بسته کردن درب نباید صدای غیرعادی بشنوید. به لولاهای در نیز دقت کنید که مشکل نداشته باشد.

بررسی کاپوت و سپر ماشین

یادتان نرود حتما کاپوت را چک کنید و مطمئن شوید که قفل آن مشکل نداشته باشد، داخل کاپوت دارای فرورفتگی و سوختگی نباشد. سپر ماشین را چک کرده و از سالم بودن آن اطمینان پیدا کیند. دقت کنید که ترک نداشته باشد و دورنگ نیاشد.

بررسی پدال ترمز

بررسی عمللکرد پدال ترمز نیز از موارد  مهم است. در هنگام خاموش بودن خودرو، پدال نباید شل باشد. اگر هنگام ترمز کردن ماشین بلرزد، بدانید که اشکال از دیسک‌های ترمز وو چرخ‌های جلو است.

بررسی موتور خودرو

 معمولاً کثیف بودن موتور،نشانه خوبی نیست. هنگام بررسی موتور تمام لوله‌ها رابط، تسمه‌ها، دسته موتور، رادیاتور و تمام اجزای موتور را بررسی کنید تا اگر مشکل یا ایرادی وجود داشت متوجه آن شوید.

روغن و رادیاتور را بررسی کنید

شیلنگ‌های ماشین باید کاملا خشک باشند، زمینی که ماشین در آن پارک شده را نگاه کنید تا از عدم نشت روغن مطمئن شوید.

احساس راحتی در ماشین

حتما قبل از اینکه خودرو را خریداری نمائید حدود ۵ دقیقه با آن رانندگی کنید. به همه چیز دقت کنید شاید دید ناکافی به اطراف خودرو موجب آن شود که تمام محاسن و آپشن‌های آن از چشم شما بیافتد. شاید شما فرد قد بلندی باشید و ارتفاع کم اتاق خودرو در حین رانندگی برای شما خسته کننده باشد و … لذا همیشه قبل از خرید خودرو حتما چند دقیقه با آن رانندگی کنید و ببینید آیا از رانندگی با آن احساس لذت می‌کنید یا نه؟

بررسی مدارک

تمامی مدارک شناسایی فروشنده به عنوان مالک، کارت شناسایی خودرو و سند برای قولنامه باید حاضر باشد. شماره شاسی و شماره موتور را با کارت ماشین و سند مقایسه کنید.

مدارک شناسایی مالک خودرو، مانند کارت ملی و گواهی‌نامه را با مشخصات مندرج روی سند و کارت خودرو مطابقت دهید.

 سندهای قبلی خودرو را که باید توسط فروشنده به شما تحویل گردد به دقت مشاهده و از اصالت آن اطمینان حاصل نمایید. بیمه نامه خودرو نیز از موارد مهم در خرید خودرو است. اگر بیمه نامه خودرو رو به اتمام است یا زمان کمی از آن باقی مانده، می‌توانید از فروشنده تخفیف بگیرید.

و اما نکته آخر، پژو پارس گرچه قدیمی، اما دوست‌داشتنی

اپشن های پژو پارس

درهنگام تنظیم قولنامه تمام مبلغ را یکجا پرداخت نکنید. پرداخت باقی مبلغ خودرو را بعد از دریافت برگه عدم خلافی و حضور فروشنده در دفتر اسناد رسمی برای انتقال سند، پرداخت کنید.

وضعیت گل‌گیرها، سیستم تهویه، دسته برف‌پاک‌کن، لاستیک خودرو،  بررسی سیستم نور و چراغ‌ها، بررسی کلاچ و گیربکس، بررسی تزئینات و آپشن‌های داخلی و … از دیگر موارد می‌باشند.

با اینکه 19سال از تولید پژوپارس گذشته است اما هنوز هم طرفداران زیادی دارد. هنگام خرید پژوپارس دست دوم دانستن اینکه چه‌مواردی را باید بررسی کنید و به چه نکاتی باید توجه کنید، کار را برای شما راحت می‌کند. خودروهای کارکرده نیاز به دقت و بررسی های زیادی دارد و با استفاده از مطالب ذکرشده در مورد خودرو پژو پارس، تا حد زیادی انتخاب خودرو راحت تر و دقیق تر خواهد بود.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید:

با مدل های مختلف پژو پارس بیشتر آشنا شوید

مقایسه سمند سورن و پژو پارس

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها