مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

فهرست مطالب


در سال‌های آخر پیش از ممنوعیت واردات خودرو، شرکت‌های زیادی در زمینه واردات خودرو فعال بودند و نکته خوب، این بود که برخی برندها که قبلا در بازار ایران عملکردی محدود یا ضعیف داشتند، به طور منسجم‌تری در حال ورود به بازار بودند. از بین این برندها، باید به نیسان و میتسوبیشی اشاره کرد که محصولات آن‌ها توسط شرکت‌های جهان نوین آریا و آرین موتور به بازار عرضه می‌شدند.

در این بین، با توجه به سلیقه بازار و پتانسیل موجود، هر دو شرکت تصمیم به تمرکز روی خودروهای کراس‌اوور گرفتند. نیسان کار را با کراس‌اوور ایکس تریل آغاز کرد و میتسوبیشی نیز کراس‌اوور اوتلندر را به میدان آورد. در ابتدا رقابت بین نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر شدید نبود؛ چون بخش اعظم بازار، در دست رقبایی مانند تویوتا و هیوندای بود.

مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

اما به‌مرور، این دو خودروی ژاپنی نیز مزایای خود را نشان دادند و توانستند بخشی از مشتریان را به سمت اوتلندر و ایکس تریل بکشانند. شدیدشدن رقابت بین این دو خودرو، سبب شد تا عرضه‌کنندگان آن‌ها برای سال ۲۰۱۸، نسخه‌های به‌روزرسانی‌شده را روانه بازار کشور کنند. نیسان ایکس تریل در مدل ۲۰۱۸، با امکانات بیشتر و ظاهر آپدیت‌شده به میدان آمد. در مقابل، میتسوبیشی در بخش امکانات و ظاهر خیلی تغییر نکرده بود؛ ولی با قوای فنی هیبریدی به بازار رسید. در ادامه، نیسان ایکس تریل ۲۰۱۸ را در برابر میتسوبیشی اوتلندر PHEV قرار خواهیم داد.

به نظر شما خرید نیسان ایکس تریل بهتر است یا خرید میتسوبیشی اوتلندر؟!
0
به نظر شما خرید نیسان ایکس تریل بهتر است یا خرید میتسوبیشی اوتلندر؟!x

مقایسه طراحی

مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

در زمینه طراحی، نمی‌توان هیچ یک از این دو خودرو را جزو بهترین‌های بازار دانست؛ به خصوص که بیشتر سلیقه بازار، روی خودرویی چون هیوندای سانتافه تمرکز کرده‌ است؛ با این وجود، طراحی هر دو خودرو قوی و کم‌نقص است. نیسان ایکس تریل که در مدل اولیه خود جذابیت چندانی برای بازار نداشت، در مدل ۲۰۱۸ بسیاری از عناصر بصری خودروهای مدرن را نیز با خود به‌همراه دارد. چراغ‌ها و جلوپنجره ایکس تریل، دستخوش تغییر شده‌اند و رینگ‌های جدید آن نیز ظاهری جذاب‌تر از قبل دارد. بخش شیشه‌ای جلوپنجره نیز که لوگوی نیسان را درون خود جای داده است، نشان می‌دهد که ایکس تریل جدید در زمینه امکانات نیز ارتقا پیدا کرده است. در بخش عقب، تغییرات کم‌تری را شاهد هستیم و تنها گرافیک داخل چراغ‌ها تغییر کرده است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

در کل، باید گفت که تغییرات ظاهری نیسان ایکس تریل همه مثبت بودند و این خودرو از هر نظر بهتر از قبل شده است.

تغییرات نیسان در داخل کابین، کم‌تر هستند و تنها باید به غربیلک فرمان جدید و تغییر شکل دسته‌دنده اشاره کرد؛ اما همین دو تغییر کوچک، ظاهر کابین‌ را بسیار مدرن‌تر از قبل کرده‌اند، به‌خصوص که این غربیلک فرمان، در محصولات دیگر نیسان مانند ماکسیما و آلتیما نیز دیده می‌شود و ظاهری شکیل و اسپرت دارد.

مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

میتسوبیشی اوتلندر PHEV، تغییرات ظاهری کم‌تری را در مقایسه با نیسان ایکس تریل تجربه کرده است و بارزترین تغییرات، رینگ‌های متفاوت مدل PHEV، نوشته هیبریدی، چیدمان داخلی جدید چراغ‌ها و تغییرات جزیی در سپرها هستند که باید مثبت ارزیابی شود. درون کابین نیز اصلی‌ترین تغییر اوتلندر PHEV در مقایسه با نسخه معمولی بنزینی این خودرو، غربیلک فرمان چهارشاخه جدید و دسته‌دنده جدید این خودرو است. دسته‌دنده اوتلندر PHEV، از انواع جوی استیکی الکترونیکی است و ظاهری مدرن دارد. پشت آمپرها نیز به سیاق خودروهای هیبریدی هستند و دیگر خبری از دورموتورسنج نیست.

راستی اگر می‌خواهید قیمت انواع خودروهای موجود در ایران را ببینید، کافی است به صفحه قیمت میتسوبیشی یا قیمت نیسان در سایت همراه مکانیک مراجعه کنید. تمام قیمت‌ها در سایت همراه مکانیک کاملا به‌روز هستند و از معاملات واقعی سطح بازار جمع‌آوری می‌شوند و قابل‌اتکا هستند.

در زمینه فضای داخلی، هر دو خودرو در سطحی مشابه هستند و فضای پا و سر مناسبی را برای همه سرنشینان دارند. هیچ یک از دو خودرو در مدل‌های عرضه‌شده در ایران، دارای ردیف سوم صندلی‌ها نیستند؛ ولی در مورد میتسوبیشی اوتلندر، نمی‌توان این مساله را موردی منفی دانست؛ چون با توجه به قرارگرفتن باتری در کف خودرو، نسخه‌های PHEV اوتلندر به‌کل فاقد صندلی‌های ردیف سوم هستند.

مقایسه فنی

مقایسه فنی

نیسان ایکس تریل، یک خودروی بنزینی معمولی و میتسوبیشی اوتلندر، یک پلاگین هیبریدی است؛ در نتیجه در بخش فنی، تفاوت زیادی بین دو خودرو وجود دارد. زیر کاپوت نیسان، چیز جدیدی وجود ندارد و همان موتور ۲.۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی به‌همراه گیربکس CVT دیده می‌شود. این قوای فنی، نیسان را هم‌رده سایر خودروهای این کلاس قرار می‌دهد و البته با مصرف سوخت ترکیبی حدود ۸ لیتر در هر صد کیلومتر، خودرویی کم‌مصرف و مقرون‌به‌صرفه است؛ اما در زمینه مقرون‌به‌صرفه‌بودن، نه‌تنها نیسان ایکس تریل، بلکه هیچ کراس‌اووری در بازار نمی‌توانید پیدا کنید که بتواند با میتسوبیشی اوتلندر PHEV رقابت کند. قوای فنی پیشرفته این خودرو، از یک موتور ۲ لیتری بنزینی و دو موتور برقی تشکیل شده است.

موتورهای برقی اوتلندر، هر یک ۸۲ اسب‌بخار قدرت دارند و یکی روی محور جلو و دیگری روی محور عقب نصب شده‌اند تا یک پلاگین هیبریدی چهارچرخ‌محرک داشته باشیم. میتسوبیشی اوتلندر در صورت شارژ کامل باتری‌ها، می‌تواند تا ۵۰ کیلومتر نخست را بدون مصرف یک لیتر بنزین طی کند. در صورت اتمام شارژ باتری نیز موتور بنزینی به طور خودکار روشن می‌شود و باتری را شارژ می‌کند. اوتلندر در سرعت‌های زیر ۱۲۰ کیلومتر در ساعت، کاملا برقی است و مصرف سوخت صفر را ارائه می‌دهد. در صد کیلومتر نیز حتی با استارت‌‌خوردن موتور بنزینی، مصرف سوخت این خودرو از 3 لیتر تجاوز نخواهد کرد که عددی فوق‌العاده است. گرچه ارزان‌بودن نسبی بنزین در ایران سبب شده است تا کاربران چندان به عدد مصرف سوخت اهمیت ندهند، ولی این عدد برای مصرف‌کنندگان خارجی که گاهی تا یک دلار به ازای هر لیتر پول می‌دهند، بسیار مهم است.

سایر مشخصات نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر را در جدول زیر مشاهده کنید:

مدل خودرو

میتسوبیشی اوتلندر PHEV

 

نیسان ایکس تریل

پیشرانه

4 سیلندر با دو موتور الکتریکی

۴ سیلندر

حجم موتور

۲ لیتر

۲.۵ لیتر

حداکثر قدرت

دو موتور الکتریکی: ۱۶۴ اسب‌بخار، موتور بنزینی: ۱۱۸ اسب‌بخار

۱۷۰ اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

موتورهای الکتریکی: ۳۳۲ نیوتن‌متر، موتور بنزینی: ۱۸۶ نیوتن‌متر

۲۳۳ نیوتن‌متر

گیربکس

CVT

CVT X-Tronic

مصرف سوخت (ترکیبی)

۱.۸

۸.۳

شتاب صفرتاصد

۱۰.۳

۹.۸

حداکثر سرعت

۱۹۰

۱۷۰

مقایسه آپشن‌ها و امکانات رفاهی

مقایسه آپشن‌ها و امکانات رفاهی

نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV، هر دو خودروهایی مجهز و با لیست مناسبی از امکانات هستند؛ اما در این بخش، این نیسان است که دست برتر را دارد. مواردی مانند رادار نقطه کور، رادار بین خطوط، ارتفاع نور اتوماتیک، کنترل حرکت در سرازیری، سیستم صوتی حرفه‌ای BOSE، کول باکس، صندلی شاگرد برقی و سقف پانوراما، از مواردی هستند که نیسان را در جایگاهی برتر از میتسوبیشی قرار می‌دهند. در عوض، اوتلندر نیز به پدال شیفتر، حالت رانندگی برقی، چراغ‌های اصلی LED و خروجی برق ۲۲۰ ولت درون کابین مجهز است.

بدون شک، نه نیسان ایکس تریل و نه میتسوبیشی اوتلندر هیچ کدام مجهزترین خودروهای این کلاس نیستند؛ ولی هر دو، امکاناتی فراتر از متوسط و مناسب را ارائه می‌دهند. امکانات رفاهی دو خودرو را در جدول زیر با هم مقایسه کنید؛

تجهیزات

میتسوبیشی اوتلندر PHEV

نیسان ایکس تریل 2018

چراغ

چراغ زنون، دی‌لایت، اتولایت، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ‌شور، مه‌شکن LED چرخشی، نورپردازی داخلی

دی‌لایت، اتولایت، نوربالا اتومات، ارتفاع نور اتومات، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ‌شور، چراغ جلو زنون، چراق بدرقه، نورپردازی داخلی

سیستم‌های مولتی‌مدیا

۶ اسپیکر با قابلیت شبیه‌سازی صدای موتور در حالت برقی (AVAS)- هندزفری، بلوتوث، USB، CD، MP3، SD Card

۶ اسپیکر، هندزفری، بلوتوث، USB، MP3، iPod، AUX

صفحه‌نمایش

۷ اینچی لمسی

۷ اینچی لمسی، ۴.۳ اینچی صفحه کیلومتر

رینگ‌ها

۱۸ اینچی آلومینیومی

۱۸ اینچی آلومینیومی

آینه

آینه عقب الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشو برقی با تنظیم برقی، گرم‌کن آینه جانبی

آینه عقب الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشو برقی با تنظیم برقی، گرم‌کن آینه جانبی

تهویه‌مطبوع

اتوماتیک دوگانه

اتوماتیک دوگانه با دریچه تهویه عقب

صندلی

صندلی ۸ حالته برقی راننده، صندلی ۴ حالته دستی سرنشین جلو، صندلی عقب تاشو دو تکه با تنظیم دستی، گرم‌کن صندلی جلو، روکش چرم صندلی‌ها

صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیم برقی، صندلی تاشو دوتکه عقب، گرمکن صندلی جلو، روکش چرمی صندلی‌ها

شیشه

شیشه دودی عقب، سانروف

شیشه دودی عقب، سقف پانوراما

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور عقب و جلو، سنسور فشار باد تایر

سنسور تشخیص اشیا متحرک (MOD) سنسور فشار باد تایر، سنسور عقب

سایر امکانات

سانروف آنتی ترپ، سنسور باران، رادار تصادف جلو و عقب، سنسور تشخیص عابر پیاده، کروزکنترل هوشمند، کنترل ایستایی در سربالایی، ۲ حالت رانندگی اکو و برقی، روکش چرمی فرمان، گرم‌کن فرمان، پدال شیفتر، فرمان حساس به سرعت، دکمه‌های کنترلی روی فرمان، نیروی کمکی برقی فرمان، دوربین عقب، دوربین جانبی، دوربین ۳۶۰ درجه، خروجی ۱۲ ولت، صندوق برقی با جک، پکیچ شارژ سریع به‌همراه اینورتر ۱۵۰۰ وات، استارت دکمه‌ای

کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی و سرازیری، ۱ حالت رانندگی (ECO)، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، فرمان برقی با تنظیم ۴ حالته، روکش چرم فرمان، دکمه‌های کنترلی روی فرمان، فرمان حساس به سرعت، استارت دکمه‌ای، کول باکس، خروجی ۱۲ ولت، صندوق برقی با جک

مقایسه ایمنی

میتسوبیشی اوتلندر PHEV و نیسان ایکس تریل

میتسوبیشی اوتلندر PHEV و نیسان ایکس تریل، هر دو تست تصادف را در موسسه IIHS آمریکا انجام داده‌اند و و توانسته‌اند با عملکرد بسیار خوبی که در تست تصادف از خود نشان داده‌اند، در رتبه ایمنی بسیار خوب Top Safety Pick قرارگیرند. در کل از نظر ایمنی، هر دو خودرو بسیار ایمن و قابل اطمینان هستند و درکنار بدنه‌ای مستحکم، از تجهیزات مدرن و قابل اعتمادی بهره می‌برند.

 

تجهیزات

میتسوبیشی اوتلندر PHEV

نیسان ایکس تریل

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

ایزوفیکس صندلی، پشت سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، کمربند ایمنی محدودکننده، ورود بدون کلید

ایزوفیکس صندلی، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، کمربند ایمنی محدود‌کننده، ورود بدون کلید

کیسه‌هوا

۷ عدد (سرنشین جلو و راننده، زانویی راننده، پرده‌ای، جانبی جلو)

۶ عدد‌ (راننده و سرنشین جلو، پرده‌ای، جانبی جلو)

سیستم ترمز و پایداری

کنترل شتاب ناگهانی (UMS)، اتوهلد، ترمز اضطراری، ترمز پارک برقی، ترمز کمکی، ترمز ضد‌قفل، توزیع نیروی ترمز، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری

کنترل هوشمند شاسی (ACR)، ترمز موتور هوشمند (AEB)، کنترل ترمزها در پیچ (ATC)، ترمز فعال پیشرانه (IEB)، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری

تجربه رانندگی

مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

ابتدا به سراغ خودروی با سابقه‌تر یعنی نیسان ایکس تریل می‌رویم. جز غربیلک فرمان خوش‌دست، این خودرو تفاوتی در سواری با مدل قبلی ندارد. سواری نیسان ایکس تریل در مقایسه با بسیاری از کراس‌اوورهای بازار، نرم‌تر و با تنش کم‌تر است.

شتاب‌گیری خودرو در ابتدای حرکت، چندان رضایت‌بخش نیست و مقصر اصلی آن را باید گیربکس CVT عنوان کرد؛ اما با دورگرفتن موتور، این مسئله کاملا برعکس می‌شود و نیسان عملکردی بسیار خوب را از خود نشان می‌دهد. شتاب‌گیری ثانویه نیسان ایکس تریل، کاملا خوب و برتر از بسیاری از رقبا است. گیربکس XTronic نیز عملکردی بسیار هوشمند دارد و اجازه نمی‌دهد تا اندکی از قدرت موتور به هدر برود. هندلینگ خودرو نیز رضایت‌بخش است و با اطمینان‌خاطر خوبی می‌توان وارد پیچ‌ها شد. در این بین، به ترمزها نیز می‌توان به‌عنوان یک نقطه قوت اشاره کرد. اصلی‌ترین ایراد وارده به ایکس تریل، همین شتاب اولیه نامناسب است و اگر این خودرو مانند برخی بازارها با گیربکس دوبل‌کلاچ به بازار ایران می‌آمد، همین یک ایراد را نیز نداشت.

رفتار اوتلندر PHEV در رانندگی کاملا متفاوت است. خودرو تقریبا هیچ صدایی ندارد و شتاب‌گیری آن نیز نه به سرعت نیسان، اما خوب است. گشتاور موتورهای برقی، از همان لحظه اول حرکت در بیشترین حالت خود است و همین کشش بسیار خوبی را به خودرو می‌دهد. سواری میتسوبیشی هیچ تنش و صدایی ندارد تا وقتی که باتری‌ها خالی شوند. در این‌جا است که موتور بنزینی استارت می‌خورد و به‌عنوان ژنراتور شروع به شارژ باتری می‌کند. تا زمانی که از سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت عبور نکنید، موتور بنزینی اوتلندر PHEV هیچ نیرویی را به چرخ‌ها انتقال نمی‌دهد و یک سیستم سری را شاهد هستیم؛ اما با عبور از این سرعت، سیستم هیبریدی به‌صورت موازی درمی‌آید و موتور بنزینی نیز به چرخ‌های جلو کوپل می‌شود. به طور تکنیکی، در اوتلندر PHEV خبری از گیربکس نیست؛ چون موتور بنزینی نیز با ضریبی ثابت به چرخ‌ها وصل می‌شود. در این‌جا، شاید بپرسید پس آن شیفترهای پشت فرمان برای چه کاری هستند؟ این شیفترها درحقیقت، میزان دخالت سیستم بازیابی انرژی حرکت را کنترل می‌کنند و در سرپایینی‌ها با استفاده از آن‌ها، می‌توانید سرعت خودرو را بدون نیاز به ترمز و با موتورهای برقی کنترل کنید.

مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

با این‌که اوتلندر PHEV نیز یک خودروی چهارچرخ‌محرک است، ولی در زمینه آفرود، این نیسان است که با سیستم چهارچرخ‌محرک هوشمند خود عملکرد بهتری دارد؛ چون از سویی، قرارگرفتن باتری اوتلندر در کف این خودرو درصورت برخورد شدید کف با زمین، می‌تواند دچار ضربه شود و این موضوع، ریسکی نیست که خیلی از مالکان بپذیرند. سواری اوتلندر نیز رضایت‌بخش است. قرار‌گرفتن باتری‌ در کف خودرو با پایین‌تر‌آوردن نقطه ثقل، پایداری این کراس‌اوور را افزایش داده است؛ با این وجود، نمی‌توان هیچ یک از دو خودرو را به‌عنوان گزینه‌ای اسپرت به خریداران توصیه کرد و بیشتر‌، اتومبیل‌هایی مناسب سفر و استفاده روزمره هستند. در این میان، به یک نکته منفی اوتلندر نیز که نبود دریچه سیستم تهویه برای سرنشینان عقب است، باید اشاره کنیم.

تحلیل شرایط بازار

میتسوبیشی اوتلندر PHEV در مقایسه با نیسان ایکس تریل، در زمان محدودتری در بازار عرضه شد و همین سبب شده است تا مشتریان کمی به این خودروی ارزشمند دست پیدا کنند. از سویی، برخی مشتریان نگران خدمات و هزینه‌های جانبی خودروهای هیبریدی هستند و به همین علت، ترجیح می‌دهند سراغ گزینه‌های معمولی بروند. البته این نگرانی تا حد زیادی بی‌مورد است؛ چون خودروهای هیبریدی، استهلاک و آمار خرابی بسیار پایین‌تری دارند؛ ولی از سویی، شرایط ناپایدار بازار و قیمت‌ها در کشور را نیز نباید نادیده گرفت. به‌طور کلی قیمت نیسان ایکس تریل از قیمت میتسوبیشی اوتلندر بالاتر است ولی در عین حالبازار فروش آن نیز بهتر است و دست بالاتر را در بازار دارد.

نتیجه‌گیری

مقایسه نیسان ایکس تریل و میتسوبیشی اوتلندر PHEV

میتسوبیشی اوتلندر PHEV در کنار بی ام و i8، تنها خودروهای پلاگین هیبریدی بازار هستند و با مصرف سوخت فوق‌العاده کم خود، کم‌تر از هر خودروی دیگری شما را به پمپ بنزین می‌برند. اگر فاصله محل کار شما تا منزل کم‌تر از ۵۰ کیلومتر باشد، اوتلندر برای شما مانند یک تسلا خواهد بود و بدون هیچ بنزینی می‌توانید از آن استفاده کنید. میتسوبیشی اوتلندر PHEV برای افرادی نیز که به دنبال تجربه‌های جدید هستند، گزینه‌ای خاص و ایده‌ال است؛ البته در صورتی که از نظر امکانات رفاهی، انتظاری در حد یک سانتافه یا سورنتو 2018 از از آن نداشته باشید.

نیسان ایکس تریل در سمت مقابل، می‌تواند تمام نیازهای یک خانواده را پوشش دهد. خودرویی از یک برند معتبر، با بازار فروش خوب و تجهیزات ایمنی مناسب در کنار قوای فنی پیشرفته و مطمئن که هم در جاده و هم شهر می‌توان روی آن حساب کرد. ایرادگرفتن از هر دو خودرو، کار دشواری است؛ ولی می‌توان به پایداری متوسط و البته ضعیف‌بودن امکانات رفاهی میتسوبیشی در مقایسه با رقبای کره‌ای اشاره کرد؛ البته محدودبودن بازار اوتلندر PHEV نیز نکته‌ای نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد!

اگر شما بخواهید کراس‌اووری در این بازه قیمتی خریداری کنید، خرید نیسان را انتخاب می‌کنید یا خرید میتسوبیشی؟!

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1398-07-26 18:23

مقایسه بسیار خوبی بود . با تشکر از نویسنده