مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس 2017

فهرست مطالب


مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس موضوعی است که برای این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک در نظر گرفته‌ایم تا این کراس‌اوورهای زیبا و مجهز را در برابر هم قرار دهیم و ببینیم هرکدام برای چه سلایق و معیارهایی مناسب‌تر هستند. اگر شما هم قصد خرید خودرو کراس‌اوور نسبتاً لوکس را دارید در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم در نهایت خرید سورنتو بهتر است یا رنو کولئوس.

معرفی کیا سورنتو و رنو کولئوس

کیا سورنتو نخستین بار در سال 2002 معرفی و به بازار عرضه شد. تاکنون چهار نسل از این کراس‌اوور متوسط معرفی شده است که سه نسل نخست آن به بازار کشور ما هم راه پیدا کردند. ما در این‌جا نمونه پیش از فیس‌لیفت نسل سوم کیا سورنتو را مد نظر داریم که با مدل‌های 2015 تا 2017 در بازار کشور ما موجود است.

کیا سورنتو 2017

در مقابل رنو کولئوس را داریم که نخستین بار در سال 2006 معرفی شده و چند سالی از رقیب کُره‌ای خود جوان‌تر است. نسل اول رنو کولئوس در نسخه‌های مختلف به بازار کشور ما راه پیدا کرد و علی‌رغم داشتن ویژگی‌های مثبت، به دلیل ظاهر نه‌چندان جذاب خود با استقبال سرد خریداران مواجه شد اما معرفی نسل دوم کولئوس در سال 2016 را می‌توانیم یک کامبک تاریخی برای رنو محسوب کنیم. چرا که طراحی بسیار جذاب این نسل باعث شد تا استقبال از آن در بازارهای مختلف از جمله ایران بسیار بهتر از نسل قبلی باشد. رنو کولئوس نسل دوم که هم‌چنان روی خط تولید قرار دارد؛ در مدل‌های 2017 و 2018 به بازار کشور ما وارد شده است.

رنو کولئوس 2017

مقایسه سورنتو و کولئوس از نظر طراحی

طراحی نسل سوم کیا سورنتو در مجموع ساده و به دور از خط و خطوط شلوغ است. طول زیاد بدنه در کنار ارتفاع نسبتاً کم از سطح زمین و المان‌هایی مثل رینگ‌های کرومی و جلوپنجره بزرگ، نمایی با ابهت و نزدیک به اس یو وی‌های آمریکایی را برای این خودرو ایجاد کرده است. البته ریزه‌کاری‌هایی مثل گرافیک جذاب چراغ‌ها و مه‌شکن‌های چهارتایی جلو (در نسخه GT لاین) ظاهر کیا سورنتو را از یکنواختی و سادگی بیش از حد خارج کرده است.

کیا سورنتو- طراحی

این سادگی در داخل کابین کیا سورنتو هم دیده می‌شود و بزرگی دکمه‌ها یادآور کابین خودروهای آفرودی است. البته نبایستی از چیدمان منظم دکمه‌ها غافل شویم که باعث ارتقا ارگونومی این کابین شده است.

رنو کولئوس هم در نمای جانبی طراحی نسبتاً ساده‌ای دارد اما ریزه‌ کاری‌های بیش‌تری در نماهای جلو و عقب آن به کار رفته است که در مقایسه با کیا سورنتو ظاهری اسپرت‌تر به آن می‌بخشد. کابین کولئوس هم به لطف مواردی مثل مانیتور بزرگ عمودی، غربیلک فرمان کوچک‌تر و صفحه کیلومتر دیجیتال، نسبت به کابین کیا سورنتو نمایی فانتزی‌تر و مدرن‌تر دارد.

مقایسه آپشن های کولئوس و سورنتو

با توجه به قیمت کیا سورنتو و رنو کولئوس این دو خودرو در تیپ‌های مختلفی وارد بازار کشور ما شده‌اند که البته مطابق انتظار، تیپ‌های کیا سورنتو تنوع بیش‌تری دارند. با این وجود در تیپ‌های فول آپشن هر دو خودرو شاهد امکاناتی مثل کی‌لس استارتر، سقف پانوراما، اتو پارک، ترمز پارک برقی، سنسور نور، سنسور باران، دی‌لایت، چرخش لنز چراغ‌های جلو در پیچ‌ها (AFS)، مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، کروز کنترل، صندلی‌های جلو با تنظیم برقی و مجهز به گرم‌کن و سردکن، درب صندوق بار برقی و… هستیم.

آپشن های کیا سورنتو

در این میان رنو کولئوس از صفحه کیلومتر دیجیتال با قابلیت تغییر رنگ و طرح، کول باکس و چراغ جلو با تنظیم ارتفاع اتوماتیک بهره می‌برد که در کیا سورنتو موجود نیست اما در مقابل، محصول کیا هم از گرم‌کن فرمان، گرم‌کن صندلی‌های ردیف دوم، حافظه یکپارچه صندلی راننده با فرمان و آینه‌های جانبی، اتوهلد و چراغ‌شور جلو به عنوان موارد برتری جویی بر رقیب فرانسوی بهره می‌گیرد.

آپشن های رنو کولئوس

مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس از نظر ایمنی

خوش‌بختانه هر دو خودرو مورد بحث از نظر تجهیزات ایمنی در سطح خوبی قرار دارند و با وجود امکاناتی مثل کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، هشداردهنده نقاط کور، کنترل شروع حرکت در سربالایی و 6 ایربگ 10 نقطه‌ای از جان و مال سرنشینان خود محافظت می‌کنند. البته کیا سورنتو در نسخه‌های فول وارداتی به هشداردهنده تغییر لاین هم مجهز است که این مورد در رنو کولئوس وجود ندارد.

هر دو رقیب هم موفق شده‌اند تا 5 ستاره ایمنی را در تست‌های مؤسسه معتبر Euro Ncap کسب کنند. البته میانگین امتیازهای کیا سورنتو اندکی بیش‌تر از رنو کولئوس بوده است.

تجهیزات

کیا سورنتو فول آپشن (2015 2017)

رنو کولئوس فول آپشن (2017-2018)

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده تغییر لاین، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)

هشداردهنده نقاط کور، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد در 10 نقطه)

راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد در 10 نقطه)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)

مقایسه مشخصات فنی کولئوس و سورنتو

کیا سورنتو با یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری تنفس طبیعی در بازار کشور ما عرضه شده است. این پیشرانه به‌کمک سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) قادر است حداکثر قدرت 188 اسب بخار و حداکثر گشتاور 240 نیوتن‌متر را تولید کند که این میزان از قدرت و گشتاور توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و سیستم تمام چرخ متحرک AWD روانه هر دو محور این کُره‌ای درشت‌اندام می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی کیا سورنتو نیز به‌ترتیب برابر با 9.4 لیتر در صد کیلومتر و 11 ثانیه است.

موتور کیا سورنتو

قلب تپنده رنو کولئوس هم یک نمونه 2.5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 170 اسب بخار و حداکثر گشتاور 233 نیوتن‌متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (X-TRONIC CVT) و سیستم دو دیفرانسیل هوشمند 4X4i به هر دو محور این کراس‌اوور فرانسوی انتقال می‌دهد. پیشرانه رنو کولئوس برای پیمایش هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 8.3 لیتر سوخت نیاز دارد و قادر است در مدت 9.8 ثانیه این خودرو را از سرعت صفر به 100 کیلومتر در ساعت برساند.

موتور رنو کولئوس

اما وقت آن رسیده است که کمی راجع به تجربه رانندگی با این دو رقیب هم صحبت کنیم. از نظر فضای کابین وضعیت هر دو خودرو برای 5 نفر سرنشین خوب است اما کیا سورنتو به صورت استاندارد صندلی‌های ردیف سوم را هم دارد که اتفاقاً فضای آن‌ها نسبت به دیگر رقبای 7 نفره بهتر است و می‌توانید با این خودرو یک مسافرت 7 نفره نسبتاً راحت را تجربه کنید. اکثر خودروهای کراس‌اوور کیفیت سواری چندان نرمی ندارند که کیا سورنتو و رنو کولئوس هم از این قائده مستثنی نیستند اما در مقام مقایسه، رنو کولئوس سواری نرم‌‌تری نسبت به کیا سورنتو دارد.

برای مقایسه شتاب کولئوس و سورنتو هم باید بگوییم که هر دو خودرو شتاب‌گیری معمولی و نزدیک به هم را ارائه می‌کنند البته کیا سورنتو به دلیل بهره‌گیری از گیربکس AT در آغاز حرکت بهتر از رنو کولئوس شتاب می‌گیرد اما کولئوس در شتاب‌گیری ثانویه این عقب ماندگی را جبران می‌کند و پابه‌پای رقیب کُره‌ای راه می‌رود. در بحث هندلینگ هم هر دو خودرو به دلیل بالابودن مرکز ثقل و ذات خانوادگی خود وضعیت متوسطی دارند و نبایستی توقع چندانی از آن‌ها داشته باشید.

در بحث توانایی‌های خارج جاده‌ای هم طبیعتاً نمی‌توانیم از خودروهای کراس‌اوور با شاسی یکپارچه توقع چندانی داشته باشیم اما اگر هرازگاهی بخواهید به دل طبیعت بزنید و یک آفرود سبک را تجربه کنید، رنو کولئوس یار بهتری برایتان خواهد بود و کیا سورنتو به دلیل طول زیاد و فاصله کم از سطح زمین، چندان مناسب این کار نیست پس اگر تصمیم دارید کمی به طبیعت بزنید خرید رنو کولئوس را به شما توصیه می‌کنیم.

رنو کولئوس- رانندگی

مقایسه مشخصات فنی کولئوس و سورنتو را می‌توانید به صورت دقیق‌تر در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

کیا سورنتو (2015 – 2017)

رنو کولئوس (2017 – 2018)

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI)

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش چندنقطه‌ای سوخت (MPI)

حجم موتور (cc)

2359

2488

حداکثر قدرت

188 اسب‌بخار در 6000 دور

170 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

240 نیوتن‌متر در 4000 دور

233 نیوتن‌متر در 4000 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

اتوماتیک ضریب متغیر (X-TRONIC CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته مجازی

مصرف سوخت (ترکیبی)

9.4 لیتر در صد کیلومتر

8.3 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

11

9.8

حداکثر سرعت (Km/h)

195

199

مقایسه شرایط بازار و جمع بندی

از نظر بازار خریدوفروش و با توجه به بازه قیمت رنو کولئوس و سورنتو باید گفت، کیا سورنتو نسبت به رنو کولئوس بازار فروش بهتری دارد و راحت‌تر به پول نقد تبدیل می‌شود. ضمن این که از نظر گستردگی خدمات و قیمت قطعات یدکی هم برتری با محصول کیا است. البته رنو کولئوس هم از این جنبه‌ها وضعیت قابل‌قبولی دارد و نمی‌توان آن را خودرویی بدفروش یا با خدمات خیلی محدود محسوب کنیم. از نظر استهلاک هم خوش‌بختانه وضعیت هر دو خودرو خوب است و هیچ کدام به این زودی‌ها پای مالک خود را به تعمیرگاه باز نخواهند کرد.

به عنوان کلام پایانی مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس باید بگوییم که اگر خودرویی با کابین بزرگ‌تر، آپشن‌های بیش‌تر و بازار دست دوم بهتر می‌خواهید، کیا سورنتو را انتخاب کنید اما اگر چهره به‌روزتر، سواری نرم‌تر و توانایی‌های خارج جاده‌ای بهتر را مدنظر دارید، به سراغ رنو کولئوس بروید.

البته اگر حال حاضر اگر نگاهی به قیمت نسخه‌های هم مدل و با کارکرد تقریباً مشابه هر دو خودرو در بازار بیندازیم متوجه خواهیم شد که قیمت کیا سورنتو حداقل 20 درصد گران‌تر از قیمت رنو کولئوس است. با این شرایط، محصول رنو ارزش خرید بالاتری دارد و اگر 7 نفره بودن خودرو یا بازار خرید و فروش داغ‌تر خیلی برایتان اهمیت ندارد، بهتر است رنو کولئوس را خریداری کنید و با چند صد میلیون باقی مانده در حسابتان هم یک خودرو داخلی یا چینی برای استفاده‌های روزمره شهری بخرید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها