مقایسه رکستون G4 و رنو کولئوس

فهرست مطالب


شاسی‌بلندهای خانوادگی، یکی از پرطرف‌دارترین کلاس‌های خودرویی در سراسر جهان به شمار می‌روند که مشتریان زیادی به‌ویژه خانواده‌های پرجمعیت را به سمت خود کشانده‌اند و به‌واسطه فضای جادار کابین و هم‌چنین توانایی مناسب در عبور از مسیرهای طبیعی، گزینه‌های مطلوبی برای افرادی هستند که میل فراوانی به گشت‌وگذار در قالب مسافرت‌های طولانی دارند.

در مقاله پیش رو، قصد داریم تا دو کراس‌اوور کره‌ای و فرانسوی را مقابل یکدیگر قرار دهیم و درنهایت، ببینیم که کدام‌یک می‌تواند نیازهای شما را به نحوی مطلوب‌تر برآورده کند؛ بنابراین، از شما دعوت می‌کنیم تا در ادامه، با مقاله مقایسه رکستون g4 و رنو کولئوس از سری مطالب مقایسه‌ای مجله همراه مکانیک همراه ما باشید.

معرفی خودروها

نسل دوم سانگ یانگ رکستون جی۴، در سال ۲۰۱۷ به بازارهای جهانی ارائه شد و با مدل ۲۰۱۸ توسط رامک خودرو به ایران راه پیدا کرد. رکستون g4 به‌عنوان یک شاسی‌بلند نسبتا بزرگ دودیفرانسیل، قابلیت بالایی برای رقابت با برخی محصولات ژاپنی هم‌چون مدل‌های کارکرده تویوتا پرادو داشت؛ اما به دلیل ممنوعیت واردات، تنها با مدل ۲۰۱۸ و شمارگان محدود به دست مشتریان ایرانی رسید و درنتیجه، نتوانست در کانون توجه قرار گیرد‌. توانایی آفرود مطلوب، تجهیزات استاندارد سطح بالا و صندلی‌های ردیف سوم، ازجمله ویژگی‌های مثبت این خودرو به شمار می‌روند.

رنو کولئوس نسل دوم نیز با طراحی ظاهری کاملاً متفاوت و به‌روزشده اما پیشرانه مشابه نسل پیشین و پلتفرم مشترک با نیسان ایکس تریل از سال ۲۰۱۷ به بازار کشورمان راه پیدا کرد و خیلی زود هم‌چون برادرش سدان تالیسمان، مورد توجه مشتریان ایرانی به‌ویژه افرادی که از محصولات کره‌ای خسته شده بودند، قرار گرفت. این خودرو به عنوان یک شاسی‌بلند متوسط، جزو سرشناس‌ترین مدل‌ها در کلاس خود به شمار می‌رود و رقیبی سرسخت برای هیوندای سانتافه و کیا‌ سورنتو محسوب می‌شود.

مقایسه طراحی

طراحان سانگ یانگ، تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا ظاهری خشن، قاطع و نسبتا مستبد را برای این شاسی‌بلند خوش‌هیبت فراهم بیاورند و با اعمال حجم‌پردازی‌های مختلف، شمایلی عضلانی به قامت این خودرو بپوشانند تا ذات نسبتا سرسخت آن را به معرض نمایش بگذارند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

 اما در سمت دیگر، رنو کولئوس از خطوط نرم‌تری در طراحی ظاهر خود بهره برده و سعی داشته است تا نگاه بیشتری به افق‌های آینده داشته باشد. این محصول نگین خودرو نیز از فرمی تقریبا عضلانی سود می‌برد؛ اما در این امر، چندان اغراق نکرده است تا رخسار آن بیش‌ازپیش چون رقیب کره‌ای خشن جلوه نکند. به‌طور کلی، احتمالا ظاهر کولئوس جنبه‌های عامه‌پسندانه بیشتری داشته باشد و مشتریان، تمایل افزون‌تری نسبت به آن نشان دهند؛ بنابراین، باید رنو‌ کولئوس را خودروی زیباتری از لحاظ طراحی بدنه و وجنات ظاهری بدانیم.

در مورد طراحی داخلی هم باید گفت که کابین کولئوس، فضایی زیبا اما ساده و آینده‎‌نگرانه‌تر را به نمایش می‌گذارد؛ این در حالی است که کابین و داشبورد سانگ یانگ رکستون، تاکید بیشتری بر جنبه‌های تجمل‌گرایانه دارد و فضایی لوکس‌تر را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. هم‌چنین به دلیل فاصله محوری بزرگ‌تر، خودروی کره‌ای فضای وسیع‌تری را در دسترس کاربران خود می‌گذارد و محدودیت کمتری را به‌ویژه برای سرنشینان ردیف دوم به وجود خواهد آورد. ناگفته نماند که رکستون، دارای صندلی ردیف سوم است و از این نظر هم بر کولئوس برتری دارد و می‌تواند پذیرای مسافران بیشتری باشد. از لحاظ کیفی نیز، هر دو خودرو در سطح مناسبی قرار دارند و می‌توانند موجبات رضایت مشتریان را فراهم آورند. با این تفسیر، در بحث فضای کابین و نوع طراحی آن، بسته به سلیقه مشتری، هرکدام از این دو شاسی‌بلند می‌توانند گزینه‌ای مناسب باشند؛ اما اگر تاکید بیشتری بر شاخصه‌های لوکس و تجمل‌گرایانه دارید، قطعا سانگ یانگ رکستون کابین مجلل‌تری را در اختیار شما قرار خواهد داد.

مقایسه رکستون G4 و رنو کولئوس از نظر فنی

سانگ یانگ rexton علی‌رغم وزن بالا، از یک پیشرانه نسبتا کم‌حجم ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ به قدرت 225 اسب‌بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن‌متر نیرو دریافت کرده و آن را به‌واسطه گیربکس ۶دنده اتوماتیک و دو عدد دیفرانسیل پارت‌تایم سه‌حالته، به سوی تمامی چرخ‌ها ارسال می‌کند. با توجه به وزن و جثه بزرگ این خودرو، نباید انتظار شتاب مهیج و مطلوبی را از محصول سانگ یانگ داشت. جی ۴، قادر است ظرف مدت ۱۱.۵ ثانیه به‌ سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و در این بین، مرز سرعت ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت را نیز پشت سر بگذارد. میانگین مصرف سوخت آن نیز 10.4 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.

 در طرف دیگر، پیشرانه تنفس طبیعی ۲.۵ لیتری رنو‌ کولئوس، از یک گیربکس سی وی تی و دو دیفرانسیل سه‌حالته یاری گرفته است تا 171 اسب‌بخار قدرت به‌علاوه ۲۳۳ نیوتن‌متر گشتاور را به سمت چرخ‌ها ارسال کند. شتاب صفرتاصد ۹.۸ ثانیه‌ای، مصرف سوخت 8.3 لیتری در ۱۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز، نمرات ثبت‌شده در کارنامه فنی کولئوس ۲۰۱۷-۲۰۱۸ محسوب می‌شوند. وزن رقیب فرانسوی، حدود نیم‌ تن کمتر از رکستون بوده و بنابراین، واضح است که عملکرد فنی آن، اندکی بهتر و چابک‌تر از محصول سانگ یانگ خواهد بود.

مدل خودرو

سانگ یانگ رکستون G4

رنو کولئوس نسل دوم

پیشرانه

4 سیلندر توربوشارژ

4 سیلندر تنفس طبیعی

حجم موتور

2 لیتر

2.5 لیتر

حداکثر قدرت

225 اسب‌بخار

171 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

350 نیوتن‌متر

233 نیوتن‌متر

گیربکس

6 سرعته خودکار

CVT X-TRONIC

مصرف سوخت (ترکیبی)

10.4 لیتر

3/8 لیتر

شتاب صفر تا 100

11.5 ثانیه

8/9 ثانیه

حداکثر سرعت

185 کیلومتر در ساعت

200 کیلومتر در ساعت

مقایسه امکانات رفاهی

از نظر کمیت و کیفیت آپشن‌های رفاهی، هر دو خودرو در سطح نسبتا بالایی قرار دارند و می‌شود گفت که هر دو، در یک رده دسته‌بندی می‌شوند؛ اما با این حال، در برخی موارد هم‌چون بهره‌مندی از کروزکنترل هوشمند، گرم‌کن فرمان، رادارهای هشدار (البته اگر بتوان رادارها را در رده امکانات رفاهی دسته‌بندی کرد)، دوربین ۳۶۰ درجه، نوربالا اتوماتیک و گرم‌کن صندلی عقب، رکستون بر رنو کولئوس برتری دارد.

در سمت دیگر نیز رنو کولئوس از سقف پانوراما، صندوق برقی، کول باکس، تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک و اتوپارک بهره می‌برد که در رکستون g4 موجود نیست؛ بنابراین، می‌توان نماینده کره را با اختلاف اندکی، برنده این بخش از رقابت دانست.

تجهیزات

رکستون G4

رنو کولئوس

چراغ

چراغ‌های زنون، مجهز به اتولایت و دی‌لایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ چرخشی، نوربالا خودکار

چراغ‌هاى جلو LED PURE VISION، چراغ‌هاى دى‌لايت LED با طراحی Cشكل، چراغ مه‌شكن جلو با قابليت چرخش با فرمان

سیستم‌های مولتی‌مدیا

سیستم صوتی با قابلیت پخش  MP3، ورودی USB و AUX – بلوتوث، دارای 6 بلندگو، مانیتور 7 اینچی کیلومترشمار

رنو R-LINK سيستم ناوبرى، به‌همراه 13 عدد بلندگو BOSE سيستم صوتى حرفه‌اى، بلوتوث و دكمه فرمان صوتى روى غربيلک فرمان

صفحه نمایش

8 اینچ لمسی

مانيتور لمسى 8.7 اينچى

رینگ‌ها

255/50R20

225/60R18

آینه

آینه‌ وسط الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرم‌کن

آينه‌هاى جانبی مجهز به راهنماى LED، آیينه‌هاى جانبی برقی تاشو همراه با گرم‌كن، آیينه عقب الكتروكروميک اتوماتيک

شیشه

شیشه‌بالابرهای برقی، شیشه دودی عقب – شیشه بالابر آنتی‌ترپ – شیشه جلو عایق صدا

شیشه‌بالابرهای برقی، سانروف و سقف پانوراما

سیستم هشداردهنده

سنسور پارک جلو و عقب، فشار باد تایر، رادارهای نقطه کور و تغییر لاین و هشدار تصادف از جلو و عقب

سیستم هشداردهنده نقاط کور، حس‌گر پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایرها

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو – دریچه تهویه عقب

اتوماتیک دوگانه، دریچه تهویه عقب

صندلی

روکش چرمی، سردکن صندلی‌های جلو، گرم‌‌کن ردیف اول و دوم، صندلی‌ راننده مجهز به تنظیم 8 حالته برقی و مموری، صندلی سرنشین با تنظیم شش‌حالته برقی، دارای ردیف سوم

پشت‌سرى قابل تنظيم براى صندلی‌هاى جلو، صندلی‌هاى رديف جلو برقی گرم‌شونده و خنک‌شونده، صندلی راننده با تنظيم گودى كمر، صندلی‌هاى تاشوى عقب با قابليت تفكيک 40:60 مجهز به كنسول، امكان اتصال صندلی كودک ISOFIX

سایر امکانات 

دارای 2 حالت رانندگی اسپرت و اکو، سنسور باران، استارت دکمه‌ای، صندوق‌پران هوشمند، اینورتر 220، پورت 12 ولت، کروزکنترل هوشمند

اتوپارک و سنسور باران، استارت دکمه‌ای، صندوق برقی هوشمند، پورت 12 ولت، کروزکنترل

مقایسه ایمنی

رنو کولئوس، پنج ستاره ایمنی یوروانکپ را در کارنامه دارد؛ بنابراین، خودرویی کاملا ایمن به حساب می‌آید؛ اما رکستون نیز موفق شده است پنج ستاره موسسه کره‌ای k-ncap را به دست آورد که گرچه نشان از سطح ایمنی مطلوب این خودرو دارد، اما به پای نمرات و آزمون‌های یوروانکپ نمی‌رسد. میزان امکانات ایمنی رکستون نیز بر کولئوس برتری نشان می‌دهد. با این حساب، باید گفت که هر دو خودرو محصولاتی ایمن هستند؛ اما احتمالا، کولئوس خودرویی قابل‌اعتمادتر در این زمینه خواهد بود.

تجهیزات

رکستون G4

رنو کولئوس

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

پشت‌سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید

قفل‌های ایمنی کودک، قفل درب‌ سنجش سرعت، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، ورود بدون کلید

کیسه‌هوا

9 ایربگ (ایربگ راننده و سرنشین جلو، زانویی راننده، جانبی سرنشینان جلوو عقب، پرده‌ای)

 6 کیسه‌هوا (جلو، جانبی جهت سرنشین جلو، پرده‌ای)

سیستم ترمز

ترمزهای ضدقفل ABS و EBD، سیستم‌ترمز کمکی، ترمز اضطراری، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کنترل ایستایی در سربالایی و کنترل سرعت در سرپایینی، ضدواژگونی

ترمزهای ضدقفل (ABS) و EBD، سیستم‌ترمز خودکار (AEB)، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، ترمز پارک برقی، کنترل ایستایی در سربالایی

مقایسه تجربه رانندگی

همان‌طور که در بخش فنی اشاره شد، رکستون g4 به دلیل وزن بسیار بیشتر نسبت به حریف فرانسوی، چابکی کمتری دارد، اما با این حال، به‌راحتی پاسخ‌گوی نیازهای خانوادگی خواهد بود. پشت فرمان این خودرو، راننده در موقعیت بالاتری قرار می‌گیرد و ابهت بیشتری را تجربه خواهد کرد. نقاط کوری در قسمت پشت خودرو احساس می‌شوند که با توجه به ابعاد بدنه، چندان دور از انتظار نیست و البته به‌وسیله دوربین‌ها و رادارها، به‌خوبی پوشش داده شده‌اند. این ایراد و حس تسلط کمتر در رنو کولئوس، تاحدی التیام می‌یابد و راننده با اطمینان بیشتری به رانندگی با شاسی‌بلند فرانسوی به‌ویژه در ترافیک شهری خواهد پرداخت.

رکستون جی ۴ به دلیل ابعاد بزرگ‌تر، ارتفاع بیشتر از سطح زمین و هم‌چنین نوع عملکرد جعبه‌دنده و دیفرانسیل‌ها، قابلیت بهتری در عبور از مسیرهای آفرودی دارد و زوایای حمله و فرار وسیع‌تری را در گذر از مسیرهای ناهموار پوشش خواهد داد. این در حالی است که کولئوس، بیشتر مناسب مسیرهای هموار است و نهایتا در آفرودهای سبک‌تر می‌توان از آن استفاده کرد.

سواری هر دو خودرو، نسبتا نرم به نظر می‌رسد؛ اما در این میان، کولئوس به‌واسطه کارکرد نرم موتور و گیربکس و عایق‌بندی بسیار خوب کابین، می‌تواند آسایش بیشتری را برای سرنشینان فراهم کند. هم‌چنین تعادل و پایداری هر دو مدل در عبور از مسیرهای مارپیچ با سرعت متعادل، تقریبا مناسب برآورد می‌شود؛ اما زمانی که بخواهید در یک آخر هفته خوش‌آب‌وهوا به دل طبیعت بروید و در جاده‌های صعب‌العبور رانندگی کنید، این رکستون g4 است که باتوجه به برخورداری از شاسی مستقل، پیشرانه پرتوان و گیربکس هوشمند خود، به‌خوبی می‌تواند این نیاز شما را پاسخ بدهد؛ البته نه این‌که کولئوس به هیچ وجه توانایی بیراهه‌نوردی نداشته باشد، اما مطمئنا در این بخش، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان عملکرد یک کراس‌اوور با شاسی یک‌پارچه و گیربکس cvt را با یک شاسی‌بلند قدرت‌مند مقایسه کرد. در بحث ترمز و سیستم‌های پایداری نیز دو رقیب حاضر در این رقابت، به‌راحتی می‌توانند اعتمادبه‌نفس راننده را افزایش دهند و رانندگی مطمئن و نسبتاً ایمنی را برای کاربران خود به ارمغان بیاورند.

مقایسه شرایط بازار

رکستون g4 علاوه بر آن‌که قیمت بیشتری نسبت به رنو کولئوس نسل دوم دارد، از لحاظ خدمات پس‌ازفروش و تیراژ واردات نیز در قیاس با حریف فرانسوی در مضیقه است و قطعات یدکی و لوازم بدنه آن از محدودیت رنج می‌برد؛ بنابراین، واضح است که تحت چنین شرایطی، مشتریان بیشتر به سمت رنو  قدم بردارند و بازار پررونق‌تری را برای آن به وجود آورند. با این حساب، رنو کولئوس از لحاظ شرایط بازار، در وضع بهتری نسبت به سانگ یانگ رکستون قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی

در این‌که رکستون جی ۴ می‌تواند از همه جوانب، خودرویی بهتر برای یک خانواده نسبتا پرجمعیت ایرانی باشد و در جهت شکوه بیشتر گام بردارد، شکی نیست؛ اما پاشنه آشیل آن را می‌توان به کمبود قطعات یدکی، لوازم بدنه و به‌طورکلی، محدودبودن خدمات پس‌ازفروش نسبت داد. در همین راستا، اگر نمی‌خواهید بیش‌ازحد ریسک کنید، بهتر است که به جای این خودرو، به فکر رقیب فرانسوی آن باشید تا هر لحظه که خواستید، بتوانید به‌راحتی آن را در بازار با قیمت مناسب به فروش برسانید و از سواری نرم و امکانات مناسب آن لذت ببرید.

در غیر این صورت، رکستون جی ۴ خودرویی کاربردی‌تر به نظر می رسد و ضمن ارائه کابین لوکس، قابلیت بهتری در طبیعت‌گردی و سفرهای برون‌شهری از خود ارائه خواهد داد؛ بنابراین، بسته به نیاز و سلیقه خود، می‌توانید یکی از این دو خودرو را به‌عنوان برنده رقابت در نظر بگیرید. خوشحال می‌شویم که نظرات و تجربیات خود پیرامون این دو شاسی‌بلند را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها