مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار

فهرست مطالب


مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار؛ در این مقاله از سری مقالات مقایسه‌ای مجله همراه مکانیک به سراغ دو خودرو سدان از ایران خودرو رفته‌ایم که هرکدام در نوع خود، از خودروهای پرفروش بازار محسوب می‌شوند و سهم مناسبی از سگمنت سدان‌های اقتصادی بازار خودرو کشور را در اختیار دارند؛ پس اگرتصمیم به خرید دنا یا خرید پژو 206 دارید، لطفا با ما همراه باشید تا با بررسی و مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار از زوایای مختلف بپردازیم.

معرفی دنا و پژو 206 صندوق دار

قبل از شروع مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار ابتدا نگاهی به تاریخچه این دو خودرو داشته‌باشیم؛ دنا به عنوان سومین خودرو ملی شرکت ایران خودرو پس از خانواده سمند و رانا، در سال 1393 در سبد خرید محصولات ایران خودرو قرار گرفت. عرضه دنا در آن سال، حواشی زیادی برسر قیمت‌گذاری داشت؛ اما در هر صورت این حواشی ختم‌به‌خیر شد و دنا به دلایلی همچون چهره نسبتا به‌روز و امکانات رفاهی مناسب، رفته‌رفته خود را در بازار جا انداخت و طرفداران زیادی برای خود دست‌وپا کرد.

دنا در طی این سال‌ها، به یک محصول پایه‌ای برای ایران خودرو تبدیل شد و نسخه‌های به‌روزتری از این خودرو مثل دنا پلاس، دنا پلاس توربو و دنا پلاس توربو اتوماتیک بر اساس آن تولید شدند. هرچند تولید این نسخه‌های به‌روز باعث شد تا حضور دنا معمولی در بازار کمی کم‌رنگ شود، اما این خودرو کماکان یکی از محصولات پرتیراژ ایران خودرو محسوب می‌شود و طرفداران خاص خود را دارد.

معرفی دنا

اما داستان پژو 206 صندوق‌دار از آنجایی شروع شد که نسخه هاچ‌بک پژو 206 با تمام نقاط قوتش، یک نقطه‌ضعف نه‌چندان کوچک داشت و آن هم فضای اندک صندوق‌بار بود. اهمیت زیاد این موضوع نزد خریداران ایرانی باعث می‌شد که بسیاری از خریداران بالقوه پژو 206 هاچبک، به ناچار از این خودرو بگذرند و به سراغ رقبا بروند.

این مسئله، شرکت ایران خودرو را به فکر طراحی نسخه سدان پژو 206 انداخت و در نهایت، پژو 206 صندوقدار در سال 1385 در طی یک همکاری مشترک بین ایران خودرو و پژو فرانسه متولد شد. ایران خودرو ابتدا قصد داشت این خودرو را با نام«پژو 206 آریان» به بازار عرضه کند، اما در این رابطه با مخالفت شرکت پژو روبه‌رو شد و به ناچار، پژو 206 صندوق‌دار، پژو 206 SD (مخفف کلمه Sedan) نام گرفت. 

معرفی پژو 206 صندوق دار

مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار از نظر طراحی

دنا نخستین محصول ایران خودرو است که طراحی آن، با استفاده از یک‌سری المان‌های نسبتا به‌روز صنعت خودرو دنیا انجام شده‌است. ازاین‌رو با نگاهی به ظاهر این خودرو، مواردی همچون جلوپنجره بزرگ دوتکه، خطوط عضلانی روی کاپوت، گلگیرهای پف‌کرده و LEDهای به‌کار رفته در چراغ‌های جلو و عقب نظر بیننده را به خود جلب می‌کنند و باعث می‌شود تا این سدان ایران خودرو جلوه‌ای عضلانی و باصلابت پیدا کند.

کابین دنا
کابین دنا

کابین دنا نیز با الهام از برخی خودروهای روز دنیا در زمان خود، همچون نسل ششم هیوندای سوناتا (معروف به سوناتا Yf) طراحی شده‌است که وجود مواردی همچون مانیتور لمسی قرارگرفته در قسمت میانی داشبورد، غربیلک فرمان چهارشاخه خوش‌فرم و صفحه نشان‌دهنده‌های خوانا و زیبا، از نقاط قوت طراحی داشبورد این خودرو محسوب می‌شوند.

نیم نگاهی به طراحی 206 صندوق دار

در مقابل، طراحان ایران خودرو و پژو در طراحی پژو 206 صندوق‌دار سعی کرده‌اند تا حد امکان هماهنگی طراحی نسخه هاچبک را حفظ کرده و یک سدان جذاب و جوان‌پسند را خلق کنند، اما می‌توان گفت که در این مورد چندان موفق عمل نکرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین دلایل این عدم‌موفقیت را می‌توان در عدم تغییر درب‌های عقب و چراغ‌های عقب پژو 206 صندوقدار نسبت به نسخه هاچ‌بک جستجو کرد. شاید اگر طراحان ایران خودرو نگاهی به تجربیات برخی از خودروسازان معتبر جهانی در تبدیل خودروهای سدان به هاچبک داشتند، چراغ‌ها و درب‌های عقب پژو 206 صندوق‌دار را به صورت اختصاصی برای این خودرو طراحی می‌کردند شاهد نتیجه بسیار بهتری بودیم.

طراحی پژو 206 صندوقدار

طراحی داشبورد پژو 206 صندوق دار نیز کاملا با نسخه هاچبک یکسان است. این طرح در مقایسه با طراحی داشبورد دنا، کمی قدیمی و دمده به نظر می‌رسد، اما کماکان هماهنگ و جذاب است و نمی‌توان ایراد خاصی را به آن وارد کرد. در مجموع برای مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار از نظر طراحی می‌توانیم بگوییم که هرچند دنا طراحی بی‌نقصی ندارد و می‌توان اشکالاتی همچون عدم هماهنگی طراحی نمای جلو و عقب را به آن وارد کرد، اما این خودرو نسبت به پژو 206 صندوق‌دار، طراحی به‌روزتری دارد و نمره بالاتری را از این جنبه کسب می‌کند.

 

کابین پژو 206
کابین پژو 206 صندوقدار

تفاوت فنی 206 صندوق دار و دنا

دنا مجهز به یک پیشرانه 1.7 لیتری تنفس طبیعی است. این پیشرانه که با کد EF7 شناخته می‌شود، حداکثر قدرت 115 اسب بخار و حداکثر گشتاور 157 نیوتن‌متر را تولید می‌کند. دنا با بهره‌گیری از این پیشرانه و یک گیربکس 5 سرعته دستی، شتاب صفرتاصد رسمی 13.5 ثانیه را ثبت می‌کند. میزان مصرف سوخت ترکیبی این سدان ملی ایران خودرو نیز 7/7 لیتر به ازای طی کردن هر صد کیلومتر مسافت است.

موتور دنا
موتور دنا

در مقابل، پژو 206 صندوق‌دار نیز از جمله محصولات ایران خودرو است که از قلب تپنده TU5 استفاده می‌کند. این خودرو در ابتدا با 8 تیپ مختلف عرضه می‌شد، اما از سال 93 به بعد فقط نمونه فول آن یعنی تیپ V8 در اختیار خریداران قرار گرفت. این پیشرانه 1.6 لیتری با حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن‌متر، به یک گیربکس 5 سرعته دستی متصل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی پژو 206 صندوقدار با این مجموعه فنی نیز به ترتیب برابر با 6.6 لیتر در هر صد کیلومتر و 11.4 ثانیه است.

موتور پژو 206 صندوق دار

با نگاهی به مشخصات فنی دنا و پژو 206 صندوق‌دار، متوجه می‌شویم که دنا علی‌رغم پیشرانه قدرتمندتر خود نسبت به پژو 206 صندوق دار، در میزان مصرف سوخت و شتاب نسبت به رقیب ضعیف‌تر ظاهر می‌شود. دلایل این موضوع را می‌توان در وزن بالاتر دنا نسبت به پژو 206 اس دی و ارائه حداکثر قدرت و گشتاور پیشرانه EF7 در دور موتور نسبتا بالا جستجو کرد.

جدول ویژگی های فنی 206sd و دنا

مدل خودرو

دنا

پژو 206 صندوق دار

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی

4 سیلندر تنفس طبیعی

حجم موتور(ليتر)

1.7 لیتر

1.6 لیتر

حداکثر قدرت

115 اسب بخار در 6000 دور

105 اسب بخار در 5800 دور

حداکثر گشتاور

157 نیوتن‌متر در 4500 دور

142 نیوتن‌متر در 4000 دور

گیربکس

5 سرعته دستی

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.7 لیتر

6.6 لیتر

شتاب صفر تا 100

13.5 ثانیه

11.4 ثانیه

حداکثر سرعت

189 کیلومتر ب+9ر ساعت

193 کیلومتر بر ساعت

مقایسه آپشن های 206 اس دی و دنا

برای مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار از نظر امکانات رفاهی می‌توانیم بگوییم که هرچند پژو 206 اس دی با توجه به کلاس قیمتی خود، امکانات رفاهی قابل قبولی دارد، اما دنا از این نظر کاملا دست‌پر به میدان آمده است و با وجود امکاناتی همچون سیستم مالتی‌مدیا مجهز به مانیتور لمسی و تنظیم برقی صندلی‌های جلو، برتری خود را به رقیب دیکته می‌کند.

تجهیزات

دنا

پژو 206 صندوق دار

چراغ

مه‌شکن جلو و عقب، چراغ‌های کوچک جلو و چراغ‌های عقب LED، تنظیم زاویه چراغ‌های جلو از داخل کابین

چراغ جلو هالوژن، مه‌شکن جلو و عقب، تنظیم زاویه چراغ‌های جلو از داخل کابین، چراغ بدرقه

سیستم‌های مولتی مدیا

 DVD، USB، SD Card، AUX، قابلیت اتصال Ipod، بلوتوث، نویگیشن(GPS)، کلیدهای کنترلی روی غربیلک فرمان، 6 عدد بلندگو، آنتن اکتیو

پخش USB، AUX، کلیدهای کنترلی پشت غربیلک فرمان، اسپیکرهای جلو و عقب

صفحه نمایش

7 اینچی لمسی

رینگ ها

15 اینچی فولادی

14 اینچی فولادی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به چراغ راهنما

آینه‌های جانبی با تنظیم برقی 

تهویه مطبوع

اتوماتیک، دریچه برای سرنشینان عقب

اتوماتیک

صندلی

تنظیم 6 حالته برقی صندلی‌های جلو، روکش پارچه‌ای صندلی‌ها، صندلی عقب با استاندارد Isofix(قابلیت نصب صندلی کودک)، قابلیت تنظیم زاویه پشت‌سری‌های صندلی‌های جلو

تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، روکش پارچه‌ای صندلی‌ها، صندلی عقب تاشو

شیشه

 بالابر برقی جلو و عقب

 بالابر برقی جلو و عقب

سیستم های هشدار دهنده

سنسور پارک عقب، سیستم عیب‌یابی هوشمند(مالتی پلکس)

سنسور پارک عقب (کدکلاس 27430)

سایر امکانات

قفل مرکزی با ریموت، ایموبلایزر، فرمان تلسکوپی، کامپیوتر سفری

قفل مرکزی با ریموت، ایموبلایزر، دماسنج روی داشبورد

مقایسه ایمنی دنا و پژو 206 صندوق دار 

از نظر تجهیزات ایمنی می‌توانیم بگوییم که هر دو خودروی مورد بحث، امکانات ایمنی حداقلی را ارائه می‌کنند که این امکانات شامل سیستم ترمز ABS و EBD به همراه 2 عدد ایربگ می‌شود.

از نظر تست‌های ایمنی انجام شده و نتایج حاصل از این تست‌ها نیز باید گفت که هیچ‌یک از دو خودرو دنا و پژو 206 صندوق‌دار به صورت رسمی تحت تست تصادف قرار نگرفته‌اند، اما با توجه به این‌که دنا براساس سمند و پژو 206 sd بر اساس پژو 206 هاچبک ساخته شده‌اند؛ می‌توانیم نتایج تست‌های ایمنی سمند و پژو 206 هاچبک را با تقریب خوبی به دنا و پژو 206 صندوق‌دار نیز تعمیم دهیم.

تست ایمنی دنا

پژو 206 هاچبک در سال 2000 و در موسسه Euro NCAP تحت آزمایش ایمنی قرار گرفته و موفق به کسب 4 ستاره از 5 ستاره ایمنی ممکن شده است.

ایمنی سمند نیز در سال 2017 توسط موسسه انگلیسی Thatcham مورد بررسی قرار گرفت و هرچند نتیجه این تست با توجه به استاندارهای سال 2017، چندان جالب نبود اما برطبق اعلام این موسسه، ایمنی سمند قابل رقابت با خودروهای 20 سال گذشته است و این یعنی اگر سمند نیز در سال 2000 تحت تست تصادف قرار می‌گرفت، شاید نتیجه‌ای مشابه با پژو 206 کسب می‌کرد.

به عنوان جمع بندی می‌توانیم بگوییم که هرچند این دو خودرو با توجه به استانداردهای روز دنیا چندان ایمن محسوب نمی‌شوند، اما با درنظرگرفتن قیمت و رقبای آن‌ها در بازار می‌توان نمره قبولی را از نظر ایمنی به هر دو خودرو داد.

جدول مشخصات ایمنی دنا و 206 صندوق دار

تجهیزات

دنا

 206 SD

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

سيستم ضد سرقت (ايموبيلايزر) – سيستم هشداردهنده هوشمند مركزی ورود غير مجاز – هشدار دهنده موانع عقب با نمايش گرافيكی – سيستم عيب‌يابي هوشمند (مالتي پلكس) – قفل مركزی با ريموت كنترل راديويی – كمربندهای ايمنی جلو سه نقطه‌ای با قابليت تنظيم ارتفاع – سيستم كنترل بخار بنزين

ايموبيلايزر- قفل مركزی با ريموت راديويی- كمربندهای ايمنی جلو با قابليت تنظيم ارتفاع- سيستم كنترل بخار بنزين

کیسه هوا

2 عدد (کیسه هوا راننده و سرنشین جلو)

2 عدد (کیسه هوا راننده و سرنشین جلو)

سیستم ترمز

ترمز ضد قفل ABS و EBD – ترمز جلو ديسكی خنک شونده – ترمز عقب ديسكی ( در كد و كلاس‌هاي 70101-70112 )-ترمز عقب كاسه‌ای (در كد و كلاس‌های 70115-70118)

سيستم ترمز ضد قفل(ABS و EBD ‌و EBA)- ترمز جلو ديسكی با سيستم خنک كاری، 27430،27435: ترمز عقب ديسكی، 27433 و27434 و 27436، 27437: ترمز عقب كاسه‌ای
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

مقایسه تجربه رانندگی دنا و 206 صندوق دار

دنا با توجه به فضای داخلی بزرگ‌تر، صندلی‌های راحت‌تر و عملکرد نرم‌تر سیستم تعلیق، کیفیت سواری برتر خود را به رخ پژو 206 صندوق‌دار می‌کشد!

البته کیفیت سواری پژو 206 صندوقدار نیز برای سرنشینان جلو راضی‌کننده است، اما مشکل اصلی این خودرو در ردیف عقب نمایان می‌شود؛ چراکه تنگی فضا در کنار کوبش‌های گاه‌وبیگاه سیستم تعلیق، موجب آزار سرنشینان عقب در مسافرت‌های طولانی خواهد شد.

مقایسه تجربه رانندگی دنا و 206 صندوق دار

در مورد لذت رانندگی نیز باید بگوییم که پیشرانه TU5 کاملا با ویژگی‌های پژو 206 صندوق دار هماهنگ است و این هماهنگی باعث می‌شود تا شتاب‌گیری روان و قابل قبولی را در این خودرو شاهد باشیم. بازنگری در سیستم تعلیق پژو 206 صندوق‌دار نسبت به نسخه هاچ‌بک نیز باعث شده است تا این خودرو در مقام یک سدان اقتصادی، هندلینگ بسیار خوبی داشته باشد و در مانورها، استرس چندانی به راننده خود وارد نکند. البته دنا نیز در نوع خود شتاب‌گیری و هندلینگ قابل قبولی دارد، اما ذات آرام‌تر و خانوادگی‌تر این خودرو نسبت به پژو 206 صندوق‌دار، در هنگام رانندگی خود را نشان می‌دهد.

مقایسه تجربه رانندگی دنا و 206 صندوق دار

بررسی شرایط بازار دنا و 206sd

از نظر شرایط بازار می‌توان گفت که قیمت 206 صندوقدار V8 و قیمت دنا در یک بازه مشابه قرار دارد و هر دو خودروی مورد بحث از خودروهای پرطرفدار ایران خودرو محسوب می‌شوند. اوضاع خریدوفروش هر دو خودرو در بازار صفرکیلومتر و کارکرده مناسب است. البته قدمت بیشتر پژو 206 صندوق‌دار در بازار در کنار محبوبیت بیشتر خودروهایی با برند پژو نسبت به محصولات ملی ایران خودرو، باعث شده‌است که در مجموع این خودرو نسبت به دنا بازار فروش داغ‌تری داشته باشد.

وضعیت خدمات پس از فروش و تأمین قطعات دنا و پژو 206 صندوق‌دار نیز با توجه به عرضه آن‌ها توسط یک شرکت در یک سطح است و هر دو خودرو از این جنبه وضعیت مناسبی دارند. از نظر قیمت قطعات یدکی نیز هر دو خودرو وضعیت قابل قبولی دارند، اما قطعات یدکی دنا (به‌خصوص قطعات بدنه) گران‌تر از قطعه مشابه در پژو 206 صندوقدار به فروش می‌رسند.

بررسی شرایط بازار دنا و 206sd

جمع بندی مقایسه دنا و پژو 206 صندوق دار

به راند نهایی مقایسه دنا و پژو 206 صندوق‌دار رسیدیم. در این بخش با مروری بر مشخصات هریک از دو خودروی مورد بحث می‌توانیم بگوییم که دنا در پارامترهای طراحی ظاهری، فضای کابین و صندوق بار، سطح امکانات رفاهی و نرمی سواری برتر از پژو 206 صندوق‌دار ظاهر می‌شود. در مقابل لذت رانندگی، هندلینگ و شرایط بازار فروش نیز از برگ‌های برنده پژو 206 صندوقدار نسبت به دنا محسوب می‌شوند. ایمنی و خدمات پس از فروش نیز از فاکتورهایی هستند که می‌توان در آن‌ها امتیاز یکسانی به هر دو خودرو داد.

به عنوان کلام آخر برای این که بدانید دنا بهتر است یا 206 اس دی؟ می‌توان گفت که اگر خانواده پرجمعیت‌تری دارید و به دنبال یک سدان اقتصادی با سواری نرم، کابین و صندوق بار جادار و امکانات رفاهی قابل قبول هستید دنا انتخاب مناسبی برای شما محسوب می‌شود، اما اگر جوان‌تر هستید و دوست دارید یک خودرو خانوادگی با کمی چاشنی اسپرت و جوان‌پسند سوار شوید، خرید 206 صندوق‌دار انتخاب شماست. ناگفته نماند که قیمت ارزان‌تر پژو 206 صندوق‌دار نسبت به دنا نیز یکی از عواملی است که ممکن است خریداران بیشتری را به سمت این خودرو بکشاند. برای مشاهده آخرین بروزرسانی قیمت محصولات ایران خودرو از وب‌سایت همراه مکانیک کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
Masoud
1402-03-05 00:58

سلام ۲۰۶sd بدون اغراق یکی از ماشین های خوب در میان محصولات ایران خودروست عالی نیست ولی چیزی ماشینهای به روز ایران خودرو کم نداره چندین سال دارم و کاملا راضی نرم بودنش و سواری آن حرف نداره

محمد رحیمیان
1398-04-30 17:50

چقدر این خودرو پژو 206 خوبه