چگونه ماشین کلاسیک را بشوییم؟

فهرست مطالب


خرید و نگه‌داری از خودروهای کلاسیک، همواره یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهایی است که یک علاقه‌مند به خودرو در طول حیات خود انجام می‌دهد. خودروهای کلاسیک به دلیل طراحی فوق‌العاده، پیشرانه‌های حیرت‌انگیز و وقار خاصی که در خودروهای امروزی کمتر مشاهده می‌شود، بین خودرودوستان محبوب هستند و تمایل زیادی برای خرید و بازسازی آن‌ها وجود دارد.

نباید فراموش کرد که خرید یک خودروی کلاسیک، فرآیندی زمان‌بر است و هزینه زیادی می‌طلبد. خرید خودروهای کلاسیک باارزش، به بودجه قابل‌توجهی نیاز دارد و ممکن است پس از خرید نیز مبالغ هنگفتی را صرف تعمیر و بازسازی خودرو کنید. بنابراین، نگه‌داری از چنین سرمایه باارزشی نیاز به دقت بیشتری دارد؛ چراکه در صورت هرگونه سهل‌انگاری، آسیبی جبران‌ناپذیر به خودروی کلاسیک شما وارد خواهد آمد.

شستشوی خودروی کلاسیک، یکی از اموری است که به حساسیت بالایی نیاز دارد و درصورتی‌که دقت کافی در شست‌وشوی یک خودروی کلاسیک لحاظ نشود، آسیب‌دیدن بدنه و قطعات داخلی خودرو، رویدادی محتمل خواهد بود. شستن یک خودروی کلاسیک، عملی لذت‌بخش است و به اندازه انجام دقیق سرویس‌های دوره‌ای در خودروهای مدرن امروزی اهمیت دارد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

اما روش صحیح شست‌وشوی یک خودروی کلاسیک به چه صورت است؟ در این مطلب، نگاهی به روش مناسب تمیزکردن خودروهای کلاسیک خواهیم داشت و تمامی جزئیات این فرآیند از قبیل انتخاب مواد شوینده و خشک‌کردن خودرو پس از شست‌وشو را به شما خواهیم گفت. پس اگر به دنبال تمیزکردن اتومبیل کلاسیک خود بدون خراشیدن رنگ آن هستید یا صرفا دوست دارید اطلاعات عمومی خود در حوزه نگه‌داری خودرو را افزایش دهید، در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید.

آیا می‌توان از کارواش اتوماتیک برای شستشوی خودرو کلاسیک استفاده کرد؟

سیستم‌های کارواش اتوماتیک سال‌ها است که در دنیا رواج دارند و طی چند سال اخیر در کشورمان نیز گسترش پیدا کرده‌اند. یکی از سوالات مهم هنگام شست‌وشوی خودروی کلاسیک این است که آیا می‌توان از کارواش اتوماتیک استفاده کرد یا خیر؟

اکثر خودروهایی که امروزه به عنوان خودروی کلاسیک شناخته می‌شوند، در سه دهه 1950، 1960 و 1970 میلادی ساخته شده‌اند و درصورتی‌که از آن‌ها به‌خوبی نگه‌داری شده باشد، می‌توانند فشار ناشی از کارواش اتوماتیک را تحمل کنند. با این حال، اگر ارتفاع خودرو دست‌کاری شده باشد یا از لاستیک‌های فوق‌پهن برای خودرو استفاده شده باشد، ممکن است ابزارهای کارواش به خودروی کلاسیک شما گیر کنند و به آن خسارت وارد کنند.

کارواش‌های اتوماتیک ممکن است به مهروموم‌های پنجره‌های خودرو آسیب وارد کنند. این مهروموم‌ها از جنس پلاستیک هستند و به‌مرور زمان، سفت و دچار ترک‌خوردگی می‌شوند؛ علاوه‌براین، فشار بالای آب کارواش‌های اتوماتیک ممکن است از این مهروموم‌ها عبور کند و وارد فضای داخلی خودرو شود؛ بنابراین، مشاهده مقداری آب در داخل خودروی کلاسیک پس از مراجعه به یک کارواش اتوماتیک، محتمل خواهد بود.

این مساله در مورد خودروهای معمولی با سقف فلزی چندان ملموس نیست؛ اما درصورتی‌که خودروی کلاسیک شما از نوع کروک با سقف بازشونده باشد، مراجعه به کارواش اتوماتیک ممکن است آسیب زیادی به این خودرو وارد کند. نشت مقادیر زیادی آب به درون خودرو، می‌تواند سیستم‌های الکتریکی خودرو را تحت تاثیر قرار دهد یا باعث ایجاد کپک روی قطعات داخلی کابین شود.

کارواش‌های اتوماتیک با آنتن‌های فلزی که در اکثر خودروهای کلاسیک استفاده شده‌اند، چندان مهربان رفتار نمی‌کنند. این احتمال وجود دارد که این آنتن‌ها بر اثر استفاده از کارواش اتوماتیک خم شوند، بشکنند یا حتی به‌کلی از روی خودرو کنده شوند. هم‌چنین برس‌های برخی کارواش‌های اتوماتیک برای خودروهای کلاسیک بیش از حد زبر و خشن است و ممکن است رنگ خودرو را دچار خراشیدگی کند.

بنابراین اگر می‌خواهید برای شست‌وشوی خودروی کلاسیک خود از کارواش‌های اتوماتیک استفاده کنید، پیش از مراجعه به کارواش، تمامی جوانب و جزئیات را موردبررسی قرار دهید تا دچار خسارات احتمالی ناشی از فشار کارواش بر خودرو نشوید.

چه نکاتی باید هنگام شست‌وشوی دستی خودروی کلاسیک رعایت شوند؟

با توجه به مواردی که در خصوص کارواش‌های اتوماتیک گفته شد، شست‌وشوی خودروی کلاسیک با دست و به‌صورت شخصی، بهترین کار برای تمیزکردن خودروی کلاسیک خواهد بود. این کار موجب می‌شود تا تمامی جوانب خودرو به دقت تمیز شوند و البته آسیبی هم به بدنه یا قطعات داخلی خودروی کلاسیک وارد نخواهد آمد. البته انجام‌دادن این روش، بیشتر از مراجعه به کارواش طول می‌کشد؛ اما درنهایت، شما مالک خودرویی کلاسیک و تمیز خواهید بود که هیچ‌گونه آسیبی به آن وارد نشده است.

در فرآیند تمیزکردن خودروی کلاسیک، باید برخی نکات را رعایت کنید تا خسارتی به خودروی شما وارد نشود. نخست آن‌که باید فرآیند شست‌وشو را در سایه انجام دهید؛ چراکه تابش مستقیم نور خورشید موجب داغ‌شدن بدنه و خشک‌شدن آب پاشیده‌شده به این قسمت‌ها می‌شود. درنتیجه، ممکن است بدنه خودرو دچار لکه‌های مختلف شود که پاک‌‌کردن آن‌ها، بیشتر از تمیزکردن سایر موارد زمان خواهد برد.

بهتر است تا ابتدا رینگ و لاستیک خودرو را تمیز کنید. چرخ‌های خودرو معمولا آلوده‌ترین قسمت خودرو هستند و انواع مختلفی از آلودگی‌ها را می‌توان در این قسمت یافت. برای تمیزکردن چرخ‌ها، می‌توانید از پاک‌کننده‌های موجود در بازار استفاده کنید؛ اما قبل از استفاده، مواد تشکیل‌دهنده مواد پاک‌کننده را به‌دقت بررسی کنید تا از واردنشدن آسیب به رینگ‌های کرومی خودروی کلاسیک خود مطمئن شوید.

نکته‌ دیگر، در خصوص دستمال‌هایی است که برای نظافت خودرو مورداستفاده قرار می‌گیرند. برای تمیزکردن خودروی کلاسیک، از تی‌شرت‌های قدیمی یا حوله‌های کهنه به‌عنوان دستمال استفاده نکنید؛ چراکه احتمال خراشیدگی بدنه خودرو با استفاده از انواع مختلف پارچه افزایش می‌یابد. برای نظافت خودروی کلاسیک، بایستی هزینه کنید و از دستمال‌های حوله‌ای میکروفیبر باکیفیت که در فروشگاه‌ها موجود هستند، استفاده کنید.

هم‌چنین از دستمالی که برای تمیزکردن چرخ‌ها استفاده شده است، در نظافت سایر قسمت‌های بدنه استفاده نکنید؛ مگر آن‌که این دستمال قبل از استفاده به طور کامل شسته و خشک شود. علاوه بر آن، تمامی دستمال‌های میکروفیبر که برای شست‌وشوی خودرو مورداستفاده قرار گرفته‌اند، پس از هر بار استفاده، باید شسته و خشک شوند.

توصیه‌هایی در خصوص مواد شست‌وشودهنده

مواد شست‌‍وشودهنده مخصوصی برای تمیزکردن بدنه خودرو یا چرخ‌های آن در بازار وجود دارد و برندهای معروفی در این حوزه فعالیت می‌کنند. برای شست‌وشوی خودروی کلاسیک، نباید از مایع ظرف‌شویی استفاده کرد؛ چراکه فرآیند شست‌وشوی خودرو، با شستشوی ظروف متفاوت است!

مواد شیمیایی موجود در مایع ظرف‌شویی، به بدنه خودرو آسیب می‌زنند و در طولانی‌مدت موجب کدرشدن رنگ خودرو می‌شوند. توصیه می‌شود برای شست‌وشوی بدنه خودروهای کلاسیک، از شامپوهای مخصوص شست‌وشوی خودرو استفاده کنید.

در طول فرآیند شست‌وشو، از مقدار زیادی آب و شامپو استفاده کنید و قسمت‌های مختلف خودرو را به طور کامل شست‌وشو دهید. اجازه ندهید که مخلوط آب و شامپو روی رنگ خشک شود. هم‌چنین اگر دستمال میکروفیبر مورداستفاده کثیف شده است، آن را بشوئید تا خرده‌سنگ‌های موجود بر سطح دستمال، موجب خراشیدگی بدنه خودرو نشوند. اگر احساس کردید مایع موجود در سطل حاوی آب و شامپو تیره‌رنگ شده است، دیگر از این مخلوط استفاده نکنید و مجددا برای تولید کف، دست به کار شوید.

برخی خودروهای کلاسیک تولید دهه 1980 و 1990 از تریم پلاستیکی برای فضای داخلی استفاده می‌کنند که در طولانی‌مدت، ممکن است قطعات پلاستیکی داخلی خودرو کدر شده باشند. برای بازگرداندن شفافیت به این قسمت‌ها، می‌توانید از واکس‌های داشبورد استفاده کنید؛ اما هنگام اسپری‌کردن واکس مراقب باشید؛ چراکه این واکس‌ها ممکن است به رنگ این قطعات آسیب بزنند؛ بنابراین، تنها قطعات پلاستیکی نیاز به واکس‌خوردن خواهند داشت و نباید این مواد با رنگ بدنه ارتباط برقرار کنند.

مرحله آخر شست‌وشو: خشک‌کردن خودروی کلاسیک

مرحله پایانی شستشوی خودرو، خشک‌کردن آن است. برای خشک‌کردن خودرو، از حوله‌های قدیمی استفاده نکنید و بهتر است به جای آن، از یک حوله میکروفیبر بزرگ که برای این کار طراحی شده است، استفاده کنید. این حوله‌ها، آب بیشتری را به خود جذب می‌کنند و موجب خشک‌شدن سریع‌تر خودرو می‌شوند؛ در عین حال، به بدنه خودروی کلاسیک شما نیز آسیبی وارد نمی‌کنند.

پس از شست‌وشوی نمای بیرونی خودرو، این قسمت را خشک کنید و سپس به تمیزکردن قسمت‌های داخلی بپردازید. در این صورت، شما 10 الی 15 دقیقه به آب‌های جمع‌شده در حفره‌های مختلف بدنه زمان می‌دهید تا از محل خود خارج شوند. سپس می‌توانید بازهم برگردید و محل‌هایی را که از آن‌ها آب خارج شده است، خشک کنید.

جمع‌بندی 

مطابق مطالبی که در متن به آن‌ها اشاره شد، توصیه می‌شود تا فرآیند شست‌وشوی خودروی کلاسیک را به‌صورت شخصی و با دست انجام دهید تا علاوه بر تجربه لذت شست‌وشوی خودرو، از واردشدن خسارات احتمالی به آن جلوگیری کنید. حتی در صورت استفاده از کارواش‌های معمولی نیز، احتمال واردشدن خسارت به بدنه خودرو وجود دارد؛ چراکه کارگران کارواش‌ها برای شست‌وشوی یک خودروی کلاسیک، آموزش ندیده‌اند و با همان دستمالی که سایر خودروها تمیز می‌شوند، خودروی کلاسیک شما را تمیز می‌کنند.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها