12 نکته اساسی در نوشتن قولنامه ماشین + نمونه مبایعه نامه خودرو

فهرست مطالب


خرید و فروش خودرو بدون قولنامه وجاهت قانونی چندانی ندارد؛ چون درصورتی‌که خریدار و فروشنده به مشکل بخورند، باید به دنبال شاهد معتبر و اثبات واریز پول برای خرید خودرو و … بروند و هیچ تضمینی در مورد اثبات ادعای آن‌ها وجود ندارد.

نوشتن قولنامه ماشین در زمان معامله خودرو اهمیت زیادی دارد و می‌تواند مانع از بروز مشکلات قانونی در مراحل بعدی شود. توجه داشته باشید فروش خودرو با قولنامه دستی (که در منزل بین طرفین معامله تنظیم شده است) نیز با وجود امضای خریدار و فروشنده دارای وجاهت قانونی است. به همین دلیل در زمان تنظیم قولنامه خودرو باید بندهای آن را کاملاً دقیق نوشته و همه مشخصات خودرو، خریدار و فروشنده به‌علاوه شرایط معامله را به طور کامل بیان کنید. با توجه به اهمیت این موضوع، در مقاله حاضر به چند نکته بسیار مهم برای نوشتن مبایعه نامه خودرو و نحوه نگارش آن می‌پردازیم.

همچنین اگر قصد معاوضه خودرو دارید، حتماً به نکات مهم مقاله معاوضه خودرو و نوشتن قولنامه آن توجه کنید.

 

قولنامه خودرو (مبایعه نامه خودرو) چیست؟

مبایعه نامه فروش خودرو در واقع یک سند عادی است که طبق قوانین معتبر در دادگاه تنظیم می‌شود و طرفین موظف هستند تا مفاد قید شده در آن را اجرا کنند. به‌واسطه قولنامه فروش خودرو، فروشنده و خریدار متعهد می‌شوند که شرایط و قوانین ذکر شده را پذیرفته‌اند.

قولنامه ماشین در دادگاه وجاهت قانونی پیدا می‌کند و اثبات‌کننده فروش یک خودرو با مشخصات خاص (شماره شاسی، پلاک و …) توسط فروشنده به خریدار است. در صورت درج تمامی بندهای لازم در متن قولنامه ماشین و امضای چند شاهد، اعتبار آن بیشتر هم می‌شود.

 

نحوه نوشتن قولنامه ماشین از صفر تا صد

قولنامه خودرو از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که همه آن‌ها باید کاملاً دقیق نوشته شوند تا شما بتوانید به‌عنوان یک مدرک قانونی به آن استناد کنید. برای اینکه مطمئن شوید که به همه موارد موردنیاز اشاره شده است، می‌توانید نمونه قولنامه خودرو که در ادامه همین مطلب آورده‌ایم را بررسی کرده و مطابق آن متن قولنامه ماشین را تنظیم کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که حتی در صورت نوشتن قولنامه ماشین به‌صورت دستی و عدم مراجعه به بنگاه نیز باید همه این بخش‌ها را در قولنامه بگنجانید.

برای دانلود فایل Word و PDF قولنامه ماشین روی لینک‌های زیر کلیک کنید

دانلود فایل Word قولنامه ماشین

 

بخش اول: مشخصات خریدار و فروشنده

در بخش اول باید مشخصات دقیق فروشنده و خریدار را ذکر کنید که شامل موارد زیر می‌شود:

  • نام و نام خانوادگی کامل
  • نام پدر
  • شماره شناسنامه و کد ملی
  • محل صدور شناسنامه
  • تاریخ تولد
  • شغل
  • آدرس دقیق محل سکونت
  • شماره تلفن

توجه داشته باشید که در صورت انجام معامله با شخص حقیقی؛ یعنی نماینده یک شرکت یا ارگان خاص، باید مشخصات شرکت را به طور کامل ثبت کنید. این موارد شامل نام و شماره ثبت، شناسه ملی، کد اقتصادی، آدرس و کد پستی، نام صاحبان امضای مجاز و مشخصات نماینده فروش یا خرید می‌شود.

یکی از موقعیت‌های دیگری که ممکن است در زمان معامله خودرو پیش بیاید، خرید یا فروش خودرو به نمایندگی فرد دیگری است که قصد دارد با وکالت‌نامه اقدام به انجام معامله کند. در این صورت، باید از صحت و اعتبار وکالت‌نامه کاملاً مطمئن شوید و در این بخش از قولنامه فروش ماشین، بعد از ثبت مشخصات کامل نماینده به اطلاعات وکالت‌نامه نیز اشاره کنید. همچنین در صورت دادن وکالت تعویض پلاک به خریدار، حتماً این مورد را هم در قولنامه ماشین قید کنید.

 

اهمیت بخش مشخصات دقیق خودرو در قولنامه خودرو

 

بخش دوم: مشخصات دقیق خودرو مورد معامله

در قولنامه خرید خودرو باید مشخصات دقیق مورد معامله (ماشین) را به طور کامل بیان کنید. فهرست زیر آن دسته از مشخصات خودرو که باید در مبایعه نامه خرید و فروش خودرو قید شوند را نشان می‌دهد:

  • نوع خودرو
  • مدل، رنگ، تیپ
  • نوع سیستم،
  • شماره پلاک فعلی،
  • شماره موتور، شاسی و بدنه
  • شناسه وسیله نقلیه (VIN)
  • شماره‌سریال سند کمپانی یا برگه گمرکی
  • شماره‌سریال کارت سوخت
  • شماره بیمه‌نامه شخص ثالث
  • شماره معاینه فنی
  • امکانات اضافه علاوه بر آپشن‌های کارخانه‌ای

علاوه بر این اگر مشکلی مثل رنگ‌شدگی، نیاز به تعمیر برخی از قطعات و … در خودرو وجود دارد، باید در این بخش به آن اشاره کنید. با انجام این کار مطمئن خواهید شد که فروشنده تا زمان تحویل خودرو را سالم نگه می‌دارد و اگر آسیب جدیدی به آن وارد شد، باید پاسخگو باشد.

 

بخش سوم: مبلغ معامله

در این بخش از قولنامه خرید و فروش خودرو، باید قیمت کل معامله و نحوه پرداخت آن را به طور دقیق بنویسید. اگر مبلغی را به‌عنوان پیش‌پرداخت داده‌اید، یادداشت کرده و مشخص کنید که باقیمانده پول قرار است به چه صورت داده شود. اگر قرار است مقداری از آن را بعد از تعویض پلاک یا انتقال سند خودرو بپردازید، حتماً این مورد را در قولنامه خودرو ذکر کنید. درصورتی‌که مقداری از مبلغ معامله به‌صورت چک پرداخت می‌شود، باید مشخصات چک، تعداد و تاریخ آن‌ها را نیز بنویسید. همچنین اگر قرار است پول به حساب واریز شود، باید شماره‌حساب و مبلغ واریزی را یادداشت کنید.

نکته: به خاطر داشته باشید که ذکر تاریخ‌های پرداخت پول و نحوه آن اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید رسیدهای واریز وجه یا پرداخت نقدی را تا زمان اتمام مراحل معامله نزد خود نگه دارید تا در صورت بروز هر مشکلی مدرک لازم برای اثبات هزینه پرداختی را داشته باشید. انجام این کار اعتبار قانونی قولنامه خرید و فروش ماشین را بالا می‌برد.

 

بخش چهارم: شرایط معامله

در این بخش از قولنامه فروش خودرو باید همه شرایط معامله شامل شرایط فسخ، نحوه پرداخت هزینه قولنامه ماشین و سایر هزینه‌های مربوط، زمان تعویض پلاک و انتقال سند، زمان تحویل خودرو به خریدار و … را دقیق و کامل بنویسید. دقت در نگارش این قسمت باعث می‌شود که شما بدون هیچ مشکلی معامله را انجام داده و درصورتی‌که فروشنده برای تعویض پلاک یا انجام هریک از مراحل بهانه آورد، بتوانید به مراجع قانونی مراجعه و نسبت به اثبات مالکیت خودرو با قولنامه اقدام کنید.

پیشنهاد می‌کنیم پیش از خرید و فروش خودرو از سرویس کارشناسی خودرو همراه‌مکانیک استفاده کنید تا با کمک گرفتن از تجربیات کارشناسان ما، معامله‌ای کاملاً مطمئن داشته باشید.

 

 

12 نکته طلایی برای نوشتن مبایعه نامه خودرو

فرقی نمی‌کند که فروش خودرو با قولنامه دستی انجام شود یا به بنگاه مراجعه و مبایعه نامه رسمی تنظیم کنید؛ چون در هر دو صورت لازم است نکات مطرح‌شده در این بخش را در نظر داشته باشید تا در آینده مسئله حقوقی برایتان پیش نیاید.

1. حتماً شرایط عدم پرداخت به‌موقع ثمن معامله را بیان کرده و در صورت خودداری از پرداخت، تاریخی برای فسخ معامله مشخص کنید. در این شرایط می‌توانید مبلغی را برای حق فسخ و جریمه عدم انجام تعهد نیز در نظر بگیرید.

2. تاریخ دقیق حضور در مرکز تعویض پلاک یا دفتر اسناد رسمی را مشخص کرده و شرایط عدم حضور خریدار یا فروشنده را حتماً ذکر کنید.

3. در متن قولنامه فروش ماشین باید حتماً شرایط و مبلغ فسخ را بیاورید. می‌توانید با طرف مقابل روی مبلغ مشخصی توافق کنید یا حتی هیچ مقداری را برای آن در نظر نگیرید. به‌یاد داشته باشید که در صورت عدم اشاره به این موضوع، هیچ هزینه‌ای در زمان فسخ پرداخت نخواهد شد. نحوه توافق طرفین معامله روی شرایط فسخ، می‌تواند به یکی از اشکال زیر باشد:

  • هیچ‌یک از طرفین حق فسخ معامله را ندارند.
  • هر دو طرف می‌توانند معامله را فسخ کنند.
  • تنها یکی از طرفین دارای حق فسخ است.
  • در صورت فسخ معامله باید هزینه‌ای به‌عنوان جریمه پرداخت شود.

4. باید شرایط فسخ را به طور کامل بیان کنید تا اگر دلیل آن در این شرایط نگنجید، بتوانید علاوه بر حق فسخ مبلغی را به‌عنوان جریمه نیز از طرف مقابل دریافت کنید.

5. در مبایعه نامه خرید و فروش خودرو باید مسئولیت پرداخت جریمه‌های خودرو، عوارض شهرداری، مالیات نقل و انتقال خودرو و حل مشکلات کیفری و مدنی آن تا تاریخ تحویل را بر عهده فروشنده بگذارید. همچنین در صورت بروز هرگونه آسیب و خرابی خودرو تا این تاریخ، فروشنده باید آن را برطرف کرده و درست مطابق شرایط معامله به خریدار تحویل دهد.

6. هزینه تعویض پلاک بر عهده خریدار است و باید این مورد را حتماً در مبایعه نامه فروش خودرو قید کنید.

7. حتماً قبل از تنظیم قولنامه خودرو آن را نزد یک کارشناس خبره ببرید و برگه‌های کارشناسی را ضمیمه قولنامه ماشین کنید. همچنین خریدار باید همه بخش‌های خودرو و لوازم جانبی، اسناد و مدارک و بیمه‌نامه را کاملاً بررسی کند و تعهد دهد که با آگاهی کامل از همه شرایط ماشین را خریده و بعد از امضای قرارداد ادعایی در خصوص سلامت فنی یا بدنه ندارد.

8. قولنامه ماشین را در حضور چند شاهد بنویسید و امضای آن‌ها را نیز در انتها درج کنید. امضای طرفین معامله و شاهدان در همه نسخه‌ها باید اصل باشد.

9. قولنامه خودرو حتماً در 2 نسخه کاملاً مشابه نوشته شود و یکی در اختیار فروشنده و دیگری در اختیار خریدار قرار بگیرد. البته ذکر تعداد رونوشت‌ها در متن آن ضروری است.

10. در زمان وارد کردن اطلاعات از کاربن استفاده کنید تا موارد نوشته شده عیناً در نسخه دوم کپی شود. همچنین در قرارداد ذکر کنید که چند نسخه از این قولنامه وجود دارد.

11. در صورت نگارش قولنامه خرید و فروش خودرو به‌صورت دستی، حتماً از خوانا بودن تمامی کلمات اطمینان حاصل کنید.

12. در قولنامه خرید و فروش ماشین به‌صورت اقساطی، باید مبلغ، نحوه و زمان پرداخت اقساط، مبلغ پیش پرداخت و شماره‌حساب مقصد قید شود.

 

با نمونه قولنامه ماشین آشنا شوید

برای اینکه مطمئن شوید همه بخش‌ها را دقیق و کامل نوشته‌اید، می‌توانید از نمونه قولنامه خودرو زیر استفاده کنید. در نمونه‌ای که در این بخش آمده، تمام بخش‌های بالا ذکر شده است؛ بنابراین تنها کافی است که یک پرینت از نمونه مبایعه نامه خودرو تهیه کنید و قولنامه را بنویسید.

 

صفحه اول نمونه قونامه ماشین

صفحه اول نمونه مبایعه‌نامه ماشین

قولنامه دستی ماشین چقدر اعتبار دارد؟

برخی از افراد ترجیح می‌دهند برای معامله خودرو به بنگاه یا دفترخانه مراجعه نکنند و قولنامه را به‌صورت دست‌نویس می‌نویسند. قولنامه دستی ماشین از نظر قانونی کاملاً قابل‌استناد بوده و در صورت بروز هر مشکلی می‌توان از آن به‌عنوان مدرک معامله استفاده کرد. نکته مهم این است که همه شرایط و بخش‌های  این قولنامه باید مطابق نمونه قولنامه دستی ماشین که در زیر می‌بینید باشد و همه چیز را در آن روشن و واضح توضیح دهید.

نمونه قولنامه دستی ماشین صفحه اول

نمونه قولنامه دستی ماشین صفحه دوم
نمونه قولنامه دستی ماشین

با توجه به اینکه قولنامه دست‌نویس معمولاً بین آشنایان و دوستان نوشته می‌شود، ممکن است طرفین صرفاً به حرف اکتفا کنند و موارد مهم را در آن نادیده بگیرند. نکته مهم این است که در مراجع قانونی شما نمی‌توانید برای اثبات ادعای خود به قول‌های شفاهی استناد کنید و همه موارد توافق شده را باید در قولنامه بنویسید.

همچنین متن قولنامه باید کاملاً خوانا و بدون خط‌خوردگی بوده و همه امضاها اصل باشند. چنین قولنامه‌ای حتی بدون وجود امضای شاهدین در مراجع قانونی پذیرفته است و می‌تواند برای اثبات ادعاهای شاکی استفاده شود.

 

 

هزینه قولنامه خودرو چقدر است و بر عهده کیست؟

در زمان معامله، هزینه قولنامه ماشین یکی از موارد مهمی است که ممکن است منشأ اختلاف بین فروشنده و خریدار شود. اولین نکته‌ای که باید در این زمینه به آن توجه داشته باشید، این است که در صورت نوشتن قولنامه توسط فردی غیر از طرفین معامله، باید هزینه‌ای به‌عنوان حق‌الزحمه به او پرداخت شود. فرقی نمی‌کند که قولنامه تک برگی، دوبرگی، دست‌نویس یا تایپ‌شده باشد.

در صورت تنظیم قولنامه خودرو در نمایشگاه، مقدار این مبلغ مشخص است و بر اساس قانون شامل درصدی از قیمت خودرو مورد معامله می‌شود. معمولاً هزینه نگارش قولنامه خودرو در نمایشگاه (بنگاه) حدود 1 تا 1.4 درصدِ مبلغ معامله است و در صورت دریافت کد رهگیری برای قولنامه ماشین نیز باید مبلغ اضافه‌تری را بپردازید.

همچنین در صورت بررسی فنی و ظاهری خودرو پیش از معامله، ممکن است بنگاه‌دار مبلغی را به عنوان هزینه کارشناسی خودرو طلب کند.

 

مهم‌ترین شرایط فسخ قولنامه ماشین یا فسخ مبایعه نامه خودرو

در هر معامله امکان فسخ وجود دارد و ممکن است به هر دلیلی یکی از طرفین از انجام آن صرف‌نظر کند؛ به همین دلیل لازم است در قولنامه ماشین شرایطی برای فسخ در نظر گرفته شود. اگر مبایعه نامه خودرو را در بنگاه می‌نویسید یا قصد دارید از خدمات حقوقی همراه مکانیک استفاده کنید، بنگاه‌داران یا کارشناسان همراه مکانیک با توجه به تجربه‌ای که دارند شما را راهنمایی می‌کنند و این شرایط را کاملاً روشن و دقیق در متن توضیح می‌دهند؛ اما در صورت نوشتن قولنامه دستی، موارد زیر را فراموش نکنید:

  • مدت‌زمان مشخصی را برای فسخ در نظر بگیرید.
  • دلایل فسخ را دقیقاً بنویسید؛ به‌عنوان‌مثال عدم پرداخت مبلغ معامله توسط خریدار، خودداری از تحویل خودرو توسط فروشنده، تحویل خودرو دیگر به‌جای مورد معامله، تصادف با خودرو بعد از تاریخ نگارش قولنامه توسط فروشنده و عدم حضور یا خودداری از اعطای وکالت به‌منظور انجام کارهای دفترخانه یا تعویض پلاک از مواردی هستند که می‌توانید برای فسخ معامله در نظر بگیرید.
  • در صورت توافق طرفین، مبلغی را برای حق فسخ در نظر بگیرید.

اگر قصد فروش خودرو دارید، می‌توانید از طریق فرم زیر اقدام کنید

 

اعتبار مبایعه نامه خودرو

 

قولنامه ماشین چقدر اعتبار دارد؟

قولنامه ماشین به هر نحوی که نوشته شود در مراجع قانونی قابل‌استناد است؛ آنچه اعتبار حقوقی آن را بالاتر می‌برد، نوشتن آن به‌صورت کامل و بر اساس نکات این مقاله، درج امضای شاهدان (به‌صورت اصل) و واضح بودن مندرجات آن است.

برای اثبات مالکیت خودرو با قولنامه به‌صورت قطعی، توصیه می‌کنیم که حتماً بعد از تعویض پلاک به دفترخانه مراجعه کنید و انتقال سند را به‌صورت رسمی ثبت کنید. در این صورت راه آسان‌تری را برای اثبات مالکیت خودرو در پیش خواهید داشت.

 

معامله خودرو بدون قولنامه چه عواقبی دارد؟

فروش خودرو بدون قولنامه کاری پرریسک است که در صورت بروز مشکلات حقوقی، می‌تواند شما را با دردسرهای زیادی روبرو کند. جالب است بدانید که بروز مشکلات حقوقی در مورد خرید و فروش خودرو تنها در میان افراد غریبه شایع نیست و گاهی حتی نزدیک‌ترین اقوام هم در این موارد به مشکل بر می‌خورند.

در صورت معامله خودرو بدون قولنامه، برای اثبات مالکیت خودرو یا الزام به تعویض پلاک و ثبت سند باید دست به دامن چند شاهد شوید. تا اثبات صحت ادعای آن‌ها و وقوع معامله راه درازی را در پیش دارید و در صورت نداشتن مدارک و ادله کافی، ممکن است موفق به اثبات ادعای خود نشوید.

 

خیار مجلس (خیار غبن) در قولنامه ماشین چیست؟

خیار مجلس یا خیار غبن به معنای اختیار برهم زدن و فسخ معامله خودرو است و کلاً کلمه خیار در قولنامه ماشین به میزان اختیارات خریدار و فروشنده در معامله اشاره دارد.

در زمان معامله، نوشتن قولنامه ماشین از اهمیت زیادی برخوردار است و شما باید همه شرایط خودرو و معامله را به طور دقیق بنویسید. دقت در نگارش قولنامه خودرو باعث می‌شود که در زمان بروز مشکل با خیال راحت به مراجع قضایی مراجعه کرده و مسیر هموارتری برای رفع آن پیش‌رو داشته باشید. اکثر کارشناسان توصیه می‌کنند که مبایعه نامه خودرو را در بنگاه‌های ماشین تنظیم کرده و از نوشتن قولنامه دستی ماشین خودداری کنید. با این کار همه موارد قانونی در نظر گرفته خواهد شد و اگر به هر دلیلی مثل هزینه قولنامه ماشین اصرار به عدم مراجعه به بنگاه دارید، دقت کنید که نسخه دست‌نویس را خوانا و واضح بنویسید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
70 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1402-09-20 08:57

لینک دانلود فایل قولنامه با فرمت ورد و پی دی اف که گذاشتید کار نمیکنه .

سردبیر
1402-09-21 16:15
پاسخ به  محمد

سلام همراه عزیز
ممنون از اطلاع رسانیتون، تصحیح شد و قابل دانلود هست

حامد
1402-09-10 23:10

سلام من ی پژو ۴۰۵گرفتم اعتماد کردم به رفیقم ماشینه عموش رو گرفتم قولنامه دستی نوشت پیش کارشناس هم نبردیمش تو قولنامه قید نکرده حق فسخ دارد منم بعد دوروز فهمیدم ماشین مشکل فنی داره حالا بش زنگ زدگ گفتم ماشینو پس بگیر اما قبول نکرد دیگه شکایتش کردم بنظرتون حق رو بم میدن؟

ابراهیم
1402-09-09 16:24

اقایون من درصورت نداشتن فقره چک چه کنم وفروشنده پیش پرداخت میخواد

رامشگر
1402-08-08 23:56

سلام من ماشبن را در بنگاه فروختم بنگاه دار گفت ما مبایعنامه نمی دهیم وعکس بگیر ایا عکس این مبایعنامه اعتبار دارد یاخیر

سیاوش
1402-09-19 15:30
پاسخ به  رامشگر

سلام دوست عزیز بله اعتبار دارد . ولی بنگاه دار موظف به دادن مبایعنامه هست (البته در صورت پرداخت کردن کمیسیون)

هایا
1402-05-18 17:51

سلام پارسال مادرم یه خودرو برای من و خواهرم خرید و یکی یک قولنامه دستی که امضای طرفین در اون هست به ما داد ماشین کلا دست خواهرم است آیا این قولنامه برای من اعتبار دارد ؟

سیاوش
1402-09-19 15:29
پاسخ به  هایا

اگر اسم شما در قولنامه قید شده باشد بله

علیرضا
1402-05-17 01:41

سلام عزیزان من پارسال ی پراید۹۹خریدم ۱۷۵تومن از دوست خانوادگیمون ک بنگاه داره بعده دورو پلیس اگاهی منو خانوادمو با ماشین گرفتنو بردن رفتیم شبش پیش همون طرف گفته بود سند دسته منه پدر مادرشم میشناختیم و با کلی خاطر جمع بودن خریده بودیم هیچی اقا با یکی دیگه توو شهر سمنان میرفتن دره بنگاهای دیگه ک رفیق بودن ب بهانهای مختلف حالا از دم قسط خریدنو سوده زیاد باچک و سفته دادنو اینکه بریم تشخیص رنگ بعد بیایم پای معمله و هزارتا ترفند دیگه ۳۵تا ماشین و ملکو زمین گرفته بودن اورده بودن نقدا مث من ک اشنا بودم… بیشتر »

حسین
1402-04-31 16:21
امتیاز دهی :
     

سلام.خسته نباشی.بنده برج ۱۲ پارسال یه پژو ۲۰۶ صندوق از دیوارخریدم.متاسفانه قولنامه رو دستی نوشتیم که به مبلغ ۱۴۰م تومان معامله کردیم ۱۳۶م تومان نقد دادم الباقی رو بعداز این وکالت بزن شاهدم یک نفر زیر قولنامه رو هم اثر انگشت زده حدود ۶ ماه مهلت داده شد ماشین حدود ۶ سال بود که پارکینگ بود من تمام هزینه های پارگینگ با بیمه ماشین پرداخت کردم ماشین رو بردار که به نام خواهرش بود که خواهرشم فوت کرده به من فروخته. الان میگه دادگاه باید وکالت ماشین به مادرم بدهد که تنها وارتش هست بعد اون هم به شما وکالت… بیشتر »

سلیم
1402-04-25 10:07

سلام من یک ماشین سال 96 خریدم به مبلغ 31.5 و تا 500 ت برای هنگام انتقال سند گذاشتیم و در قولنامه دستی تاریخ انتقال سند را مشخص نکردیم و اکنون که درخواست انتقال سند کردم (در ضمن سند و مدارک به من تحویل داده شده است) فروشنده درخواست 5 میلیون کرده است آیا از لحاظ قانونی چنین حقی دارد؟

داود
1402-05-12 18:22
پاسخ به  سلیم

در صورت نداشتن زمان انتقال سند در همان زمان قولنامه باطل هست

حامد ترابیان
1402-04-13 20:14
امتیاز دهی :
     

سلام وعرض ادب پدر بنده خودرو پراید بصورت قسطی از نمایندگی خریداری کردن و قسط را کامل پرداختند ولیکن سند را هنوز از نمایندگی دریافت نکردن … حالا. من ماشین ازش خریدم. بنگاه هم نرفتیم چون درحال حاضر شرایط مالی برای انتقال سندرو ندارد لطفا راهنماییم کنید برای اینکه بعدها بتوانم سند خودرو را بگیرم قول نامه ای دستی در منزل با امضا شهود مثل شورای،محل و.. کافی هستش،لطفا راهنمایی کنید متشکرم

sobhan
1402-04-06 20:13

سلام به همه خسته نباشید ببخشید یه سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدین پدر من سال 1392 ماشین خودشو به علتی به اسم عموم قولنامه کرده و هیچ چیز دیگه به اسمش نزده به جز برگه سبز بقیه مدارکارو بعد از معامله بهش داده بعد عموم رفته شهرستان تا الان نیومده الان اومده به پدرم میگه ماشین مال منه و حین انجام معامله هیچ پولی به پدرم نداده فقط داخل قولنامه مبلغ 10 میلیون ذکر شده که به پدرم پول داده و ولی هیچ پولی نداده و پدرم سال 1399 قولنامه رو پیدا کرده دست خودشه عموم هیچ مدرکی نداره… بیشتر »

مجیدشرفی
1402-03-10 14:22

سلام من چند وقت پیش یه ماشین گرفتم که قولنامه ی دستی براش نوشتیم توی قول نامه فروشنده نوشته که ماشین به صورت یک تکه اهن پاره به فروش میرسد خاستم بدونم این نوشته ممکنه که موقع تعویض پلاک انجامش ندن؟…

یاغی
1402-04-06 13:50
پاسخ به  مجیدشرفی

بله احتمالااسقاطش کنن

علی
1402-07-10 02:32
پاسخ به  یاغی

نه اصلا قولنامه چه ربطی به مرکز تعویض پلاک داره

وحیدی
1402-10-30 00:54
پاسخ به  مجیدشرفی

خیر ولی این ب ضرر شماست ،چون ماشین هر مشکلی داشته باشه شما استناد ب قولنامه تکه اهنی خریدید و نمیتونید بابتش اعتراضی کنید

محمد قاسمی
1402-02-07 02:50

سلام و خسته نباشید جهت راهنمایی های خیلی خوبتون دست خوش حدود 3ماه هست ی ماشین از بانگاه خریداری کردم بانگاه دار بدون رؤیت سند و برگه سبز ماشین رو قولنامه کرده ولی به گفته خوده صاحب بانگاه میگه من سند رو خودم دیدم خاطر جمع باشید الان 3ماه گذشته و ن سندی هست ن برگه سبز زنگ به صاحب ماشین که زدیم میگه سند گم شده و نیست نداره،الان صاحب بانگاه میگه من اصلا نگفتم سند رو خودم دیدم حرفش دوتا شده الان هم من ترس ی اتفاق خدای نکرده ماشین بره پارکینگ میترسم و زدم تو پارکینگ منزل.… بیشتر »

حسین
1402-03-16 08:51
پاسخ به  محمد قاسمی

باید دادخواست الزام به انتقال سند تنظیم کنید

یاغی
1402-04-06 13:50
پاسخ به  محمد قاسمی

بنگاه دارخلاف کرده بدون ارایه برگه سبزووسند خورومعامله کرده شکایت کنید

سحر
1401-07-09 04:03

سلام ما تقریبا یک هفته پیش پراید به قیمت 135ملیون خریدیم،70ملیون رو نقد دادیم باقی هم چک دادیم همسرم رفت بنگاه و معامله رو انجام داد اون روزی ک ماشینو گرفتیم همسرم کارشناسی رنگ نبرده بعد دوروز برد کارشناسی رنگ و دیده ک شاسی ماشین جوش خورده، تو قولنامه همه چیز قیدشده اگه ماشین چ از لحاظ رنگ چ از لحاظ شاسی مشکلی داشته باشه می‌تونیم معامله رو فسخ کنیم و پول مارو برمیگردونه،ولی الان ک ب ایشون اطلاع دادیم باور نمیکنه و هی امروز فردا می‌کنه ک رفته مسافرت خلاصه پیداش نیس،الان ما چیکار کنیم شکایت کنیم ب پول… بیشتر »

سردبیر
1401-07-09 10:13
پاسخ به  سحر

سلام. شما باید دو کار انجام یدید: 1- ثبت شکایت و بررسی خودرو توسط کارشناس دادگستری 2-ثبت شکایت از نمایشگاه خودرو در اتحادیه نمایشگاه داران شهر محل سکونت ( تحویل برگه قولنامه به خریدار جزو قوانین است)

یاغی
1402-04-06 13:48
پاسخ به  سحر

شکایت کنید ماشین روبایدپس بگیره یاضرروزیان بده فقط سریع تافرارنکرده

سجاد
1401-05-09 11:12

باسلام‌
یکماه پیش پراید ۸۹خریدم از یه بنگاه از شانس بد من کارشناسی رنگ هم مال هم بنگاه نشون دادیم .یکماه داشتم تااینکه الان ۵روز میگدره فروختم .به خریدار گفتم ببرکارشناسی گفتم خودم واردم نمیخاد قولنامه دستی نوشتیم وذکر کردیم به رویت خریداررسید معامله قطعی هست . حالا بعداز چن روز مبگه بردم کارشناسی یه شاسی تعویض هست.ایا میتونه شاکی شه وچیزی دستش بگیره ممنون میسم راهنمایی کنین

یاغی
1402-04-06 13:47
پاسخ به  سجاد

جای نگرانی نیست انداختی بهش ناقلا

بابک آذری
1402-07-02 22:18
پاسخ به  یاغی

سلام من دو سال پیش ماشین رو خریدنی بردم کارشناسی رنگ گفت که شاسی ها سالمه و ماشین دور رنگ هست الان بعد ۲ سال ماشین رو که خواستم بفروشم بردم کارشناسی گفت شاسی های جلو ضربه و رنگ است و من برگه کارشناسی رو گم کردم میخوام ببینم کاری میتونم بکنم یا از کارشناس رنگ ضرر و زیان بگیرم؟؟

محسن
1402-07-12 20:56
پاسخ به  بابک آذری

استاد
تو دو سال احتمالا بد رانندگی کردی شاسی رو ترکوندی
شکستن شاسی فقط با تصادف نیست

مسعود
1401-04-08 14:37

سلام وقت بخیر،من ماشین و فروختم قولنامه ب نام شخص ایکس نوشته شده اما مبلغ معامله رو پدر شخص ایکس تقبل کردن و بر حسب توافق ماشین و بردیم ب اسم پدر شخص ایکس تعویض پلاک کردیم که الان شخص ایکس رفتن میخوان شکایت کنن ک چرا ب اسم پدرشون تعویض پلاک انجام شده،راه حل میفرمایین؟

یاغی
1402-04-06 13:46
پاسخ به  مسعود

توافق کردیدتوقولنامه ذکرشده یاشاهدداریداگه داریدجای نگرانی نیست

علی چمنی
1401-03-26 23:43

من خودرو رو کارشناسی فروختم و خریدار خودش خودرو رو برده فنی وبدنه کارشناسی کرده و خریده حالا ادعا میکند که خودرو معیوبه

سردبیر
1401-03-28 08:41
پاسخ به  علی چمنی

اگر در قولنامه خودرو ذکر کردید که خودرو با همین شرایط و با تایید گزارش کارشناسی موجود اقدام به خرید خودرو نموده، جای نگرانی نیست

پرهام
1400-06-27 16:02
امتیاز دهی :
     

با سلام.من یه ماشین قولنامه کردم.5تومن بیعانه دادم،بعد فهمیدم ماشین گرون داده.گفتم نمیخوام.حالا میخواد 2500از من کمسیون بگیره.ایا مجاز به اینکار هست؟ممنونم

یاغی
1402-04-06 13:44
پاسخ به  پرهام

بله

محمد
1400-06-25 00:50
امتیاز دهی :
     

سلام از فردی بعلت چک برگشتی شکایت کرده و توقیف خودرویی با پلاک انتظامی به اسم ایشان را گرفتم معلوم شده ۶ سال پیش خوردرو را با قولنامه به فرد دیگری و او هم به فرد دیگری فروخته ولی پلاک هنوز به نام متشاکی هست آیا قابل توقیف و فروش هست یا نه لطفا راهنمایی کنید

یاغی
1402-04-06 13:44
پاسخ به  محمد

بله ولی بعدارایه مدارک میتونن ازادش کنن چون فروخته شده

محمد
1400-06-25 00:45
امتیاز دهی :
     

عالی

امیرحسین
1400-04-20 17:21

سلام مسئولیت هر نوع جرمی چه راهنمایی رانندگی چه کیفری و حقوقی وقتی که بین خریدار و فروشنده قولنامه نوشته شده ولی هنوز تعویض پلاک و انتقال سند صورت نگرفته و ماشین دست خریدار باشد با فروشنده است یا خریدار؟

محمد
1401-04-30 18:11
پاسخ به  امیرحسین

سلام خب معلومه مسئولیت ماشین تا قبل تعویض پلاک به عهده فروشنده است.

Last edited 1 year ago by محمد
سجاد
1402-07-07 22:51
پاسخ به  محمد

خب تاریخ قولنامه ملاک نیست ؟؟ منظورم اینه که تاریخی ک توی قولنامه نوشتی ماشین ب فلان کس
فروختی

ابراهیم
1400-03-19 09:13

سلام خسته نباشید
ما هفته پیش چهارشنبه قرار دادی را می نویسیم و ۴۰۵ را خریداری می کنیم فروشنده بعد از گذشت ۴ روز پیام می دن که ماشین را برگردانید.حق فسخ در قولنامه قرار ندادیم و برای فسخ هم تایین خسارت نکردیم.پول هم با رضایت فروشنده به صورت نقد به بنگاه دار داده شد که بنگاه دار هم چکی برای روز سه شنبه به فروشنده داد و در قولنامه ذکر شد مبلغ ۷۰ ملیون نقد به فروشنده داده شد و الباقی برای سند قرار داده شد.
آیا آقای فروشنده می تواند ماشین را پس بگیرد؟

ابراهیم
1400-03-19 09:06

سلام خسته نباشید
ما دقیقا قرار دادی را هفته پیش نوشتیم و ۴۰۵ خریداری کردیم.فروشنده بعد از گذشت ۳ روز پیام دادن که ماشین را برگردانید .حق فسخی در معامله مشخص نشده.حتی تایین خسارت هم بابت فسخ نشده پول هم با رضایت فروشنده به بنگاه دار به صورت نقد داده شد که بنگاه دار از جانب خود چک برای بعد تعطیلات در روز سه شنبه داده شد و در قولنامه ذکر گردید فروشنده ۷۰ ملیون پول خود را نقد دریافت و الباقی برای سند گذاشته شد.آیا فروشنده امکان فسخ معامله را دارد؟

مهتاب
1400-03-08 09:01

سلام معمولا هنگام مبایعه نامه چه مقداری از مبلغ خودرو باید پرداخت شود وبقیه اش به چه صورتی پرداخت شود یعنی هنگام سند وتعویض پلاک؟

داریوش
1400-01-24 00:52

عالی

ارش
1399-09-23 19:11

سلام من ماشین پراید فروختم از لحاظ موتوری و بدنه به رویت خریدار گردیده ولی بعداز یک ماه شکایت کرده که شاسی ماشین ترک داره و سعی درفسخ معامله داره. ودرقولنامه ذکرشده که به رویت خریدار گردیده چه موتوری چه بدنه.ممنون میشم راهنمایی کنید

رسول
1402-09-10 19:04
پاسخ به  ارش

۹۰ درصد پرایدا شاسیشون رو دست اندازه ترک داره عادیه.باید مطمان شید مال تصادفه یا دست انداز

میثم
1399-09-19 04:13

من ده سال پیش خودرویی به یکی از دوستانم فر ختم ووکالت بلاعزل دادم تا حدودا سه سال پیش تماس گرفت انداختش کنار حیاط سندم که به نام خودت با تمام مدارک ۳تومن گرفتیم ازش بدونه نوشتن حالا ۲۰ تومان هزینه ووقط گذاشتم روبراه شده مدعی شده میتواند ؟

میثم
1399-09-19 04:09

با سلام خیلی ممنون از اطلاع رسانیتون

حسین
1399-09-17 22:09

بنام خدا
عالی بود و مفید ممنون

رحمتی
1399-09-10 16:04

سلام. هزینه نوشتن قولنامه ماشین چقدر است؟

سردبیر
1400-06-29 11:49
پاسخ به  رحمتی

سلام دوست عزیز،

هزینه نوشتن قولنامه خودرو معمولا درصدی از قیمت ماشین معامله‌شده هست. این مبلغ توافقیه و بستگی به طرفین معامله و نویسنده قولنامه ماشین داره. معمولا عرف اینه که ۱ تا ۱/۴ درصد از قیمت خودرو رو به نویسنده قولنامه میدن که نیمی ازون با خریداره و نیم دیگرش با فروشنده.

تارا
1399-07-11 22:55

سلام، من یک ماشین دارم که تمام مدارکش به اسمم هست، متاسفانه برادرم بدون اطلاع من ماشین رو برای فروش گذاشت، و به اسم خودش مبایعه نامه هم با خریدار ( دلال ماشین) امضا کرده، آیا این مبایعه نامه قانونی هست،؟؟؟ وقتی که مالک ماشین من هستم؛ مبلغ فسخ قرارداد هم بیست میلیون تومان است

شهاب
1399-11-15 18:16
پاسخ به  تارا

سلام خیر قانونی نیست و فروش مال غیر حساب میشه

رسول
1402-09-10 19:06
پاسخ به  تارا

اگه برگ سبز به نام تو باشه میتونی شاکی داداش بشی.وکل خسارتم حتی پول فخسم از داداشت بگیری

روح‌الله رصاپور
1399-07-02 18:31

سلام دوست عزیز . من خوردو فروختم حدودا یک ماه قبل و قولنامه کردیم یک روز بعد متوجه شدم ماشین حدود۲۰میلیون ارزونتر فروختم به خریدار که تماس گرفتم فرداش گفت میارم ماشین پول کامل گرفت‌ازمن ولی با هزار کلک دروع با ماشین میشه‌گفت‌ فرار کرد بعد از یک هفته ۵۰ملیون از پول برگردوند ولی‌هنوز نتونستم الباقی پول ماشین بگیرم ازش تو اون یک هفته تعویص پلاک کرده در صمن قولنانه دست منم بعد از اینکه پول دادم بهش پاره کرد من قولنامه دستم نیست چکار کنم حالا که یا الباقی پول یا ماشینم بگیرم ازش

صابر
1401-04-30 04:08

با رسید پولی که ریختی براش ازش شکایت کن

محمد
1399-06-29 02:46

سلام‌ ، نمایشگاه پس از ارائه سند خودرو به من که خریدار هستم برگه قولنامه از من گرفت و الان دیگه ندارم
آیا اختیار چنین کاری دارن ؟ گرفتن قولنامه از من کار غیر قانونی نیست ؟

1399-06-29 12:00
پاسخ به  محمد

سلام قولنامه معمولا دو کپی دارد که به خریدر و فروشنده داده میشود
قولنامه اصلی دست نمایشگاه دار میمونه معمولا

مهدی
1399-12-29 13:06
پاسخ به  محمد

نمایشگاه حق گرفتن قولنامه رو نداره .. البته بعد از ثبت سند در دفاتر رسمی دیگه نیازی به قولنامه ندارید چون سند رسمی اعتبار بیشتری داره

ح.م
1399-06-28 23:24

یه ماشین پراید ۳۰ ماه پیش فروختم وخریدار بعد از ۳۰ ماه درخواست تعویض پلاک داده.اما کارشناس راهنمایی بعلت عوض کردن سیلندر تعویض پلاک رو انجام نداده.حالا اومده از من شاکی شده.حالا چجوری مشخص میشه چه کسی اینکارو کرده

مهدی
1401-12-01 01:32
پاسخ به  ح.م

شما در قولنامه شماره شاسی و شماره موتور نوشتید.و میتونید تو لایحه اشاره کنید که موتور توسط خریدار تعویض گردیده .و شماره موتور حال حاضر با شماره موتور قید شده تو قولنامه مقایرت دارد

رسول
1402-09-10 19:09
پاسخ به  ح.م

باید مطمان شید که سلندر رو خودش عوض نکرده یا صاحب قبلی که شما ازش خریدین میتوننید شاکیش بشین.تا صاحب اولیش بطور متوالی پیدا بشه ببینید کار کی بوده خسارت رو بپردازه

رضا
1399-05-21 14:04

دست گلتون درد نکنه مقاله قولنامه تون عالی بود

رضا
1399-05-15 11:39

عالی بود

AHMaD
1399-05-15 10:45

مقاله قولنامه تون عالیه آفرین

رزیتا
1399-05-15 10:44

ممنونم همه توضیحات مبایعه نامه تون عالی و جامع بود

خزاعی
1399-05-13 16:00

حال اگرخریداروفروشنده ب وکالت تعویض پلاک توافق کردند فروشنده ازکجا متوجه ممنوع المعامله بودن فروشنده را احرازکند؟؟؟!!!

علی
1400-06-22 23:17
پاسخ به  خزاعی

لطفا جواب این سوال رو بدین ممنون میشم

Ali
1399-03-16 01:51

ممنون از راهنمایی خوبتون. یه سوالی داشتم، حدود 4 ماه پیش خودروی خود را فروختم اما خریدار به دلیل مشغله کاری حاضر به محل تعویض پلاک نشد، و از من قولنامه و وکالت تام گرفت و مدت 3 ماه فرصت برای تعویض پلاک، اما متاسفانه در زمان مراجعه به تعویض پلاک زمان وکالت نامه به اتمام رسیده بود، ناچار مجدد وکالت یک ماهه تنظیم کردیم، و در این مدت خریدار با ماشین ظاهرا تصادف داشته و مجبور به تعویض صندوق عقب ماشین داشته است. بعد از ورود به تعویض پلاک و زمان کارشناسی، سرهنگ کارشناس متوجه میشود ماشین دو تیکه… بیشتر »

محمد رحیمیان
1399-03-17 07:56
پاسخ به  Ali

ببینید اگر در قولنامه ذکر کردید که خودرو به رویت خریدار رسیده و سالم هستش و سندی دستتون هست که بعدا ایشون تصادف کرده میتونید در شورای حل اختلاف ادله خودتون رو ارائه بدید و مشکلتون رو حل کنید