مهم ترین نکات در مورد باتری به باتری کردن

فهرست مطالب


در این مقاله از مجله همراه مکانیک قصد داریم تا نحوه صحیح باتری به باتری کردن خودرو را به شما آموزش دهیم. جهت یادگیری بهتر حتما ویدئو موجود در انتهای مقاله را مشاهده بفرمایید.

با یک کلیک استعلام خلافی خودرو را بدون دغدغه از اینجا بگیرید

تامین انرژی خودرو از دو منبع صورت می‌گیرد: یکی سوخت که انرژی شیمیایی ذخیره‌شده در آن در نهایت تبدیل به انرژی جنبشی و حرکتی می‌گردد و دیگری باتری که شاید خیلی‌ها به دید یک منبع انرژی بدان نگاه نکنند ولیکن باتری نیز همانند بسیاری از تجهیزات و سیستم‌های خودرو، برای حرکت ماشین بسیار حیاتی بوده و انرژی الکتریکی لازم را از انرژی شیمیایی ذخیره‌شده تامین می‌نماید.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

تعویض پلاک خودرو

راهنمای خرید دست دوم

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که این منبع انرژی را بیش از حد تخلیه کرده‌اید و به هنگام روشن کردن خودرو، با مشکلات اساسی مواجه شده‌اید و یا حتی مجبور به هل دادن خودرو شده‌اید؛ اما یک راهکار دیگر که از قضا بسیار نیز استقبال می‌شود باتری به باتری کردن است. در ادامه پس از ذکر نکاتی مهم در باتری‌ها به نحوه باتری به باتری کردن دو خودرو خواهیم پرداخت.

مهم ترین نکات در مورد باتری به باتری کردن
باتری به باتری کردن

انواع باتری‌های خودرو

باتری‌ها در حالت کلی به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می‎‌شوند که نوع اولیه آن باتری‌های غیرقابل شارژ نظیر باتری‌های قلمی و نوع ثانویه نیز باتری‌های قابل شارژ هستند نظیر باتری‌های خودرو. باتری‌های ثانویه نیز انواع مختلفی دارند از باتری‌های اسیدی گرفته تا باتری‌های لیتیوم‌آیون، که وارد شدن به جزییات این باتری‌ها ارتباط چندانی با بحث این مقاله ندارد. باتری‌های خودرو از نوع باتری‌های اسیدی بوده و به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • باتری‌های تر
  • باتری‌های سیلدشده

باتری‌های تر

ساختار باتری‌ها شامل الکترودهای مثبت، منفی و الکترولیت است که در باتری‌های تر، الکترولیت حالت مایع داشته و به همین دلیل نیز  با لفظ تر شناخته می‌شود. این باتری‌ها عملا در حال حاضر دیگر در خودروها استفاده نمی‌شوند.

باتری‌های سیلدشده

تفاوت باتری‌های سیلدشده که به باتری‌های خشک یا اتمی نیز معروف هستند بیشتر به ساختار الکترولیت برمی‌گردد و تمامی اصول باتری تر در باتری سیلدشده نیز صادق است. در باتری‌های سیلدشده، الکترولیت از حالت مایع خارج شده و به صورت ژل و یا فیبرمانند است.

این باتری‌ها گهگاه به اشتباه تحت عنوان Maintenance Free نیز شناخته می‌شوند چراکه تصور عام بر این است این باتری‌ها نیازی به نگهدار ندارند در حالیکه این باتری‌ها نیز در صورت عدم رسیدگی و نگهداری مناسب زودتر از آنچه که فکرش را بکنید خراب می‌شوند.

مهم ترین نکات در مورد باتری به باتری کردن
باتری به باتری کردن

تفاوت باتری خودرو با باتری‌های معمولی

باتری‌ها تامین‌کننده انرژی برای سیستم‌های برقی خودرو هستند که شامل چراغ‌ها، سیستم صوتی- تصویری، استارت و … است که در این بین چراغ‌ها، سیستم صوتی تصویری، کولر و … جریان پایین و البته پیوسته‌ای را می‌کشند ولیکن تفاوت عمده از استارت ناشی می‌شود.

خودرو به هنگام استارت جریان بسیار بالایی و در حدود چند صد آمپر از باتری می‌کشد و باتری باید قادر به تامین این جریان باشد از این رو باتری‌های خودرو تحت عنوان SLI (Starting, Lighting and Ignition) شناخته می‌شوند.

مهم ترین نکات در مورد باتری به باتری کردن
باتری به باتری کردن

باتری به باتری کردن خودرو

روشن نشدن خودرو به دلیل ضعف باتری عمدتا در فصل سرما رخ می‌دهد چراکه با کولرگیری از خودرو در تابستان، باتری بیش از سایر فصول کار می‌کند و این امر باعث دشارژ بیش از حد باتری گردد و چنانچه به هر دلیل باتری خودرو شما شارژ کامل نشود، این چرخه‌های دشارژ و شارژ کامل می‌تواند باعث کاهش عملکرد باتری شود. همچنین دما بر روی عملکرد باتری موثر بوده و عملا با کاهش دما، ظرفیت در دسترس باتری نیز کاهش خواهد یافت.

البته این روشن نشدن‌ها می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد به عنوان مثال شاید یادتان رفته باشد که چراغ‌های خودرو را خاموش نمایید و در نتیجه باتری به صورت کامل تخلیه می‌شود. در این حالت معمولا می‌گویند باتری خوابیده (Dead Battery) است و به معنای همان تخلیه بیش از حد است. فارغ از علت خوابیدن باتری و عدم تامین جریان لازم جهت استارت، چندین روش جهت روشن کردن خودرو در این شرایط وجود دارد که مهم‌ترین آن باتری به باتری به کردن است. اما روش صحیح باتری به باتری کردن چیست؟ با مجله همراه مکانیک همراه باشید تا بتوانید در شرایط لزوم یک باتری به باتری موفق را تجربه نمایید.

باتری به باتری کردن
باتری به باتری کردن
  • اطمینان حاصل نمایید که مشکل از باتری است

در وهله اول باید باتری را بررسی نمایید چراکه شاید مشکل از سایر قطعات نظیر استارت باشد. برای این کار می‌توانید از موارد ذیل استفاده نمایید:

  • چراغ‌ها را روشن نمایید چنانچه کم‌نور باشند یعنی به احتمال زیاد مشکل از باتری است.
  • کلید قفل (باز شدن) درها را تست نمایید چنانچه عمل نکند می‌تواند نشان از خوابیدن باتری باشد.
  • سوئیچ را وارد نموده و بچرخانید؛ چراغ‌های داشبورد و سیستم صوتی را چک نمایید چنانچه عملکرد نرمال خود را دارند یعنی باتری به احتمال زیاد سالم بوده و مشکل از جای دیگری است.
  • استارت بزنید و ببینید که آیا خودرو تلاشی در جهت روشن شدن دارد و یا در همان ثانیه اول استارت زدن سریع قطع می‌شود. اگر حالت دوم رخ می‌دهد یعنی باتری شما احتمالا سالم است.
  • یک خودرو با باتری سالم و ولتاژ یکسان انتخاب نمایید.

خودرویی را انتخاب نمایید که دارای باتری سالمی بوده و ولتاژ آن نیز با ولتاژ باتری شما یکسان باشد. البته در قسمت اعظمی از خودروها باتری 12 ولت استفاده می‌شود ولیکن چک نمودن این مورد عملی احتیاطی جهت اطمینان کامل است.

باتری به باتری کردن
باتری به باتری کردن
  • خودرو دوم را در مکان مناسب پارک نمایید؛ ترجیحا روبروی هم

خودرو دوم را در مکانی امن و تا جاییکه می‌توانید نزدیک به همدیگر پاک نمایید ولی دو خودرو به هیچ وجه نباید با هم در تماس باشند چراکه ممکن است موجب ایجاد جرقه شود.

  • هر دو خودرو را خاموش نموده، کاپوت‌ها را باز نموده و چنانچه باتری‌ها دارای کاور هستند آن را بردارید.
  • اتصالات را برقرار نمایید.

برای این کار ابتدا یک سر قرمز کابل را به قطب مثبت یکی از باتری‌ها و سر قرمز دیگر را به قطب مثبت باتری دیگر وصل نمایید. یک سر مشکی را به قطب منفی باتری سالم و سر مشکی دیگر به یکی از قطعات فلزی موتور خودرو با باتری خوابیده وصل نمایید. برای این کار حتما از کابل مناسب استفاده نمایید.

باتری به باتری کردن
باتری به باتری کردن
  • خودرو سالم را روشن نمایید

در این مرحله خودرو با باتری سالم را روشن نموده و اجازه دهید به مدت چند دقیقه باتری خراب را شارژ نماید؛ البته برای تسریع در شارژ می‌توانید گاز داده و دور موتور را افزایش دهید.

  • خودرو با باتری خراب را استارت دهید

قبل از استارت می‌توانید جهت اطمینان از شارژ شدن باتری، چراغ داخلی سقف را روشن نمایید که نور نرمال آن نشان از شارژ باتری بوده و حال می‌توانید خودرو را روشن نمایید. توجه داشته باشید که شاید خودرو در استارت اول روشن نشده و کار به استارت‌های بعدی بکشد.

  • اتصالات را قطع نمایید

ابتدا سر مشکی کابل را از خودرو ناسالم خارج نمایید سپس سر مشکی از باتری سالم را باز نمایید. حال نوبت به سر قرمز باتری سالم رسیده است و در نهایت سر قرمز را از باتری مشکل‌دار جدا نمایید.

  • اندکی زمان دهید تا باتری بیشتر شارژ شود

بلافاصله پس از روشن شدن حرکت نکنید و اندکی به باتری زمان دهید تا بیشتر شارژ شود.

آموزش صحیح باتری به باتری کردن خودرو را در ویدئو زیر ملاحظه بفرمایید:

 

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

باتری خودرو و هر آنچه که در مورد باتری خودرو باید بدانیم

5 علت که نشان از خرابی دینام خودرو دارند

روش‌های کاهش استهلاک خودرو

عمر مفید خودروها در ایران و 10 گام اساسی برای افزایش عمر خودرو

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
سید
1402-09-08 17:57

شما اول میگید مثبت رو با هم وصل می کنیم تو ویدیو که کاملا برعکس بود