10 نشانه تصادفی بودن خودرو کارکرده چیست؟

فهرست مطالب


10 نشانه تصادفی بودن خودرو کارکرده چیست؟ آیا در هنگام خرید خودرو به تصادفی بودن یا سالم بودن خودرو اهمیت می‌دهید؟ آیا علائم تصادفی بودن خودرو را می‌شناسید؟ در ادامه همراه ما باشید تا ببینیم نشانه‌های تصادفی بودن خودرو کارکرده چیست؟ 

خرید خودروی دست‌ دوم همواره حساسیت‌های فراوانی داشته است. از پیدا کردن محصول مناسب با قیمت منصفانه گرفته تا سلامت فنی و البته بحث نهایی کردن معامله. در این بین به نظر می‌رسد که ترسناک‌ترین این پروسه، خرید یک خودروی دست‌ دوم تصادفی باشد، شاید با این 10 راه بتوانید از شر این کابوس رها شوید.

شرایط فعلی بازار خودرو به‌ گونه‌ای پیش رفته است که اقبال خرید خودروهای کارکرده، دوچندان شده است. این را باید گذاشت به حساب افزایش لجام‌ گسیخته قیمت مدل‌های صفر کیلومتر و هجوم بی‌امان واسطه‌ها و دلالان در بازار. خرید یک محصول دست‌دوم به دلیل قیمت پایین‌تر از نسخه صفر کیلومتر همواره گزینه شیرینی برای مشتریان بوده است. کما اینکه یک خودروی باکیفیت در صورت نگهداری مناسب و انجام دادن همه سرویس‌های آن، بعد از ده‌ها کیلومتر پیمایش هم‌چنان باز هم قابل اعتماد است.

10 نشانه تصادفی بودن خودرو کارکرده 

از کجا متوجه شویم خودرو تصادفی است؟

از دیرباز تصوری در میان مشتریان خودروهای دست‌‌دوم رایج بوده که به طرزی وسواس‌گونه از خرید مدل‌های رنگ‌شده سر باز می‌زنند. یعنی حتی اگر خودرویی خط و خش فراوان داشته و رنگ بدنه آن در اثر آفتاب سوختگی از بین رفته باشد باز هم اعتباری بیشتر از خودرویی دارد که به‌عنوان مثال بخشی از گلگیر آن رنگ شده باشد. دلیل عمده این طرز تفکر شیطنت برخی از افراد در زمینه فروش خودروهای تصادفی بوده است.

البته این روزها با وجود شرکت‌های مختلفی که خدمات کارشناسی خودرو انجام می‌دهند، خرید و فروش خودروی تصادفی یا اصطلاحاً چپی تا حدودی منسوخ شده است ولی خبر بد اینجاست که هنوز هم گاه و بیگاه پرونده‌های قضایی معامله و کلاهبرداری درباره فروش یک خودروی تصادفی بحث‌برانگیز می‌شود. در ادامه با 10 روش تشخیص یک خودروی تصادفی آشنا می‌شوید. با این حال باید خاطرنشان کنیم استفاده از تکنیک‌های زیر در صورتی کارآمد است که در این زمینه تبحر داشته باشید.

در این مقاله آشنایی با روش های تشخیص خودروی چپی را بخوانید.

  1. یکدست بودن رنگ

اگر خودرویی تصادف شدیدی را تجربه کرده باشد، صافکاری و نقاشی آن کار ساده‌‌ای نخواهد بود. معمولاً افراد غیرحرفه‌ای ردپای رنگ کردن خودرو را به جای می‌گذارند. به خصوص در قسمت‌هایی که کمتر کسی به آن توجه می‌کند. بافت و خطوط رنگ در این قسمت‌ها به خوبی حکایت از آن دارد که این قسمت در جایی غیر از کارخانه رنگ‌آمیزی شده است. مانند محل تلاقی درب‌ها، کاپوت و صندوق عقب که اغلب شاهد هستیم رنگ بدنه یکدست نیست. گاهی اوقات این اتفاق به قدری فاحش است که در نور میانه روز هم می‌توان حالت مواج رنگ روی بدنه را تشخیص داد.

  1. برجستگی بتونه

راههای تشخیص تصادفی بودن خودرو کارکرده

در پروسه صافکاری و رنگ یک خودروی تصادفی، تعمیرکار بعد از آماده کردن زیرکار، سراغ بتونه‌کاری می‌رود. بتونه، بدنه اتومبیل را برای نمایش بهتر رنگ می‌پوشاند، اما گاهی این اتفاق چندان که باید و شاید پیش نمی‌رود. پرش بتونه به لاب درب‌ها، رکاب و ستون‌ها که به دلیل فراموشی صافکار هنوز پاک نشده‌اند، رمز و راز تصادفی بودن خودرو را فاش می‌کنند. به اذعان اغلب کارشناسان فنی، بتونه کردن و سمباده زدن آن چیزی بیش از یک مهارت است و به نوعی یک هنر به حساب می‌آید. تمیزکاری بعد از بتونه زدن هم هنری است که برخی اوقات مانع از کشف حقیقت می‌شود.

  1. تراز جلوبندی

آیا راههای برای تشخیص تصادفی بودن خودرو وجود دارد؟

خودروها در هنگام برخورد از جلو، بخش بزرگی از تعادل خود را از دست می‌دهند، چراکه غیر از بلوک سنگین موتور، دیفرانسیل اغلب خودروهای امروزی نیز در محور جلوی آن‌ها قرار دارند. به خاطر همین دلایل یک تصادف سخت، این بخش که ذاتاً سنگین است را دچار ناترازی می‌کند. عدم تعادل در بازگرداندن جلوبندی به حالت اولیه به مرور خودش را در زمان رانندگی با لاستیک‌سایی نشان می‌دهد. اما خبر خوب این است که گاهی هم می‌توان با چشم عادی هم این مشکل را کشف کرد. وقتی جلوبندی خودروی تصادفی دچار مشکل شده باشد، در سرعت‌های بالا، هنگام پیچیدن و حتی در سرپایینی‌ها فرمان به اطراف کشیده می‌شود.

[hm_buy_form_inline]

  1. نو بودن غیرعادی برخی از قطعات

فرض کنید خودرویی که 150 هزار کیلومتر کارکرد دارد و کابین و سایر اجزای فنی و ظاهری‌ آن به طرزی طبیعی مستهلک شده‌اند، به طرزی عجیب مجهز به سپر یا جلوپنجره نو است. البته هرخودرویی که برخی از قطعات ظاهری آن نو باشد که نشانه‌ای از تصادفی بودن نیست. حقیقتاً هنوز هم بسیاری افراد برای زیبایی و یا به منظور برطرف کردن خط و خش سراغ تعویض قطعات بیرونی خودرو می‌کنند. اما با یک بررسی می‌توان تشخیص داد که اساساً روحیه راننده به این رفتارها می‌خورد یا خیر. نو بودن غیرعادی این قطعات می‌تواند نشانه‌ای از تصادفی بودن بخش موردنظر باشد.

  1. نرمی رنگ بدنه

با نشانه های تصادفی بودن خودرو آشنا شوید

یکی از سریع‌ترین و در عین حال پیچید‌ه‌ترین کارهایی که می‌توان با آن دست‌کم رنگ شدگی بخش‌های مختلف خودرو را تشخیص داد، دست کشیدن روی قسمت‌های مختلف بدنه است. همانطور که گفتیم این یک روش سریع است ولی پیدا کردن مهارت در آن مدت‌ها زمان می‌برد. مفهوم نرم بودن رنگ را باید به آرامی زیر انگشتان خود حس کنید. به این گونه که به صورت افقی و عمودی با دستانی خشک روی بدنه دست بکشید. وقتی قسمتی از بدنه به طرز نامتعارفی رنگ شده باشد شما به راحتی متوجه آن خواهید شد.

  1. رنگ‌پاشی در قسمت‌های پنهان

کارشناسان حرفه‌ای در مواجهه با خودروهایی که مشکوک به تصادفی بودن هستند، ابتدا سراغ قسمت‌هایی می‌روند که افراد عادی از آن‌ها بی‌خبر هستند. در این قسمت‌ها اثرات پاشش رنگ نمایان می‌شود. مانند زیر دستگیره‌ درب‌ها، زیر فریم آینه، زیر کاپوت، قفل صندوق عقب، قلاب بکسل و زیر ستون وسط خودرو. این قسمت‌ها به دلیل اینکه در حالت عادی با آن‌ها برخورد چشمی نداریم اغلب از پروسه تمیزکاری غافل می‌مانند.

  1. شل بودن بست‌ها و خارها

تصادف حتی در ساده‌ترین حالاتش هم باعث می‌شود که قسمت‌های مختلف بدنه که از یکدیگر مستقل عمل می‌کنند از حالت پایدار خود خارج شوند. مثلاً گلگیر و سپر اولین نقاطی هستند که از محل اتصال خود منحرف می‌شوند. اگرچه بعد از صافکاری و نقاشی این بخش‌ها دوباره سرجای خود برمی‌گردند ولی نکات ریزی هستند که راز تصادفی بودن را هویدا می‌کند. مانند شل بودن بست‌ها و خارهای این قسمت. البته در نظر داشته باشید افتادن یا شل شدن چند بست یا خار غیرطبیعی نیست. ولی اینکه در یک ردیف همه چفت و بست‌ها شل باشند، جای سوال دارد.

  1. ترک غیرعادی شیشه‌

علائم تصادفی بودن خودرو چیست؟

سنگ خوردگی عامل اصلی ایجاد ترک روی شیشه‌ها است. ولی در بحث کشف مواردی که تصادفی بودن خودرو را بازگو می‌کند، ماجرا شکل دیگری پیدا می‌کند. ترک شیشه‌ جلو اگر به دلیل پرتاب سنگ‌ریزه باشد معمولاً به صورت نقطه‌ای و یا از مرکز به اطراف پخش می‌شود. در حالی که اگر این ترک حاصل تصادف باشد از کناره‌ها و با قطری بزرگ‌تر شکل گرفته است.

  1. رگلاژ درب‌ها

در تصادف‌های شدید شاسی خودرو به اصطلاح جا می‌خورد. این اتفاق باعث می‌شود که کلاف درب‌ها از محور خود خارج شود. این اتفاق هرگز با چشم قابل تشخیص نیست. ولی اگر پروسه شاسی کشی به خوبی انجام نشده باشد، درب‌ها به خوبی باز و بست نمی‌شوند. به عبارت دیگر عدم رگلاژ درب‌ها هیچ دلیل دیگری غیر از تصادفی بودن آن ندارند.

  1. رفتار مشکوک مالک

گزینه آخر مربوط به نشانه‌هایی غیرفنی است. وقتی به مالک خودرو می‌گویید قصد دارید برای بازرسی بدنه و آیتم‌های فنی سراغ کارشناس خودرو بروید، اگر او به شدت مقابل این درخواست شما مقابله کرد یا بهانه‌های عجیب آورد، احتمالاً داستان بدی پیش روی شماست یا در روشی دیگر برخی از مالکان خودروی خود را فقط در محیط بسته و در زمان غروب و تاریکی به مشتری نشان می‌دهند. طبیعی است که نور کم مانع از کشف بسیاری از نشانه‌های تصادفی بودن خودرو می‌شود.


برای خرید راحت و امن خودرو و مشاوره در این زمینه به لینک خرید خودرو در همراه مکانیک مراجعه کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
بهمن زارع
1400-07-21 18:41
امتیاز دهی :
     

ممنونم از لطف شما

سعادت
1400-07-21 12:08
امتیاز دهی :
     

ممنون از توضیحات شما

سيدحسين میرمشتاقی
1400-07-20 22:26
امتیاز دهی :
     

غیر از موارد بالا خیلی از نشانه ها ی دیگر برای تشخیص تصادفی بودن خودرو‌وجود داره ..