آشنایی با اقدامات ضروری بعد از تصادف

فهرست مطالب


سالانه تصادفات زیادی در دنیا اتفاق می‌افتد که خوشبختانه، بیشتر منجر به خسارات مالی ‌و افت قیمت خودرو می‌شود تا جانی. تصادف امری اجتناب‌ناپذیر است و اگر شما راننده‌ حرفه‌ای هم باشید، هیچ موقع به‌طور صددرصد نمی‌توانید از آن در امان بمانید. ازاین‌رو، لازم است در خصوص اقدامات بعد از تصادف که باید برای حفاظت از خود و منافع خود انجام دهید، اطلاعات کافی داشته باشید. در این مقاله از مجله همراه مکانیک، قصد داریم به بررسی 10 اقدام ضروری بعد از تصادف بپردازیم تا بدانیم بعد از تصادف چه کنیم . لطفا در ادامه، با ما همراه باشید.

1.ترک نکردن صحنه بعد از تصادف

ترک نکردن صحنه بعد از تصادف

اگر دقیقا نمی‌دانیم بعد از تصادف چه کنیم ، اولین اقدام ضروری، این است که هرگز از صحنه تصادف، حتی تصادفات جزئی، دور نشویم. این اقدام، درصورتی‌که مقصر هم نباشیم، در روند رسیدگی به پرونده اختلال ایجاد می‌کند. درصورتی‌که از صحنه تصادف دور شویم، امکان شکایت نخواهیم داشت. پس بهتر است با خونسردی توقف کنیم و با بررسی وضعیت خودرو، نسبت به شرایط تصمیم بگیریم.

2. بعد از تصادف با پلیس تماس بگیرید.

یکی دیگر از اقدامات مهم و ضروری بعد از وقوع تصادف، تماس با پلیس است. با پلیس تماس بگیرید و نشانی و موقعیت محل تصادف را اعلام کنید تا نزدیک‌ترین واحد راهنمایی و رانندگی و کارشناس تصادف به محل شما اعزام شود. تا پیش از رسیدن پلیس، در خصوص مقصر بودن یا نبودن صحبت نکنید. اجازه بدهید افسر پلیس با حضور در صحنه و بررسی وضعیت، نظر خود را اعلام کند.

3. خیابان یا جاده را نبندید

خیابان یا جاده را نبندید

درست است که شما تصادف کرده‌اید و دچار آسیب مالی شده‌اید، اما نباید خودروی آسیب‌دیده شما، مانع عبور دیگران شود. در بسیاری از مواقع، عدم جابه‌جایی خودرو‌های تصادف‌کرده، علاوه ‌بر ایجاد ترافیک و کندی سرعت، باعث تصادف خودروهای دیگر می‌شود. پلیس قادر به تشخیص مقصر خواهد بود؛ نگران نباشید.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

اگر خودروی شما باعث راه‌بندان شده باشد، پلیس به‌محض رسیدن و پیش از تعیین مقصر، هر دو خودرو را جریمه خواهد کرد. پس برای جلوگیری از پرداخت هزینه و هم‌چنین ایجاد مزاحمت برای سایر خودروها، اتومبیل خود را به کنار خیابان یا جاده هدایت کنید.

البته دقت داشته باشید، در تصادفاتی که میزان خسارات و آسیب جزئی است، این امر امکان‌پذیر است. در خصوص تصادفات منجر به جرح، قضیه متفاوت است و بهتر است تا رسیدن پلیس، صحنه تصادف را به هم نزنید. در چنین شرایطی، در هنگام شب یا در جاده‌های بیرون از شهر، با نشانه‌گذاری و علامت، سایر خودرو‌ها را از تصادف مطلع سازید.

4. تماس با اورژانس

در تصادفاتی که خسارات جانی دارند و اصطلاحاً منجر به جرح هستند، از مهم‌ترین اقدامات بعد از تصادف ، تماس با اورژانس است. در خصوص خودتان نیز اگر شدت تصادف بالا است، نسبت به علائم هشیار باشید و به سلامت ظاهری خود اکتفا نکنید.

در لحظات اولیه تصادف، به علت ترشح آدرنالین، بدن واکنش مناسبی به آسیب‌های وارده نشان نمی‌دهد. حتی برخی آسیب‌ها مانند ضربه به سر، ممکن است نمود بیرونی نداشته باشند؛ اما منجر به ضربه‌ مغزی شوند. ازاین‌رو، نسبت به درد‌های کوچک، سر، کوفتگی قفسه سینه، یا خراش‌های سطحی بی‌تفاوت نباشید. همین نشانه‌های اندک، می‌تواند در ساعاتی بعد، منجر به صدماتی جبران‌ناپذیر شود. 

در چنین شرایطی، ضمن تماس با نیرو‌های امدادی، نسبت به سلامت خود نیز اطمینان حاصل کنید. در تصادفات منجر به جرح، اگر مقصر هستید به دنبال رفع‌ورجوع موقتی نباشید؛ چراکه بی‌احتیاطی و عدم رسیدگی به‌موقع به شخص مصدوم، می‌تواند منجر به کابوسی بزرگ‌تر در چند ساعت آتی برای شما شود.

5. خونسرد باشید

خونسرد باشید

همان‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم، اغلب اوقات حتی با درنظرگرفتن تمامی موارد ایمنی، باز هم برخی اوقات وقوع تصادف اجتناب‌ناپذیر است؛ پس با درک این موضوع، هنگام تصادف خویشتن‌دار باشید. چه مقصر هستید چه خیر، از ایجاد تنش و درگیری بعد از تصادف بپرهیزید. 

هنگام وقوع تصادف، پیش از پیاده‌شدن از خودرو، چند نفس عمیق بکشید و سپس با آرامش، وضعیت موجود را بررسی کنید. خودسرانه در خصوص تصادفاتی که مقصر حقیقی مشخص نیست، تصمیم نگیرید و به ‌جای متهم‌کردن دیگران، تا رسیدن پلیس و کارشناس تصادف به صحنه صبور باشید.

6. هرگز فرار نکنید.

در تصادفاتی که گمان می‌کنید مقصر هستید، هرگز فرار نکنید؛ زیرا خودروی مقابل، شماره پلاک شما را یادداشت خواهد کرد و شما با فرار، عملاً امکان هر گونه دفاع از خود را خواهید گرفت؛ چه‌بسا که اصلاً شما مقصر نباشید. در تصادفات منجر به جرح، ترک محل حادثه و رهاکردن مصدوم، ممکن است منجر به مرگ وی شود که امری غیرانسانی و غیراخلاقی است. خونسردی خود را حفظ کنید و مسئولیت اتفاق رخ‌داده را بپذیرید.

7. بر یادآوری جزئیات سانحه تمرکز کنید.

آشنایی با اقدامات ضروری بعد از تصادف

هنگام ورود پلیس به صحنه تصادف، آنچه را اتفاق افتاده است، در آرامش برای افسر پلیس شرح دهید. بر اساس حدس و گمان حرفی نزنید و تنها در خصوص مواردی که کاملاً به آن اطمینان دارید، صحبت کنید. در خصوص تصادفات شدید، اگر از شما سؤال شد که آسیب دیدید یا خیر، بگویید که مطمئن نیستید. همان‌طورکه کمی قبل‌تر به آن اشاره شد، گاهی درد و جراحات ناشی از تصادفات، ساعاتی پس از برخورد واقعی آشکار می‌شود. پس در این مورد، کمی محتاط باشید تا حقی از شما ضایع نشود.

8. از تصادف و خودروی‌ آسیب‌دیده عکس بگیرید.

از سری اقدامات بعد از تصادف که ضرورت دارد، عکاسی است. در صورت آسیب‌دیدگی خودرو، با گوشی همراه خود، از وضعیت هر دو خودرو پیش از جابه‌جایی عکس بگیرید. در چنین شرایطی، می‌توانید کاملاً مطمئن باشید که با تغییر صحنه تصادف، حقی از شما ضایع نمی‌شود. دقت داشته باشید اگرچه از صحنه تصادف عکس تهیه ‌کرده‌اید، اما حق ندارید در روند تحقیقات پلیس مستقیماً دخالت کنید. تنها از عکس‌ها به‌عنوان شاهدی برای تائید صحبت خود استفاده کنید. 

9. صحنه تصادف را تمیز کنید.

پس از حضور پلیس و تمام‌شدن تحقیقات وی، نسبت به پاک‌سازی محیط تصادف اقدام کنید. قطعات شکسته خودرو و شیشه‌خرده‌ها باعث آسیب‌رساندن به خودرو‌های دیگری که در آن منطقه تردد می‌کنند، می‌شود؛ پس تا پیش از رسیدن مأموران شهرداری، مسئولیت پاک‌سازی محل حادثه را شخصا بر عهده بگیرید.

10. مراجعه به بیمه

مراجعه به بیمه

پس از حضور پلیس و مشخص‌شدن مقصر، اقدام لازم برای دریافت خسارت، مراجعه به بیمه است. اگر در تصادف مقصر باشید، باید خسارت طرف مقابل را پرداخت کنید. در چنین موقعیتی، پلیس پس از تکمیل گزارش، دو مدرک شامل کارت بیمه و کارت خودروی مقصر را به طرف خسارت‌دیده می‌دهد. کارت ماشین شخص خسارت‌دیده نیز تحویل مقصر می‌شود و بر اساس توافق طرفین، زمانی برای مراجعه به بیمه مشخص می‌شود. در تصادفات منجر به جرح، خودروی طرفین به پارکینگ هدایت می‌شود تا پس از دستورات قضایی لازم، به بیمه ارجاع شوند.

دقت داشته باشید این مقاله، فقط برای اهداف آموزشی تدوین‌ شده است که قصد افزایش اطلاعات در این خصوص را دارد که بعد از تصادف چه کنیم و نباید به‌عنوان مشاوره حقوقی یا تفسیر تحت‌اللفظی از قوانین راهنمایی و رانندگی تلقی شود.

بیشتر بخوانید

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها