در این مقاله از سری مقالات مجله همراه مکانیک قصد داریم معایب ساندرو که شما را از خرید آن پشیمان میکند را برایتان بیان کنیم. اگر قصد خرید رنو ساندرو را دارید، باید بدانید که این هاچبک فرانسوی علاوهبر مزایا، معایبی نیز دارد که بهتر است با آنها آشنا شوید. در ادامه مقاله معایب ساندرو تلاش خواهیم کرد که معایب این خودرو فرانسوی مونتاژ داخل را بیشتر معرفی کنیم.
تاریخچه رنو ساندرو
رنو ساندرو چند سالی است که پا به بازار ایران گذاشته و در این مدت نیز طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. شرکت رنو فعالیت خود را از سال 1889 شروع کرد و از همان ابتدا با تولید خودروهای ایمن و مقرون بهصرفه، بهخصوص در کشورهای در حال توسعه توانست نظر خریداران را جلب کند. در سال 2007 نسل اول رنو ساندرو توسط شرکت داچیا زیرمجموعه رومانیایی کمپانی رنو به بازار جهانی عرضه شد. رنو ساندرو که بر روی پلتفرم رنو لوگان یا همان تندر 90 شکل گرفته است یکی از محصولات پرفروش شرکت رنو محسوب میشود که در کنار مزایا، از معایبی نیز برخوردار است که در ادامه مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
در سال 1394 شرکت پارس خودرو تصمیم گرفت تا خط تولید این هاچبک فرانسوی را در کشورمان راهاندازی کند. خوشنامی محصولات کمپانی رنو در بازار ایران از یک طرف و طراحی بهروز و کیفیت ساخت بالای رنو ساندرو از طرف دیگر باعث شد تا این هاچبک فرانسوی از همان ابتدا با استقبال بسیار خوبی مواجه شود. گرچه در این رنج قیمتی امکان خرید خودروهایی با مشخصات فنی بهتر و آپشنهای متنوعتر نیز برای خریداران ایرانی مهیا بود، به همین دلیل کسانی که علاقه فراوانی به خودروهای پرآپشن و بروزتر داشتند، ترجیح میدادند به جای این پیرمرد فرانسوی به سراغ چینیهای تازه به دوران رسیده یا محصولات وطنی نظیر دنا پلاس بروند.
معایب ساندرو از لحاظ فنی

در ابتدای مقاله معایب ساندرو به بررسی معایب فنی این هاچبک خواهیم پرداخت. به لحاظ فنی باید گفت ساندرو کنونی که در بازار ایران عرضه میشود، نسل اول این خودرو است که تاریخ طراحی و تولید آن به سال 2007 میلادی بازمیگردد. از سال 2012 تا به امروز نسل دوم رنو ساندرو که به بازارهای جهانی عرضه میشود، به لحاظ فنی پیشرفتهای زیادی داشته است.
شرکت پارس خودرو با این بهانه که تولید مدل جدیدتر هزینه بیشتری دارد، از مونتاژ آن سرباز زد تا مصرفکننده ایرانی همچنان با قیمت بالا مدل قدیمیتر ساندرو را سوار شود. مدلی قدیمی ساندرو که در ایران عرضه شد، در بخش فنی از معایبی برخوردار بود که از جمله آنها میتوان به برخورداری از ترمزهای عقب کاسهای به جای نمونههای دیسکی اشاره کرد. این در حالی است که ترمزهای دیسکی نسبت به این نوع از ترمزها، کیفیت بهتری دارند.
مشکل دیگری که پس از خرید ساندرو باید با آن کنار بیایید، عملکرد کند جعبه دنده نمونههای اتوماتیک این خودرو است. گیربکس استفاده شده در رنو ساندرو درواقع همان گیربکس نامآشنای AL4 است که در طیف وسیعی از خودروهای اقتصادی فرانسوی نظیر پژو 206، رنو مگان، پژو 207 و… مورد استفاده قرار گرفته است. مطابق آنچه از یک گیربکس قدیمی میتوان انتظار داشت، گیربکس رنو ساندرو نیز تنها 4 دنده دارد و این موضوع در کنار عملکرد نسبتا کند این گیربکس در زمان تعویض دندهها میتواند تا حد چشمگیری از لذت سواری با رنو ساندرو بکاهد؛ البته شدت ضعف گیربکس این خودرو به حدی نیست که بخواهد در رفت و آمدهای روزمره شهری آزاردهنده باشد، اما در سفرهای طولانی، مخصوصا زمان رانندگی در جادههای پرپیچ و خم با مشکلات متعددی برخورد خواهید کرد.
مورد دیگری که میتوان آن را در لیست معایب فنی رنو ساندرو جای داد، مصرف سوخت نهچندان اقتصادی این خودرو در نمونههای مجهز به گیربکس اتومایتک است که این موضوع هم مجددا به تکنولوژی قدیمی ساخت گیربکس بازمیگردد. شرکت پارس خودرو مصرف سوخت ترکیبی رنو ساندرو اتوماتیک را 8.3 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام کرده است.
هر چند این مقدار مصرف چندان هم ناامید کننده بهنظر نمیرسد، اما مشکل اینجا است که در عمل مصرف سوخت واقعی ساندرو کمی بیشتر از این مقدار خواهد بود. این مشکل خصوصا برای رانندگی در شهر بیشتر خود را نشان میدهد. سفت بودن فرمان خودرو نیز یکی دیگر از معایب ساندرو بهشمار میرود. بسیاری انتقاد میکنند که این فرمان نیمه هیدرولیک، از نرمی و روانی کافی برخوردار نبوده و برای خودرویی در این رنج قیمتی مناسب بهنظر نمیرسد.
معایب طراحی رنو ساندرو

از معایب فنی که بگذریم، طراحی ظاهری و داخلی ساندرو نسبت به نسل جدید این خودرو و همچنین سایر خودروها قدیمی است و چندان جذاب بهنظر نمیرسد. ساندرو به نوعی همخانواده و برادر تندر 90 محسوب میشود؛ خودرویی که طراحی آن موفقیتآمیز نبوده و مورد انتقاد قرار گرفته است. هر چند طراحان ساندرو نیز تلاش کردهاند که طراحی این هاچبک از تندر 90 زیباتر شود، اما کماکان قدیمی بوده و بهروز نیست.
یکی از ایراداتی که به طراحی ظاهری این خودرو گرفته میشود، استفاده بیش از حد خطوط شکسته در ظاهر آن است. از طرف دیگر، ساندرو در طراحی داخلی نیز چیزی برای عرض اندام ندارد؛ یک طراحی ساده و قدیمی که حس خوشایندی به سرنشینان خودرو نمیبخشد. با وجود آن که در خودروهای ایرانیزه سایپا مانند ساینا یا کوئیک، صفحه نمایشی برای سرگرم کردن سرنشینان در داخل کابین وجود دارد، اما این هاچبک فرانسوی از صفحه نمایش بهره نمیبرد. در داخل کابین ساندرو برخلاف کوئیک یا ساینا، خبری از صفحه نمایش لمسی، کروز کنترل، دوربین عقب یا استارت دکمهای نیست.
همچنین غربیلک فرمان و داشبورد آن طراحی قدیمی و یکنواختی دارند. متریال به کار رفته در ساخت این خودرو نیز از کیفیت بالایی برخوردار نیست؛ بهطوریکه در تمامی بخشهای آن از پلاستیک خشک استفاده شدهاست. کیفیت نامناسب صندلیها در رانندگیهای طولانی مدت با ساندرو بیش از بیش خود را نشان میدهد. همچنین رنگبندی نامناسب و کاملا یکنواخت در طراحی داخلی این خودرو حس بدی به سرنشینان القا میکند و موجب خستگی آنان میشود.
معایب ساندرو در رانندگی

ضعیف بودن گیربکس ساندرو یکی از معایبی است که در هنگام رانندگی با آن مواجه خواهید شد. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد روند شتابگیری این خودرو چندان مناسب نبوده و همین موضوع میتواند در سبقت گرفتنها راننده را با مشکل مواجه کند. از طرفی اگر بخواهید هنگام عبور از پیچها با سرعت بالا اقدام کنید، احتمالا به مشکل برخواهید خورد. این موضوع به هندلینگ نه چندان مناسب خودرو مذکور برمیگردد. درواقع به علت ارتفاع ساندرو با زمین و نرم بودن کمکهای آن، هندلینگ در چنین شرایطی سخت خواهد شد. از همین رو نباید در پیچها با سرعت زیاد حرکت کنید.
یکی دیگر از معایب ساندرو به هنگام رانندگی، نفوذ صدا به داخل کابین آن است. این نفوذ صدا خصوصا در سرعتهای بالای 80 کیلومتر بسیار بیشتر شده و قابل تحمل نیست. از طرفی معمولا صدای موتور خودرو نیز در حالت عادی به داخل کابین نفوذ میکند که گویا ناشی از گیربکس قدیمی این خودرو است. گیربکس قدیمی این خودرو باعث شده تا علاوه بر آنکه شتاب مناسبی نداشته باشد، مصرف سوخت نیز بالا برود.
کم بودن آپشن و امکانات رفاهی

در قسمتهای پیشین به نبود امکانات رفاهی ساندرو از قبیل صفحه نمایش لمسی و سایر موارد اشاره کردیم. تقریبا برای کسانی که یک بار این خودرو را سوار شدهاند، کمبود امکانات و تجهیزات کاملا مشهود است. این کمبود امکانات زمانی خود را نشان میدهد که شما بخواهید آن را با سایر خودروها در این رنج قیمتی مقایسه کنید.
اگرچه شاید گفته شود که ساندرو برخی امکانات مانند شیشهها و آینههای برقی به همراه کنترل سیستم صوتی زیر فرمان را دارد، اما باید گفت این امکانات حداقل در پژو 206 که حدود چندین سال قبل به بازار عرضه میشد نیز وجود دارد. اگر بخواهیم این خودرو فرانسوی را با خودروهای چینی از لحاظ امکانات و آپشنها مقایسه کنیم، باید بگوییم که چینیها یک سر و گردن بالاتر هستند.
کمبود قطعات و خدمات پس از فروش

به طور کل خودروسازان کشورمان تعریف چندانی به لحاظ خدمات پس از فروش ندارند؛ ساندرو پارس خودرو نیز از این حیث مستثنی نیست. این موضوع خصوصا در یکی دو سال اخیر که با بازگشت تحریمها همزمان شدهاست، بیشتر از گذشته خود را نشان میدهد. طی یکی دو سال اخیر بسیاری از دارندگان خودروهایی مانند ساندرو و تندرو 90 با مشکل کمبود قطعات در بازار مواجه شدهاند که این موضوع تاثیر منفی برای دارندگان این خودروها خواهد داشت و همچنین بازار دست دوم این خودروها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. بدین معنی که اگر شما بخواهید خودرو ساندرو خود را به فروش برسانید با مشکل مواجه خواهید شد، چرا که کمتر کسی حاضر به خرید آن با قیمت بالا خواهد شد، چون خریداران به خوبی میدانند که قطعات چنین خودرویی در بازار کمتر شدهاست. در همین زمینه میتوان به دریچه گاز تندر 90 اشاره کرد که به علت کمیاب شدن، قیمت آن به چندین برابر رسید. چنین موضوعی در بازار قطعات سایر خودروها نیز مشاهده میشود، اما حتی اگر قصد فروش ساندرو را نیز نداشته باشید، باز هم نبود خدمات پس از فروش مناسب و کمبود قطعات آن در بازار شما را به دردسر خواهد انداخت.
با توجه به دلایل فوق، میتوان گفت که خودرو ساندرو به علت معایبی که دارد، خودرویی نیست که شما بخواهید بابت آن تا این حد هزینه کنید و میتوانید در این رنج قیمتی به سراغ خودروهای دیگری که مشخصات فنی قویتر، امکانات بیشتر و طراحی بهروزتری دارند بروید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
مقایسه رنو ساندرو و ساندرو استپ وی
خرید ساندرو به جای ساندرو استپ وی
من به فنوان کسی که 4 ساله استپ وی دارم کاملا لز گیربکس اتوماتش راضی هستم نه تقه های 207 را داره و نه کند هستش، متاسفانه اینطور مقاله ها فقط دنبال بازدید کننده هستند و ضمنا ترمزش با کاسه ای بودنش راضی کننده هست.
سلام
من به عنوان کسی که از این خودرو استفاده میکنم نسبت به سایر خودروهای داخلی راضی هستم واقعا کیفیت خودروهای ایرانی داخل پایین هست و استفاده از قطعات چینی بی کیفیت دلیل همین موضوع هست پژو 207 صفر خریدم کمتر از یک سال پانزده بار بردم نمایندگی
در مورد خودروهای چینی هم که قضاوت با خود شما
راستی کیفیت مقاومت بدنه خودروهای چینی و داخلی رو به خودتون میسپارم که امتحان کنید با دست و کمترین فشار فرورفتگی به وجود میاد